Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αποδείξεις ότι τα στρουμφάκια είναι ...κομμουνιστές!

Μπορεί η σειρά με την οποία μεγαλώσαμε όλοι να φαίνεται αθώα, αλλά αν εστιάσουμε σε μερικές τρανταχτές μεν αλλά και καλά καμουφλαρισμένες λεπτομέριες, βλέπουμε την αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο!!!
1. Δεν έχουν κάποια επίσημη θρησκεία, με λίγα λόγια είναι άθεοι.
2. Υπάγονται σε έναν απόλυτο μονάρχη με κόκκινο σκούφο, που είναι φτυστός ο Μαρξ (Μπαρμπαστρούμφ).
3. Δεν είναι Ρατσιστές (τους βοηθούν όλους, χωρίς φυλετικές ή οποιουδήποτε είδους διακρίσεις).
4. Ακόμα και το αγγλικό όνομα της σειράς αποτελεί ένδειξη κομμουνισμού, καθως στην πραγματικότητα είναι αρχικά : S.M.U.R.F. = Sociable Men Under Red Father.
5. Φοράνε όλοι τις ίδιες στολές.
6. Δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, καθώς κάτω από το μονάρχη, βρίσκονται όλα στο ίδιο σημείο της κοινωνικής πυραμίδας.
7. Δεν υπάρχει ιδιωτική περιουσία, καθώς τα σπιτάκια τα οποία κατοικούν δεν τους ανήκουν, απλά τους παρέχονται από τον μονάρχη τους.
8. Ο γυναικείος πληθυσμός (Στρουμφίτα) δεν εργάζεται.
9. Δεν υπάρχει ελευθερία λόγου (απόδειξη η συνεχής προπυλάκιση του Σπιρτούλη, μετά από κάθε προσπάθεια έκφρασης μίας ελεύθερης άποψης).
10. Απόδειξη αποτελεί και το περιστατικό με την βραχύχρονη ύπαρξη νομίσματος στο χωριό.Όταν ο λιχούδης απέκτησε νομίσματα, κατάφερε να αποσπάσει τις περιουσίες των υπόλοιπων στρουμφακίων (Όργανα Προκόπη, εργαλεία Ξευτέρη, σύνεργα ζωγραφικής Μελένιου, βιβλία Σπιρτούλη κ.α.), και να προκαλέσει δίαλυση της κοινωνίας. Η απόσυρση του νομίσματος επανέφερε την ισορροπία της κοινωνίας.

2 σχόλια:

snowblind είπε...

Επίσης υπάρχει και η άποψη ότι ο δημιουργός των smurfs ήταν ναρκωμανής. Οι ήρωες ζούσαν στα μανιτάρια και είχαν την παράξενη εμφάνιση λόγω των παρισθήσεων του δημιουργού αλλά και του αγαπημένου του ναρκωτικού, το μανιτάρι. Εκεί ωφείλεται και η ονομασία η οποία παραπέμπει στον ήχο της εισπνοής ναρκωτικών σε σκόνη. Όπως και να έχει η δομή της κοινωνίας τους βασίζεται στην ιδεολογία μιας ελεύθερης κοινωνίας ισότητας και αλληλεγγύης. Γι'αυτό το λόγο η σειρά είχε απαγορευθεί στις ΗΠΑ. Ο μπαρμπα-στρουμφ δεν είναι μονάρχης, συμβολίζει τη σοφία και τους εμπνευστές αυτής της ιδεολογίας. Δεν τιμωρεί. Γι'αυτό και έχει διαφορετικό χρώμα.

Και άλλα πολλά...

Prokopis είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο snowblind

επίσης άκυρο το "1. Δεν έχουν κάποια επίσημη θρησκεία, με λίγα λόγια είναι άθεοι." μια απορία .... οι κουμουνιστές ειναι άθεοι? το έμαθα και αυτό ...

"3. Δεν είναι Ρατσιστές (τους βοηθούν όλους, χωρίς φυλετικές ή οποιουδήποτε είδους διακρίσεις)." εντάξει .... το έμαθα και αυτό...

ο κομμουνισμός δεν είναι αυτό ....