Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ημερίδα για τη διαχείρηση των απορριμάτων στη Ζάκυνθο.

Η "Κίνηση Ενεργών Πολιτών για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Ζάκυνθο", έχοντας ήδη καταθέσει την διαφωνία της στην δημιουργία ΧΥΤΑ στη θέση " Λίβα", διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου στις 7 μμ , στον κιμηματιγράφο Φώσκολο, ημερίδα με θέμα: " Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων δυνατότητες και προοπτικές " με ομιλητές τους Βαγγέλη Αρβανιτάκη, Πολιτκό Μηχανικό, Διονύση Γκούσκο, δικηγόρο, Δημήτρη Μαρίνο, Κουρή, καθηγητή ΕΜΠ, Σταυρο Κοντονή, δικηγόρο.
Post: Ant. Kas.

6 σχόλια:

kostas είπε...

Θεωρω οτι,θα ηταν πιο ενδιαφερον ο τιτλος αν τροποποιουνταν λιγο και γινοταν "Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων δυνατότητες και προοπτικές στην Ζακυνθο του 2011",ετσι ωστε ο καθενας να αντιληφθει οτι προκειται γαι μια ημεριδα επι πραγματικων προτασεων για το συγκεκριμενο θεμα και οχι κατι σαν ¨εκθεση ιδεων".
Ασχετα παντως με αυτο πρεπει ολοι να παρευρεθουμε και χωρις προκαταληψεις, να ενημερωθουμε και για την "αλλη οψη του νομισματος"...

Unknown είπε...

Οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων όπως παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο:

http://zante-greens.blogspot.com/2011/04/blog-post_13.html

kostas είπε...

Για να γινομαστε κατανοητοι σε ολους,επι της συγκεκριμενης προτασης που παρουσιαστηκε στο Δημοτικο Συμβουλιο,συμφωνειτε ή διαφωνειτε?

Unknown είπε...

Απόσπασμα από το κείμενο:

"Επειδή στόχος μας είναι η τελική διάθεση μόνο των υπολλειμμάτων στο χώρο ταφής και όχι των αξιοποιήσιμων αποβλήτων , δεν μας βρίσκει σύμφωνους μόνο η κατασκευή ΧΥΤΑ. Παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων και τελικά ένα ΧΥΤΥ.
Αυτό μπορεί να γίνει με τροποποίηση της Μ.Π.Ε. για να συμπεριλάβει και άλλα έργα που αφορούν στην επεξεργασία των αποβλήτων πριν δοθούν στον ΧΥΤΥ. Δηλαδή να εκδοθούν περιβαλλοντικοί όροι, όχι μόνο για την ταφή των απορριμμάτων, αλλά και για την επεξεργασία τους στον ίδιο χώρο."

ΣΣ
Υπό αυτές τις προυποθέσεις και με δεδομένο ότι θα γίνει ολοκληρωμένη διαχείρηση όπως περιγράφεται στην πρόταση (η διάθεση είναι η βάση της πυραμίδας) δεν έχουμε πρόβλημα με το χώρο που προτείνεται από τους μελετητές.

kostas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kostas είπε...

Και σε ποιο ακριβως μερος της αποφασης του δημοτικου συμβουλιου αναφερεται,οτι αιρεται η στηριξη του δημοτικου συμβουλιου επι αυτης της προτασης που τεθηκε δηλ
δηλ.την εγκριση της μελετης ΧΥΤΑ και μονο ,εφοσον δεν δημιουργηθει πρωτα το εργοστασιο διαλογης?

Επισης,αν μας ακουνε εκει στον δημο, εκτος απο τα ψηφισματα για το ΦΠΑ και την Λιβυη,ας αναρτησουν στην σελιδα του δημου και την σημαντικη αυτη αποφαση.