Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Από τον Ζακυνθιακό στον ...Ολυμπιακό!

Η ιστορία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Θρύλου, Ανδρέα Τάτου, ξεκινά από τους πλαστικούς χλοοτάπητες των 5x5 και τον Ζακυνθιακό, και φτάνει σήμερα στον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό, ένα πραγματικό άλμα στην καριέρα του νεαρού αλλά πολύ ταλαντούχου Έλληνα μεσοεπιθετικού. Παιδί ελληνικής οικογένειας από τη Χιμάρρα της Αλβανίας, γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1989, και σε νεαρή ηλικία κατηφόρισε με την οικογένειά του για να εγκατασταθεί μόνιμα στη Ζάκυνθο. Τα εφηβικά του χρόνια τα πέρασε πηγαινοερχόμενος από το σχολείο στο γήπεδο του Ζακυνθιακού. Σε ένα παιχνίδι 5x5 στο Ρίο της Πάτρας τον είδε τυχαία ο προπονητής Βασίλης Βούζας και εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες, με αποτέλεσμα να πάει να τον βρει μετά το τέλος του αγώνα. Ωστόσο καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της μετέπειτα καριέρας του έπαιξε ο πρώην μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού και νυν μάνατζερ ποδοσφαίρου, Κίμων Κοκορόγιαννης, ο οποίος ανέλαβε την προώθησή του στο... η συνέχεια εδώ.
ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και από εισήγηση του ίδιου του Βούζα. Αρχής γενομένης από τον Αστέρα Τρίπολης τη σεζόν 2004-05 (στη Δʼ Εθνική), όπου ο νεαρός Τάτος κατάφερε σε 32 συμμετοχές να πετύχει 21 γκολ, κάνοντας μία σεζόν που τον οδήγησε λίγο αργότερα στην Παναχαϊκή. Στην ομάδα της Πάτρας αγωνίστηκε σε 23 ματς και σημείωσε 13 γκολ, και από εκεί μεταπήδησε στο Χαϊδάρι τη σεζόν 2007-08. Τότε ήταν που αναγνωρίστηκε ως ένας από τους πιο χαρισματικούς ανερχόμενους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Με 8 γκολ σε 15 αξιόλογες εμφανίσεις, έγινε στόχαστρο πολλών ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, μεταξύ των οποίων η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος και η Ξάνθη, αλλά και των δύο «αιωνίων», αφού το ενδιαφέρον του τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Τάκη Λεμονή, υπήρξε πολύ έντονο. Τελικά κατέληξε στον Ατρόμητο όπου πρωταγωνίστησε στις προσπάθειες για επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα, κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά με προσωπικό έπαθλο μια θέση στην Εθνική Νέων. Το ενδιαφέρον των ιθυνόντων των μεγάλων ομάδων αναζωπυρώθηκε, με εντονότερο αυτό του Ολυμπιακού που έστειλε τον Ανδρέα Νινιάδη να τον παρακολουθήσει. Το μόνο που έχει να σχολιάσει αναφορικά με την επιτυχία του ήταν η φράση: «Έχω χαμηλά το κεφάλι, κλειστά τʼ αυτιά και δουλεύω σκληρά». Και φτάνοντας στο σήμερα, ο Ανδρέας Τάτος έκανε πλέον το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αφού ανήκει και επίσημα στους πρωταθλητές Ελλάδας, ασχέτως αν θα παραμείνει ως δανεικός στην ομάδα που αγωνιζόταν τις τρεις τελευταίες σεζόν, τον Ατρόμητο. Το μέλλον του λοιπόν διαγράφεται πλέον με τις καλύτερες προοπτικές, και αργά ή γρήγορα αναμένεται να τον δούμε να εντυπωσιάζει με τις ικανότητές του και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» φορώντας το ερυθρόλευκα.

2 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

Η Ολυμπιακή Επιτροπή ΗΠΑ έχει κοινοποιήσει όλα τις ενδιαφερόμενες πόλεις ότι δεν θα υποβάλει προσφορά να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Οι Σικάγο, Νέα Υόρκη και Ντάλας ήταν μεταξύ εκείνων που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την προσφορά τους να φιλοξενήσουν τους αγώνες, αλλά κάθε προσφορά εξαρτάται από την USOC που λειτουργεί μια μακρά αντιμετώπιση των εσόδων με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Prokopis είπε...

Παιδί ελληνικής οικογένειας από τη Χιμάρρα της Αλβανίας, γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1989, και σε νεαρή ηλικία κατηφόρισε με την οικογένειά του για να εγκατασταθεί μόνιμα στη Ζάκυνθο.

Μόνο στην Ελλάδα γίνετε...
Ελληνικής οικογένειας ... απο τη Χιμάρρα της Αλβανίας ....
ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ....ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΜΟΥ!!

Ρε τον ρωτήσατε εάν θέλει να είναι Ελληνας?