Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η Δ/ντρια του Μουσικού βάζει τα πράγματα στη θέση τους δικαιώνοντας τις αιτιάσεις του μπλογκ.

Για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την άδεια χρήσης της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου και για να φανεί ότι αυτοί που καυχώνται ότι υπηρετούν τον πολιτισμό πρέπει να διαθέτουν το κατάλληλο ήθος και έθος και όχι να εκφράζουν προσωπικές τους απόψεις με αιχμηρά υπονοούμενα αυτοπροσδιοριζόμενοι ως εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, χωρίς να τους έχει δοθεί καμία τέτοια δικαιοδοσία, σας αποστέλλουμε έγγραφα που αποδεικνύουν τα νομίμως ισχύοντα για το θέμα και που αποτελούν τη βάση των ενεργειών μας. Κάθε άλλη αναφορά είναι επίπλαστη και εκ του πονηρού - και ίσως εδώ θα χρειαζόταν η προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Post: Δήμητρα Σταμίρη.

11 σχόλια:

Ατσάραντος είπε...

Ευχαριστώ την παλιά μου καθηγήτρια, που για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι όλα όσα μας δίδαξε, όταν ήμασταν μαθητές, τα εφαρμόζει στην πράξη και δεν ήταν λόγια του αέρα. Μας είπε για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, συστατικές αρχές της δημοκρατίας. Μας έμαθε ότι ακόμη και αν «διαφωνώ με την άποψή σου, θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να την εκφράζεις ελεύθερα». Περήφανος που ήσασταν δασκάλα μας. Σας ευχαριστώ Κυρία Σταμίρη.

kostas είπε...

Τελικα επι του προκειμενου,
αφου ο επιχειρηματιας τυπωσε αφισες δηλωνοντας σαν χωρο πραγματοποιησης της παραστασης την μουσικη σκηνη,να υποθεσει καποιος ,οτι συνεδριασε η αρμοδια επιτροπη του δημου και η σχολικη επιτροπη-οπως φαινεται οτι απαιτει ο νομος-και πηρε το οκ?

Αν εχει παρει αδεια ο ανθρωπος,προς τι τοση φασαρια και διαξιφισμοι,αν παλι δεν εχει παρει ομως,τοτε πως προβαινει σε μια τετοια αυθαιρετη ενεργεια και ποιες κυρωσεις θα εχει?

Θα παρακαλουσα επισης και την δικη μου(παλαιοτερα) καθηγητρια,να τοποθετηθει,σχετικα με το ποια ειναι η αποψη της,για την σωστη χρηση της μουσικης σκηνης...
Νομιζω οτι, και λογω της θεσης της αλλα και της εμπειριας της,ειναι η πλεον αρμοδια,να εκφερει αξιοπιστη αποψη.
Κωστας.

Ατσάραντος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες, εν τη απουσία της Δ/ντριας κάποιοι φρόντισαν να διατυπώσουν τη θέση ότι, αν έρθει ο θίασος θα συναντήσει την αντίσταση κάποιων καθηγητών του Μουσικού Γυμνασίου που -αμφισβητώντας τη μέχρι σήμερα πρακτική να δίνεται η αίθουσα για εξωσχολικές εκδηλώσεις- θα προσπαθούσαν να εμποδίσουν να γίνει η παράσταση. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την μετέπειτα ανακοίνωση που υπογράφουν ως «Πολίτες εκπαιδευτικοί». Η δημοσίευση στο μπλογκ μάλλον θα χάλασε το «χάπενιγκ»!!! Η θέση όσων πιστεύουν ότι η αίθουσα δεν πρέπει να δίνεται για εξωσχολικές εκδηλώσεις είναι σεβαστή, αλλά όταν αυτή η θέση διατυπώνεται με αυτό τον τρόπο –στηριζόμενη και σε παραπλανητικά έγγραφα- τις παραμονές μιας θεατρικής παράστασης, μπορεί να προκαλέσει, όπως και προκάλεσε, πλείστες αντιδράσεις.
Για το ζήτημα της αφισοκόλλησης, δεν νομίζω να πιστεύει κανένας ότι ο θιασάρχης θα διαφήμιζε την παράσταση στη Ζάκυνθο χωρίς να έχει εξασφαλίσει την αίθουσα!

Σε ότι αφορά στην λεγόμενη “πρεμούρα” για την εν λόγω παράσταση, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από την πρεμούρα ενός ελεύθερου και δημοκράτη πολίτη που βλέπει ότι κάποιοι –θέλω να πιστεύω άθελά τους- προσπαθούν να καταργήσουν το δικαίωμα στην έκφραση και τη δημιουργία. Τέλος νομίζω ότι η κριτική στο πρόσωπο του Στάθη Ψάλτη ήταν άδικη -όχι για τον Ψάλτη- αλλά για όλους τους προοδευτικούς Ζακυνθινούς που ξέρουν να κρίνουν από το Είναι και όχι από το Φαίνεσθαι.

Ατσάραντος είπε...

Σε ότι αφορά στη χρήση της αίθουσας και παρά το ότι ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι ακόμη και οι αίθουσες διδασκαλίας μπορούν να χρησιμοποιούνται για εκδηλώσεις κοινού ενδιαφέροντος, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, καθώς το πνευματικό κέντρο χρησιμοποιείται για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Φώσκολος είναι σε μια περίεργη κατάσταση, το κανονικό θέατρο δεν είναι έτοιμο και το Εργατικό Κέντρο σε εγκατάλειψη. Δηλαδή, αν υπήρχαν σε χρήση όλες οι παραπάνω αίθουσες δεν θα υπήρχε και λόγος να γίνονται εξωσχολικές εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο του Μουσικού. Άρα, το Μουσικό είναι λύση ανάγκης.

Unknown είπε...

Για το αν θα πρέπει να διατίθεται η αίθουσα του Μουσικού γυμνασίου για εκδηλώσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αμφιβόλου ποιότητας είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά.
Εγώ όμως θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο.
Το δικαίωμα να γεμίζει τις κολώνες της πόλης με αφίσες ποιος του την έδωσε του "καλού επιχειρηματία";
Περιέχεται κι αυτό στη συμφωνία;
Και ποιός θα τις αφαιρέσει μετά; Ο Ψάλτης; Δεν νομίζω. Ελπίζω να μην αρχίσουν να γυρνάνε και με ντουντούκα στους δρόμους της πόλης για να μας "ενημερώσουν"

Ατσάραντος είπε...

Ποιά μέλη των Οικολόγων Πράσινων Ζακύνθου είναι διατεθειμένα να συμμετέχουν στο Ε.ΚΡΙ.Π.Ε (Επιτροπή ΚΡΙσης της Ποιότητας των Εκδηλώσεων);
Σε ότι αφορά στην αφισοκόλληση, υπάρχει νομοθεσία και ο Δήμος μπορεί να επιβάλει πρόστιμα. Το έχει κάνει στο παρελθόν με Ζακυνθινούς διοργανωτές, άσχετο που ποτέ δεν πληρώθηκαν!

kostas είπε...

Και για να διευκρινιστει το θεμα,χωρις να δημιουργουνται παρεξηγησεις:

Η μεταφορα των αρμοδιοτητας απο την Νομαρχια στον Δημο ,για την παραχωρηση σχολικων χωρων,εγινε στα πλαισια του Καλλικρατη.
Ομως ,
αυτο δεν σημαινει οτι την αποκλειστικη αρμοδιοτητα για την παραχωρηση ,την εχει ο Δημος.
Αντιθετως,τον πρωτευοντα ρολο εχουν οι δυο νεες σχολικες επιτροπες που δημιουργουνται(πρωτοβαθμιας και δευτροβαθμιας),οπου σε αυτες,οπως οριζεται απο τον νομο,συμμετεχουν δημοτικοι συμβουλοι,τουλαχιστον δυο διευθυντες σχολειων,,εκπροσωπος του συλλογου γονεων και κηδεμονων-οπου υπαρχει-,εκπροσωπος των μαθητων και ενας δημοτης.
Αν υπαρχει αρνητικη εισηγηση απο αυτην την επιτροπη,δεν προχωραει τιποτα.

Η επιτροπες αυτες επρεπε να ειχαν οριστει εως τις 28/2, αφου πρωτα υπηρχε υπουργικη αποφαση,η οποια μεχρι τωρα δεν εχει παρθει και εχουν χρονο ζωης οσο και το δημοτικο συμβουλιο...

Με σχετικα εγγραφα,το υπουργειο ειχε ειδοποιησει τους υπευθυνους των σχολειων,οτι για το διμηνο Ιανουαριου/Φεβρουαριου,θα ισχυε το παλαιο καθεστως.

Τωρα στο σχετικο κειμενο του νομου της παραχωρησης στους Δημους,οπως μπορει να δει ο καθενας,εκτος απο την σαφη αναφορα για την σχολικη επιτροπη,γινεται αναφορα,στο οτι οι εκδηλωσεις πρεπει να ειναι "κοινης ωφελειας" και συμφωνες με το εκπαιδευτικο προσανατολισμο του σχολειου...
Τωρα αν η συγκεκριμενη εκδηλωση,ειναι κοινης ωφελειας,οπως το βλεπει ο καθενας...

Η γνωμη μου ομως ειναι οτι,αφου πρωτα αμεσα οριστουν οι επιτροπες, ας ξεκαθαρισει το τοπιο με το τι μπορει να παρουσιαστει σε εναν σχολικο χωρο ,απο εξωσχολικους φορεις η ιδιωτες,γιατι ακομα και η κειμενη νομοθεσια ειναι διφορουμενη και παλαια,χωρις να υπολογιζει τις νεες απαιτησεις και αναγκες.

Αν μπουν σωστα,ευπρεπη ορια και αυστηρες προυποθεσεις ,δεν βλεπω τον λογο ,να μην υπαρχει ενα extra εσοδο για τα σχολεια,ειδικα με τις σημερινες περικοπες που γινονται...

Τωρα παλι,αν ζηταμε συνεχως αρμοδιοτητες και το μονο που εχουμε στο μυαλο μας ,ειναι να τις εξευτελιζουμε και να τις απαξιωνουμε ,προσδοκοντας αλλα ωφελη,έ τοτε,ειμαστε αξιοι της μοιρας μας...

halvid είπε...

Καλά τα λέτε. Σίγουρα θα έχετε λοιπόν και την απόφαση της σχολικής επιτροπής. Να την δούμε παρακαλώ... όχι τίποτε άλλο, αλλά για να λήξει το ζήτημα

halvid είπε...

Έμαθα ότι νοικιάζετε αίθουσα, πολύ φτηνά, στο Μουσ.Σχολ.Ζακύνθου και ενδιαφέρομε να την νοικιάσω για το καλοκαίρι, για σοβαρό σκοπό. Παρακαλώ πολύ μπορεί κάποιος να κοινοποιήσει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας... γιατί ενδιαφέρονται και άλλοι

idi-o-syxnothta είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
idi-o-syxnothta είπε...

θα συμφωνήσω με τον halvid, και θα περιμένω και εγώ την απόφαση των "θεσμικών οργάνων, που τους έχει δοθεί η σχετική δικαιοδοσία", δηλαδή και την απόφαση της σχολικής επιτροπής, για να κλείσει το θέμα με τα ..."χαρτιά".
τέλος, να ευχαριστήσω και εγώ τους καθηγητές μου, που μου δίδαξαν πως οι λογικοί συλλογισμοί καταλήγουν σε γνήσια συμπεράσματα
:)