Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Όλοι στην απεργία την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου την Πέμπτη 2-6 αποφάσισε την συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία, που προτείνει το ΠΑΜΕ, την μέρα ψήφισης τον νέον μέτρων σφαγής του λαού που φέρνουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και έχει ορίζοντα το 2015. Πετσοκόβουν ασφαλιστικά δικαιώματα, υγεία, κοινωνικά επιδόματα, προσθέτουν νέα χαράτσια με αυξήσεις στην φορολογία. Θέλουν ακόμα πιο φτηνούς εργάτες προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι πλουτοκράτες. Από την άλλη προωθούν με γρήγορους ρυθμούς τις ιδιωτικοποιήσεις σε ότι έχει απομείνει για να ...η συνέχεια εδώ.
...διευρύνουν το πεδίο δράσης τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ έχουν συναινέσει στο περαιτέρω ξεζούμισμα των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκάθαρη στρατηγική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου γιατί όλοι μαζί αυτό υπηρετούν. Όπως, στην ίδια λογική είναι και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που και αυτή τη φορά το απέδειξαν με την απόρριψη της πρότασης του ΠΑΜΕ για απεργία την μέρα ψήφισης του νέου εκτρώματος. Διαιωνίζουν με νύχια και με δόντια την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Και θα το κάνουν μέχρι η ίδια η εργατική τάξη πάρει την υπόθεση στα χέρια της μαζί με τα σύμμαχα στρώματα, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους. Οργάνωση τώρα στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Συμπόρευση τώρα με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, ενάντια στα φρικτά μέτρα. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που η παραγωγή του πλούτου θα σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Post: EKZ

2 σχόλια:

The kid είπε...

Πεμπτη 6 Ιουνη 2011 δε νομιζω! Εκτος επειδη αναφερεται σε μακροπροθεσμο προγραμμα με οριζοντα το 2015 γινει 6 Ιουνη 2013 που πεφτει Πεμπτη! Η αν μας κοψουν οπως πανε τα Σαββατοκυριακα και τη Δευτερα και γινει η Πεμπτη 6! Αλλο συνδιασμο δε μπορω να βρω....Τελικα ποτε ειναι???

Ατσάραντος είπε...

Σωστός! Mea Culpa!