Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ με πανό και ντουντούκα στο Δημοτικό Συμβούλιο...

...διαμαρτυρόμενοι για τα χαράτσια και ζητώντας να τεθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα, για να πάρει θέση και ο Δήμος Ζακυνθίων. Τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε, η πλειοψηφία αποχώρησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ κ. Φαραός πήρε το λόγο για να εκθέσει τις απόψεις του κόμματος, διακοπτόμενος από τα συνθήματα των συντρόφων αγωνιστών που ακούγονταν από την ντουντούκα. Μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία, το ΠΑΜΕ αποχώρησε, αφήνοντας τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ "αμανάτι"!

Bookmark and Share

9 σχόλια:

Μaria είπε...

Επειδή η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα:

"Απορία, αγανάκτηση και οργή προκάλεσε η απόφαση χθες του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου να αναβάλει την προγραμματισμένη συνεδρίαση επειδή στον χώρο βρέθηκαν μέλη του Κινήματος Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια, του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκειμένου να ζητήσουν από το σώμα να συζητήσει και να πάρει θέση σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα!

Ενώ η χώρα και οι πολίτες της συγκλονίζονται συθέμελα από την κρίση και τις άνευ προηγουμένου αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιβολή παράλογων φόρων (με στόχο κυρίως χαμηλόμισθους και συνταξιούχους...), καθώς συμπολίτες μας έχουν φτάσει να μην διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωση τους, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.... ενοχλήθηκαν από την παρουσία πολιτών στον χώρο της συνεδρίασης.

Με φανερή την διάθεση να μην επιτραπεί σε κανέναν να μιλήσει, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμένης απαίτησε αρχικά να απομακρυνθούν τα πανό από την αίθουσα και στη συνέχεια -όταν ξεκαθαρίστηκε από τους παρευρισκόμενους πως ΚΑΝΕΙΣ δεν φεύγει- ανακοίνωσε ενοχλημένος στο σώμα ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας -με εξαίρεση τους κ.κ. Ανδρέα Ξένος, Νίκο Ακτύπη και Δ. Λογοθέτη οι οποίοι παρέμειναν για λίγο στην αίθουσα- εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού προκαλώντας την οργή των πολιτών.

Παρά την απίστευτη στάση της πλειοψηφίας, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο χώρο και ΣΥΖΉΤΗΣΑΝ θέματα όπως, τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ και του νερού, ενώ εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων και συλλόγων αλλά και πολιτικοί εκπρόσωποι (όπως η περιφερειακή σύμβουλος Τόνια Λαχανιώτη) καταδίκασαν τη στάση του Δ.Σ. και τόνισαν πως, "εμείς θα είμαστε εδώ και στην επόμενη συνεδρίαση και ας αναβάλουν και εκείνη! Θα έρθουμε και στην άλλη και θα βρισκόμαστε εδώ συνέχεια μέχρι να ακουστεί η φωνή μας!".

Τον λόγο πήραν και οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης Αντώνης Αντίοχος και Άκης Κομιώτης, οι οποίοι επίσης καταδίκασαν την αποχώρηση της πλειοψηφίας.

Για μαύρη σελίδα στην δημοκρατική ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αντώνης Κασσιμάτης, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου κατακεραύνωσε την πλειοψηφία και ειδικά την στάση του Δημάρχου Ζακύνθου.

Τον λόγο πήραν στη συνέχεια οι πολίτες καταγράφοντας μεν με δραματικό τρόπο την κατάσταση που βιώνει σήμερα και το νησί, δηλώνοντας όμως πως "τώρα είναι η ώρα για δράση! Ολόκληρη η χώρα έχει ξεσηκωθεί, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας και το μέλλον μας, δεν υποχωρούμε!".

Κατά την διάρκεια της λαϊκής, όπως εξελίχθηκε, συνέλευσης, τα συνθήματα κυριάρχησαν στο χώρο και το...ραντεβού των πολιτών ανανεώθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα μέλη του Κινήματος Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΗ Ζακύνθου, ενώ θα επιδιωχθεί και συνάντηση με την Διοίκηση προκειμένου να τεθεί το θέμα της μη διακοπής ηλεκτροδότησης σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων. "

http://www.ioniannews.gr/kinonia/6687-2011-11-24-07-03-19

Τα σχόλια ανήκουν στον καθένα σας, όμως η απαράδεκτη αυτή στάση του προεδρείου και του Δημάρχου,έρχεται να συμπληρώσει την ακατανόητη επιλογή του Δημάρχου τόσες μέρες να να αρνείται πεισματικά,το κορυφαίο όργανο του Δήμου μας,δηλ το δημοτικό συμβούλιο,να πάρει θέση πάνω σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που ταλανίζει όλη την Ζάκυνθο.Και δεν εννοώ ότι ντε και καλά πρέπει όλοι να συμφωνήσουν στην γραμμή του ενός ή του άλλου αλλά είναι απαράδεκτο,ενω ο Δήμαρχος ατομικά παίρνει θέση για το θέμα με ανώδυνους μονολόγους (http://dimoskaipoliteia.blogspot.com/2011/11/blog-post_17.html,να απαγορεύει ουσιαστικά με με με τέτιοιες πρακτικές,να πάρει θέση σε αυτό το ζήτημα και το δημοτικό συμβούλιο.

Ντροπή.

kostas είπε...

Δήμαρχε,
όχι μόνο απο μόνος σου πρέπει να φέρεις με την διαδικασία του κατεπείγοντος το θέμα των χαρατσιών αλλά και στο ψήφισμα που θα υπάρξει,θα πρέπει να καταδεικνύεται καθαρά,τόσο το άδικο του χαρατσιού όσο και Η άδικη και απάνθρωπη ποινή της διακοπής της ΔΕΗ σε όσους δεν το πληρώσουν.Και σε αυτό το ψήφισμα ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.
Εμείς αυτόν τον Μποζίκη ψηφίσαμε.
Σε αυτόν τον αγώνα ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο κύριος Μποζίκης επέλεξε τον δρόμο που θα ακολουθήσει και ειναι της Τροίκας και του ΔΝΤ, δεν μου κάνει καμία απολύτως εντύπωση και για αυτό είμαι υποψιασμένος για το τι συμβαίνει
Τώρα για την ατακτή επική αποχώρηση απο το Δ.Σ μου δείχνει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει όρεξη για διάλογο και υπεκφεύγει...
http://wp.me/p1jmWI-5k έχω γράψει ένα κείμενο στο ιστολόγιο μου αναλυτικό για το τι τρέχει με την νέα δημοτική αρχή...
ΥΓ
Όποιος θέλει ας απαντήσει εκεί και όχι εδώ για να με διευκολύνει στην απάντηση μου και σε τυχόν απορίες

La Bocca Di Leone είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
La Bocca Di Leone είπε...

30 ΑΘΡΩΠΟΙ ΟΛΟΙ ΚΙΟΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΝΤΟΥ ΜΕ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ, ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ. ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΚΗΣΑΝ; ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΛEIΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ;
dionisis ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΩΦΑΛΤΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ Η ΦΤΩΧΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΣΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

@La Boca di Leone
Μάλλον έχεις πολλά φράγκα για να πληρώσεις τα χαράτσια στο νερό και στην ΔΕΗ.
Φυσικά εισαι παπαγαλάκι της εξουσίας και γουστάρεις την σημερινή ΠΑΡΑΚΜΗ της κοινωνίας, χωρίς μαγαζιά, με ελειπές συνθήκες στο νοσοκομείο και φυσικά με την απαξίωση του νησιού που τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ σου έχουν προκαλέσει...
Δεν πειράζει ο καθένας κρίνεται απο τα γραφόμενα του και πίστεψε εισαι η ΘΛΙΒΕΡΗ μειοψηφία που εκφράζει το κατεστημένο που μας εξουσιάζει...αλλά οι μέρες σας ειναι μετρημένες το ποτάμι του εξεγερμένου λαού θα σε πνίξει

youlia olomplava είπε...

@Γιαννης το ελεγες το ξαναλεγες το "κλαουνιαριδες" αλλα ακομα να εμπεδωσω ο βλακας!!!!!!!!!!

Μaria είπε...

@La Bocca Di Leone,
το ότι έπρεπε να γίνει ντου με ντουντούκες,πανό και συνθήματα, προκειμένου να δεσμευτεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να φέρει,μετά απο τόσο καιρό αφωνίας,το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο,αποδεικνύει καθαρά την λάθος στάση της δημοτικής αρχής όλο αυτό το διάστημα.Έστω λοιπόν και με ντουντούκες κάποιοι ξύπνησαν.

Oλόκληρο το κείμενο για το τί ακριβώς έγινε, παρατέθηκε από ειδησεογραφική σελίδα , προκειμένου να καταδείξει το τί πραγματικά συνέβη στο δημοτικό συμβούλιο, επειδή η συγκεκριμένη ανάρτηση παρουσίαζε την μισή αλήθεια.Αν η σελίδα λειτουργεί σαν γραφείο τύπου του ΚΚΕ όπως υποννοεις ή εσύ το αντιλαμβάνεσαι έτσι,ποσώς μας ενδιαφέρει.

Όμως αν γνωρίζεις ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι ή ότι το πρόβλημα του χαρατσιού ενδιαφέρει μόνο το ΚΚΕ και καμιά 30 άτομα μη δημοκράτες όπως λες,τότε –δεν θα πω ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου-αλλά θα σε παρακαλέσω να μας εκθέσεις την διαφορετική θέση σου,όχι απλά να κριτικάρεις τις θέσεις των άλλων.Δυστυχώς στο σημείο που έχουν φέρει τον κόσμο τέτοια άδικα και δυσβάσταχτα μέτρα,ο δημοκρατικός καθωσπρεπισμός ορισμένων –αριστερών(?) πεποιθήσεων-μόνο προκαλεί.

Εν ολίγοις πιστεύεις ότι εάν ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχαν φέρει τόσες μέρες τώρα στο δημοτικό συμβούλιο-όπως ήταν υποχρεωμένοι-αυτό το θέμα και υπήρχε και ένα ξεκάθαρο (όχι λαϊκίστικο) ψήφισμα-σαν αυτά που έχει πάρει το σύνολο σχεδόν των δήμων της χώρας τα οποία επικροτεί και ο ίδιος ο δήμαρχος στην επιστολή του προς τα ΜΜΕ- θα υπήρξε τέτοια αντίδραση?
Τελικά ήταν θέμα λάθους ή συνειδητής επιλογής?
Αυτό είναι το ζητούμενο,όσον αφορά την στάση της δημοτικής αρχής.

Τα περί δημοκρατικών πιστοποιητικών που ζητάς, προκειμένου να αποκτήσει κάποιος το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί με τον τρόπο που νομίζει αυτός,δεν νομίζω ότι αντέχουν σοβαρής απάντησης,ειδικότερα τώρα που τον κόσμο τον απασχολούν πολύ πιο σοβαρά θέματα.Εξάλλου τέτοιες απόψεις κανείς δεν πιστεύει πια ότι μας πάνε πιο μπροστά.

Ας μείνουμε λοιπόν στα σοβαρά και ας προσπαθούμε να τα αναδείξουμε και να τα αντιμετωπίσουμε έστω και με την υπερβολή μερικές φορές.

Όσον αφορά την απάντησή στον Γιάννη-εκτός του ότι μάλλον δεν τον παρακολουθείς- είχα την εντύπωση ότι η έννοια της οικογενειακής συνευθύνης είχε σταματήσει με την κατάρρευση του τρίτου Ράιχ.
Μάλλον έκανα λάθος.

Vas.Trian. είπε...

@dionisis
Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ...ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ.