Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κλουζό, πολλοί Κλουζό.


Την περασμένη Πέμπτη έκλεψαν τον πατέρα μου. Σπάσανε πόρτες, ξηλώσανε παράθυρα, σχεδόν γκρέμισαν το σπίτι. Πήραν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Από το λάδι της χρονιάς, μέχρι τις κότες του, από έπιπλα μέχρι κατσαρόλες. Και φυσικά, τα μηχανήματα για το χωράφι. 85 χρονών ο πατέρας μου, έπεσε να πεθάνει. «Θα αυτοκτονήσω». Πήγε στην Αστυνομία, τους είπε ότι μάλλον γύφτοι είναι, του είπε ο αστυνόμος Υπηρεσίας «αύριο θα στείλω για αποτυπώματα, τώρα δεν έχω προσωπικό». Αδιαφόρησε όταν του είπε ο γέρος μου ότι το σπίτι δεν έχει ούτε πόρτα, άρα θα μείνει στο έλεος των υπολοίπων κλεφτών μέχρι να έρθει για αποτυπώματα. Ψιλά γράμματα. Την ίδια στιγμή οι μπατσούληδες έκαναν προπόνηση στο γήπεδο του μπάσκετ για φιλανθρωπικό αγώνα μεταξύ Αστυνομίας – Λιμεναρχείου. Ηρθε την επομένη ο επιθεωρητής Κλουζό, κοίταξε… «τι αποτυπώματα να πάρω, γύφτοι το έκαναν, άντε να τους βρεις». Αυτό κάνει σ’ όλη τη χώρα η Αστυνομία του Παπουτσή. Μ’ ένα «άντε να τους βρεις» ξεμπερδεύει. Παλιά, την έστηναν στα φεριμπόουτ και τους έπιαναν. Τώρα δεν καταδέχονται. Στο μεταξύ μπαίνουν στα σπίτια με τα πρόσωπα ακάλυπτα, κλέβουν, δέρνουν, κάνεις καταγγελία, λες «ένας ψηλός ξανθός» και, αν κατάλαβα καλά, ειδοποιούν τον ψηλό ξανθό ν’ αλλάξει χρώμα στο μαλλί. Ευτυχώς, ο πατέρας μου δεν ήταν σπίτι, διαφορετικά θα έκανε παρέα στον 77χρονο στο κελί 33.

8 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

POIO GAIDARO SOU KLEPSANE GIATI XSTKE I FORADA STALONISALONI SOU!

Ανώνυμος είπε...

Ατσάραντε νομίζω ότι πρέπει να επέμβεις. Δεν μπορεί να προσφέρεις αυτό το χώρο ώστε κάποιοι να εκτονώνονται εκ του ασφαλούς. Ο Πυριόχος τουλάχιστον ότι λέει έχει την τόλμη και το υπογράφει....

youlia olomplava είπε...

WRAIO TO BLOGAKI SOU ARTSI! egw den grafw oute blog oute poihmata grafw thn alhthia! oson afora thn ypografh exw dwsei kai sample tou dna mou! mine anisixos!

youlia olomplava είπε...

an kai se ayto to nhsi agiazoun ?oi pseutes? opote egw poylew thn alithia ......pasxo!!!!!!!!!

youlia olomplava είπε...

Άντζελα Δημητρίου: "Με χρησιμοποιούν για να ξεχάσει ο κόσμος τη ραδιενέργεια στην Κίνα!"...ΤΙ ΛΩΖΑΝΗ ΤΙ ΚΟΖΑΝΗ....

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από τα βαρετά φληναφήματα του κ. youlia, που προφανώς νομίζει ο άνθρωπος ότι κάνει κάποιου είδους "πνεύμα"(...), το σημαντικό είναι ότι οι πολίτες είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι από αυτό που καταχρηστικά λέγεται "κράτος", το οποίο κοστίζει πολύ ακριβά και δεν προσφέρει καθόλου αξιόπιστες υπηρεσίες.

Τώρα που χώρια από τη μακάρια, δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία των (έστω κακοπληρωμένων) αστυνομικών λειτουργών προστίθεται στο παιχνίδι και η ...αφραγκία του χρεωκοπημένου νεοελληνικού κράτους, ο πολίτης μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα έρθει και η δική του σειρά να αντικρύσει ρημαγμένο το σπίτι του περισσότερες από μια φορές, αφού κι εκείνη η ελάχιστη αστυνόμευση που υπήρχε θα εκλείψει.

Και σ' ανώτερα, Δημοκρατία κλεπτών, καταχραστών και απατεώνων. Μετά από την Παιδεία και την Υγεία, ας καταργήσουμε και το αίσθημα ασφάλειας...

Rataplan είπε...

Εύχομαι στον Κο Γιούλια, την επόμενη φορά που θα γίνει κρούσμα ληστείας.....να είναι στο δικό του σπίτι, να είναι και ο ίδιος μέσα και να ξυπνήσει εκείνη την ώρα για κατούρημα !!

youlia olomplava είπε...

den katalabes k. RAT emena mou eklepsan ta kosmhmata ton patera kai thn mhtera mou. O Agios na tous sygxorh giati egw den askhteuw...kalws h kakws!