Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Με δεκάδες αεροπανό και εκατοντάδες αφίσες...

... το Εργατικό Κέντρο και το Π.Α.Μ.Ε “τα έβαλε” με το κατάστημα παιδικών ειδών ΡΟΖΑΛΙ, γιατί ο ιδιοκτήτης απέλυσε μια υπάλληλό του, που ήταν έγκυος. (Είναι γνωστό ότι η απόλυση εγκύου είναι παράνομη ακόμη και ένα χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού.) Το μπαράζ της διαπομπής ξεκίνησε όταν συνδικαλιστές έγραψαν με κόκκινη μπογιά συνθήματα στον πεζόδρομο που βρίσκεται το κατάστημα Ροζαλί, συνεχίστηκε με πορεία και συνθήματα μπροστά στο κατάστημα και πριν από λίγες μέρες γέμισαν με πανό και αφίσες κάθε κολώνα της πόλης μας. Αντιδράσεις δυσανάλογες με το πραγματικό μέγεθος του ζητήματος, όταν παρόμοιου μεγέθους κινητοποιήσεις δεν έχουν γίνει ούτε για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού. Προς τι αυτή η τεράστια κινητοποίηση; Οι εποχές που κούρευαν τους τέντυ μπόις και τους περιέφεραν στους δρόμους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι εποχές που το ΚΚΕ ήταν στην παρανομία και η αντίσταση στο κατεστημένο γινόταν με προκηρύξεις και συνθήματα στους τοίχους γραμμένα με μπογιά.

15 σχόλια:

Unknown είπε...

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ;

Dotoros είπε...

Aφού ενδιαφέρονται για την έγκυο κοπέλα και πάρα πολύ καλά κάνουν γιατί δεν δίνανε τα λεφτά που δαπάνησαν για πανό και αφίσες στην κοπέλα που τα έχει ανάγκη;
Μήπως στο πρόσωπο της κοπέλας ψάχνουν την δική τους προβολή;
Εκτός απ’το να κάνουν όλη αυτή την ιστορία τι άλλο έκαναν για την κοπέλα:
Εγώ είμαι μαζί τους(Ε.Κ.Ζ- ΠΑΜΕ) σε αυτήν την ιστορία αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Για να γελάς και να κλαις η κατάσταση.
Κάποτε φοβόμασταν τον αστυφύλακα, τώρα φοβόμαστε τον εργατοπατέρα.
Οι κύριοι είναι εκτός κλίματος, εκτός πραγματικότητας και εκτός φύσης γενικότερα.
Ειδικά το ΠΑΜΕ έχει ξεφύγει τελείως...
Είναι σαν να έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους νόμους και κανόνες πλεον.
Πότε θα γλιτώσεις απο κομματόσκυλα, κάθε είδους μπράβους και προστάτες καημένη Ελλαδίτσα?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Artemis,
κατά πρώτον δεν αντιδρούν οι εργαζόμενοι αλλά μια μικρή μειοψηφία που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν ξεπερνά το 8%. Άρα δεν εκπροσωπούν παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των εργαζομένων. Καλά κάνουν και αντιδρούν όσοι αντιδρούν. Δημοκρατία έχουμε. Αλλά υπάρχει μια δυσαναλογία στις αντιδράσεις. Αν δεν το βλέπεις και αυτό, τότε δεν υπάρχει βάση διαλόγου.

Nikos K.

Ανώνυμος είπε...

re den drepeste katholoy.ti thelete diladi egkyos gynaika na to riksei gia ti i rozalina strabose, an itan dikia sa s gynaika i kpoela ayth tha sas arese.ligo ntropi

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΘΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΘΑ ΔΙΚΑΖΕΙ Η ΠΑΠΑΡΙΓΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΕΛΛΗ. ΑΝ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΠΟΜΠΗ; ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ JAMBO???

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ Ε.Κ.Ζ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2008 ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΟΣ.ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 8%.ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ 8% ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΥ ΦΕΝΟΤΑΝ.ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΖΑΝΤΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καλα, προφανώς θα της είπε να ρίξει το παιδί εν θερμώ.
Όσο για αν έπρεπε να την απολύσει, ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.
Πραγματικά, απο την μια όλοι φωνάζουν για ακρίβεια, νέους φόρους, άσχημη οικονομική κατάσταση άλλα απο την άλλη χεστήκαμε αν ο καταστηματάρχης ήδη δύσκολα μπορεί και κρατάει υπαλλήλους στο μαγαζί του και απαιτείς απο αυτόν να πληρώσει και για άλλον ή να μείνει χωρίς υπάλληλο αφού πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει την έγκυο.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκαθαρίζω τη θέση μου εξ' αρχής και τάσσομαι υπέρ των δικαιωμάτων της εργαζόμενης, και κατά της αδικίας να απολυθεί σε περίοδο εγκυμοσύνης, αλλά με το συμπάθιο, το ΠΑΜΕ κάνει ξεράσματα. Ρεντίκουλο έχουνε καταντήσει με αυτά που κάνουν και επιτέλους και ο πάσα ηλίθιος, καταλαβαίνει τους λόγους που τους έπιασε ο πόνος ξαφνικά, με την έγκυο.
Ανώνυμε, γιατί το ΠΑΜΕ, δεν αντιδρά αναλόγως, για τους απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου??
Εκεί δεν υπάρχουν δικαιώματα εργαζομένων να υπερασπιστούν?
Γιατί δεν κάνει ανάλογες κινητοποιήσεις για τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στο νησί μας?
Μήπως επειδή γνωρίζουν ότι συμπεριφέρονται ως τραμπούκοι και ουδής νοήμων άνθρωπος επιθυμεί να τον υπερασπίζονται κατ' αυτό τον τρόπο?

Σώνει τώρα, μη ξεράσουμε....

Unknown είπε...

Και ποιός σας είπε ότι το ΠΑΜΕ δε ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους του Δήμου; Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν το ΠΑΜΕ, το φοβούνται φαίνεται. Αλλά για ποιούς εργαζόμενους μιλάμε και για ποιο σωματείο; Η ίδια η πρόεδρος για πολλά πολλά χρόνια εμφανιζόταν μόνο για να πληρωθεί αλλά δεν πλήρωνε η ίδια εκείνα που αναλογούσαν στην επιχείρησή της, δηλαδή στερούσε έσοδα από τη μισθοδοσία των συναδέλφων της.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι η ώρα να δούμε την πραγματικότητα και από την άλλη σκοπιά;

Αν δηλαδή μια κοπέλλα μείνει έγγυος και αλλάξει συμπεριφορά στην εργασία της έχοντας "αβάντα" ότι δεν μπορεί να απολυθεί τότε τι γίνεται; Δεν πρέπει τέλος πάντων να υπάρχει κι ένας κώδικας συμπεριφοράς;

Ας μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Εξάλλου υπάρχει δικαστική εμπλοκή μεταξύ της εργοδότριας και της εργαζομένης. Και για εμάς που ασχολούμαστε με τα εργατικά, γνωρίζουμε δεκάδες περιπτώσεις που τα δικαστήρια δικαίωσαν τους εργοδότες.

Τωρα αν το ΠΑΜΕ στη Ζάκυνθο θέλει να κάνει την επανάστασή του, υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο δράσης, στους ανασφάλιστους εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις ακόμα και σε αυτούς που τους κολλάνε απλά 120 ένσημα για να πάρουν το επίδομα ανεργείας και τις εκδρομές κοινωνικού τουρισμού

TO BROKOLO είπε...

Ρε παιδιά καλό είναι που ασχολείστε με το "δεντράκι" (ΡΟΖΑΛΙ) αλλά είναι καιρός να δείτε και το "δάσος"!

Φτάνει πια με όλες αυτές τις ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά! Δεν ντρεπόμαστε λίγο. Μια γυναίκα έγκυος απολύεται (που ΚΑΙ σύμφωνα με το νόμο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ). το ΠΑΜΕ και το Εργατικό κέντρο Ζακύνθου αντιδράει με διάφορους τρόπους, και μερικοί λέτε ότι γιατί το κάνει έτσι ή αλλοιώς; Αν δεν αντιδρούσε θα υπήρχε πρόβλημα. Και καλά γιαυτούς που λένε ότι και τι έγινε αν είναι έγκυος, νοιώθω οίκτο...για τα παπαγαλάκια...τίποτα άλλο.
Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί, αλλοιώς τα πράματα θα ήταν ακόμα χειρότερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα η Παπαρίγα έλεγε ότι χτυπάει η κυβέρνηση τους μικρομεσαίους, ότι πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν ή συρρικνώνονται και εις βάρος τους αυξάνεται το κεφάλαιο.
Επιτέλους ας αποφασίσουν τι είναι οι μικρομεσαίοι, έχουν οικονομικά προβλήματα και κλείνουν ή είναι πλούσιοι με τα τεράστια έσοδα και μπορούν να πληρώνουν όλους, ακόμα και αυτούς που δεν παράγουν έργο!
Και τα δυο μαζί απλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ παιδιά τελοc
Μην ονειροπολείτε, προσγειωθείτε στην πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

posa 8a parei i kopela apo to kratos pou 8a kamei to proto tis paidi?
ti boi8imata exei to ka8e niopantro zeugari me to proto tous paidi?
posoi to skeftontai na kanoun paidi?