Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Την Παρασκευή δικάζετε ο Άκης Τσαγκαρόπουλος...

...στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, με την κατηγορία της απόπειρας ανατίναξης του πρώην Δημαρχείου (Ξενία) τον Σεπτέμβριο του 2007. Ο πρώην δήμαρχος Ζακυνθίων θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, που όμως σύμφωνα με νομικές πηγές, δεν τεκμηριώνονται επαρκώς και η καταδίκη του δεν πρέπει να θεωρείται εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό, τις επόμενες μέρες να έρθει στη Ζάκυνθο ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής κ. Κώστας Αργυρόπουλος, (ένας από τους κορυφαίους ποινικολόγους) προκειμένου να έχει επαφές τόσο με την Δημοτική αρχή, αλλά και με την αντιπολίτευση της εποχής της δημαρχείας του Τσαγκαρόπουλου, που αποκάλυψε τα σκάνδαλα με τα τραπεζικά δάνεια. Η ζακυνθινή κοινωνία σίγουρα προσμένει ότι η νυν Δημοτική αρχή θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης τόσο των μαρτύρων κατηγορίας –που είναι απλοί δημοτικοί υπάλληλο- όσο και της δικαιοσύνης που θα πρέπει να διαλευκάνει ένα τεράστιο σκάνδαλο, που το νησί μας θα φέρει βαρέως για πολλά χρόνια ακόμη.

Φωτό από καρναβαλικές στιγμές διασκέδασης, που κόστισαν στους Ζακυνθινούς 600.000* ευρώ!!!

*Μήπως κάποια στιγμή να γράφαμε και ποιοί πήραν τα χρήματα από την Εμπορική;

4 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

ta xrhmata poy ypotithete oti kakodiaxiristike o k T. einai midamina psixia toy olou elimatws. EPIMENO!

youlia olomplava είπε...

ta xrhmata poy ypotithete oti kakodiaxiristike o k T. einai midamina psixia toy olou elimatws. EPIMENO!

dionisis είπε...

Απορίες προκαλεί η απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση( της 71ης κατά σειρά)μελέτης ύψους 45.000 ευρώ+ΦΠΑ !!! με τίτλο #Ανάθεση υπηρεσίας συμβούλου υποστήριξης, για την Βιοκλιματική Αναβάθμιση της πλατείας Σολωμού, στη ΣΑΖ Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ.#

http://sites.diavgeia.gov.gr/dimos_zakynthou/ada/45%CE%9F7%CE%A9%CE%A11-2%CE%A64

Απευθείας ανάθεση στην ΣΑΖ, ο γενικός διευθυντής της οποίας είναι ταυτόχρονα και ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου.
Στην απόφαση φαίνεται οτι ο Δήμος όρισε ,εκτός των άλλων,αυθαίρετα και χωρίς κανένα οικονομικό κριτήριο το ύψος του ποσού(45.000+ΦΠΑ),εξαντλώντας μάλιστα την μέγιστη δυνατή αμοιβή που του παρέχει ο νομοθέτης.
Να θυμίσουμε βέβαια-με ό,τι αυτό συνεπάγεται-ό,τι το 50% περίπου της εταιρείας το κατέχει Δήμος .

Εκτός του ότι δεν μπορεί να κατανοήσει κάποιος εύκολα το αντικείμενο έργου,που αναφέρεται πχ στην βελτίωση του θερμικού ισοζυγίου της περιοχής,στην ορθολογική διαχείριση των τοπικών κλιματικών χαρακτηριστικών,στην ορθολογική αντιμετώπιση της ροής του αέρα μεσα στον αστικό ιστό κτλ,εντύπωση προκαλεί οτι η δημοτική αρχή εν μέσω τέτοιας σφοδρής οικονομικής δυσχέρειας που βρίσκεται ο Δήμος,όπως αναφέρει συνεχώς Δήμαρχος,προβαίνει συνεχώς σε πλήθος απευθείας αναθέσεων ειδικότερα τέτοιου χρηματικού ύψους.

Ερωτηματικό ακόμα παραμένει,η απόφαση να υπερψηφίσει και ο κ.Αντίοχος την απευθείας αυτή ανάθεση,πράξη η οποία είναι σίγουρα τελείως συμπτωματική με δημοσιεύματα του τύπου,στα οποία αναφέρεται οτι ο Δήμαρχος θα υποστηρίξει τελικά την επανεκλογή του κ.Αντίοχου στην προεδρία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου έχοντας ξεκινήσει έτσι μεταξύ τους μια #γόνιμη# συνεργασία,δείγματα της οποίας είδαμε προσφάτως σε πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.

Τελικά «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικόν»?

Και επειδή η επικαιρότητα τρέχει -πέρα απο #άσφαιρα# αλεξίπτωτα και #ανώδυνες# γελοιογραφίες-για την υπόθεση των χαμένων(?)260.000 ευρώ του πρώην Δήμου Αρκαδίων,υπόθεση για την οποία την προηγούμενη εβδομάδα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση ,ο πρωην δήμαρχος Αρκαδίων μαζί με την τότε συμπολίτευση και αντιπολίτευση ,θα έχουμε κάποιες απαντήσεις?
Είναι ένα θέμα στο οποίο η κ.Πυλαρινού έχει αναφερθεί πολλές φορές και πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστεί πειστικά απο τους εμπλεκόμενους.

Όσο για τον κ.Τσαγκαρόπουλο-μακάρι να βγω ψεύτης-αλλά η υπόθεση έχει ουσιαστικά κλείσει εδώ και πολύ καιρό για πολλούς και διαφόρους λόγους.Επιπλέον,για το τροφοδότη λογαριασμό της Εμπορικής,μέσω του οποίου ουσιαστικά γίνονταν όλα, #ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα#.

youlia olomplava είπε...

EIDIKO SYMBOULIO GIA ANAPTI3IAKA OIKOLOGIKA BIOTOPIA LEGONTE OI PALE-POTE KHPOYROI POY POTIZOYN TIS ASTHENIKES DENDROSTIXIES STOYS PEZODROMOYS? ELLADITSA MOY FTINH STA PITOURA KI'AKRIBH ST'ALATI POU'SAI!!!!!!! (mallon oi k.k. symbouloi tha ta tseposoyn kai o AE..Hmedapos tha potizei xwris mistho kai IKA)