Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου οφείλει μια απάντηση σε αυτόν τον άνθρωπο.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του ΚΤΕΛ Ζακύνθου

Σεβόμενος τον χρόνο σας, θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ έντονα για την συμπεριφορά οδηγού σας. Συγκεκριμένα:Ταξίδευα την Τετάρτη 27 Ιουλίου απο Ζάκυνθο προς Πάτρα, με το πρωινό δρομολόγιο των 05.00' (Αρ. κυκλοφορίας λεωφορείου: ΖΑΕ7800). Ο προορισμός μου ήταν το Αγρίνιο. Λόγω του ότι ταξίδευα πρώτη φορά προς τον προορισμό αυτό, θέλησα να μάθω πως περίπου θα κινηθώ (την ημέρα εκείνη τα ταξί απεργούσαν). Τι πιο φυσικό απο το να απευθυνθώ στον οδηγό του λεωφορείου για να μάθω σε ποιά σημεία μπορεί να αποβιβασθεί κάποιος επιβάτης. Εδώ, θα πρέπει να σημειώσω ότι είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες, περπατώ με δυσκολία και απαραίτητα με την βοήθεια μπαστουνιού, πράγμα το οποίο ο οδηγός σαφέστατα αντελήφθη διότι πέρασα ακριβώς μπροστά του για να φθάσω στην πόρτα του και να κάνω την ερώτησή μου (παρακαλώ θερμά, κύριε πρόεδρε, να λάβετε υπ/ όψιν σας ότι δεν αναφέρω την αναπηρία μου ως λόγο ιδιαίτερης μεταχείρισης έναντι των άλλων επιβατών - η υπερηφάνεια μου ως ατόμου με ειδικές ανάγκες δεν θα μου επέτρεπε κάτι τέτοιο).
Ως φύσει ευγενής άνθρωπος, υπέβαλλα την ερώτησή μου με όση ευγένεια μπορούσα, για να πάρω την εξής απάντηση με περισσή αγένεια και αδιαφορία:
-Δεν είναι δουλειά μου να απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις...(;;;) Ρώτα αυτόν. Είμαστε μαζί...!!!, και με παρέπεμψε σε ένα παιδάκι, περίπου 14 - 15 ετών που ...η συνέχεια εδώ.
...στεκόταν ακριβώς δίπλα του (προφανώς ήταν γιός του). Με λίγα λόγια, ο κύριος αυτός είχε... "προσλάβει" ως βοηθό του ένα παιδάκι για να απαντά "υπεύθυνα" στις ερωτήσεις των επιβατών γιατί ο ίδιος απαξιούσε να ασχοληθεί. Ο νεαρός με ύφος ανάλογο του πατρός, με πληροφόρησε ότι θα μπορούσα να κατέβω στο ΚΤΕΛ. Θεωρώντας ότι, δεν θα μπορούσα να εμπιστευθώ ένα παιδάκι, αποχώρησα χωρίς να δώσω συνέχεια στην απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. Αναζητώντας μια.υπεύθυνη απάντηση, απευθύνθηκαν στον ελεγκτή ο οποίος επιβιβάστηκε λίγο πριν την Πάτρα. Ο άνθρωπος αυτός μου είπε ότι το λωφορείο μεταξύ άλλων, σταματά και στο ΚΤΕΛ Ζακύνθου των Πατρών. Όταν δε του ζήτησα την βοήθειά του για να κατέβω κάπου κοντά στο ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, πολύ πρόθυμα και ευγενικά μου είπε ότι, θα συνεννοούνταν με τον οδηγό για να με κατεβάσει κάπου κοντά στο σημείο που ήθελα. Όταν φθάσαμε στο ΚΤΕΛ Ζακύνθου, πήγα μπροστά και είπα στον οδηγό πού θα ήθελα να κατέβω, για να πάρω την απότομη και κοφτή απάντηση:
-Δεν ξέρω κύριε που είναι το ΚΤΕΛ Αγρινίου...
Νιώθοντας ότι ο κύριος αυτός δεν είχε καμμία όρεξη να ασχοληθεί με το πρόβλημά μου, κατέβηκα απο το λεωφορείο λέγοντάς του με αγανάκτηση ότι τον "συγχαίρω" για την συμπεριφορά του και την προθυμία του να βοηθήσει κάποιον ανάπηρο επιβάτη του.
Τότε επενέβη ο ελεγκτής και προθυμοποιήθηκε να του πεί πού θα μπορούσε να με κατεβάσει. Βαθειά προσβεβλημένος και υπερασπιζόμενος την αξιοπρέπειά μου, αρνήθηκα να ξαναεπιβιβασθώ στο λεωφορείο, "συγχαίροντάς τον" και πάλι για την συμπεριφορά του. Τότε ο εν λόγω κύριος, "ορθώνοντας" το ανάστημά του απέναντί μου, απο το δεύτερο σκαλί του λεωφορείου μου είπε ωρυόμενος ότι η δουλειά του ήταν να με φέρει στην Πάτρα και αυτό έκανε αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. Το αποκορύφωμα δε της συμπεριφοράς του ήταν η αμέσως επόμενη φράση του:
-Σιγά μη μας δείρεις κιόλας...!!!
Φεύγοντας του είπα να μην... φοβάται γιατί εκ των πραγμάτων δεν μπορούσα να... τον δείρω. Το αποτέλεσμα ήταν να περιπλανηθώ με πολύ κόπο, τουλάχιστον για μια ώρα, σε μια άγνωστη για μένα πόλη, ρωτώντας τους περαστικούς για να βρώ τον προορισμό μου. Κύριε πρόεδρε, δεν είχα την απαίτηση ο κύριος αυτός να γνωρίζει που είναι το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στην Πάτρα, αλλά θα ήθελα λίγο περισσότερο σεβασμό, όχι ως ανάπηρος, αλλά ως άνθρωπος που ζήτησα βοήθεια σε κάποιο πρόβλημά μου και εισέπραξα εκτός της ψυχρής αδιαφορίας και εμπαιγμό, υποχρεώνοντάς με, έναν άνθρωπο 56 ετών, να εκλιπαρώ βοήθεια απο δεκαπεντάχρονα παιδιά!!!
Στον ιντερνετικό σας τόπο, στην αρχική σελίδα αναφέρετε: "ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΌ ΚΟΙΝΌ"... και λίγο πιο κάτω, μια υπό κατασκευήν ιστοσελίδα στην οποία αναφέρεστε στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Άραγε τι θα περιέχει όταν ετοιμασθεί;;;


Υ.Γ. Άσχετα απο το συμβάν, μια φιλική συμβουλή. Γιατί το ΚΤΕΛ Ζακύνθου -όπως σχεδόν όλα τα σύγχρονα ΚΤΕΛ- δεν συστεγάζεται στους συγκοινωνιακούς κόμβους με τα τοπικά ΚΤΕΛ, ώστε οι επιβάτες να μην ταλαιπωρουνται και υπιοβάλλονται σε περιττά έξοδα, μετακινούμενοι απο σταθμό σε σταθμό. Η εποχή των "ΚΤΕΛ - καφενείων" έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, στην Πάτρα υπάρχει ο υπερσύγχρονος επιβατικός σταθμός "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ" στο παλιό λιμάνι, που πιστεύω, κατασκευάστηκε γι' αυτό το σκοπό (εκεί στεγάζεται και το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το ΚΤΕΛ Αχαϊας είναι σε απόσταση δύο λεπτών).

Post: A.K

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
youlia olomplava είπε...

to paidaki 14-15 ws eipraktwr gnwrizei tis diafores staseis. An den gnwrizei rwthste allon ston stathmo opou exoun ta dromologia kai tis dieythhneis twn KTEL Elladws. An xeiazeste bohthia logo asthenia olo to koino mporei na bohthisei sthn prosvash. Mhn stamatate na rwtate me thn prwth arnhthkh apanthsh.

Μaria είπε...

Eίμαι σίγουρος ότι ο Ηλίας ο Μαλλιάς ,ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ,δεν υπολείπεται λογικής και ευαισθησίας,άρα θα πάρει την θέση που πρέπει καθώς μπορώ να διαβεβαιώσω ότι τις περισσότερες φορές οι οδηγοί εξυπηρετούν όλους τους πολίτες με το παραπάνω.
Όμως τέτοιες συμπεριφορές δεν δικαιολογούνται να υπάρχουν ούτε σαν μεμονωμένα περιστατικά.

Tζίνα Μιτάκη είπε...

Κατ αρχην πως ενα 14χρονο παιδι κανει χρεη..εισπρακτορα?
Ταξιδια εκτος Ζακυνθου δεν κανω συχνα με το ΚΤΕΛ Ζακυνθου , το χρησημοποιω ομως συνεχως για τα τοπικα( εντος νησιου) δρομολογια και ..τι να πρωτοθυμηθω!
Χρησημοποιω το δρομολογιο Ζακυνθος Κατασταρι και Κατασταρι Ζακυνθος.Οταν ερχεται απο Ζακυνθο στο Κατασταρι το λεωφορειο πρεπει να "γυριζει" στην μπασία του μοναστηριου τουΑγ Ιωαννου Προδρομου, επειδη το σπιτι μου ειναι πριν το μοναστηρι πολλες φορες βλεπω να γυρνανε πριν απο το σπιτι μου με αποτελεσμα να εχω χασει και εγω το δρομολογιο...να μην μιλησω για τον ηγουμενο του μοναστηριου τον πατερα Θεοφιλο που δεν τον υπολογιζουν γεροντα ανθρωπο΄ αν εχει αναγκη να κατεβει στην πολη.Να θυμηθω πως ενω το εισητηριο (Χαρτατα)Κατασταρι-Πολη είναι 1.70 ευρω απειρες φορες απο τα Χαρτατα ως το κεντρο του Καταταριου η ως το ΚΕΠ μου παιρνουν παλι 1, 70?? Να θυμηθω πως την πρωτη μερα των εξετασεων των μαθητων, με το δρομολογιο των 10.30 το πρωι ο οδηγος που ..προφανως ειχε τα νευρα του οταν φτασαμε στο σχολειο στο Κατασταρι επειδη δεν ήταν ολα τα παιδια απο την πλευρα του δρομου που κανει σταση το λεωφορειο αλλα απεναντι στο πεζοδρομιο μπροστα στο σχολειο..έφυγε και τα αφησε λεγοντας πως δεν μπορει να περιμενει και να παρουν το επομενο..που ηταν μετα τις 14,30 το μεσημερι...?

fantes είπε...

Δεν εινα η πρωτη φορα που γινονται παραπονα για τον συγγεκριμενο οδηγο.Ο Μαλλιας τα γνωριζει αλλα απ οτι φαινεται δεν μπορει να κανει και πολλα,λογω ιδιοκτησιας.Αληθεια γνωριζει ο πρεδρος οτι ο συγγεκριμενος οδηγος δινει το λεωφορειο να το οδηγει ο 14χρονος και μαλιστα στην Εθνικη??Και κατι ακομα.Υπαρχει Νομος που απαγορευει σε οσους εχουν κανει επεμβαση στην καρδια τους{μπαλονακι}να οδηγουν λεωφορει???Αν υπαρχει γιατι δεν τον εφαρμοζει το ΚΤΕΛ Ζακυνθου???.

ΠΕΙΡΑΤΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΕΙΡΑΤΗΣ είπε...

Το ΚΤΕΛ έχει εκσυγχρονιστεί πολύ.
Όμως χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμη. Πολλά που τα περισσότερα δεν απαιτούν χρήματα και νέες επενδύσεις...Ας ανοίξει το ΚΤΕΛ ένα διάλογο για να κατατεθούν προτάσεις από το επιβατικό κοινό και στη συνέχεια ας πάρει τις αποφάσεις της η διοίκηση. Μη νομίζουν ότι τα γνωρίζουν όλα. Ας ακούσουν τον κόσμο. Ας μην επαναπαύονται στο μονοπώλιό τους...

akispapas είπε...

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΖΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΥΝΩΝΙΕΣ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΠΕΛΑΓΟΣΗΜΟΡΙΑΣ