Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ασυνείδητος Ζακυνθινός πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα αδέσποτο σκύλο.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:30 το πρωί περίοικος της περιοχής Καλαμακίου πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε αδέσποτο σκύλο, που απλώς περνούσε έξω απ' την οικία του. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο δρόμο που συνδέει την πόλη της Ζακύνθου με το Καλαμάκι και μάλιστα μπροστά στα έκπληκτα μάτια Άγγλων τουριστών που εκείνη τη στιγμή στέκονταν στη στάση λεωφορείου κοντά στο ξενοδοχείο “DOLLAS”. Μετά το περιστατικό το ζευγάρι των τουριστών που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες, ένας ακόμη Άγγλος τουρίστας που έφθασε και φωτογράφησε το δράστη καθώς μάζευε το νεκρό σκυλί καθώς και μέλη του φιλοζωικού σωματείου “Ζ.Ο.Μ.Ζ.” που σίτιζαν καθημερινά το άτυχο σκυλί κατέθεσαν μήνυση κατά του δράστη, που αναγνωρίστηκε άμεσα η ταυτότητά του, στο αστυνομικό τμήμα Λαγανά. 
 Post: Ζ.Ο.Μ.Ζ.

Bookmark and Share

7 σχόλια:

Laska είπε...

Η Ελλάδα, μαζί με τις άλλες δεκάδες θλιβερές αρνητικές πρωτιές της, κατέχει επάξια περίοπτη θέση στην κακοποίηση, αγριότητες και βαναυσότητα εναντίον των ζώων.

Αυτές τις μέρες, που χιλιάδες ημιάγριοι οπλοφόροι "λάτρεις της Φύσης" πυροβολούν και βασανίζουν στην ελληνική ύπαιθρο όποιο πτηνό βρουν μπροστά τους ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ, ας εξετάσουμε την εικόνα που εκπέμπει η ("τουριστική", τρομάρα της!) αυτή χώρα στον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από τα έντρομα, κατάπληκτα μάτια των επισκεπτών της (πολλοί από τους οποίους ορκίζονται ότι δεν θα ξαναπατήσουν ποτέ στην "τρύπα της κόλασης" και δίνουν στις χώρες τους μεγάλη δημοσιότητα στις ελληνικές αγριότητες εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων).

http://www.piaberrend.org/greece-hell-hole-for-animals/

http://www.wagny.org/greece

http://www.halkidiki.com/board/read.php?3,29766

http://www.keeptalkinggreece.com/2011/01/27/animal-abuse-in-greece-reaches-alarming-dimensions-where-is-the-state/

www.youtube.com/watch?v=IEHRREbMwss

http://www.thepetitionsite.com/1/greece-ignoring-animal-welfare-laws/

http://www.envirolink.org/resource.html?itemid=20020806124404908414&catid=8

http://www.care2.com/news/member/901922468/884484

http://www.greekanimalrescue.com/letter.htm

http://newsflavor.com/world/europe/greece-a-paradise-lost/

http://www.garcanada.bizland.com/id48.html

...και εκατοντάδες άλλες. Κάντε αναζήτηση με τους όρους "cruelty animals Greece" για να δείτε. Κάντε αναζήτηση και με άλλα ονόματα χωρών της επιλογής σας και θα δείτε αμέσως σε ποιες άλλες χώρες παρατηρούνται σε έκταση τέτοια φαινόμενα.

Οι "αξίες" λοιπόν αυτής της κοινωνίας είναι που την έφεραν πολύ δίκαια και με νομοτελειακή συνέπεια στην οικτρή θέση όπου βρίσκεται από κάθε άποψη. Η μεγάλη έκταση που έχει η κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα είναι απλά ένας ακόμα ασφαλής δείκτης της καταστροφικής νοοτροπίας που επικρατεί, της βλακείας, της ασέβειας, της αδιαφορίας, της υπεροψίας και της γενικότερης διανοητικής ποιότητας μεγάλου μέρους των κατοίκων της.

Στο τέλος, οι συνέπειες τέτοιων νοοτροπιών φθάνουν αναπόφευκτα και στους ανθρώπους (που στο κάτω - κάτω δεν είναι παρά το κυρίαρχο ζώο αυτή την περίοδο).


"Ο σκοπός μας πρέπει να είναι η απελευθέρωσή μας... μέσω της διεύρυνσης του κύκλου της συμπόνοιάς μας, για να αγκαλιάσει όλα τα έμβια όντα και το σύνολο της Φύσης και της Ομορφιάς της".

Albert Einstein (1879-1955) Φυσικός, συγγραφέας, νομπελίστας Φυσικής το 1921.

youlia olomplava είπε...

Sto Keri tha breis thyrama magiremeno me kales syntages, kai kalo palio krasi gia na 3exaseis ton pono soy poy enas skylos mas afise xronoys.

koukoucaroussel είπε...

ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ. ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΖΕ... ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ. Η ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΣΠΟΡ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΥΛΙ ΒΓΕΙ ΣΚΑΡΤΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΣΜΠΑΡΟ, ΦΩΛΑ Η ΔΕΣΙΜΟ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΑΙΣΧΟΣ!!

koukoucaroussel είπε...

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΗΘΗ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΟΝΤΑ?

TZORTZIS είπε...

Ξεχάσατε ότι είδηση θα ήταν αν ο σκύλος είχε πυροβολήσει τον άνθρωπο ;

TZORTZIS είπε...

Ξεχάσατε ότι είδηση θα ήταν αν ο σκύλος είχε πυροβολήσει τον άνθρωπο ;

youlia olomplava είπε...

...... μετὰ τὴν Ὕψωσιν.ο ....φονιας..έχει συγχωρεθει απο Τον Αγιο, αλλα αν ο σκυλος ηταν τσι Youlias.......