Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

8 χρόνια φυλάκιση στον πρώην Δήμαρχο Άκη Τσαγκαρόπουλο...

...επέβαλε χθες το Κακουργοδικείο Πατρών. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και ο πρώην Δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να δίνει το παρόν στην Αστυνομία καθέ 15 μέρες. Με 8 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Αλβανός, με 6 ο Στεργιώτης και με 6 ο Κωνσταντάκος, όλοι με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, χρηματικές εγγυήσεις και περιοριστικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι, πριν από ένα μήνα, εμφανίστηκε μάρτυρας στην Αστυνομία Ζακύνθου, έχοντας στα χέρια νέα στοιχεία για την υπόθεση, τα οποία, όπως ανέφερε τότε, ήταν θαμμένα σε γεωργική περιοχή, στο χωριό Σκουλικάδο.
Όπως ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο, «οι σάκοι με τα στοιχεία τα οποία παραδόθηκαν στην Αστυνομία δεν βρέθηκαν ποτέ στο χωράφι του, αλλά ήταν προϊόν ενός σχεδίου, που μεθόδευσε ο πρώην Δήμαρχος», αποκαλύπτοντας πως παρέλαβε τρεις συναλλαγματικές, συνολικού ύψους 150.000 ευρώ, από τον πρώην δήμαρχο Άκη Τσαγκαρόπουλο.
Ο ίδιος μάρτυρας, σύμφωνα με το zougla.gr, κατέθεσε πως τα περιβόητα αρχεία του Δήμου ουδέποτε είχαν θαφτεί σε ακίνητό του και πως ο πρώην Δήμαρχος τον προέτρεψε ν' ανοίξει στο οικόπεδό του μια λακκούβα, ώστε το σχέδιό του να φαίνεται πιο πειστικό.
Ερωτηθείς δε ο Άκης Τσαγκαρόπουλος από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, παραδέχτηκε πως τις συναλλαγματικές τις είχε υπογράψει και συμπληρώσει ο ίδιος.

Bookmark and Share

1 σχόλια:

Pavlius είπε...

na pigene kapoios allos me tous filous tou na ekege to dimarxio me mpetonia kai tha blepame pou tha itane tora...