Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

46χρονος έχασε τη ζωή του επειδή το ιατρείο του Αγ. Λέοντα είναι διαλυμένο.


Το Σάββατο είχαμε στο χωριό μου, τον Άγιο Λέοντα, το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, που όπως γνωρίζετε περνάμε κάθε χρόνο πολύ καλά. Εφέτος όμως δεν το διασκεδάσαμε καθόλου και αφορμή ήταν ένα θλιβερό γεγονός. Στις 4 το πρωί, καθώς τελείωνε το πανηγύρι, μεταφέραμε τον 46χρονο θείο μου στο νοσοκομείο, για να τον σώσουμε από έμφραγμα που πιθανόν είχε υποστεί. Τελικά μόλις φτάσαμε οι γιατροί μας ανακοίνωσαν τα μαντάτα. Δεν πρόλαβαν να τον σώσουν. Όλα αυτά τα λέω για να καταλήξω στο εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η Ζάκυνθος με αυτούς τους μ@λ@κες, που γυρίζουνε στις καρέκλες, που τους δώσαμε εμείς οι μ@λ@κες. Πριν από τέσσερα χρόνια εγκαινιάσανε το ιατρείο στο χωριό και όλοι χαρήκαμε για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένα χρόνο μετά διώξανε τη μία και μοναδική γιατρό, που εξυπηρετούσε όλους εμάς τους βουνίσιους. Πριν από λίγο καιρό ήρθαν και πήραν τα έπιπλα και τα μηχανήματα. Δυστυχώς άλλο ένα καλοστημένο παιχνίδι για να κερδίσουν την ψήφο του χωριάτη. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα χρειαστεί κάποιος βοήθεια, να μην πεθάνει στο δρόμο σαν τον θείο μου.

Post by: La.Nick

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ναι καλά ο Καψαμπέλης.

Unknown είπε...

Να προσθέσω κι εγώ, πως τα εγκαίνια του "Ιατρείου", είχαν γίνει με τιμές και δόξες παραμονές των τελευταίων δημοτικών εκλογών ενώ το Ιατρείο λειτουργούσε ήδη αρκετούς μήνες πριν.

Τώρα είναι υπό πλήρη διάλυση κι όποιος θέλει μπορεί να πάει να το δει και με τα μάτια του. Και σίγουρα ο άνθρωπος που έχασε τόσο νέος τη ζωή του, θα μπορούσε να είχε γλιτώσει αν υπήρχε κάποιος να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Όλα αυτά βέβαια, όπως και δεκάδες άλλα, φεύγουν ως δια μαγείας από τη μνήμη μας, όταν φτάνουμε μπροστά στις κάλπες...

Εύχομαι καλή δύναμη στην οικογένεια του θανόντα!

o-dromos είπε...

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΕΤΟΣ 2008 ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΛΥΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΟ

ΠΑΤΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΒΟΤΡΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ.

ΕΠΝΡΩΣΤΕ ΤΑ ΙΑΤΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΕΡΓΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ? ΠΩΣ ? ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ??

ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΕΙ!!

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΞΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΕΦΤΑΝΕ, ΣΤΙΣ 4 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.