Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σύλλογοι γονέων ζητούν απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου , 1ου Λυκείου και 1η Ένωση Γονέων Μαθητών Ζακύνθου μαζί με πολίτες συνεχίζουν τον αγώνα τους για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας -vodafon- 50 μόλις μέτρα από το 1°γυμνάσιο και 1°λύκειο Ζακύνθου. Βασιζόμενοι στις σχετικές πληροφορίες και τις νέες επιστημονικές έρευνες, που επισημαίνουν τον κίνδυνο από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τις αρνητικές τους επιπτώσεις στην υγεία (στις 31/5/2011 ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (Π.Ο.Υ.) με δελτίο τύπου ταξινομεί τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ως πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο) , είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τα παιδιά μας από την διακινδύνευση - που κατά την επιστήμη κατατάσσονται στις ευπαθέστερες ομάδες- και να μην επιτρέψουμε να γίνουν πειραμοτόζωα μη αναστρέψιμων βλαπτικών συνεπειών για την υγεία τους. Μέχρι τώρα έχουμε ενεργήσει προς όλους τους αρμοδίους και κλιμακώνουμε την κοινωνική μας αντίδραση, μέχρι να πετύχουμε το σκοπό μας. Από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι σήμερα έχουμε αντιδράσει στη λειτουργία του σταθμού κινητής τηλεφωνίας και έχουμε προβεί σε θεσμικές συνεργασίες και ενέργειες. Συγκεκριμένα :
1. Συναντήσαμε, ενημερώσαμε και καταγγείλαμε το γεγονός στο βουλευτή, ώστε να πράξει τα δέοντα και ν' αντιμετωπιστεί το ζήτημα κοινοβουλευτικά. Πράγματι υπέβαλλε επερώτηση στη Βουλή και αναμένουμε την απάντησή της.
2. Συνεργαστήκαμε με το δήμαρχο για την αναστολή της άδειας λειτουργίας της κεραίας.
3. Παρασταθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο, προς σχετική ενημέρωση για τον κίνδυνο και καταγγελία του γεγονότος, ζητήσαμε και λάβαμε ... η συνέχεια εδώ. 

 ....ψήφισμα συμπαράστασης και απόφαση ανάληψης της ευθύνης προστασίας της δημόσιας υγείας και αυστηρού ελέγχου των σχετικών εγκαταστάσεων. 
4. Συναντηθήκαμε, ενημερώσαμε και καταγγείλαμε το γεγονός στον αντιπεριφερειάρχη. Υποβάλλαμε αίτημα προώθησης του ζητήματος στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου πράγματι συζητήθηκε και ελήφθη απόφαση επιμήκυνσης, στα 300μ, του ορίου ασφαλούς απόστασης κεραιών κινητής από οικισμούς κατοικημένων πόλεων και σχεδίων πόλεων. 
5. Παρακολουθούμε στενά και ελέγχουμε την αδειοδότηση του σταθμού κινητής, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Συνήγορο του Πολίτη, ΕΕΤΤ, περιφέρεια, πολεοδομία, ΔΕΗ κ.α.) 
6. Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας, ως κοινωνία, με συλλογή υπογραφών των ζακυνθινών πολιτών. Ενωμένοι και συντονισμένοι όλοι οι θεσμικοί φορείς και η τοπική κοινωνία έχουμε τη δύναμη -πολιτική και καταναλωτική- να αποτρέψουμε τον κίνδυνο και θα το κάνουμε αν δεν γίνει σεβαστό το δημόσιο συμφέρον. Επειδή λοιπόν η υγεία των παιδιών μας είναι πάνω από όλα... 
Καλούμε δημοσίως κι εξωδίκως τους ιδιώτες -εταιρεία κινητής VODAFON και ιδιοκτήτη κτιρίου- να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να απομακρύνουν την κεραία άμεσα. Τη στιγμή που το Ευρωκοινοβούλιο μειώνει τα ασφαλή όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από 0.6 v/m σε 0.2 v/m στην Ελλάδα παραμένουν 24.6 v/m- 42.7 v/m, δηλαδή από 120-200 φορές περίπου μεγαλύτερα. Δηλαδή η ακτινοβολία που δέχεται ο ευρωπαίος πολίτης σε ένα χρόνο ισοδυναμεί σ’ αυτή που δέχεται ο έλληνας πολίτης σε 2 περίπου μέρες. Γι’ αυτό δε θα μείνουμε ανέμελοι και αφελείς θεατές στη διακινδύνευση της υγείας των παιδιών μας. Με αγάπη κι αίσθημα ευθύνης θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, για να είναι ασφαλή...

Bookmark and Share

14 σχόλια:

niloxas είπε...

Από Laska, 9 Ιουλίου 2012
http://www.physics4u.gr/articles/2005/radiationfromaerial.html

"Για να προκαλέσω την προσοχή σας θα πω ότι, αν το παιδί μου φοιτούσε σε κάποιο σχολείο και είχε κινητό, θα προτιμούσα να υπήρχε σχετικά κοντά μια κεραία.

Ας επιχειρήσω να εξηγήσω τώρα την ανωτέρω προκλητική δήλωση. Το κινητό τηλέφωνο είναι ταυτόχρονα δέκτης που δέχεται το σήμα από την κεραία που βρίσκεται πλησιέστερα, αλλά και πομπός που στέλνει σήμα στην κεραία αυτή. Το πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το κινητό λειτουργεί με μεταβλητή ισχύ. Αν η κεραία δεν είναι κοντά, άρα η ένταση του σήματος είναι χαμηλή, το κινητό ανεβάζει την ισχύ στην οποία λειτουργεί. Αν η κεραία είναι κοντά, το κινητό αντιλαμβάνεται το ισχυρό σήμα και χαμηλώνει την ισχύ λειτουργίας του σε επίπεδο πολύ χαμηλότερο.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι καλύτερα να είμαστε κοντά σε κεραία παρά μακριά. Και αυτό επειδή το κινητό το χρησιμοποιούμε κολλημένο στο αφτί μας, οπότε μεγιστοποιούμε και την απορρόφηση ακτινοβολίας από την περιοχή αυτή του εγκεφάλου. Χειρότερα δεν γίνεται δηλαδή. Την ώρα που μιλάμε στο κινητό, η απορροφούμενη δόση από την ακτινοβολία μπορεί να είναι, όχι μία και δύο, αλλά χίλιες και πλέον φορές μεγαλύτερη από αυτήν που δεχόμεθα λόγω των κεραιών, ακριβώς λόγω του ότι το έχουμε πάνω στο αφτί μας. Γι' αυτό είναι καλό να χρησιμοποιούμε το λεγόμενο «hands free», γιατί μειώνουμε σημαντικά το πρόβλημα. Προτιμώ λοιπόν να δουλεύει το κινητό στη χαμηλότερη δυνατή ισχύ. Αρα θέλω να έχω πυκνό δίκτυο κεραιών που διαμορφώνουν ομαλή κατανομή σήματος, επαρκούς ισχύος.

Αν το σήμα δεν είναι επαρκές, καλό είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό, π.χ., σε υπόγεια ή μέσα σε ανελκυστήρες όπου η ένταση του σήματος της κεραίας πέφτει πολύ χαμηλά. Οταν βλέπετε ότι το κινητό σας «πιάνει και δεν πιάνει», όταν δηλαδή καταφέρνετε να μιλάτε οριακά και συνήθως με διακοπές, καλύτερα κλείστε το και μιλήστε αργότερα, όταν βρεθείτε σε περιοχή με ισχυρότερο σήμα.

Εν κατακλείδι, το χαμηλό σήμα που μπορεί να έχουμε επειδή καταφέραμε με αγώνες να διώξουμε την «κακή» κεραία σημαίνει απλώς ότι αυτό που καταφέραμε είναι να καταδικάσουμε τους χρήστες κινητών να έχουν το κινητό στο αφτί στη μέγιστη ισχύ λειτουργίας και άρα να δέχονται πολύ περισσότερη ακτινοβολία από αυτήν που εδέχοντο όταν είχαμε την κεραία κοντά.

Ακόμη, με την απομάκρυνση κάποιων κεραιών από τον αστικό ιστό, θα έχουμε αυξημένη ισχύ για τις εναπομένουσες. Αρα φορτώνουμε τους διαμένοντες στην περιοχή τους με αυξημένη δόση ακτινοβολίας.

Ανακεφαλαίωση όλης της παραπάνω συζητήσεως: Πρώτα απ' όλα, δεν έχουμε απόδειξη ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της κινητής δημιουργεί πρόβλημα, δεν είμαστε όμως και σίγουροι ότι δεν δημιουργεί. Οι μέχρι τούδε μελέτες είναι αντικρουόμενες και ενδεικτικές. Αρα, ως αρχή, πρέπει να φροντίζουμε να δεχόμαστε την ελάχιστη δυνατή δόση. Για να το επιτύχουμε αυτό, λύση νούμερο 1, δεν έχουμε παρά να καταργήσουμε την κινητή με τις κεραίες της και τα κινητά της.

Επειδή υποπτεύομαι ότι ουδείς θα το επιχειρήσει, ας πάμε στη λύση νούμερο 2. H οποία λέει ότι χρειαζόμαστε πυκνό δίκτυο κεραιών χαμηλής ισχύος. Οχι υπερβολές στη χρήση του κινητού, ειδικά από τα παιδιά. Μην ξεχνάτε να αποφεύγετε τη χρήση του όταν έχετε χαμηλό σήμα. Αν υπάρχει πρόβλημα, αυτό είναι πρώτα στο κινητό, οπότε σε πρώτη προσέγγιση αφήστε ήσυχη την κεραία. Οι θριαμβολογίες που κατά καιρούς βλέπουμε επειδή κάποιοι πέτυχαν να απομακρύνουν κάποια κεραία είναι δυστυχώς αποτέλεσμα αγνοίας και παραπληροφορήσεως. Που, ακόμη πιο δυστυχώς, επεκτείνονται και σε κλιμάκια ανθρώπων που παίρνουν αποφάσεις."

(συνέχεια)

niloxas είπε...

Με λίγα λόγια, η απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μικρής ισχύος (μέγιστη ισχύς 10 W) από πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο από εκείνο που συμφέρει την υγεία μας, επειδή τότε το κινητό ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ λειτουργεί στη μέγιστη ισχύ (2.5W), ενώ όταν υπάρχουν αυτές οι κεραίες λειτουργεί σε πολύ μικρή ισχύ (χιλιοστά του βατ).

Αντί να παρακαλάμε λοιπόν τις εταιρείες κινητής να τοποθετήσουν επαρκή αριθμό από τέτοιες κεραίες πολύ μικρής ισχύος γύρω μας (στο κάτω - κάτω τα λεφτά τους δαπανούν!!!), εμείς (με την καθοδήγηση κάποιων "σωτήρων" και "φωστήρων" τις καταδιώκουμε ως ηλίθιοι, και προτιμάμε το κινητό που έχουμε όλη μέρα κολλημένο πάνω μας να λειτουργεί στη μέγιστη ισχύ!!!

Κώστας είπε...

Δυστυχώς κάποιοι επιλέγουν να λένε τη μισή αλήθεια για να παραπλανούν.Το παιδί μου δεν έχει κινητό της εταιρείας που έχει τοποθετήσει την κεραία.Γιατί να δέχεται την ακτινοβολία της;Γιατί τεχνηέντως αποφεύγετε να σχολιάσετε ότι τα όρια στην Ελλάδα είναι 200 φορές μεγαλύτερο από ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Πέστε την αλήθεια. Πέστε ότι μέχρι να φτιαχτεί το πυκνό δίκτυο χαμηλής ισχύος[αλλά ακριβό]το υπάρχον είναι άκρως επικίνδυνο. Δυστυχώς για κάποιους η υγεία των παιδιών μας δεν έχει καμία αξία.

Κώστας είπε...

Δυστυχώς κάποιοι επιλέγουν να λένε τη μισή αλήθεια για να παραπλανούν.Το παιδί μου δεν έχει κινητό της εταιρείας που έχει τοποθετήσει την κεραία.Γιατί να δέχεται την ακτινοβολία της;Γιατί τεχνηέντως αποφεύγετε να σχολιάσετε ότι τα όρια στην Ελλάδα είναι 200 φορές μεγαλύτερο από ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Πέστε την αλήθεια. Πέστε ότι μέχρι να φτιαχτεί το πυκνό δίκτυο χαμηλής ισχύος[αλλά ακριβό]το υπάρχον είναι άκρως επικίνδυνο. Δυστυχώς για κάποιους η υγεία των παιδιών μας δεν έχει καμία αξία.

Laska είπε...

Κώστα,

Ως "αγανακτισμένος γονιός" (είναι άλλωστε πολύ της μόδας τώρα τελευταία η αγανάκτηση), μας δηλώνεις με παρρησία ότι:

1) Έχεις πάρει κινητό τηλέφωνο στο παιδί σου και αυτό αποτελεί υπεύθυνη γονεϊκή στάση (αφού το έκανες εσύ).

2) Επειδή το ΔΙΚΟ σου παιδί δεν έχει κινητό της εταιρείας που έβαλε την κεραία, εμμέσως πλην σαφώς δεν σε ενδιαφέρει τι γίνεται με τα υπόλοιπα παιδιά. (Ο αλτρουισμός στο φόρτε του.)

3) Επειδή εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι τη μέγιστη δόση ακτινοβολίας την παίρνει το παιδί σου από το κινητό τηλέφωνο που του αγόρασες και λειτουργεί κολλημένο επάνω του όλη μέρα, η "αλήθεια" είναι η άλλη, αυτή που σου ήρθε εσένα, ότι "οι κεραίες είναι επικίνδυνες". Αφού το λες εσύ, τύφλα νάχει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, αυτός δεν τα ξέρει τόσο καλά... Γιατί δεν του στέλνεις ένα e-mail να τον ενημερώσεις για το λάθος του;

4) Χαρακτηρίζεις (χωρίς τεκμηρίωση βέβαια) "άκρως επικίνδυνο" το υπάρχον δίκτυο, αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ!! Δηλαδή, θέλεις να το κάνεις πειραματόζωο, αφού "γνωρίζοντας" και "κατακρίνοντας" την "επικινδυνότητα της ακτινοβολίας", παρόλα αυτά ΤΟΥ ΠΗΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟ;;

Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι όλα αυτά σου φαίνονται πάρα πολύ λογικά εσένα, που υπολογίζεις "την αξία της υγείας" του παιδιού σου...

Κώστας είπε...

Καλό θα ήταν κάποιοι υπέρμαχοι των εταιρειών να διαβάσουν την ερώτηση που έγινε στη βουλή από το βουλευτή Ζακύνθου όπου τα στοιχεία που παραθέτει είναι συνταρακτικά. ΔΙΑΚΟΣΕΣ φορές μεγαλύτερη η ακτινοβολία των κεραιών στην Ελλάδα. Καταλαβαίνουμε την προσπάθεια σας αλλά εκτίθεστε.

Laska είπε...

Κώστα,

Το ποιος ακριβώς εκτίθεται, ας το κρίνει όποιος διαβάζει τα σχόλια...

Κι ούτε οι ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή, ή ο χαρακτηρισμός "υπερμάχων των εταιριών" αποτελούν επιχείρημα...

Ο πιο μεγάλος ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ των εταιρειών είσαι ΕΣΥ, που ΕΧΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΙΝΗΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ως υπεύθυνος και λογικός γονιός που θέλεις να φανείς, "ανησυχώντας" ταυτόχρονα για τις κεραίες!! (Ατράνταχτη λογική!)

Μα, νομίζεις ότι μιλάς στον καθρέφτη σου;;

Διότι ΕΣΥ μας λες απαρηγόρητος για "διακόσιες φορές μεγαλύτερη ακτινοβολία" και άλλα τέτοια τρομακτικά, και από την άλλη ΕΧΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ από τις "διακόσιες" που σε ανησυχούν τόσο!!!

Γράφεις "Πέστε ότι μέχρι να φτιαχτεί το πυκνό δίκτυο χαμηλής ισχύος[αλλά ακριβό]το υπάρχον είναι άκρως επικίνδυνο", ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ "ΠΥΚΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΧΑΜΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ!!! Με τι θα το φτιάξουν το "πυκνό δίκτυο" που θέλεις, με μακαρόνια;

Άλλο η αγωνία ενός γονιού (που παρόλα αυτά, στην περίπτωσή σου, αν είχε το ελάχιστο ίχνος ειλικρίνειας ΔΕΝ θα είχες αγοράσει κινητό στο παιδί σου) κι άλλο οι ασυναρτησίες και οι φοβισμένες κραυγές ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν καν για τι μιλάνε, αλλά μες την άγνοιά τους βλέπουν παντού ...τέρατα!

Ξέρεις τελικά τι θέλεις, ή δεν ξέρεις; Αποφάσισε, και γράψε μας να μάθουμε κι εμείς. (Αν όμως γράψεις πάλι για "άκρως επικίνδυνες ακτινοβολίες", τουλάχιστον πέτα το κινητό ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.)

Και σε προτρέπω ξανά: Μια και ο καθηγητής Πανεπιστημίου του οποίου τις γνώσεις παρέθεσα εγώ έχει κατά την έγκυρη γνώμη σου λάθος, γιατί δεν τον ενημερώνεις να το διορθώσει; Στείλε του ένα e-mail. Ειναι καθήκον σου, ως ...ενημερωμένος πολίτης και ...υπεύθυνος γονιός που είσαι!

Κώστας είπε...

Αντιλαμβάνομαι το παραλήρημα σας διότι καταλάβατε ότι τα ψέματα έχουν γίνει πλέον αντιληπτά.Υποστηρίζετε μια κεραία vodafon που εκπέμπει ακτινοβολία 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 200 φορές μεγαλύτερη από τα όρια της ευρωπαϊκής ένωσης με κέρδος την μειωμένη ισχύ που θα έχει μόνο ο κάτοχος ενός vodafon μόνο όταν μιλά.Είναι αστείο.

DIONISIS L MARGARIS είπε...

οι δικαιολογίες είναι ωραίες αλλά λένε την μισή αλήθεια.Η υπόλοιπη μισή είναι οτι η εταιρεία πλήρωσε τον ιδιοκτήτη για να βάλει την κεραία της σε αυτό το σημείο.
Αυτό γίνεται παντού αφου όλες οι πολυκατοικίες στην Ευρώπη είναι γεμάτες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

DIONISIS L MARGARIS είπε...

οι δικαιολογίες είναι ωραίες αλλά λένε την μισή αλήθεια.Η υπόλοιπη μισή είναι οτι η εταιρεία πλήρωσε τον ιδιοκτήτη για να βάλει την κεραία της σε αυτό το σημείο.
Αυτό γίνεται παντού αφου όλες οι πολυκατοικίες στην Ευρώπη είναι γεμάτες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Vas.Trian. είπε...

@Dionisakis
FYSIKA DEN THN EVALAN EKEI DOREAN.

ALLA FEYGEIS APO THN OYSIA THS KOYVENTAS.

EDO POY MENO [ AN KAI OI MISOI ZOUNE AKOMA STA DENTRA ] EPIVALETE SE XOROUS OPOY YPARXEI SYNOSTISMOS KOSMOU NA YPARXEI KERAIA GSM [ PX TRENA, TRAM, LEOFOREIA, SXOLIA, NOSOKOMEIA KTL KTL ] SE KAPOIA FASH THA STEILO MERIKES FOTOGRAFIES STON ATSARANTO NA THS ANEVASEI MPAS KAI KATALAVETE [ MERIKOI ] OTI EXETE MPERDEPSEI THN VOURTSA ME THN #$%^%^ H KALYTERA, OTI MERIKOUS TOYS VOLEYEI KAI SAS EXOUN KANEI PROVATA STO THEMA ME DIASPORA MYTHON KAI ISTORION TOY KAFENEIOY.

ENA KALO PARADEIGMA EINAI TA KINITA EDO KRATANE XORIS FORTISH 30 MERES PERIPOY AYTO DEIXNEI AYTA POY ANAFEREI O LASKA , NILOXAS KTL.

Laska είπε...

Κώστα,

Εγώ μ' αυτά που διαβάζω κοντεύω να παραληρώ, εσύ όμως είσαι που ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, και τώρα όψιμα απέκτησες "ευαισθησία" για τις κεραίες, που είναι πολύ μακριά του, ενώ το κινητό που του αγόρασες ΤΟ ΚΟΛΛΑΕΙ ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ!

Γειά σου υπεύθυνε γονιέ, ενημερωμένε πολίτη, "αγανακτισμένε" με τις εταιρείες, (τις οποίες όμως υποστηρίζεις σθεναρά με τα χρήματά σου, αγοράζοντας κινητό ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ!!)...

Θέλεις πυκνό δίκτυο κεραιών, που δεν στο φτιάχνουν οι "κακές εταιρείες" επειδή βλέπεις είναι "ακριβό", αλλά από την άλλη μεριά τα βάζεις ακριβώς με την κεραία του πυκνού δικτύου που κατά τα άλλα ήθελες να σου φτιάξουν οι εταιρείες, για να μην ...ακτινοβολείσαι!!!

Η παντελής απουσία λογικής σε όσα γράφεις, προφανώς εσένα δεν σου κάνει καμμία εντύπωση...

Σου έγραψα και πάλι, μην τα γράφεις εδώ και πάνε χαμένα, στείλε επιτέλους ένα e-mail στον άσχετο καθηγητή που τα γράφει λάθος, να τον ...διορθώσεις!!

Κάνε του κι ένα ωραίο μάθημα για τις ..."διακόσιες φορές" και μετά πες του ότι εσύ που τα γράφεις αυτά και είσαι "αγανακτισμένος" έχεις ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΙΝΗΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, να τον αφήσεις σύξυλο!...

(Και ο VAS. TRIAN. ψέματα γράφει! Είναι κι αυτός βαλτός από τις εταιρείες!)

Vas.Trian. είπε...

TA WiFi [ WiRELESS ] DEN SAS ENOXLOUN KATHOLOU????

OI PERISOTEROI EXETE ENA WIFI MESA STO IDIO SAS TO SPITI KAI 24/24 SAS PYROVOLEI ME .100 EOS .500 WATT AYTO DEN EPHREAZEI THN YGEIA SAS?????

TA WIFI EINAI STOUS 2.4GHz [ SE MERIKES XORES EINAI STOYS 5.6GHz ] LIGO POIO PANO DHLADH APO TA GSM ALLA ANOIKOYN STHN OIKOGENEIA TON MIKROKYMATIKON SYSKEYON.

TO WIFI TOY GEITONA EAN DEN EXETE ESEIS DEN SAS ENOXLEI????

YPARXOUN KAI ALLA PARADEIGMATA ALLA PISTEYO EINAI MATAIO NA PROSPATHEI KAPOIOS NA EKSHGHSEI TA AYTONOHTA SE ATOMA ME PAROPIDES [ ISOS ESKEMENA ].

@LASKA
POS METRHSAN TO PEDIO AKTINOVOLIAS EFOSON STHN ELLADA YPARXOYN 3 PEDIOMETRA APOKLEISTIKA GIA GSM????? ME DORYFORIKA PEDIOMETRA POY EXOUN APOKLHSEIS 30% ME 50% STIS TIMES METRHSHS???
ME DORYFORIKA PEDIOMETRA POY METRANE DB KAI OXI dBw ????

EXEI KAI SYNEXEIA ALLA, ARXISE NA VREXEI KAI PREPEI NA ANEVO STO DENTRO.

Laska είπε...

@VAS.TRIAN.

Wi-Fi, τηλέφωνα DECT, κινητά GSM, φούρνοι μικροκυμάτων, 45 χρόνια ακτινοβόλησης από τους καθοδικούς σωλήνες των TV, πεδία χαμηλής συχνότητας από το δίκτυο της ΔΕΗ και από τις καλωδιώσεις και τις δεκάδες ηλεκτρικές συσκευές σε κάθε σπίτι...

Για να μη μιλήσουμε για τις δεκάδες εν δυνάμει επιβλαβείς ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμά μας, στο νερό μας, στον αέρα που αναπνέουμε...

Αλλά εμάς μας φοβίζουν και θέλουμε να φύγουν ΜΟΝΟ οι KEΡΑΙΕΣ κινητής, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε ένα κινητό τηλέφωνο κολλημένο πάνω μας όλη μέρα!!!

Με άλλα λόγια, θέλουμε ντε και καλά να μεγιστοποιήσουμε την ένταση της ακτινοβολίας που δεχόμαστε από το κινητό που το κολλάμε επί ώρες στο κεφάλι μας, και η οποία είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη από εκείνη που δεχόμαστε από τις κεραίες κινητής!!

Η μέτρηση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (που παπαγαλίζουν κάποιοι) είναι πολύ πιο σύνθετη διαδικασία από όσο ακούγεται. Απαιτεί όχι μόνο εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά κυρίως τις γνώσεις για τη σωστή χρήση του, αλλιώτικα οι μετρήσεις δεν έχουν νόημα.

Ακόμα και τότε, για να ξέρει ότι είναι εντός ορίων, θα έπρεπε ο καθένας να κουβαλά αυτόν τον εξοπλισμό μαζί του και να μετρά την ένταση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε κάθε σημείο του χώρου όπου βρίσκεται, επειδή από σημείο σε σημείο η ένταση μεταβάλλεται δραματικά (ιδιαίτερα δε στις συχνότητες οπου λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα).

Είμαστε κυριολεκτικά βυθισμένοι σε έναν ωκεανό ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών σε πολύ μεγάλο πλήθος συχνοτήτων. Κατά συνέπεια, μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια ότι η περιγραφή των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων πάρα πολύ σπάνια μπορεί να γίνει με ακρίβεια και εγκυρότητα και μάλιστα για πολλά σημεία στο χώρο.

Εκείνο όμως που με μεγάλη ακρίβεια μπορεί να περιγραφεί ως προκλητική υποκρισία, ανευθυνότητα και ανοησία είναι το να αγοράζει κανείς πρώτα κινητό στο παιδί του για να το κολλάει όλη μέρα στο κεφάλι του και μετά να του φταίνε οι κεραίες των "κακών" εταιρειών, και να θέλει να φύγουν, για να μεγιστοποιηθεί η ισχύς του κινητού που αγόρασε στο παιδί του (πολεμώντας ατρόμητα τις "κακές εταιρείες")!!

Αλλά στην υποκρισία, την ανευθυνότητα και την ανοησία είμαστε κατά τα φαινόμενα οι πρωταθλητές κόσμου, με τις πάμπολλες αρνητικές πρωτιές μας να υπογραμμίζουν την εγκυρότητα της "κουλτούρας" και της νοοτροπίας των κατοίκων αυτής της χώρας...