Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Σαν Πασάς στα Γιάννενα ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης...

...θα πρέπει να νιώθει μετά την απόρριψη της ΜΠΕ του ΧΥΤΑ στο Λίβα, από το Περιφερειακό Συμβούλιο με ψήφους 24-4. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ που ξεκίνησε τον "ανένδοτο" κατά Μποζίκη, με αφορμή τη μεταφορά της Πολεοδομίας στο Μπανάτο, ούτε στα όνειρά του δεν θα πίστευε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του σύμπαντος θα "συνωμοτούσαν" για να βγει αυτό το αποτέλεσμα από την ψηφοφορία.

Υ.Γ. Το μόνο κακό στην ιστορία είναι το άδοξο τέλος του Πασά των Ιωαννίνων!

12 σχόλια:

kostas είπε...

Tον αδικεις τον Προεδρο με αυτην την τοποθετηση.
Ειναι σαν να λες οτι, η αποψη ενος σοβαρου θεσμου,για το θεμα του Λιβα ,παρθηκε με μοναδικο γνωμονα την μεταστεγαση τους στο Βανατο.
Η έτσι ειναι?
Χρησιμο ομως ειναι να μας διευκρινησει,αν οι μηχανικοι που αποφασισαν ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΦθΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ...
Γιατι πολυ φοβαμαι οτι μετα την δημοσια δηλωση του κ.Μαρινου(ενθερμου οπαδου της απορριψης της θεσης Λιβα)οτι τελικα "σε περιπτωση αστοχιας του εργου τα σκπουπιδια ΔΕΝ εχουν πορεια προς Λαγκαδι του Κατσταριου αλλα προς το γειτονικο Λαγκαδι Βλαχου" δημιουργειται θεμα,ακομα και με την ψηφο Ζακυνθινων περιφερειακων συμβουλων,οι οποιοι παρουσιαζαν στους υπολοιπους συμβουλους φωτογραφιες απο την παλαια καταστροφη στο Κατασταρι...

Ενα δευτερο που θα ηταν χρησιμο να διευκρινιστει,ειναι το εξης:
Αν τελικα εγκριθει απο το Υπουργειο μελετη με ολες τις απαιραιτητες διασφαλισεις για ΧΥΤΥ(που αυτο θα γινει),ο συλλογος των Μηχανικων ειναι εκ των προτερων αρνητικος για την θεση Λιβα?

Τα ερωτηματα θετονται με λεπτομερειες,οχι για κανενα αλλο λογο,αλλα επειδη ο Προεδρος ειναι και αναγνωστης και σχολιαστης στο blog.

kostas είπε...

και θα συμπληρωσω,για να μην θεωρηθει οτι κανω τον ενημερωμενο χωρις να εχω το δικαιωμα,επειδη την Κυριακη ημουν στον χωρο με ανθρωπο που κυριολεκτικα ξερει την περιοχη οσο λιγοι,ειναι 1000% ετσι οπως τα λεει ο κ.Μαρινος με την προυποθεση βεβαια οτι, κατω απο την δεξια μερια του δρομου(δεξια της κοσκινας ερχομενοι απο Λουχα)-αυτο το ρεμα καταληγει στο Λαγκαδι του Κατασταριου και συγκεκριμενα ενωνεται με αυτο στο υψος του κατηφορικου αδιεξοδου χωματοδρομου- δεν θα γινει χωρος ταφης αλλα τα υπολοιπα συνοδα εργα...

kostas είπε...

Επειδη λοιπον ολος ο κοσμος πρεπει να εχει αποψη,εστω διαδικτυακη,για το σημειο του Λιβα, που τοση κουβεντα γινεται,οσοι απο εσας εχουν GOOGLE EARTH μπορουν ακριβως να δουν τον χωρο βαζοντας στο ¨Fly to" τις εξης συντεταγμενες(copy/paste):

37°49'18.86"N 20°43'19.56"E Tο κεντρικο σημειο (εκει ειναι η κοσκινα)
37°49'17.81"N 20°43'20.57"E Η κατω εκταση
37°49'22.93"N 20°43'14.32"E Η εκταση εναποθεσης των υπολειμματων

youlia olomplava είπε...

Τα θύματα είναι πια πολλά. Δεν είναι λίγοι οι συνάνθρωποί μας, που κόβουν το νήμα της ζωής τους με τα ίδια τους τα χέρια. Δεν έχουνε τα ίδια κίνητρα. Και από την άλλη η οικονομική κρίση τα ενισχύει.
Το πρόβλημα δεν είναι πλέον ατομικό ή προσωπικό. Δεν αφορά μόνο τους ίδιους ή, έστω, Τις οικογένειές τους. Μας αφορά. Και την κοινωνία και την Πολιτεία.


Δεν μπορούμε να τα μετράμε όλα με ευρώ. Ή πως θα τα εξοικονομήσουμε. Η κατακρεούργηση του κοινωνικού κράτους συχνά οδηγεί και σε αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα. Όταν σπάνε οι δεσμοί αλληλεγγύης, οι άνθρωποι δραπετεύουν. Μέσα από οποιεσδήποτε διαδρομές. Δραπετεύουν και από τη ζωή. Δραπετεύουν και από τη χώρα. Εγω κιεσυ παμε για καφε να 3εχασουμε τισ ασχετες γελιογραφιες που δημοσιευσαμε στο βολικο γραφειο που μας βολεψε ο ΓΑΜΡΟΣ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ ΜΑΣ!

ΑγΑρ είπε...

Φίλοι μου τα πράγματα είναι απλά...Δεν μπορεί η "κονόμα" να κυβερνάει τα πάντα.Αυτή η νοοτροπία μας βούλιαξε.Όλα τ΄άλλα είναι περιττά ....

ΑγΑρ είπε...

1)Η κανόμα είναι μια δράση και μια αντίληψη που διαπερνά απ΄άκρου σ΄άκρο την κοινωνία μας στη φάση που έχει φτάσει και αναπτύσεται με βασικό λίπασμα την άσκοπη και αλόγιστη κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος...πιο ευγενικά δεν μπορώ να το πω. 2)Λόγω του επαγγέλματος μου γνωρίζω κάθε πτυχή του Ζακυνθινού ανάγλυφου όπως την παλάμη του χεριού μου.Τον χώρο τον έχω επισκεφτεί άπειρες φορές εξάλου μηχανικός είσαι και ξέρεις από την στιγμή που έχω τις συντεταγμένες και τον υπολογιστή....κτλ 3)Το Περιφ.Συμβούλιο αποφάσησε ορθά. Αυτά για σένα Κώστα όσον αφορά τον φίλο μου τον ατσάραντο το τέλος του Αλή πασά δεν κολλάει στην περίπτωση......

ΑγΑρ είπε...

Οσα υποστήριξα στο Π.Σ. ισχύουν στο ακέραιο.Τα νερά από εκείνη τη θέση δεν πάνε Δυτικά (προς Μαριές)ουτε με σφαίρες,τα νερά ροή έχουν μονο προς τα Ανατολικά(περιοχή Κατασταρίου.Επαναλαμβάνω όλα τα υπόλοιπα είναι ανάξια λόγου και δεν επανέρχομαι.-

kostas είπε...

Καταρχην δεν αφορα μονο εμενα τιποτα..
Αφορα ολους μας και ιδιως τους κατοικους της περιοχης και τα ερωτηματα ειναι σαφη:
Κατα την γνωμη του Συλλογου ,αν υπαρξει αστοχια του εργου,τα υπολλειματα του Κυτταρου 1 και του Κυτταρου 2 ,για να καταλαβαινει ο κοσμος ΑΣ ΔΕΙ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟ υπαρχει κινδυνος να πανε, στην σαφη περιοχη(λαγκαδι του Κατασταριου)που παρουσιαζαν οι φωτογραφιες στο περιφερειακο συμβουλιο ,ναι ή όχι?
Γιατι οπως αντιλαμβανεσαι δεν μπορει απο την μια μερια να κανουμε σημαια καποια πραγματα και απο την αλλη με ενα "δεν επανερχομαι" να μενουν σκιες ειτε προς την μια πλευρα ειτε προς την αλλη και εμεις να μην ξερουμε ποιος μας λεει ψεματα...

kostas είπε...

UPDATE παλαιοτερου σχολιου προς αποφυγην παρεξηγησεων:

Προεδρε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΤΤΑ...

Ειναι σε ολους γνωστο οτι δεν μασας τα λογια σου και η απαντηση στα ερωτηματα που τεθηκαν ,ειναι νομιζω επιβεβλημενη.

Οπως μπορουν να δουν ολοι,σε σχετικο video που ειναι και αναρτημενο στο διδικτυο,για την συγκεκριμενη πτυχη της υποθεσης,με αυτα που υποστηριζες καθημερινα,δημοσια αλλα και μεσα στο περιφερειακο συμβουλιο ,ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ή για να ειμαι δικαιος,οι αυτοι μας λενε ψεμματα η εσυ...

Αν σαν Συλλογος Μηχανικων,προτου παρετε θεση ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ και ειχατε αυτην την θεση,τοτε,δυο τινα συμβαινουν:
Η ΠΗΓΑΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Η ....δεν θελω ουτε να αναφερω το δευτερο...

Υγ.Τι εννοεις "κονομα" και πως το συνδυαζεις με αυτο που συζηταμε?
Υπονοεις κατι και για καποιον?

Περιμενουμε απαντησεις...

ΑγΑρ είπε...

Βάλε τις συντεταγμενες του περιγράμματος του έργου πάνω στο χάρτη και θα πάρεις την απαντηση μόνος σου....Αν και το έργο αυτό αναφέρεται σε ΧΥΤΑ ενώ κατα γενική δέσμευση θα γίνει ΧΥΤΥ και σε διαφοροποιημένη θέση.Κώστα πίστεψέ με αν δεν μπορείς να το ελέγξεις τα πράγματα είναι όπως τα λέω δυστυχώς.

anonymous είπε...

Xρήσιμο πάντως είναι, για να σχηματίσει κανείς μια πληρέστερη εικόνα, να συνεκτιμήσει και την πρόταση του Προέδρου για την επέκταση του σημερινού ΧΥΤΑ στον Σκοπό, στην έκταση που έχει εναπομείνει από τον χώρο των 90 στρεμμάτων που έχει αγοραστεί (40 και κάτι στρέμματα), ακριβώς στον ΄βύθακα'!!!, με συντεταγμένες:

37°44'39.23"Β
20°55'25.24"Α

(copy paste στο google earth/πτήση προς)

Το παιδί της Πλατείας είπε...

R.I.P ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΕΝΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΌς ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΌ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ!!!