Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μουσική βραδιά για τα αδέσποτα κατοικίδια.

6 σχόλια:

km είπε...

Poli oraia ekdilosi. MPRABO na eimaste oloi ekei.

youlia olomplava είπε...

ME PIANEI TO ALERGIKO MOY KAI MONO POY DIAVAZW NOMOTHESIES GIA KATIKIDIA! POSA XRHMATA THA DAPANISETE GIA TO ZWO KAI TA ATOMA TOY SYLOGOY PROSTASIAS TOY ZWOU ENO TA PAIDAKIA STA FANARIA ............KAI PINANE!!!!!!!!ti eyxarista pernoyn ta zwakia eleythera sthn fysh!!!!!!!!!!! oson afora esas me tis lezantes "brwma" stis selides monopolio xwris adeia gia dimosieysi sxoliwn propagandiste xwris kritikarisma, kai pro pantwn mhn dimosieysete thn lista twn tyxerwn symboulwn toy dhmarxioy poy mirastikan tis 500000.00 kai den xwrtasan ...OOOLLLOIII...

Laska είπε...

Youlia,

Αν κρίνω από τη γενικότερη "παρουσία" σου, δεν εκπλήσσομαι καθόλου γι' αυτά που γράφεις.

Σκέψου όμως:

α) Μια κοινωνία της οποίας η ευαισθησία ανέχεται την κακομεταχείρηση των ζώων και τη βασανιστική θανάτωσή τους για τη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ μερικών ψυχοπαθών, από πού κι ως πού περιμένεις να διαθέτει ευαισθησίες για τα ευρύτερα κοινωνικά θέματα;

Οι ευαισθησίες ξεκινούν από τα "μικρά" και φθάνουν κάποτε στα "μεγάλα" κι όχι το αντίστροφο. Για να σεβαστεί κάποτε τον Άνθρωπο η κοινωνία μας θα πρέπει ν' αρχίσει πρώτα από τα ζώα κι άλλα "ασήμαντα" πράγματα, όπως είναι η συμμόρφωση με τους νόμους.

β) Για τα "παιδάκια στα φάνάρια" είσαι εντελώς απληροφόρητη: Κανένα τους δεν πεινάει, παρά τη ρακένδυτη εμφάνισή τους, που επιβάλλει η επαγγελματική επαιτεία που ασκούν ως θύματα εκμετάλλευσης κυκλωμάτων τα οποία η κοινωνία ανέχεται (αφού οι "αρμόδιες" Αρχές δεν κάνουν τίποτα). Όσο ο κόσμος δίνει χρήματα στα φανάρια, θα υπάρχουν "παιδιά των φαναριών" - αλλά αυτό δεν το είχες σκεφτεί, φαίνεται.

γ) Τα ζωάκια στη Φύση δεν περνούν και τόσο καλά. Απόδειξη οι πολυάριθμοι πυροβολισμοί που ακούγονται αυτή την εποχή στην ύπαιθρο, με θύματα ζώα που μερικοί απολίτιστοι κακοαναθρεμμένοι σκοτώνουν για να "διασκεδάσουν". Η βαρβαρότητα αυτή βέβαια δεν φαίνεται να σ' ενοχλεί καθόλου, παρά τις "ευαισθησίες" σου που ξεχειλίζουν.


δ) Όσο για τα λεφτά, γιατί γκρινιάζεις; Χαίρει μεγάλης κοινωνικής αποδοχής η κατάχρηση δημόσιου χρήματος, και όποιος μπορεί την κάνει. Απόδειξη: Κανείς δεν τιμωρείται για τις καταχρήσεις και τα εγκλήματα αυτά "παραγράφονται" επί σειρά δεκαετιών...

Πολύ ωραία πρωτοβουλία (η μουσική βραδιά). Και να σκεφτεί κανείς, ότι γίνεται επειδή εκλάπη μέσα από επί 24ώρου βάσεως φυλασσόμενο, παρακολουθούμενο με κάμερες κι ευαίσθητο κρατικό χώρο (το αεροδρόμιο!!) ο τεράστιος σε μέγεθος "κουμπαράς" με τις δωρεές για το έργο του Ομίλου!

Και εκείνος που είναι "υπεύθυνος" για την ασφάλεια στο Αεροδρόμιο είναι ακόμα στη θέση του και παίρνει τον άξιο μισθό του για την εξαιρετική δουλειά που κάνει!...

Ούτε αυτό όμως φαίνεται να ενοχλεί κανέναν!

Μaria είπε...

ti soi filozooi einai aytoi poy diafimizoyne kiolas stin tileorasi oti tha fane soyvlakia apo alla zoa?
oraio paradeigma dinoyne.

youlia olomplava είπε...

eprepe na perimeno aneleito kritikarisma afou sthn ZA den exoume paidakia sta fanaria oute kan fanaria (bithismeno sto skotos to kalamaki) den exoume! pedakia pou pernoun metalia sthn kolimbisi exoume NA TOYS KTISOUME KOLIMBITIRIO H PINANE POLY OI SKYLOUDES ME TA "SOMATIA" GIA SKILAKIA?

Laska είπε...

ilias,

Εν μέρει θεωρώ ότι έχεις δίκιο. Η κατανάλωση κρέατος, μάλιστα, αυξάνεται συνεχώς σ' όλο τον κόσμο, γεγονός που έχει ως συνέπεια (μεταξύ άλλων) την αποψίλωση εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους για να γίνουν βοσκοτόπια.

Έτσι που πάμε οι άνθρωποι, θα φάμε κι ο ένας τον άλλον στο τέλος, με την αχόρταγη όρεξή μας για κρέας...

Η κατανάλωση κρέατος όμως δεν είναι δικαιολογία για να μη φερόμαστε με σεβασμό στα ζώα, ακόμα και σ' αυτά που θα φάμε.

Οι νόμοι προβλέπουν ότι τα ζώα που θανατώνονται για τροφή πρέπει να θανατώνονται σε σφαγεία με αποδεκτό και ανώδυνο τρόπο (ΕΚ αριθ. 1255/1997 (L. 174/1) και 411/1998 (L. 52/8)και διατάξεις του Π.Δ. 327/1996 (Α΄ 221) «Προστασία των ζώων
κατά τη σφαγή ή τη θανάτωσή τους».) Στα σφαγεία (όπου αυτά λειτουργούν σωστά), αυτά εφαρμόζονται.

(Στη Ζάκυνθο, η κατάσταση είναι γνωστή: Λόγω ανεπάρκειας και ακαταλληλότητας των (κρατικά ελεγχόμενων) σφαγείων, πολλές σφαγές γίνονται στα χωριά με βάναυσο και βασανιστικό για τα ζώα τρόπο...)

Πρέπει λοιπόν να διαχωρίζουμε μεταξύ καταστάσεων: Ακόμα κι αν τρώμε κρέας, τουλάχιστο θα πρέπει να φροντίζουμε να φερόμαστε με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στα ζώα, είτε κατοικίδια, είτε στη Φύση.

Αυτό επειδή τα ανώτερα ζώα πονούν ακριβώς όπως κι εμείς και νιώθουν ψυχολογικό στρες ακριβώς όπως κι εμείς - που, στο κάτω - κάτω, είμαστε επίσης ζώα.