Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Υπουργός το βιολί του.

Η Ζάκυνθος περνάει μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις των τελευταίων 20 χρόνων. (Έχουν “στριμώξει” και τους τοκογλύφους και δεν υπάρχει καθόλου μετρητό). Ο τουρισμός έχει πάρει την κατιούσα και όλοι ομολογούν ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι αβάσταχτος για πάρα πολλούς. Ήδη τα κοράκια ετοιμάζονται για τους πλειστηριασμούς και σε αγαστή συνεργασία με τις τράπεζες πολλά ακίνητα θα αλλάξουν χέρια. Ο Λαγανάς έχει γίνει το καθημερινό πιπεράτο θέμα των Ελληνικών και των ξένων μέσων ενημέρωσης. Το νησί με τα εκατοντάδες προβλήματα υποδομών (αποχέτευση, απορρίμματα, υδροδότηση) είναι σε ελεύθερη πτώση και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν αξιώθηκε να πατήσει το πόδι του στο νησί, μπας και δοθούν έστω προσωρινές λύσεις. Ο κ. Υπουργός, το τελευταίο διήμερο επισκέφθηκε την Κεφαλλονιά, που του είχαν ετοιμάσει μια χολιγουντιανή υποδοχή, προκειμένου να δείξει ότι δεν φοβάται τις φήμες για επικείμενο σεισμό. Ούτε κουβέντα για να περάσει από τη Ζάκυνθο, έστω για τον ίδιο λόγο. Αν ήταν να βαφτίσει καμιά χελώνα, παρέα με κανέναν γαλαζοαίματο, θα 'ρχόταν σούμπιτος. Για την προστασία της χελώνας ο κ. Υπουργός είναι πάντα πρόθυμος. Όμως, σε λίγα χρόνια, το προς εξαφάνιση είδος της Ζακύνθου, δεν θα είναι η caretta-carreta αλλά ...ο touristas-touristas!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΦΤΙΖΑΜΕ ΜΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΡΗΣ;

Yannis Triantafyllou είπε...

δε χρειάζεστε τον Άρη και κανέναν Άρη...

αλλαγή νοοτροπίας χρειάζεστε, επιχειρηματίες που να δουλεύουν σοβαρά και μακρόπνοα (=όχι μόνο για τη φετινή σεζόν) χρειάζεστε, ανθρώπους που θα σέβονται και θα αγαπάνε τον τόπο χρειάζεστε...

μαθαίναμε στο σχολείο «συν Αθηνά και χείρα κίνει...», ε, καιρός να το εφαρμόσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Δικιο έχει τοατομο μόνο απο έναν άνθρωπο θαύματα δεν γίνονται ειδικά όσον αφορά τον τουρισμό πρέπει να καταλάβουν οι επιχειρηματίες ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οικονομική κρίση, τεχνολογία νέοι τουριστικοί προορισμοί και πολλά άλλα. Aν δεν αλλάξουν νοοτροπία οι ίδιοι και περιμένουν να έχουν το ίδιο εισόδημα που είχαν παλαιότερα την πάτησαν.

Ανώνυμος είπε...

πιος ο λογος να ψηφισουμε στης επομενες εκλογες????ολοι πρεπει να κανουμε αποχη να μην βρουνε ουτε το δικο τους.τι να τους κανουμε αλλωστε πανε μονο και μονο για τη καρρεκλα για την εξουσια για να μπορουν να τρωνε τα λεφτακια του κοσμου νομιμα...πια ειναι τα εργα που εχουν γινει στο νησι!!!το μονο σιγουρο που εχει γινει ειναι οτι εχουν ξεχρεωθει ολοι τους αγορες κανουν αυτοκινιτακια καινουρια ταξιδακια στο εξωτερικο που τα ονομαζουν επεγγελματικα κτλ κτλ ολοι τα ξερουμε στα στα πιγαδακια που κανουμε τη λεμε????

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΕΡΜΟΣ Ο ΑΡΗΣ; ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.