Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ένταση και αντιδράσεις για την επίσκεψη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στη Ζάκυνθο.

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί, όταν φοιτητές και αντιφασιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ζάκυνθο, με αφορμή την παρουσία του βουλευτή του κόμματος Ιωάννη Λαγού ο οποίος βρίσκεται στο νησί για να πάρει μέρος σε διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες αλλά και σε εκδήλωση της οργάνωσης. Οι συγκεντρωθέντες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και τότε ο κ. Λαγός, μαζί με άλλα μέλη της τοπικής οργάνωσης κινήθηκαν προς το μέρος των διαδηλωτών, με την αστυνομία που ήταν από νωρίς στην περιοχή και είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους, να αποτρέπει τα χειρότερα. Ο Ι. Λαγός ζήτησε να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές και να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα συγκεντρωθούν το βράδυ κατά την πολιτική εκδήλωση του κόμματος, ενώ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας: «Ήρθαμε να βοηθήσουμε και είμαστε αντιμέτωποι με αυτούς! Aν τους πετάξουμε στη θάλασσα, θα φταίμε εμείς και θα μας φωνάζουν φασίστες».
Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή.
Με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή Λαγού στη Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία χαρακτήριζε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή: «Με αφορμή την ομιλία βουλευτή της Χρυσής Αυγής το Σάββατο σε συγκέντρωση στο νησί μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου καταγγέλλει στη ζακυνθινή κοινωνία τους φασίστες, ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Κανένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής να μην έρθει στο νησί μας. Είναι ανεπιθύμητοι οι υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά, του Παπαδόπουλου. Κανένας να μη δεχτεί την ελεημοσύνη...η συνέχεια εδώ.

... από τα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Ο λαός μας δεν είναι ζητιάνος, αγωνίζεται και διεκδικεί αυτό που του ανήκει. Οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να τον καρπωθούν. Είναι το μακρύ χέρι της άρχουσας τάξης. Σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες και προετοιμάζονται για το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους αγώνες που έρχονται ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης της χώρας μας». Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου.


Bookmark and Share

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Sthn Kallithea Athinwn extyphsan geronta ierea kai se kappoio allo shmeio ths idias perioxhs 75h geronta. Na paroyme ropala kai na xtypame? OPLA?

a είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ LOSERS ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΗΡΑΝ ΑΞΙΑ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
ΧΑ ΧΑ ΧΑ