Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Κόκκινη κάρτα στον ταξιτζή...

...για το παρκάρισμα πάνω στη ράμπα των πεζών.
Post: An.Mos.
Bookmark and Share

21 σχόλια:

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Ατσάραντε διαμαρτύρομαι! Μην καλύπτεις τα στοιχεία της πινακίδας του αυτοκινήτου. Αυτή η ανωνυμολογία στις καταγγελίες διαιωνίζει την αυθαιρεσία. Ούτε κάρτα γενεθλίων δεν δείχνεις στον ταξιτζή πόσο μάλλον κόκκινη κάρτα.
Αν η παρανομία και η αυθαιρεσία δεν αποκτήσει όνομα και πρόσωπο, θα παραμένουμε στην κριτική επιπέδου καφενείου εναντίον των πάντων και κανενός ταυτόχρονα!

Η μήπως τελικά αυτή η κατάσταση βολεύει τα ΜΜΕ μοντέρνα και παλιά, διότι όσο δεν διορθώνονται τα πράγματα, βρίσκουν θέματα και λόγο ύπαρξης;
Την πινακίδα του κυρίου παρακαλώ!

Ατσάραντος είπε...

Δεν έχω τα στοιχεία της πινακίδας. Η φωτογραφία ήρθε έτσι το atsarantos@inbox.com.

kostas είπε...

Νικο,

και να τα ειχε τα στοιχεια,καλα εκανε και τα εσβησε...
Δεν ειναι μια συμπεριφορα του ενος,που δικαιολογημενα πρεπει να εξατομικευτει,αλλα ειναι κατι πολυ μεγαλυτερο...
Ειναι η συμπεριφορα πολλων απο εμας,Δυστυχως...
Ετσι κινδυνευουμε να δουμε το δεντρο,αλλα, να χασουμε το Δασος...

Μακαρι να ζουσαμε σε ενα κρατος,οπου τετοιες συμπεριφορες θα ηταν μειοψηφια και θα τιμωρουνταν αναλογα(οχι μονο απο αστυνομικης αποψης αλλα και απο τον χλευασμο τουλαχιστον, των υπολοιπων..)

Δυστυχως Νικο,αλλαξαμε, προς το χειροτερο, την συμπεριφορα μας απεναντι στον εαυτο μας και στους συνανθρωπους μας απο την εποχη που,αν θυμασαι ,πηγαιναμε για μπανιο στο Μπαστουνι του Αγιου...


ΥΓ.
Επι της ευκαιριας,θα ηθελα να σε Ευχαριστησω ,για την απιστευτη βοηθεια που εδωσες στην Μαρια,οταν ηταν εκει...

Εισαι μεγαλη ψυχη και ευχομαι ο Θεος να στο ανταποδωσει....

Κωστας.

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Κώστα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Αλλά διαφωνώ μαζί σου επί του προκειμένου.
Καλώς ή κακώς τα ΜΜΕ μπορούν να δράσουν εκεί που δεν δρά η αστύνομία.
Αντί να βάλουμε ένα χωροφύλακα δίπλα σε κάθε πολίτη, οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να εντοπίσουν τις παρανομίες και τα ΜΜΕ να προβάλλουν τους παραβάτες, χωρίς σώνει και καλά να κυνηγάμε μάγισες. Δεν λέω ότι ο συγκεκριμένος ταξιτζής είναι εγκληματίας, πολλοί καλοί και νομοταγείς πολίτες θα ξεφύγουν σε μία άτυχη στιγμή.
Αυτή η στιγμή όμως θα πρέπει να αναδειχθεί ώστε ο ταξιτζής αυτός να μην το ξανακάνει και οι υπόλοιποι από εμάς να παραδειγματιστούν και να αποφύγουν να γίνει σε αυτούς αυτό που έγινε σε αυτόν.
Όταν όμως κανείς δεν ξέρει την ταυτότητα του ταξιτζή, γιατί να μην το επαναλάβει;

Ατσάραντε, την επόμενη φορά στείλε μύνημα σε όποιον στέλνει φωτογραφία είδικά για τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα να φαίνονται οι πινακίδες, για να ξέρουμε ποιός παρκάρει στο πεζοδρόμιο, ποιός παρκάρει παράνομα, ποιός παρκάρει σε θέση ανάπηρου και ποιός παρκάρει εκεί που εμποδίζει τα καροτσάκια και τους ηλικιωμένους να περάσουν. Όταν βγούν μερικά αυτοκίνητα και οι ιδιοκτήτες τους στη φόρα, τότε θα δούμε πόσοι θα το ξανακάνουν.

Η επιτήρηση που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες στην ίδια την κοινωνία με την βοήθεια των ΜΜΕ είναι πολύ πιο αποδοτική και φθηνή (μέρες που περνάμε) από το να τρέχει η αστυνομία σε κάθε δρομάκι και πάρκο.

kostas είπε...

Mα βρε Νικο,για να μην παρκαρει καποιος στην θεση των Αμεα,πρεπει να φοβηθει τον καθε Atsaranto?
H Παιδεια μας που ειναι?
Και στο εξωτερικο,γιατι σεβομαστε τα παντα?
Βεβαια ,τωρα παμε σε μια αλλη παραμετρο :
Πως επηρεαζει την ατομικη μας συπεριφορα,τον περιβαλλον που ζουμε...
Θεωρω,οτι την επηρεαζει στον μεγιστο βαθμο,χωρις να παραβλεπω και την ατομικη μας ευσυνειδησια...

km είπε...

ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ.
ΔΥΣΤΥΧΟ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ.
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Κώστα, κάποιοι μπορεί να χρειάζονται ένα μάθημα για να μην το κάνουν. Είτε είναι πρόστιμο είτε ξεμπρόστιασμα δεν μπορείς να αφήνεις κάποια πράγματα να αιωρούνται. Κατα κάποιο τρόπο δεν είναι δίκαιο και στους ταξιτζήδες που δεν έχουν παρκάρει ποτέ δίπλα σε ράμπα για τα ΑΜΕΑ. Αφήνεις ρετσινιά σε όλους τους ταξιτζήδες.
Και δεν λέω ότι ο συγκεκριμένος πατριώτης μας είναι κακός ή πρέπει να καταστραφεί η ζωή του. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε έτσι και μπορεί να γνωρίζει ότι έιναι λάθος αλλα σκέφτεται
1) Ποιόν θα βλάψει;
2) Ποιός θα το μάθει;
Έτσι καλλιεργείται ή μάλλον χάνεται η κουλτούρα της προσωπικής ευθύνης.

Μόνο μέσα από συγκεκριμένα βήματα θα καλλιεργήσουμε τον σεβασμό στα θέματα πρόσβασης των Αμεα.

Και δεν λέω ο Ατσάραντος να μετατραπεί σε δικαστή και αστυνομικό. Αλλά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπως αυτή που τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ο κύριος πρέπει να κατονομαστεί, είμαι σίγουρος ότι θα ζητήσει συγγνώμη και το θέμα θα έχει τελειώσει εκεί, με την μόνη διαφορά ότι θα έχουμε όλοι κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός γιατί θα ξέρουμε ξεκάθαρα ποιες είναι οι συνέπειες των δικών μας πράξεων σε εμάς τους ίδιους.

zoulapi είπε...

kefalonitis blastimos ZAKYNTHINOS ROYFIANOS kai kerkiraios keratatas ston kosmo den ein alos......

Ατσάραντος είπε...

Νομίζω ότι αν το ζητούσε ο σύλλογος των ιδιοκτητών ραδιοταξί Ζακύνθου, τα στοιχεία θα μπορούσαν να δημοσιευτούν. Αν δεν θέλουν να πέφτει η ρετσινιά σε όλους, ας το ζητήσουν! Δεν έκανε και κανένα έγκλημα ο άνθρωπος. Μάλλον δεν θα εύρισκε θέση και το έβαλε πάνω στην ράμπα. Δηλαδή ότι κάνουν οι περισσότεροι από τους Νεοζακυνθινούς.

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

καλό zoulapi :-)
Αν έχουμε που έχουμε το ελάττωμα τουλάχιστον. ας το βάλουμε να δουλέψει και για κάτι καλό ....

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Φυσικά και δεν έκανε κανένα έγκλημα.
Εσύ του έβγαλες κόκκινη κάρτα όχι εγώ!
Και φυσικά ο καθένας μας έχει μια καλή δικαιολογία για να κάνουμε αυτά που κάνουμε.
Όμως κάποια στιγμή πρέπει να πούμε ότι αυτό δεν είναι σωστό και πρέπει κάποια στιγμή να ξέρουμε αυτούς που δεν έκαναν κάτι σωστό, γιατί όπως έχω πεί αν κάτι δεν έχει συνέπειες σε εμάς τους ίδιους δεν μαθαίνουμε και δεν αλλάζουμε.

Δέχομαι ότι αν θέλουμε να είμαστε 100% σωστοί τότε αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι να έρθει σε επαφή το ιστολόγιο με τον ταξιτζή και να του ζητήσει να σχολιάσει ώστε να ακούσουμε την δική του πλευρά.

Αλλά Ατσάραντε, παρόμοιες φωτογραφίες έχεις ξαναδημοσιεύσει, δεν είναι η πρώτη φορά και κάθε φορά μιλάμε για ένα 'πράσινο Renault' ή μια 'κόκκινη BMV' και ποτέ δεν γνωρίζουμε ποιός το έκανε.
Και αν θυμάμαι καλά σου είχα ξαναγράψει στο συγκεκριμένο θέμα σε άλλη ανάρτηση ότι όσο προστατεύεται η ανωνυμία κάποιου δεν του δίνεις κίνητρο να αλλάξει συμπεριφορά.

Για την ακρίβεια δεν του δείχνεις κόκκινη κάρτα...τον κρατάς στο γήπεδο....

kostas είπε...

Παιδια ηρεμηστε...

Το οτι καποιοι απο μας δεν σεβονται τον συνανθρωπο τους,δεν ειναι θεμα επαγγελματος,η χομπυ,η ηλικιας,η καταγωγης,η οτιδηποτε αλλο...
Εμεις, σαν ατομα, παρκαρουμε παρανομα,χωρις αυτο να προσδιριζεται απο το επαγγελμα μας,κτλ...

Καποια στιγμη πηγαινε ο atsarantos για ψωνια, και στο parking του Βεροπουλου,αν θυμαστε, οι θεσεις για τα αμεα,ηταν συνεχως πιασμενες,απο τον οποιονδηποτε...
Μεχρι που βαρεθηκε να ποσταρει φωτο και απογοητευτηκε...

Να σας πω ,ενα αλλο σημειο της πολης,που φαινεται η παιδεια μας :

Διαβαση πεζων,απεναντι απο το νηπιαγωγειο στον Αγιο...
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...


Ειλικρινα εχω εκκπλαγει,με την αναισθησια μας,στο συγκεκριμενο σημειο...
Και ειναι διαβαση πεζων...
Και εκει, ηταν, η ειναι, η θα ειναι τα παιδια μας...

Πρεπει να δειτε την εκφραση των ξενων τουριστων,που,μαθημενοι αλλιως, με γουρλωμενα ματια ,σαστισμενοι στεκονται στην μεση του δρομου και δεν ξερουν τι να κανουν...

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ...

Unknown είπε...

Εάν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει ακόμη, οι χειρότεροι οδηγοί και οι πιο επικίνδυνοι είναι οι επαγγελματίες. Ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες κτλ. Το βιώνουμε καθημερινά. Τρέχουν σαν τρελοί, παρκάρουν όπου θέλουν, κάνουν αναστροφές όπου θέλουν, δεν υπολογίζουν φανάρια τις περισσότερες φορές κτλ. Και ας αφήσουν την καραμέλα ότι "τρέχουν" για το μεροκάματο. Αυτοί πρώτα, σαν "επαγγελματίες" που είναι θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα, αλλά πού ....

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Σχόλιο σαν αυτά του emou, θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν παρουσιάζαμε κάτι συγκεκριμένο. Διότι φυσικά και δεν είναι όλοι οι ταξιτζήδες ασεβείς και κακοί οδηγοί ή κακοί επαγγελματίες. Το ότι ένας έκανε κάτι που δεν έπρεπε δεν θα έπρεπε να σταθεί αφορμοί ώστε κάποιοι να χαρακτηρίζουν ένα κλάδο.

Γι'αυτό που αναφέρει ο Κώστας πάντως, στην Αγγλία ένας από τους γονείς έχει ένα κινητό σήμα πόστ και ειδικά σακάκια και εκτελούν χρέη τροχονόμου έξω από τα σχολία όταν τα παιδιά πάνε και φεύγουν από το σχολείο.

Σίγουρα οι Έλληνες οδηγοί δεν δίνουν προτεραιότητα αλλά με λίγο πιο εμφανή παρουσία θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.
Διότι και τα παιδιά με τους γονείς θα πρέπει να περνάνε τον δρόμο από ένα σημείο παρά από 5.

Και ας μην ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για παιδιά και γονείς είναι και αυτοί μια κατηγορία Ατόμων με ειδικές ανάγκες αφού μια μητέρα με ένα μικρό παιδί ή με το καροτσάκι έχει περιορισμένη κινητικότητα

rouf είπε...

@NIKOS

NIKO OSOI ELLHNES ZOUNE STO EKSOTERIKO, GIATI SEVONTE KAI EFARMOZOUN TON NOMO KATA GRAMMA????

EXEIS DEI TAXI STO EKSOTERIKO NA EXEI KALIMENO ME MAYRO AYTOKOLLHTO TO TAXIMETRO???

AFISTE VRE PAIDIA TIN KOYVENTA.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα συζήτηση. Κύριε Χαραλάμπους, μια και παρακολουθώ καιρό τις πολιτικές σας θέσεις, δυστυχώς για το μέσο αποχαυνωμένο νεορωμιό οι περισσότερες από τις προτάσεις σας αποτελούν μέγα ανάθεμα, αφού έχει συνηθίσει να ζει σε μια κοινωνία αυθαιρεσίας, ασέβειας, χαμηλού επιπέδου αξιών, χωρίς Παιδεία, προσκυνώντας είδωλα και ξόανα και φιλώντας κατουρημένες ποδιές πολιτικών και παπάδων για να κάμει κι εκείνος τη "δουλειά" του. Στο φιλόδοξο και ορθολογιστικό πρόγραμμά σας το μεγαλύτερο εμπόδιο θα αποδειχθεί αυτός ο ίδιος ο δυστυχής ρωμιός, που έχει εθιστεί εκούσια και ακούσια σε κάθε λογής αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και επιμένει να ζει στην πλάνη του, επειδή έχει διδαχθεί να μη σκέφτεται ποτέ και για κανένα λόγο, και να μην αλλάζει τη γνώμη του ποτέ με βάση το λογικό και σωστό, αλλά με βάση το πότε θίγεται το "συμφεροντάκι" του.

Στις εξαίρετες θέσεις σας για το περιβάλλον εγώ προσωπικά θα ήθελα να δω και εκείνες για το κυνήγι, μιας καταστροφικά ασύδοτης δραστηριότητας μιας μερίδας μη ελεγχόμενων πολιτών που θεωρούν διασκέδαση την εκτέλεση ζώων με φρικτό τρόπο. (Στη Ζάκυνθο αυτές τις μέρες η παρανομία των κυνηγών οργιάζει, ενώ το Κράτος, όπως πάντα, "απουσιάζει" για να μην "ενοχλήσει").

Επίσης, στις θέσεις σας για Κράτος - Δημόσια Διοίκηση - Κοινωνικά - Παιδεία, δεν είδα κάπου μια καθαρή θέση για εκείνο που κανένα κόμμα δεν ετόλμησε να κάνει μέχρι στιγμής, τον πλήρη και αμετάκλητο χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους (με τη σειρά αυτή..!), την κατάργηση του ορθόδοξου και κάθε άλλου προσυλητισμού από το εκπαιδευτικό σύστημα και (μπαίνοντας και σε άλλα χωράφια) την ακριβοδίκαια φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, όπως την υφίσταται ο κάθε άλλος πολίτης (που δεν έχει το θεό "βοήθεια").

Θα ήμουν ευγνώμων αν μας τιμούσατε με τις σκέψεις σας επ' αυτών.

Unknown είπε...

αγαπητέ φίλς Kostas για ποιους γονείς μιλάς στο νηπιαγωγείο στο Αγιο; Γι' αυτούς που διπλοπαρκάρουν στην νησίδα (να μην κουραστούν και αφήσουν το αυτοκίνητό τους 3 μέτρα παρακάτω) για να πάρουν τα παιδιά τους και μόλις μετά βίας χωράει να περάσει άλλο Ι.Χ.; Αφού πρώτα οι ίδιοι είναι παραβάτες, μετά φωνάζουν κιόλας.

Unknown είπε...

Κύριε Χαραλάμπους, σίγουρα δεν αναφέρομαι σε όλο τον κλάδο εάν διαβάσατε προσεχτικά αλλά στους περισσότερους του κλάδου. Ας το αμφισβητήσει κάποιος. Το ζούμε στην καθημερινότητά μας, εκτός και εάν εσείς κατοικείται κάπου αλλού. Φιλικά

kostas είπε...

αγαπητε emou,
μιλαω για ολους.

Και για αυτους που παρκαρουν και εμποδιζουν και για αυτους που ερχονται απο την απεναντι πλευρα (αλσος)για να πανε /παρουν τα παιδια τους....

Επειδη μερικοι λοιπον παρκαρουν παρανομα,αποκτω εγω το δικαιωμα, στην κυριολεξια να μην τους αφηνω να περασουν,ειδικα σε διαβαση πεζων?????
Να διακινδυνευσω την ζωη των παιδιων μας?
Ξανασκεψου το...

Εχεις τυχει ποτε,οταν σχολαει το 4 δημοτικο και η σχολικη τροχονομος κοβει για τρια /τεσσερα λεπτα κατα διαστηματα,την κυκλοφορια για να περασουν απεναντι τα παιδια ?
Το τι κορναρισμα και βλαστημια πεφτει,απο αρκετους δυστυχως,δεν λεγεται...

Δεν μπορει να ειναι σωστα πραγματα αυτα....

Νίκος Χαραλάμπους είπε...

Αγαπητέ κε/κα Laska
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Επειδή τα θέματα που θίγετε είναι εκτός θέματος του άρθρου, θα σας πρότεινα να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω εμαίηλ και να σας αναπτύξω τις θέσεις μας. Η ηλεκτρονική μου διεύθυνση είναι nikos_flt (παπακι) hotmail (τελεία) com.

Θα ήθελα όμως να απαντήσω στο ενδιαφέρον ερώτημα του DJ Billy, γιατί μπορεί να βοηθήσει και στο συγκεκριμένο θέμα του άρθρου.
Στη μακροχρόνια διαμονή μου στο εξωτερικό έχω συμπεράνει τα εξής:
1) Οι Ελληνες στο εξωτερικό υπακούουν τους νόμους γιατί τους υπακούουν και όλοι οι άλλοι
2) Οι νόμοι στο εξωτερικό έχουν μια λογική και είναι δίκαιοι
3) Η εφαρμογή του νόμου είναι λογική και πρακτική, και με την βοήθεια της τεχνολογίας αφαιρείται πολλές φορές ο ανθρώπινος παράγοντας
Θα ήθελα να αναπτύξω και να εξηγήσω τα σημεία (2) και το (3). Στην Βρετανία αν σε πιάσει μια κάμερα να τρέχεις με υπερβολική ταχύτητα σου έρχεται ένα γράμμα στο σπίτι που σου αναφέρει την παράβαση, σου προτείνει τους τρόπους να πληρώσεις και σε ενημερώνει για τις διαδικασίες έφεσης αν πιστεύετε ότι έχει γίνει λάθος. Φυσικά και μπορείς να πληρώσεις με κάρτα ή επιταγή ή σε οποιαδήποτε τράπεζα και ταχυδρομείο. Χωρίς εμπόδια στον πολίτη και χωρίς κάν να βάλεις στη δύσκολη θέση ένα τροχονόμο να ξεκινήσει καβγά με τον παραβάτη.
Επομένως….
Αν θέλαμε να κάνουμε μια εφαρμογή του Αγγλικού συστήματος στην περίπτωση που έχουμε εδώ τότε η φωτογραφία –αδιάσειστο στοιχείο- θα μπορούσε να σταλεί από τον Ατσάραντο στην Αστυνομία ή στην τροχαία και ο ταξιτζής θα ελάμβανε μια επιστολή που θα ήταν κάπως έτσι:

‘Αγαπητε κύριε
Την τάδε ημερομηνία το αυτοκίνητο σας βρέθηκε παρκαρισμένο παράνομα μπροστά σε ράμπα για ΑμεΑ.
Το πρόστιμο που καλείστε να πληρώσετε είναι 50 ευρώ. Αν πληρώσετε μέσα σε 30 μέρες το πρόστιμο θα είναι 30 ευρώ. Μπορείτε να πληρώσετε με χρεωστική κάρτα, ταχυδρομική επιταγή, σε οποιοδήποτε ταχυδρομείο ή τράπεζα. Αν δεν πληρώσετε δεν θα μπορέσετε να ανανεώσετε την άδειά σας. Αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση στο πρόστιμο θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα που εσωκλείεται και να την αποστείλετε στο τοπικό ειρηνοδηκείο κτλ κτλ…..’


Ετσι ούτε ο Ατσάραντος εκτίθεται, ούτε και ο ταξιτζής θα ψάξει εύκολα να προσπαθήσει να σβήσει το πρόστιμο και η πληρωμή του προστίμου δεν θα του κοστίσει μια χαμένη μέρα να τρέχει σε δημόσιες υπηρεσίες για να πληρώσει το πρόστιμο.

rouf είπε...

@NIKOS

EINAI AKRIVOS OPOS TA ANAFEREIS, EDO POY ZO ( ELVETIA ) EINAI OMOS KAPOS POIO SKLIRA TA METRA...
EXEIS 30 MERES PROTHESMIA NA PLIROSEIS META MPENEIS STHN MAYRH LISTA....TI EINAI H MAYRH LISTA??

AKYROSEI OLON TON PISTOTIKON KARTON
DEN MPOREIS NA ENOIKIASEIS SPITI
DEN MPOREIS NA PAREIS DANEIO
DEN MPOREIS NA PAREIS KINITO THLEFONO KTL KTL

H MAYRH LISTA ISXIEI GIA TA PANTA SE OTI EXEI NA KANEI ME PLHROMES.