Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Τα μεσάνυχτα γέμισαν με συνθήματα τον πεζόδρομο...

...μπροστά στο κατάστημα Ροζαλί, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση υπαλλήλου της επιχείρησης. Την ώρα που οι συνδικαλιστές έγραφαν τα συνθήματα, περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία, που έφτασε άμεσα και συνέλαβε 3 άτομα. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια και μετά από λίγη ώρα η παραλιακή οδός αποκλείστηκε από δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου. Ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος ενώ οι συνδικαλιστές με ντουντούκες φώναζαν συνθήματα και προσπάθησαν να μπουν στο αστυνομικό τμήμα. Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγες ώρες μετά.

Photo by: ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χειρότεροι και άπο γκάνγκστερ έχουν καταντήσει οι κύριοι.
Τον εκφοβισμό πλέον τον ονομάζουν ακτιβισμό και αν τους πας κόντρα φωνάζουν και τους φίλους τους (συμπαράσταση το αποκαλούν)...
Κανένας νόμος δεν τους αγγίζει και αν τους πεις να σταματήσουν θα σε πούνε χουντικό, φίλο των αμερικάνων κλπ, παίζει να βρεις βαμμένο και το σπίτι σου με κανένα σφυροδρέπανο...
Αχ ρε Ελλάδα...

Ατσάραντος είπε...

"Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ" γράφει το σύνθημα.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι που έχει η εργατική νομοθεσία σήμερα, ούτε τον εργαζόμενο προστατεύει, ούτε τον εργοδότη (τουλάχιστον στο επίπεδο μιας μικρής επιχείρησης). Ποιός καταστηματάρχης αντέχει οικονομικά να πληρώνει μισθό κτλ. σε υπάλληλο - μητέρα (ή σε περισσότερες από μια) επί σειρά μηνών χωρίς αυτή να εργάζεται; Και εδώ δυστυχώς διαπιστώνεται κρατική κακοδιαχείριση του θέματος. Το κόστος για μια εργαζόμενη που γίνεται μητέρα θα έπρεπε να επιβαρύνει το κράτος, που κατά τα άλλα έχει γνώση του δημογραφικού. Βέβαια, λεφτά για πέταμα ή για ημέτερους κάθε λογής έχει ο κρατικός κορβανάς - για εκεί που πρέπει, δεν έχει!!! Όσο για τους σοσιαλίζοντες αριστερόφρονες πλην δεξιότσεπους "εργατοπατεράδες", ΑΥΤΟΙ είναι που τάχουν κάνει τόσο μπάχαλο, έπρεπε να ντρέπονται, αντί τάχα να "συμπαραστέκονται" με τέτοιους βλακώδεις, παιδιάστικους και υποκριτικούς τρόπους. Αν ήταν στη θέση του καταστηματάρχη θα φερόντουσαν ακριβώς το ίδιο, μπορεί και χειρότερα! Αλλά από ανθρώπους που στην ουσία δεν εργάστηκαν ποτέ και δεν παράγουν παρά μόνο τα κόπρανά τους, τι να περιμένει κανείς...

Ανώνυμος είπε...

Την ιδια τακτικη ειχαν και Γερμανοι απεναντι στους Εβραιους. Τους ζωγραφιζαν πενταλφα εξω απο τα σπιτια. Μπραβο στους εργατοπατερες με τις Γκεμπελικες μεθοδους. Πραγματικοι δικτατορες με το μανδυα του δημοκρατη. Αν ο Ροζαλι εχει αδικο υπαρχει δικαιοσυνη να κρινει. Αυτο που εκαναν ειναι φασισμος. Η κεντρικη επιτροπη του ΚΚΕ τα ξερει αυτα; Τα αλλα κομματα θα παρουν θεση ή θα κανουν γαργαρα;

Παραμενω ανωνυμος γιατι αλλιως μπορει να ερθουν να μου γραψουν στο σπιτι μου και μολις το εβαψα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
Εκεί μας έχει καταντήσει η τρομοκρατία των συνδικαλιστών σήμερα.

Εγώ όμως είμαι επώνυμος και συμφωνώ απόλυτα με τα σχολιά σου, δεν θα μπορούσα να τα θέσω πιό σωστά.

Αν θές κάνε κλίκ στο όνομα μου και θα βγείς στον διαδικτυακό τόπο της Περιφερειακής Κίνησης Ιονίων Νήσων της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, του μόνου κόμματος στην Ζάκυνθο που έχει καταγγείλει και τον δεξιό και τον αριστερό λαϊκισμό.

Καποια στιγμή θα βγάλουμε και ανακοίνωση γενικότερα για τις 'αντιδράσεις' του Εργατικού Κέντρου, του ΠΑΜΕ και άλλους κομμουνίζοντες δορυφόρους οι οποίοι με την τρομοκρατία των μικρών επιχειρήσεων καταλήγουν να είναι αποτελεσματικά δεκανίκια του μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα να βολέυονται οι ίδιοι, την στιγμοί που πολλοί νέοι παραμένουν άνεργοι.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ κουβαλάει ένα κόμπλεξ. Νομίζει ότι ακόμα είναι στην παρανομία. Τη φθορά της δημόσιας περιουσίας την ονομάζει αντίσταση. Την ταλαιπωρία δεκάδων οδηγών στην παραλιακή την ονομάζει αγωνιστική συμπαράσταση. Και δυστυχώς από τα τοπικά στελέχη μέχρι και την κορυφή δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην νοοτροπία. Κρίμα γιατί το ΚΚ έχει κάνει αγώνες για τη δημοκρατία, αλλά με τα κολλημένα μυαλά που κουβαλάνε το μόνο που κατάφεραν τα τελευταία 20 χρόνια ήταν συγκυβερνήσουν με το Μητσοτάκη.

ατζάρντο είπε...

σιγα ρε παιδια σας επιασε ολους το δημοκρατικο σας συναισθημα!δε στηριζω ουτε στηριξα ποτε μου το κκε.καλυτερα τα δημοκρατικα σας φρονηματα να σας πιανουν την ωρα που πηγαινετε να ψηφισετε με το ΄΄δεξι΄΄...το οποιο δεξι ειναι αυτο που εχει καταντησει το ωρασιοτερο νησι σε αυτα τα χαλια εδω και 20 χρονια που ολοι τα τρωνε απο παντου και εμεις μοκο...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Λιβελούλα13, προτείνω ότι ούτε το "δεξί" ούτε το "αριστερό" ούτε κανένα άλλο χέρι φταίει μεμονωμένα, ΟΛΑ φταίνε το ίδιο. Τα κόμματα (ΟΛΑ) μετά (αλλά και πριν) τη μεταπολίτευση επέδειξαν σχεδόν τον ίδιο αξιοθαύμαστο ζήλο στη σπατάλη, την κακοδιαχείριση, το βόλεμα ημετέρων και γενικά όλα τα γνωστά "καλά", σε όλη τη χώρα, που σταδιακά έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Το θέμα είναι, τώρα που βλέπουμε που φτάσαμε, αν θέλουμε πράγματι να αλλάξει κάτι ή απλά κάνουμε πολιτικάντικες μπουφανίες, όπως οι κύριοι (τάχα μου) αριστεροί συνδικαλισταράδες. Εσύ βλέπεις ο μέσος Έλληνας να θέλει να αλλάξει κάτι, ή το μόνο που προσμένει με αγωνία είναι να ανεβεί η δική του μεριά στην εξουσία για να μπει με κάποιο τρόπο στο χορό της κατάχρησης; Αυτό μας τρώει τελικά, είμαστε οι ίδιοι καταχραστές και καταστροφείς του τόπου μας - και αυτό το απέδειξαν περίτρανα οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα έργα τους σε όλη τη χώρα. Εύγε.

Unknown είπε...

Δεν μετράει το αποτέλεσμα αλλά η πράξη.
Συγχαρητήρια στο Εργατικό Κέντρο που είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που στηρίζει εμπράκτως τα Δικαιώματα των εργαζομένων, έστω αν και ενοχλεί αυτό ορισμένους.

Ανώνυμος είπε...

προς της πλατειας το παιδι οταν γινεις και εσει αφεντικο καποια στιγμη ισως αλλα σιγουρα το συμφερον σου θα κοιταξεις κοινος την τσεπη σου !γιατι οταν δεν θα εχεις ουτε το νοικι σου να πληρωσεις ελα να τα πουμε αν κοιταξεις τα συμφεροντα του εργαζομενου τα οποια εχει περισοτερα απο τον εργοδοτη!Υ.Γ μια επισκεψει απο τον εποπτοι εργασιας θα σε φερει στα τριτα σου!

Ανώνυμος είπε...

Προς παιδί της πλατείας.
Αν συμφωνείς με την συγκεκριμένη ενέργεια του Ε.Κ.Ζ σε καλώ να πάμε να γράψουμε έξω από τη Νομαρχία και το Δήμο το σύνθημα: "Ανίκανοι να μαζέψουν τα σκουπίδια, ικανοί να μαζεύουν το χρήμα".
Τι λες θα έρθεις?

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη 'παιδί της πλατείας' αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις πώς ακριβώς στην συγκεκριμένη περίπτωση το Εργατικό Κέντρο στήριξε τα δικαιώματα της εργαζόμενης; Διότι μέχρι στιγμής το μόνο που έκανε είναι ένας βανδαλισμός δημοσίου χώρου, ένα μποτιλιάρισμα έξω απο το κτίριο της αστυνομίας και έναν εκβιασμό οτι αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι βάνδαλοι θα έχουμε περισσότερη βία.

Κανείς απο αυτούς δεν είπαν να μαζέψουν λεφτά ώστε αν απολυθεί η κοπέλα να την στηρίξουν οικονομικά.

Οι υποτιθέμενοι ευαίσθητοι στα εργασιακά θέματα, θέλουν να την πληρώνει ο άλλος.

Και φυσικά δεν πρέπει μια γυναίκα να απολύεται όταν μένει έγκυος, αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες της αλλοπρόσαλλης εργασιακής νομοθεσίας, του υπέρογκου ασφαλιστικού και του πολύπλοκου φορολογικού καθεστώτος, το να μείνει και να πληρώνεται μία υπάλληλος σε μια μικρή επιχείρηση σημαίνει χρεωκοπία της επιχείρησης αυτής.
Τί θα γίνει τότε με την υπάλληλο θα μας πούνε οι συντροφοι του ΕΚ;

Διότι αν είχαμε και μερική απασχόληση ή ελευθερο εργασιακό καθεστώς, τότε η επιχείρηση θα μπορούσε να φέρει άλλον υπάλληλο προσωρινά και να ξαναπροσλάβει την υπάλληλο σε ένα χρόνο.
Αλλά ουτε μερική απασχόληση ούτε ελεύθερες εργασιακές σχέσεις θέλουν οι σύντροφοι.
Αυτό που θέλουν είναι κάποιος άλλος να πληρώνει τα οραματά τους.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χαραλάμπους,
Η δικαιοσύνη και ο ρεαλισμός δεν ταιριάζουν στην "ιδεολογία" αυτών των ανθρώπων, που θέλουν να λέγονται "συνδικαλιστές". Όλη τους η πορεία, εδώ και αλλού, χαρακτηρίζεται πρόδηλα από την προσπάθεια δηλητηρίασης και απενεργοποίησης του μυαλού εκείνων που τους πλησιάζουν, μετατρέποντάς τους σε αιώνια θύματα, αφού αντί να τους εμπνέουν με όρεξη και προθυμία για εργασία, μάθηση και προκοπή, τους κάνουν κακομοίρηδες "ιδεολόγους" που μια ζωή δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους με αξιοπρέπεια, γιατί έτσι εξυπηρετούν εξαίσια τον πολιτικό αρριβισμό κάποιων που έχουν ανάγκη από "αδικημένους", χειροκροτητές και "ακτιβισμό" τύπου φαρσοκωμωδίας για να σταθούν στο πολιτικό στερέωμα. Όποιος δουλεύει με συνέπεια και ειλικρίνεια, άσχετα από τη θέση του στη αγορά, είναι περιζήτητος και προκόβει. Όποιος είναι εκουσίως ανίκανος και ξέρει μόνο να κοροϊδεύει, να υπεξαιρεί ή να εξαπατά, γίνεται "συνδικαλιστής" και "εργατοπατέρας". Επειδή δεν κάνει για τίποτε άλλο, παρά μόνο για παράσιτο. Όχι πάντως από αγάπη προς τους εργαζομένους, τους οποίους παραπλανά, ζημιώνει και εκμεταλλεύεται αισχρά προς ίδιον (πολιτικό και άλλο) όφελος. Το θέμα είναι λοιπόν, πότε θα καταλάβουν οι εργαζόμενοι το πραγματικό τους συμφέρον, και θα εκπαραθυρώσουν αυτές τις γλοιώδεις βδέλλες μια και καλή.

ατζάρντο είπε...

ας αφησουμε ολοι τα μεγαλα λογια και ας αναλαβουμε επιτελους δραση.ειμαι 21 χρονων και οταν βαζω τισ φωνες στο σπιτι μου ολοι απαντανε το ιδιο πραγμα...θα μεγαλωσεις και θα καταλαβεις.αν ειναι να μεγαλωσω σε αυτον τον κοσμο,καλυτερα να μη μεγαλωσω καθολου.και τι σημαινει οτι το εργατικο κινκημα καπελωνεται απο εναν χωρο?οταν δεν υπαρχει κανενας αλλος χωρος να το υπερασπιστει τοτε κλαψτε τα.δεν μας αρεσει το πασοκ,δεν μας αρεσει η δεξια(αυτα τα δυο ψηφιζουμε ομως,λες καιαν αλλαξουμε τη ψηφο και τη σταση ζωης θα ερθει ο γασπαρος να μας κανει ντα!γιατι ξεχασα...΄σ'αυτο το νησι οοοοολοι ειναι κολλητοι του γασπαρου και του βαρβαριγου)δεν μαςμας αρεσει η αριστερα(ετσι οπως εχει καταντησει η κοινοβουλευτικη αριστερα σημερα)...ε,τοτε να το ριξουμε στον αυτονομισμο μηπως και βγαλουμε καμια σκρη σ'αυτο το...νησι...αγαπητε ανωνυμε μηπως θελει8ς να αλλαξουμε θεσεις και αντι για αφεντικο να γινεις ενα ωραιο πρωι ''γενια των 700''?ελεος

ατζάρντο είπε...

ας αφησουμε ολοι τα μεγαλα λογια και ας αναλαβουμε επιτελους δραση.ειμαι 21 χρονων και οταν βαζω τισ φωνες στο σπιτι μου ολοι απαντανε το ιδιο πραγμα...θα μεγαλωσεις και θα καταλαβεις.αν ειναι να μεγαλωσω σε αυτον τον κοσμο,καλυτερα να μη μεγαλωσω καθολου.και τι σημαινει οτι το εργατικο κινκημα καπελωνεται απο εναν χωρο?οταν δεν υπαρχει κανενας αλλος χωρος να το υπερασπιστει τοτε κλαψτε τα.δεν μας αρεσει το πασοκ,δεν μας αρεσει η δεξια(αυτα τα δυο ψηφιζουμε ομως,λες καιαν αλλαξουμε τη ψηφο και τη σταση ζωης θα ερθει ο γασπαρος να μας κανει ντα!γιατι ξεχασα...΄σ'αυτο το νησι οοοοολοι ειναι κολλητοι του γασπαρου και του βαρβαριγου)δεν μαςμας αρεσει η αριστερα(ετσι οπως εχει καταντησει η κοινοβουλευτικη αριστερα σημερα)...ε,τοτε να το ριξουμε στον αυτονομισμο μηπως και βγαλουμε καμια σκρη σ'αυτο το...νησι...αγαπητε ανωνυμε μηπως θελει8ς να αλλαξουμε θεσεις και αντι για αφεντικο να γινεις ενα ωραιο πρωι ''γενια των 700''?ελεος

Ανώνυμος είπε...

Eίναι πολύ εύκολο να καταδικάζεις κάποιες ενέργειες πίσω απο ένα υπολογιστή, να έχεις λόγο και κρίση για την κοινωνία όταν είσαι και εσύ ένας καλοβολεμένος επιχειρηματίας του νησιού με τα μαγαζία και τις άλλες επιχειρήσεις σου.

Όταν υπάρχουν συμπατριώτες μας που τα βγάζουν δύσκολα και όταν δεν υπάρχει καμία κοινωνική ομάδα που να μην βάζει πάνω απο όλα τον άνθρωπο και όχι το συμφέρον της(βλέπε Πρωτοβουλία Πολιτών).

Στο νησί επικρατεί μια μικροαστική νοοτροπία που είναι απλή εξαιτίας της ανάπτυξης του τουρισμού.
Όλα για τα φράγκα και καμία ποιότητα ζωής και δυστυχώς εντός του blog αυτού επικρατεί αυτή η άποψη.

Έτσι καταδικάζουν κάθε προσπάθεια υπερασπίσεως των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενός εργαζομένου και συγκεκριμένα μιας έγκυου γυναικός που η εργοδοσία του καταστήματος ΡΟΖΑΛΙ ήθελε να απολύσει επειδή δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά στην δουλειά της(πληροφοριακά η κοπέλα είναι 7 μηνών)

Αντί λοιπόν να αφήσουν την υπάλληλο να γεννήσει την απείλησαν ότι είτε ρίχνεις το παιδί, είτε φέυγεις.
Αυτο για να δείτε ποια είναι η νοοτροπία στο νησί του Σολωμού και του Κάλβου.

Ζακυνθινός Μαρξιστής

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Λιβελούλα13, σε δικαιολογώ σαν νέος άνθρωπος που είσαι, να έχεις κάποιες απόψεις που ακόμα δεν έχουν δοκιμαστεί από το χρόνο και τις εμπειρίες (χωρίς καθόλου να σε υποτιμώ, όλοι με τα χρόνια διδασκόμαστε και κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος - και γω στην ηλικία σου τα ίδια περίπου ένιωθα). Θέτω λοιπόν υπόψη σου τα εξής, ως σκέψεις, που πολύ θα ήθελα να έχει βρεθεί κάποιος να μου τις πει στα 21 μου, πριν 21 χρόνια...
1)Αν θέλεις να μην έχεις την ανάγκη κανενός (πολιτικάντη ή άλλου κόπανου), φρόντισε να εξοπλιστείς με πάρα πολλές γνώσεις και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ικανότητες που θα καλλιεργείς δια βίου προς όφελός σου. Αξιοποίησε στο έπακρο τα ταλέντα σου και μην κάθεσαι ούτε στιγμή!
2) Αν δε σου αρέσει ο ρόλος του υπαλλήλου των 700 ευρώ, ΦΡΟΝΤΙΣΕ να τον παίξεις για όσο λιγότερο γίνεται. Βέβαια, θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να μεταπηδήσεις στην τάξη των αυτοϋποστηριζόμενων ανθρώπων, ή των "αφεντικών", όπως λες (τι άκομψη λέξη!). Χρειάζονται γνωσεις, εμπειρία, οργανωτικότητα, αποφασιστικότητα και ΠΟΛΛΗ δουλειά για να "σταθείς" εκεί. Η αγορά είναι πολύ αυστηρός εργοδότης, αυστηρότερος από το κάθε άλλο "αφεντικό" που θα γνωρίσεις. Αλλά, δε λέει ποτέ ψέματα και επιβραβεύει τους τίμιους και τους εργατικούς, σε αντίθεση με όσα λένε κάποιοι τεμπέληδες.
3) Η ζωή δυστυχώς δεν είναι "Αμελί". Θα αδικηθείς, θα ζημιωθείς και θα χάσεις στην πορεία σου προς την ανεξαρτησία. Είναι μέρος του κόστους - μην περιμένεις ότι θα σου έλθουν όλα πρίμα. Μη σε νοιάζει και μη ξεχνάς ποτέ το σκοπό σου.
4) Όσο γρηγορότερα βάλεις τα ΔΙΚΑ σου σχέδια σε εφαρμογή, αντί να περιμένεις να σε "προστατεύσει" το τάδε ή δείνα κόμμα ή εργατοπατέρας, και όσο πιο σκληρά ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις να υλοποιήσεις τα όνειρά σου. Αν τυχόν ΔΕΧΕΣΑΙ για τον εαυτό σου τον τίτλο του μέλους της "γενιάς των 700 ευρώ", θα τον ζήσεις.
Και τέλος, (5), ΕΣΥ έχεις στα χέρια σου το μέλλον σου, οι δικές σου αποφάσεις, διαχείριση και ενέργειες θα το καθορίσουν. Αν με την αδράνειά σου επιτρέψεις σε κάποιον "πολιτικό" να το κάνει αντί για σένα, σε λίγα χρόνια θα τρέχεις πίσω από τα ευτραφέστατα συντρόφια του Ε.Κ., παρακαλώντας τους να υπερασπιστούν ΕΚΕΙΝΟΙ τα δικαιώματά ΣΟΥ, πράγμα που δε θα κάνουν ΠΟΤΕ - έχουν άλλες προτεραιότητες, ΔΙΚΕΣ τους.

Με πολύ σεβασμό...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε (αν γράψεις με ψευδώνυμο μπορούμε και να επικοινωνούμε καλύτερα διατηρώντας την ανωνυμία σου)

Επι της αρχής συμφωνώ με όσα λές αν και δεν θα χρησιμοποιούσα αυτόν τον τόνο. Δεν πιστευω ότι οι συνδικαλιστές είναι κακοί σαν άνθρωποι αλλά ότι είναι απλοϊκοί, αμαθείς και με πρωτοφανή κολήματα.
Και γι'αυτό η ρητορική τους κατα την οποία έχουν λάβει εργολαβία την πρόοδο του εργαζόμένου, θα πρέπει να αποκρουσθεί με λόγο και επιχειρήματα.
Ελπίζω ότι μέσω της Φιλελευθερης Συμμαχίας αρχίζουμε και το κάνουμε.
Είναι ένα ξεκίνημα.
Απο εκεί και πέρα οι πολίτες, εργαζόμενοι, και επιχειρηματίες θα μπορέσουν να εκπαραθυρώσουν τους συνδικαλιστές όταν οι φωνές που υποστηρίζουν μια πιό ελευθερη αγορά, ακούγονται δυνατότερες και αποκτούν περισσότερους υποστηρικτές.

Αγαπητή λιβελούλα δεν είναι θέμα του να μεγαλώσεις ή όχι. Οι συνδικαλιστές που κάνουν αυτές τις εφηβικές σκανδαλιές (να βάφουν πεζοδρόμια) είναι κατα πολύ μεγαλύτεροι απο εσένα.

Βασικά εμένα δεν μου αρέσει ο προστατευτισμός. Δεν μου αρέσει να μου λένε ότι κάποιος πρέπει να με προστατεύσει γιατι εγώ είμαι ανίκανος να προστατευσω τον εαυτό μου.
Στην συχνότητα του προστατευτισμού κινουνται όλα τα μεγάλα και μικρομέγαλα κόμματα της Δεξιάς και της Αριστεράς. Όλα έχουν ασπαστεί τον λαϊκισμό, τον εθνικισμό, τον κρατισμό και τον θρησκευτισμό, όλα έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους μπαμπούλες για να φοβίζουν τους πολίτες.

Δεν ξέρω τι εννοείς οταν λές αυτονομισμό (μήπως εννοείς ατομικισμό;)
Η λεγόμενη συλλογικότητα που πιπιλά η δήθεν Αριστερά είναι μία πικρή ουτοπία.
Εδώ εγώ και εσύ δεν συμφωνούμε για τις πιό αφηρημένες έννοιες, τι σε κάνει να πιστευεις ότι εσύ, εγώ ο Ανώνυμος και ο Ατσάραντος, θα συμφωνήσουμε για το τί πρεπει να γίνει στα σχολεία της Ζακύνθου, για το νερό, για τον τουρισμό και για τον πολιτισμό;

Εγώ λέω οτι εσύ θα πρέπει να έχεις την καλύτερη δυνατή ελευθερία και αυτή να σταματάει εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου.

Και τέλος δεν είναι καλό να γενικεύεις ή να εικάζεις. Δεν ξέρω πώς γνωρίζεις ότι ο Ανώνυμος είναι αφεντικό, εγώ πάντως δεν είμαι και μάλιστα έχω υπάρξει μέλος της γενιάς των 700 ευρώ και ήμουν και μεγαλύτερος απο εσένα (ευτυχώς δεν είμαι πιά-τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν)

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με το moderation είναι ότι δεν βλέπεις σχόλια που μπορεί να έχουν γραφτεί λίγο πρίν απο τα δικά σου.

@ ανώνυμος
Συμφωνώ με αυτά που λές στην λιβελούλα όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα ο εργαζόμενος δεν έχει και πολές επιλογές και σε μία τοπική κοινωνία είναι ακόμα πιό περιορισμένες.Οι επιχειρήσεις ποινικοποιούνται ακόμα και όταν προσλαμβάνουν, το χρήμα δεν κινείται εύκολα, το τραπεζικό χωλαίνει, το δημόσιο ανταγωνίζεται αθέμιτα στην αγορά εργασίας, υπάρχει ασφυκτική γραφειοκρατεία.

Αρα φυσικά και η λιβελούλα και η κάθε λιβελούλα θα πρέπει να παλέψει να σταθεί στα πόδια της και να εργασθεί. Το μεγάλο έγκλημα της Αριστεράς είναι οτι περνά την άποψη οτι η εργασία είναι δικαίωμα. Δεν είναι. Είναι ανταλλαγή υπηρεσιών και δεξιοτήτων έναντι αμοιβής.

@Ζακυνθινός Μαρξιστής
Δεν ξέρω τι ακριβώς είπαν από το Ροζαλι στην εγγυο κοπέλα. Αυτό που ξέρω είναι οτι στον 7ο μήνα δεν μπορείς να κάνεις εκτρωση είναι εξαιρετικά επικύνδυνο για την υγεία της μητέρας.

Αλλά ακόμα και αν το είπαν το να βάψεις το πεζοδρόμιο μπροστά απο το μαγαζί, το δήμόσιο πεζοδρόμιο, είναι βανδαλισμός και μάλιστα ηλίθιος βανδαλισμός.
Αν ήθελες πραγματικά να βοηθήσεις την κοπέλα θα πήγαινες στο μαγαζί και θα έλεγες στον μαγαζάτορα: 'Πόσα μπορείς να δίνεις στην κοπέλα όσο θα έχει την άδεια εγκυμοσύνης και εμείς οι ευαίσθητοι μαρξιστές/συνδικαλιστές θα δώσουμε τα υπόλοιπα ή κάποιοι απο εμάς θα αναπληρώσουν την κοπέλα στο μαγαζί ώστε να μην χασεις εσύ μικρέ επιχειρηματία και να μην φύγει η κοπέλα απο το μαγαζι'.

Εαν ήθελαν οι φωστήρες του ΕΚ να ντροπιάσουν το μαγαζί τότε θα τυπωναν φυλλάδια με το περιστατικό και θα το μοίραζαν στην πόλη.

Εγώ έμαθα απο τα νέα οτι οι ιδιοκτήτες δεν πειραξαν την κοπέλα (ακούστηκε ότι την προπυλάκισαν).

Τελος αν μπορείς σταμάτησε να κατηγορείς οποιονδήποτε κάνει κριτική στο 'εργατικό κίνημα' σαν αφεντικό.
Όπως σου είπα παραπάνω αφεντικό δεν είμαι, εργαζόμενος είμαι, και δεν δέχομαι απο κανέναν διάλεξη ούτε για τα δικαιώματα μου σαν εργαζόμενο ούτε και για το ποίος εκπροσωπεί τα συμφεροντά μου.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Χαραλάμπους κατά την άποψή μου θέτει ορθά τα ορισμένα ζητήματα. Γενικά, τα νέα παιδιά, υπερπροστατευμένα μέχρις αηδίας, που ακόμη δεν έχουν μπει στη ζωή, πέφτουν εύκολα θύματα σε κάποιες "προοδευτικές" αριστερίζουσες και επαμφοτερίζουσες "ιδεολογίες" που τους τάζουν, τους μιλάνε για τις "αδικίες" που υφίστανται (!!!) και τα "δικαιώματα" που έχουν ντε και καλά (παίζοντας εύσχημα τον όλο υποκρισία ρόλο του "προστάτη"), ούτε μια λέξη όμως για ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, για τήρηση νόμων, αυτοπειθαρχία, ακεραιότητα χαρακτήρα, σεβασμό. Αντίθετα, με τους διαπραττόμενους βανδαλισμούς κάθε είδους, έργω και λόγω, δίνουν το χείριστο παράδειγμα πολίτη στους νεότερους. Τα "κεκτημένα δικαιώματα", ισχυρά ψυχοτρόπος όρος, χρησιμοποιείται κατά κόρον για τη δημιουργία αιθεροβαμόνων και υπάκουων στα ηλίθια προστάγματα νέων, που κάποια στιγμή προσγειώνονται ανώμαλα στην πραγματικότητα και στην "στοργική" αγκαλιά "πολιτικών" που τους εκμεταλλεύονται παραλύοντας τη σκέψη τους. Αν οι νέοι θέλουν δικαιώματα, πρέπει να ξέρουν ότι αυτά κατακτώνται όχι με ντουντούκες και σημαιάκια, αλλά μέσω ικανοτήτων και σκληρής δουλειάς. Και εδώ, κύριε Χαραλάμπους, θα διαφωνήσω μαζί σας. Αν οι επιλογές εδώ είναι περιορισμένες, πώς γίνεται στη Ζάκυνθο να έχουν από τρεις και τέσσερις δουλειές είκοσι χιλιάδες μετανάστες, και παρά τις τρομερές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν να προοδεύουν και να αριστεύουν ταυτόχρονα τα παιδιά τους στα σχολεία (δουλεύοντας παράλληλα με τους γονείς), ενώ τα ζακυνθινόπουλα ασχολούνται με κενές "ιδεολογίες" τεμπελιάς και "κεκτημένα δικαιώματα", παραμένοντας ξύλα απελέκητα;; Όποιος αμφισβητεί, ας ρίξει μια ματιά στις εισαγωγές στα ΑΕΙ, όπου εδώ και δεκαπέντε χρόνια η Ζάκυνθος είναι ο ουραγός στην Ελλάδα, πιο κάτω και από τη Θράκη. Όποιος μάλιστα βρει ζακυνθινό χειρώνακτα, ακόμα και αν προσφέρει διπλό μεροκάματο, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιο - ενώ αν πας στις καφετέριες, δεν βρίσκεις καρέκλα να καθίσεις, όλες είναι πιασμένες από "αδικημένους" από τη ζωή α(ν)έργους ιδεολόγους... Κατά τα άλλα, οι ευτραφείς "σύντροφοι" θα μας σώσουν!!! Όποιος θέλει ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ δουλειά, δεν ξεμένει ποτέ - ενώ όποιος θέλει να ζει παρασιτικά, "αδικείται" από τη ζωή και γίνεται "ιδεολόγος" και παρατρεχάμενος ντουντουκοφόρων και γενειοφόρων "προστατών".

ατζάρντο είπε...

δουλευουμε για να ζουμε ή ζουμε για να δουλευουμε?γιατι εγω δουλευω από τα 14 μου για να μην επιβαρυνω τους γονεις μου αρα σιγουρα η ζωη μου δεν ειναι αμελι...οσο για τη λεξη αφεντικο...δεν την χρησιμοποιησα πρωτη εγω.μπορειτε να την πειτε ομως και εργοδοτη.η μητερα μου τη λεει ετσι...με 25 χρονια προυπηρεσια, η οποια εφτασε στα 47 για να ερθει καποιος εργοδοτης και να της κοψει την ασφαλιση.και ειναι κ αυτη οπα αυτους που θελουν ουτε ε.κ. στη μορφη που ειναι τωρα (και ουτε και εγω το θελω για την πασα αληθεια,αλλα πραγματικα ειναι ο,τι πιο σοβαρο υπαρχει,σε τετοιο σημειο ειμαστε) ουτε τουσ λεγομενουσ εργατοπατερες.και καλα κανει.εγω πιστευω σε ενα πραγμα.οι συλλογικοι αγωνες ειναι οι νικηφοροι.καθε αλλη οδος εχει αποτυχει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε
Σωστά θέτεις το θέμα της εργασιακής ηθικής, όπως και των προσδοκιών που έχει ο καθένας απο την δουλειά του, ειδικά αν έχει σπουδάσει κάποιο αντικείμενο στο οποίο δεν βρίσκει δουλειά.
Ομώς αυτό που λέω εγώ δεν είναι ασύμβατο με αυτό που λές εσύ αρα δεν βλέπω σημείο διαφωνίας.

Μία αναπτυγμένη και δυναμική οικονομία τους χωρά όλους:
Μετανάστες που κάνουν χειρονακτικές εργασίες, γόνους επιχειρηματιών που παρ'όλο που δεν σπούδασαν αναλαμβάνουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις, σπουδαγμένους επιστήμονες και στελέχη που δουλεύουν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Το πρόβλημα στην Ζάκυνθο είναι ότι απλούστατα δεν έχουμε τις επιχειρήσεις, μικρομεσαίες και μεγάλες, και ειδικα αυτές που έχουν να κάνουν με την οικονομία της γνώσης, για να έχουν τις περισσότερες και καλύτερες δυνατές επιλογές οι εργαζόμενοι.
Δεν είπα οτι δεν υπάρχουν δουλειές, είπα οτι δεν υπάρχουν καλές δουλειές (σε αλλα μέρη της Ελλάδας δεν υπάρχουν ούτε και οι 'κακές' δουλειές)

Το εκπαιδευτικό θα μπορούσε να παίξει κάποιο ρόλο αλλά βλέπετε οι ΟΤΑ έχουν αλλες προτεραιότητες.


Αγαπητή λιβελουλα
Συλλογικοί αγώνες ναί, για ποιό λόγο όμως;
Να πούμε συλλογικοί αγώνες για την απελευθέρωση των επιχειρήσεων ώστε αντί να πέρνεις 700 ευρώ στο χέρι καθαρά την στιγμή που ο εργοδότης μπορεί να σου δώσει 1000 αλλά του κρατά το κράτος τα 300;

Να πούμε για ένα ανοικτό τριτοβάθμιο σύστημα εκπαίδευσης που αντί να τρέμουμε το αν θα μείνει ανοικτο το ΤΕΙ στην Ζάκυνθο θα μπορεί ο κάθε οργανισμός ιδιωτικός, κοινωνικός ή όπως θέλεις πές τον και θα στήνει εκπαιδευτικά ιδρύματα;

Να πούμε για κατάργηση της γραφειοκρατίας που φοβάται ο εργοδότης ή αφεντικό να απολύσει τον εργαζόμενο που δεν αποδίδει αρα μένει ανεργος ο εργαζόμενος που μπορεί να αποδώσει και με τον καιρό μια μικρή επιχείρηση αντί να έχει προσλάβει 5 άτομα να μπορεί να προσλάβει 15 άτομα;

Εγώ γι'αυτα είμαι μέσα και γι'αυτο λέω αντί να παραπονιέμαι έτσι στον αέρα εγγράφτηκα σε ένα κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

** Ένα είναι το πρόβλημα: έλλειμμα παιδείας.
** Οι Έλληνες εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους είτε κινούνται σαν πρόβατα από απεργία σε απεργία υπό την στέγη κυρίως των αριστερών κομμάτων είτε απέχουν από κάθε διεκδίκηση και απλά βολεύονται.
** Το πρόβλημα είναι ότι οι διεκδικήσεις, επειδή ουσιαστικά παρακινούνται απο κόμματα έχουν χαρακτήρα καταστροφικό. Για παράδειγμα ο κλασικός πάτρωνας το ΚΚΕ ουσιαστικά παρακινεί τους εργαζόμενους να είναι απολύτως εχθρικοί στην διοίκηση ακριβώς γιατί θέλουν να επιβάλλουν την δική τους ιδεολογία.
** Η επόμενη γενιά πρέπει να μάθει επιτέλους ότι στην Ελλάδα επικρατεί το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα.
Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε μερικούς αυτό αναπτύχθηκε για διάφορους ιστορικούς λόγους και βάση αυτού συζητάμε.
** Πρέπει να μάθουν να κρίνουν αντικειμενικά τις θετικές και αρνητικές πτυχές του συστήματος και όχι επειδή έτσι διάβασαν στον Οδηγητή ή λόγω του αντιαμερικανισμού.
** Πρέπει να μάθουν ότι τα πιο πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν χωρίς επαναστάσεις, σε συνεργασία με την διοίκηση, με σωστούς νόμους που να ορίζουν τις εργασιακές σχέσεις.
Οι διεκδικήσεις ΔΕΝ πρέπει να έχουν πολιτικό χρώμα και προστάτες.
Πρέπει να είναι συντεταγμένες σύμφωνα με το κοινό καλό ΌΛΩΝ, εργαζομένων και επιχείρησης.
** Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και προσπαθεί να επιβάλει την ιδεολογία του με πράξεις όπως η συγκεκριμένη καλό είναι να περιθωριοποιούνται γιατί βλέπεται ακόμα και αν συγκεκριμένοι ψευτο-ακτιβιστές υπερβούν καταφανώς τους νόμους στηρίζονται και καλύπτονται πίσω απο πολιτικά κόμματα και κανείς δεν τους αγγίζει.
** Γιαυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν να διεκδικούν καλόπιστα και να αγνοούν τις υπηρεσίες συνδικαλιστικών μπράβων πάντα, φυσικά, σε συνδυασμό με μια κυβέρνηση που να έχει την πυγμή να κάνει αλλαγές αντίθετα απο τις απαιτήσεις των γελοίων συνδικάτων αποτελούμενων από εργατοπατέρες και άεργους.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΔΙΡΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΡΕ , ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΤΩΡΑ ΚΚΕ!

Ανώνυμος είπε...

Τη ντουντούκα μου και το πανό μου, μα πού τάχω βάλει, ΜΑ ΠΟΥ ΤΑΧΩ ΒΑΛΕΙ;;;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κωνσταντίνε
Συμφωνώ μαζί σου, πρέπει να επιδιώκεται συναίνεση στις εργασιακές σχέσεις.
Όμως σε κάποιες περιπτώσεις με συναίνεση δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι πλευρές. Μπορεί να υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που να μην επιτρέπουν την επίτευξη συμφωνίας εργαζομένου και εργοδότη. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις ο καθένας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο είναι, όχι να υπάρχει κρατική παρέμβαση ή επιβολή λύσεων, αλλά επιλογές για όλους. Επιλογές για τον εργαζόμενο να μπορεί να πάει σε άλλη δουλειά που θα βρει καλύτερο μισθό και συνθήκες εργασίας, επιλογές για τον εργοδότη να μπορεί για ένα διάστημα να μειώσει τα έξοδα του ή όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν να μπορεί να προσλάβει άλλο εργαζόμενο.

Μόνο όταν είναι περιορισμένες οι επιλογές ενός εργαζόμενου, δικαιολογούν την παρουσία τους και τις πράξεις τους οι συνδικαλιστές (αν και οι περισσότερες ενέργειες τους είναι αδικαιολόγητες).