Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Απάντηση του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου, Διονύση Μακρή...

...με αφορμή τις εσφαλμένες–δικαιολογημένα η όχι-εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την τοποθέτηση μου στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με την αναφορά μου στο θέμα της εμπλοκής του Προέδρου του Συνδέσμου Καθαριότητας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της προτεινόμενης περιοχής,θέλοντας να διευκρινιστούν, όσα τυχόν στεναχώρησαν καποιους,θέλω να πω τα εξής:
Οι διαφορετικές απόψεις και θέσεις που έχω (σαν πολίτης που αγωνιά και αυτός για το μέλλον των παιδιών μας αλλά και σαν πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου) εδράζονται, αποκλειστικά και μόνο, στο πλαίσιο της αναζήτησης της καλύτερης δυνατής τοποθεσίας για την εύρεση ορθού χώρου για δημιουργία νέου ΧΥΤΥ στο νησί μας που όλοι μας στηρίζουμε και θεωρούμε επιτακτική την δημιουργία του. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προσπάθειας και πεπεισμένος, ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι έπρεπε να έχουν την, όσο το δυνατόν, πληρέστερη πληροφόρηση, προτού γνωμοδοτήσουν για την συγκεκριμένη μελέτη ΧΥΤΑ, ακροθιγώς, θέλησα να επισημάνω, εκτός των άλλων και αυτήν την παράμετρο ότι δηλαδή ...η συνέχεια εδώ.

...ένα από τα οικόπεδα που θα αγοράζονταν είναι στην ιδιοκτησία συγγενικού προσώπου του κ.Ανδρέα Ξένου ,του Προέδρου δηλ του Συνδέσμου Καθαριότητας και ίσως τίθεται πρόβλημα ηθικής τάξης ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Η επισήμανση αυτή βασιζόταν στην παραδοχή αυτής της εμπλοκής , σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή( της ΕΡΖ TV), αφού ο ίδιος- προς τιμήν του-θέλησε να γνωστοποιήσει αυτήν την σημαντική παράμετρο και να δώσει την δική του εκδοχή ,θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενημερώσει τους συμπολίτες του για το θέμα αυτό, το οποίο όμως ήδη έχει δημιουργήσει, κατά την γνώμη μου, αρνητικά σχόλια σε μεγάλη μερίδα πολιτών του νησιού μας. Εάν λοιπόν σε κάποια αποστροφή του λόγου μου ή κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης μου ,κάποιος έβγαλε το συμπέρασμα ότι αναφέρομαι σε οικονομικό η οποιοδήποτε άλλο σκάνδαλο που αφορά τον Πρόεδρο και χρήζει δικαστικής επιμέλειας ,δηλώνω ξεκάθαρα ΟΤΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ, αλλά να επισημάνει ότι, κατά την γνώμη μου, ίσως υπάρχει ένα ηθικό ζήτημα εκ των πραγμάτων, όπως ο κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται, το οποίο ήταν άλλωστε και στην διακριτική ευχέρεια του Ανδρέα(εγώ ακόμα έτσι θέλω να τον αποκαλώ) να το διαλευκάνει, αν επιθυμούσε, και στο συγκεκριμένο Συμβούλιο. Ποτέ στην ζωή μου δεν υπήρξα Δικαστής αλλά ούτε και Δικαζόμενος,ούτε έχω δώσει δείγματα γραφής εγκάθετου κομματικού παράγοντα οποιουδήποτε χρώματος, ούτε συκοφάντη ούτε λασπολόγου ούτε οποιουδήποτε μεμπτού άλλου, έτσι ,ούτε και τώρα σκοπεύω να παίξω αυτόν τον ρόλο. Έπ’ αυτού θέλω να είμαι ξεκάθαρος και απόλυτος. Αντιθέτως μάλιστα, αν σε κάποια περίπτωση-όπως εδώ-θεωρεί κάποιος, ότι με έργα, λόγια η παραλείψεις μου, έχω σκοπό να τον διαβάλλω, έχω το θάρρος να ξεκαθαρίζω τις προθέσεις μου και να αποσαφηνίζω τις θέσεις μου, πρώτον για έχω ήσυχη την συνείδηση μου και δεύτερον γιατί τελικά θεωρώ(μέχρι αποδείξεως του αντίθετου) ότι όλοι σε τούτον τον τόπο προσπαθούμε για το καλύτερο. Τελειώνοντας,ελπίζω οι περαιτέρω ενέργειες των, αδίκως ενοχλημένων και απολύτως σεβαστών εμπλεκομένων, να είναι σε αντιστοιχία με τις παραπάνω διευκρινήσεις μου και είμαι σίγουρος, ότι για την ξεκάθαρα αρνητική, επί του πρτεινόμενου χώρου, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,δεν επιθυμούν αδίκως απλά, χάριν εντυπωσιασμού, να «πληρώσει κάποιος την νύφη…»,ειδικά τώρα που χρειάζεται περισσότερη δουλειά από όλους μας για την επίτευξη αυτού του αναγκαίου έργου.

Post: ΜΑΚΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου

17 σχόλια:

La Bocca Di Leone είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ; ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ Η ΣΤΗΝ ΑΡΜΠΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΛΙΒΑ. (ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Ο ΧΥΤΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ.) ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΞΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΟΡΜΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΛΙΒΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΡΧ****Α ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΛΠΙΚΗ ΔΕΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ, ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΤΕ ΑΘΕΛΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΩΣΤΌΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Η ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. ΚΡΙΜΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο "αγωνιών" όψιμα λαλίστατος κ. Πρόεδρος του (Ευγενούς) Κυνηγετικού Συλλόγου, πριν θελήσει να παίξει συμπαθητικά τον "παράγοντα, ευαίσθητο πολίτη και άνθρωπο", καλά θα ήταν να προσπαθήσει, έστω για τα μάτια, να ασχοληθεί λίγο με το γκραν μπάχαλο στο χώρο όπου ενδόξως "προεδρεύει"...

Μιας και η παρανομία των "κυνηγών" αυτή την εποχή είναι τόσο κραυγαλέα (χωρίς βέβαια να ενοχλείται καμία "Αρχή" και χωρίς να τιμωρείται κανείς παράνομος, λόγω των πελατειακών σχέσεων που υπάρχουν), θα μπορούσε τουλάχιστον να βγάλει μια ανακοίνωση σχετικά, για να ξεπλύνει έστω ελάχιστα το αίσχος της συγκάλυψης και του επαίνου της θρασύτατης παρανομίας εκ μέρους πολυάριθμων μελών του Συλλόγου του, με εκείνο το αμίμητο περί "παραδόσεων", που αποτελεί μνημείο εθελοτυφλισμού και οσφυοκαμψίας μπροστά στην αυθαιρεσία των εκλεκτών μελών του Συλλόγου του (εκτός κι αν ο άνθρωπος ζει αλλού και δεν ξέρει τι γίνεται στο "μαγαζί" του).

Βέβαια, ως Πρόεδρος μιας ομάδας ανθρώπων με εξαιρετικά προβληματική ανατροφή και ιδιάζουσα ψυχολογία, οι οποίοι διασκεδάζουν πυροβολώντας, βασανίζοντας και κακοποιώντας ζώα, τονίζω, ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΟΥΣ, δεν περιμένουμε να διακρίνεται για τη μεγάλη του ευαισθησία, και φροντίζει να το αποδεικνύει περίτρανα με τη στάση του πάνω στο θέμα της απίστευτα διαδεδομένης παρανομίας εκ μέρους των οπλοφόρων λάτρεων της Φύσης, που τον έχρισαν "πρόεδρο" (...)

Ακόμα κι αυτή η τιποτένια καρεκλούλα είναι πολύ "γλυκιά", φαίνεται...

Διότι, ένας "Πρόεδρος" που δεν αρθρώνει ούτε μια λέξη εναντίον των παρανομούντων μελών του Συλλόγου όπου προεδρεύει, αν είχε την ελάχιστη ευαισθησία, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από καιρό, κι όχι να "βαστάει φανάρι" στην παρανομία, και να τη βαφτίζει "παράδοση" από πάνω.

Για να μην πούμε τίποτα για το γενικά μηδενικό έργο του Συλλόγου σε όλους τους τομείς...

Γι' αυτό λοιπόν ίσως ο κ. "Πρόεδρος" είναι "λέω - ξελέω" και σ' άλλες περιπτώσεις, όπως εδώ... Θα του έριξαν φαίνεται στ' αυτιά και ένιωσε - αυθόρμητα - την ανάγκη να "διευκρινήσει" (ακροθιγώς).

Στο τέλος ίσως θα βρει έναν τρόπο να συνδέσει το όλο θέμα με την αθάνατη Ζακυνθινή...παράδοση!! Μαθημένος είναι!!

Γειά σου ρε Ζακυνθάρα με τους ευγενείς οπλοφόρους αιρετούς σου, που ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!! Αυτοί σου αξίζουν, και τη θλιβερή "κουλτούρα" τους θα αντανακλάς!

kostas είπε...

Δεν υπηρξε καμμια ειδους παραπληροφορηση.Το γεγονος της συγγενικης ιδιοκτησιας αναφερθηκε, και πραγματικα προς τιμην του, απο τον ιδιο τον Προεδρο του Συνδεσμου αν και τοτε δοθηκαν οι απαραιτητες-κατα την γνωμη μου- διευκρινισεις.

Ομως εστω και αστοχη αναφορα οτι, ισως η επιλογη εγινε ενδεχομενως με αδιαφανη κριτηρια η καποιου ειδους "συναλλαγη" ,ηταν λαθος και αδικη.
Αυτο, για να ειμαστε ξεκαθαροι.

Πιστευω ομως, οτι μεσα απο την διευκρινιστικη ανακοινωση του κ.Μακρη, ολοι μας αντιλαμβανομαστε οτι ακομα και αν ειπωθηκαν(που ειπωθηκαν) πανω στην ενταση της συνεδριασης καποια πραγματα παραπανω,οι προθεσεις δεν ηταν κακες.

Βεβαια δεν θελω να προκαταλαβω την θεση του Αντρεα του Ξενου αλλα ισως ,αφου διαβασει προσεκτικα την ανακοινωση,κρινει σωστα...το τι "μελλει γενεσθαι"...

Υγ.Το αλλο βεβαια, οτι, ισως παραπληροφορηθηκαν ορισμενοι συμβουλοι και αποφασιαν αρνητικα εξαιτιας αυτου του θεματος,οταν εχεις μια αποφαση με 24-4,μονο σαν αστειο μπορει να εκληφθει.
Ολοι μας ξερουμε, οτι άλλα παιχνιδια παιχθηκαν αλλα εκεινο που με στεναχωρησε προσωπικα εμενα ειναι οτι καποιοι χρησιμοποιηθηκαν εν αγνοια τους...

Και εχοντας απολυτη γνωση αυτων που γραφω ,υποστηριζω οτι ακομα και τωρα ,αν εξασφαλιστει σωστη λειτουργια ΧΥΤΥ η περιοχη του Λιβα δεν εχει κλεισει και ισως εκπλαγουν καποιοι με τις αποφασεις που ειναι διατεθειμενοι να παρουν φορεις που πρωτοστατησαν στην μην λειτουργια ΧΥΤΑ στην περιοχη...
Αν μαλιστα αναλογιστουμε ποιοι χαρηκαν με την αδυναμια μας να χωροθετησουμε ΧΥΤΥ,ισως αναθεωρησουμε καποιες θεσεις μας...
Η πιττα ειναι συγκεκριμενη και δεν θα προλαβουν να παρουν κομματι οσοι θεωρουν οτι το μαγαζι που δινει τα κομματια θα λειτουργει αιωνια ή θα μας φυλαξει καποιος το κομματι μας.....

Εποπτης είπε...

ΑΦΗΣΤΕ Κ ΜΑΚΡΗ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ,Ο Α. ΞΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΜΕ. ΤΡΥΓΩΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ,ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Κ ΜΑΚΡΗ?

ΔΙΟΝΥΣΗΣ είπε...

Τελικά το πρόβλημα της θέσης λίβας ποιό ήταν κύριε Πρόεδρε, η βλάβη που θα επέλθει στο περιβάλλον ή το ηθικό θέμα που θέσατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο?? Τελικά ποιά συμφέροντα θέτετε ως προτεραιότητα, αυτά των κυνηγών ή αυτά των ζακυνθινών που πρέπει να διαχειριστούν τα σκουπίδια τους?? Τελικά θεωρείτε λάθος την τοποθέτησή σας στο συγκεκριμένο ζήτημα ή όχι?? Δυστυχώς μια ζωή υποφέρουμε από μικροπρέπειες και μικροπολιτικούς που δεν έχουν την δυνατότητα να δουν λίγο πιο πέρα από την μύτη τους.....αυτούς που βάζουν μικροπροσωπικά συμφέροντα πάνω από το πραγματικό "καλό" της ζακυνθινής κοινωνίας.... Λίγο τσίπα ζητάμε από αυτούς που κόπτονται για το κοινωνικό καλό, τίποτα παραπάνω και ίσως κάναμε λίγα βήματα προόδου ως κοινωνία. Δυστυχώς η διευκρίνηση σας ήταν το ίδιο τραγική με την τοποθέτησή σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο (λέμε τώρα συμβούλιο) και δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη σας απέναντι σε όλους εμάς που αγωνιούμε για τα πραγματικά πρόβλημα και όχι για το αν θα έχουμε καλό "πόστο" ή πως θα πάει η κυνηγετική περίοδος....

kostas είπε...

Eπειδη πρεπει να σεβομαστε και τους φιλοξενουμενους του blog ,ειτε συμφωνουμε μαζι τους ειτε διαφωνουμε,θα ηθελα υπενθυμισω οτι, για τη συγκεκριμενη αρνητικη αποφαση(παρολα τα υποσχεθεντα απο τον κ.Σπυρου και τον κ.Ανθη-συμφωνα με τον Δημαρχο)υπηρξε ενα συντριπτικα αρνητικο ψηφισμα 24-4.

Οποιος ενδιαφερθηκε πραγματικα, παρακολουθησε ακριβως το τι ειπε ποιος και γιατι.
Ας κατανοησουμε λοιπον οτι, τις αποφασεις τις παιρνουν οι περιφρειακοι συμβουλοι και οχι οι φορεις που εκφραζουν θετικες η αρνητικες αποψεις επι του θεματος.

Εαν λοιπον καποιοι ,αθελα τους η οχι,δεν ξερουν ο καθενας τι ειπε, ή πιστευουν οτι, οι περιφεριακοι συμβουλοι αποφασισαν αρνητικα επειδη επεσαν θυματα της ρητορικης δεινοτητας του Προεδρου του Κυνηγετικου Συλλογου,ενω ηθελαν να ψηφισουν θετικα,ε....τοτε πραγματικα ειναι για τα ...."σμπαρα"...

Ο Προεδρος του ΚΣ,ατυχως και αδικως κατα την γνωμη μου,εθεσε,ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, με ακομψο τροπο μια πτυχη της υποθεσης ,που οπως ομως ξεκαθαριζει με την δηλωση του,ισως απτεται ηθικου θεματος ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.

Ας προσπαθησουμε λοιπον ολοι μας να ειμαστε οσο το δυνατον πιο αντκειμενικοι και υπευθυνοι...ελπιζοντας και σε μια διευκρινιστικη απαντηση και απο τους αλλους εμπλεκομενους...

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΝΥΣΗΣ,

Χρειάζεται μια διευκρίνηση: "πώς θα πάει η ΠΑΡΑΝΟΜΗ κυνηγετική περίοδος"!!

Διότι ο κ. Πρόεδρος είναι άξιος "Πρόεδρος" όλων αυτών των λιμασμένων για αίμα που παρανομούν συστηματικά κυνηγώντας τον Απρίλιο, τους καλύπτει και (ίσως) τους μιμείται!

Γι'αυτό κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο, ο πολύς "λέω-ξελέω" κ. Πρόεδρος!

Μα, τι περιμένετε; Ένας άνθρωπος που ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ, να έχει αληθινές "ευαισθησίες";

Αυτός και το κακοαναθρεμμένο συνάφι του αποτελούν όνειδος για τον σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό με τα αισχρά έργα τους, η δε επιπολαιότητα της σκέψης τους φαίνεται τόσο από τον πολύ κ. Πρόεδρο, όσο και από κάτι άλλα κακομαθημένα "σκατόπαιδα", που κατά καιρούς δίνουν θλιβερά ρεσιτάλ υποκρισίας και παραλογισμού με τα γραφόμενά τους, προσπαθώντας να μας αποδείξουν (έστω ανορθόγραφα) ότι "σκέφτονται", ΕΝΩ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ!

Τέτοια τρομερή κατάντια έχει η Ζάκυνθος, τόσο μεγάλη έλλειψη ανθρώπων, ώστε να είναι αυτοί οι ημιάγριοι οπλοφόροι που "κανονίζουν" πολιτικές εξελίξεις, με γνώμονα τα συμφέροντα της ...καραμπίνας!

Και γράφουν τώρα ότι "Δεν υπηρξε καμμια ειδους παραπληροφορηση"(!) και μας μιλάνε (στην αργκό της μαφίας) για "πίτες" και "μαγαζιά"...

Θαυμάστε τους!! Οι συστηματικά παρανομούντες καραμπινοφόροι βασανιστές ζώων για ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, με τις κοινωνικές ...ευαισθησίες!!

Αυτοί, που γράφουν στα παλιά τους τα ...φουσέκια το Νόμο, ακόμα και όσον αφορά το αισχρό χόμπι τους! Φαντάσου πόσο υπολογίζουν το Νόμο κάτι τέτοιοι, όταν μπαίνουν κι άλλα συμφέροντα στη μέση!!

Θα ήταν πολύ αστείο, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό...

anonymous είπε...

Η σε προσωπικό επίπεδο επίθεση του προέδρου κ. Μακρή στον επικεφαλής του Συνδέσμου Καθαριότητας, μάλλον δεν ήταν τυχαία ούτε αυθόρμητη. Ορισμένοι από την ετερόκλητη ομάδα συμπολιτών μας,που αντιστέκονται στη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Βραχιώνα (και καλά κάνουν) χρησιμοποίησαν διάφορα μέσα προκειμένου να επηρεάσουν τα μέλη του Περιφερειακού για απόρριψη της ΜΠΕ, όπως για παράδειγμα η ευρεία κυκλοφορία σειράς έγχρωμων φωτοτυπιών με εικόνες από την πλημμύρα του Κατασταρίου το 1992, ξεχνώντας βέβαια να αναφέρουν ότι εκτός από τις φωτιές πάνα από το χωριό, είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως οι επεμβάσεις στο δίκτυο απορροής των νερών μέσα στο χωριό.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα?

Ατσάραντος είπε...

Δυστυχώς ο κ. Μακρής δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, σε σχέση με την συκοφαντία που άφησε να εννοηθεί στο Π.Σ. Συνεχίζει να μιλάει για δήθεν ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ. Άρα συνεχίζει να λέει ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξης στο πρόσωπο του Α. Ξένου. Πότε υπάρχει θέμα ηθικής τάξης; Θέμα ηθικής τάξης υπάρχει όταν ο Ξένος έχει υστεροβουλία, δόλο, οικονομικό όφελος και με τις ενέργειές του έχει βλάψει το κοινωνικό σύνολο προς όφελος του συγγενή του, προσπαθώντας με αθέμιτο τρόπο να επηρεάσει τους μελετητές ώστε να χωροθετήσουν το ΧΥΤΑ στο Λίβα. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ στο Π.Σ. Ας μην αναμασά τα ίδια πράγματα και ας ζητήσει μια ΣΥΓΝΩΜΗ επιτέλους γιατί έθιξε έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα στη διαδρομή του στο Σύνδεσμο Καθαριότητας.

Για όσους βάλουν εναντίων του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου, νομίζοντας ότι βρήκαν τον αποδιοπομπαίο τράγο, ας συνειδητοποιήσουν ότι η πλειοψηφία των Ζακυνθινών Περιφερειακών Συμβούλων ψήφισε αρνητικά και η θέση τους αυτή είχε ληφθεί πολύ πριν ο κ. Μακρής κάνει αυτή την καταγγελία, για να μην πω πολύ πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση!

kostas είπε...

Ο κ.Μακρης στην δηλωση του αναφερει επ' ακριβως τον προβληματισμο του οτι"..ισως υπαρχει θεμα ηθικης ταξης..".

Θεμα αδιαμφησβητητα υπηρξε καθως το αναγνωρισε και ο κ.Ξενος,οπου ευτυχως,ξαναλεω προς τιμην του,εσπευσε δημοσια και να το ανγνωρισει και να το διελευκανει...

Ενα τετοιο θεμα ομως σαφως αναφερεται στο επιδεδο της ηθικης και πανθομολουγομενως σε αυτην την περιπτωση οχι σε επιπεδο ανομης ¨οικονομικης" δοσοληψιας...

Αλλα ειναι αστοχο κατα την γνωμη μου απο την μια, να πεσουμε σε επιπεδο ερμηνειων λεξεων και απο την αλλη να μην τονιζουμε οτι, μεσα τουλαχιστον απο την ανκοινωση ειναι σαφες ,οτι περαν του θεματος που υπηρξε και αναγνωριστηκε απο τον κ.Ξενο επι του συγκεκριμενου η οποιυδηποτε αλλου δεν υπαρχει καμμια σκια...

Eίμαι εδώ είπε...

H αληθεια ειναι οτι το 24 - 4 ειναι ενα πολυ ενοχλητικο σκορ.
Εχει δικιο ο kostas : σιγα μην επεσαν θυματα του κ.Μακρη ,οι Συμβουλοι.Προφανως εχει δικιο και ο Ατσάραντος οτι οι Ζακυνθινοι Συμβουλοι ειχαν παρει τις αποφασεις τους πριν μιλησει ο κ. Μακρης. Το οτι η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των Ζακυνθινων Συμβουλων ψηφισε εναντια στην αποφαση του Δημου φαινεται οτι δημιουργει περαιτερω ενοχληση.
Νομιζω οτι ειναι μαλλον ακομψη η απαιτηση του φιλοξενουντος (Ατσαραντου),να ζητησει συγνωμη ο κ.Μακρης. Ο τελευταιος εστειλε μια διευκρινηση.Αυτο ηθελε να στειλει και αυτο εστειλε και οχι μια συγνωμη στα μετρα καποιων αλλων.

Ανώνυμος είπε...

Ατσάραντε,

Ο κ. Πρόεδρος, όπως και κάθε κ. Πρόεδρος, είναι εκ της "θέσης" του δημόσιο πρόσωπο, και αυτά που λέει και κάνει έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Κανείς βέβαια δεν πίστεψε ότι τα φληναφήματα του ευγενούς κ. Προέδρου επηρέασαν την απόφαση του Συμβουλίου, πώς θα μπορούσαν άλλωστε!!

Όμως εκείνο που έχει σημασία είναι η ΑΠΟΠΕΙΡΑ δημιουργίας εντυπώσεων, έστω και αν ήταν αποτυχημένη (όπως είναι και ο ίδιος ως "πρόεδρος", αφού συγκαλύπτει κι επαινεί παρανομίες, αλλά σε άλλους βλέπει "θέματα ηθικής τάξης"!).

Αυτό αποδεικνύει το δικό του διάτρητο ήθος, έστω και αν σπεύδει μετά ως βρεγμένη γάτα να ανακαλέσει και να "διευκρινήσει", βάζοντας κι ορισμένα από τα ανορθόγραφα τσιράκια του να γράφουν "πανθομολουγομενως" περισπούδαστες "απολογίες" για το προφανέστατο!

Όσους καραμπινοφόρους σφουγγοκωλάριους κι αν επιστρατεύσει όμως, το γεγονός παραμένει η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ, όσο κι αν ήταν γελοία και ασήμαντη, όπως εξάλλου κι η πηγή της.

Αν θέλει ο κ. Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου να αποκτήσει κάποια ελάχιστη βαρύτητα ως δημόσιο πρόσωπο, αντί να αυτοεξευτελίζεται επιπόλαια, ας κοιτάξει πρώτα να συμμαζέψει τον "οίκο" του και να καταγγείλει (έστω με καθυστέρηση ετών) τα πολυάριθμα μέλη του Συλλόγου του που παρανομούν συστηματικά, και μέχρι τότε ας μην προσπαθήσει πάλι να μας προσποιηθεί τον "κοινωνικά ευαίσθητο και ηθικό πολίτη" που "αγωνιά για το μέλλον" συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα κι επαινώντας ως "παράδοση" τις κραυγαλέες παρανομίες των μελών του Συλλόγου όπου προεδρεύει!

Ατσάραντος είπε...

@ Eίμαι εδώ
Δεν απαίτησα τίποτα. Την άποψή μου έγραψα.
Η τεράστια πλειοψηφία του Π.Σ (θετικών και αρνητικών ψήφων) ψήφισαν με κομματικά ή προσωπικά κριτήρια.

@ Αnonymous
Έπεσε πολύ λάσπη στο Καταστάρι. Ειδικά αυτή που πέταξαν στον Ξένο.

kostas είπε...

Το θεμα ,μετα απο την αναγνωση της επιστολης απο τον Αντρεα τον Ξενο, θεωρειται ληξαν.

Οι εξηγησεις του Προεδρου του Κυνηγετικου Συλλογου θεωρηθηκαν πειστικες και σιγουρα αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα.

Σκεψεις για οποιεσδηποτε αλλες νομικες ενεργεις δεν υφιστανται πλεον...

Παραμενουν βεβαια προσωπικες πικριες στον κ.Ξενο για την ασχημη εικονα που δοθηκε-εξ αυτου του θεματος και μονο-και που δυστυχως,υποκριτικα,καποιοι περιφερειακοι συμβουλοι εκτος Ζακυνθου, το χρησιμοποιησαν σαν αλλοθι για τη αρνητικη ψηφο τους.

Χαιρομαι ιδαιτερα για τη αισια εξελιξη αυτης της υποθεσης αλλα περισσοτερο χαιρομαι για εξελιξεις που τρεχουν οι οποιες ,αν και δεν ειναι ανακοινωσιμες, δειχνουν και μεγαλη υπευθυνοτητα απεναντι στον τοπο μας καιθεωρω οτι μπορουν να δωσουν νεα δυναμικη στο θεμα...

Λετε εστω και αργα να αντιληφθουμε οτι, καποιοι θελουν να μας βγαλουν τα ματια χρησιμοποιωντας τα ιδια μας τα χερια?
Ο χρονος θα δειξει...


Υγ.
Ειναι κριμα ακομα και την ωρα που τρεχουμε και προσπαθουμε ,ο καθενας μας οσο εχει την δυνατοτητα,να δρομολογησουμε προς το θετικο καποιες εξελιξεις στον τοπο μας καποιοι, να προσπαθουν να μας αναγκασουν με το ζορι να παρακολουθησουμε ,ενα αηδιαστικο ,ιδοτυπο αλλα πολυ χαρακτηριστικο του κομπλεξ τους,"live show" της αντικυνηγετικης τους ονειρωξης...

Εδω,τοσο καιρο κοιταμε,πως θα λυσουμε ενα βασικο προβλημα του τοπου μας και αυτοι σκεφτονται το κυνηγι.
Θα περιμενε καποιος να τουλαχιστον να εχουν παρει θεση πανω στο θεμα της διαχειρισης των απορριματων του νησιου μας που μας απασχολει...
Αλλα απο οτι αποδεικνυεται,για ακομα μια φορα,αυτα τα θεματα δεν τους ειναι αρκουντως σοβαρα για να παρουν θεση...μονο οταν συνδυσατουν με το κυνηγι εχουν αξια...
Τι τους ενδιαφερει και τι να πουν αλλωστε...
Μηπως εδω ζουν?

Ισως εχουν δικιο...
Αλοσται,ει ωρθωγραφοια κε τω αρωστιμεννω αντικοινειγαιτοικω κωμπλαιξ τους ,ινε απω κερω τορα οι μωνι τους παραια..
Ευχαριστουμε αλλα δεν θα ακολουθησουμε...

Επι των σημαντικων θεματων λοιπον "τελος καλο,ολα καλα" ...

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

Όταν οι υπανάπτυκτοι που έχουν ως χόμπι να ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ θέλουν να κάνουν υποκριτικά τους τιμητές των άλλων για σημαντικά θέματα, δεν μπορεί να περνά έτσι.

Δεν μπορείς επίσης να καταλάβεις ότι ακριβώς ένα από τα προβλήματα αυτού του νησιού είναι και η αισχρή ψυχαγωγία ορισμένων ημιαγρίων ανεγκέφαλων, που ονομάζεται καταχρηστικά "κυνήγι", αφού περιλαμβάνει (εκτός των άλλων) την εκτεταμένη και θρασύτατη παρανομία που δυσφημίζει στο Πανελλήνιο κι ακόμη παραπέρα το νησί, ως τόπο ανομίας και αγριοτήτων εναντίον των ζώων.

Έχεις απόλυτο δίκιο, εγώ που θεωρώ ότι δεν έχω ολοκληρωμένες γνώσεις για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων, δεν αρχίζω ν' αραδιάζω ως άλλου είδους πορδές βαρύγδουπες "τοποθετήσεις", όπως εσύ, που τα γνωρίζεις όλα καλύτερα κι από τους αρμόδιους κι ας μην έμαθες ακόμα ούτε καν ορθογραφία (σου κάνει φαίνεται ιδιαίτερο μάθημα ο κ. Πρόεδρος).

Αν μέσα στην ασκήμια της δυστυχισμένης ζωής σου παίζει σημαντικό ρόλο το να ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙΣ ΖΩΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, έχω όλο το δικαίωμα να σε κατακρίνω, επειδή αυτό που κάνεις με θίγει και θεωρώ οτι (εσύ κι οι άλλοι "κυνηγοί" για διασκέδαση) προσβάλλετε χυδαία τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Δεν βλέπω όμως να μας γράφεις ότι π.χ. κι εσύ δεν εγκρίνεις την υπόθαλψη και καλλιέργεια της κυνηγετικής παρανομίας από τον κ. Πρόεδρο του οποίου ανέλαβες αυτόκλητος συνήγορος, ούτε σχολιάζεις ποιες είναι οι ευθύνες του, που επαινεί τη θρασύτατη παρανομία του συναφιού σου.

Να μας τον "αθωώσεις" όμως για τις ανοησίες του, κάνεις κωλοτούμπες και βγάζεις μόνος σου συμπεράσματα που θα του αρέσουν!!

Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Πρόεδρος θα σε πάρει στοργικά στα γόνατά του να σε ανταμείψει για την "αντικειμενικότητά" σου! Θα σου χαρίσει και καμια ωραία οκτάσφαιρη καραμπίνα, να σκοτώνεις περισσότερα ζώα για να διασκεδάσεις τη δυστυχία σου...

Να μη σου μένει καμία αμφιβολία, εγώ και άλλοι πολλοί μη "κυνηγοί" ζούμε και θα ζούμε εδώ και σεβόμαστε έμπρακτα τον τόπο μας, δεν τον καταστρέφουμε ούτε τον δυσφημίζουμε στο Πανελλήνιο με τις αγριότητές μας εναντίον ζώων, πυροβολώντας τα για να διασκεδάσουμε!

Όσο για τις πολύ σημαντικές "τοποθετήσεις" σου επί των σημαντικών θεμάτων τα οποία κατέχεις τόσο καλά, κακώς μας τις γράφεις μόνο εδώ που δεν τις εκτιμάμε όσο τους αξίζει.

Καλύτερα θα ήταν να τις στείλεις απευθείας στον Περιφερειάρχη, ή και στον Πρωθυπουργό, εκεί σίγουρα θα εκτιμηθούν κατάλληλα! (Επίσης, αυτοί ξέρουν καλά από κόλακες!)

Άντε τώρα να πυροβολήσεις τρυγόνια για να διασκεδάσεις, ζορίστηκες λίγο στην ορθογραφία αλλά το έκανες το "θέλημα" του κ. Προέδρου των παρανόμων βασανιστών ζώων για διασκέδαση! Άξιο το τσιράκι του τοπικού εκφραστή της κυνηγετικής αυθαιρεσίας, τον "έβγαλε λάδι" (στο μυαλό του)!...

Unknown είπε...

Αρχή δείκνυσι άνδρας
1ο μέρος
Του Ηλία Β. Μακρή
υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου της ΡΟΚ

Διαβάζοντας τα σχόλια στο blog για τη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου για το θέμα του ΧΥΤΑ στη περιοχή Λίβα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ας μου επιτραπεί η κατάθεση κάποιων προσωπικών προβληματισμών.
Θα ξεκινήσω με αυτό που είπε στη συνέλευση των πολιτών ο κ. Ανδρέας Κλαυδιανός της Δ.Α για κάποιες αδιέξοδες πολιτικές των δύο μονομάχων σε τοπικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Ξέρετε, το ίδιο λέγαμε και εμείς προεκλογικά, με τη διαφορά ότι εμείς συνεχίζαμε λίγο, λέγοντας ότι: «...ανεξάρτητα προσώπων και πιθανών καλών προθέσεων, δε μπορούν οι πολιτικοί χώροι που με τις νοοτροπίες τους δημιούργησαν ή υπέθαλψαν νοσηρές καταστάσεις που οδήγησαν εδώ που φτάσαμε, να δώσουν σήμερα τη λύση...». Θυμίζαμε μάλιστα ότι το πρόβλημα το «ανακάλυψαν» λίγο αργά, εφόσον το όριο αντοχής του υπάρχοντος ΧΥΤΑ ήταν γνωστό από την μελέτη κατασκευής του, δηλαδή πριν καν αρχίσει η κατασκευή του. Μάλλον πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο σε σχέση με τα τοπικά θέματα και την τοπική πολιτική. Πολιτικές που βασίζονται σε λογικές συσχετισμών, εξόφλησης ή διαμαρτυρίας πολιτικών γραμματίων, απειλών ποινικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και Γκεμπελικής προπαγάνδας, αν μη τι άλλο καθίστανται αδιέξοδες για τον τόπο.
Η προσωπική μου θέση είναι ότι αν συγκρίνει κανείς τον κ. Ξένο με τους προκατόχους του, αναντίρρητα η σύγκριση αποβαίνει υπέρ του. Πρόσθετα, δεν «καταδικάζεται» κανείς με αποχρώσες ενδείξεις, άρα, για την ώρα τουλάχιστο, δε θα στηρίξω θέση που, υποχρεωτικά, θα πρέπει να αφήνει υπόνοιες χρηματισμού ή τέλος πάντων, του όποιου ατομικού ωφελιμισμού. Όμως, από την άλλη, πρέπει να δοθούν και κάποιες εξηγήσεις: Για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή εναγκαλίσθηκε τον Λίβα και εμμένει σε μια μελέτη αν και γνώριζε από πριν ότι θα απορριφθεί; Η εμπειρία και η ευφυΐα αρκετών εκ των αιρετών στελεχών της είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να γνωρίζουν ότι το επιχείρημα ήταν εξ αρχής καταδικασμένο έτσι όπως μεθοδεύτηκε. Μήπως μετά την αναμενόμενη απόρριψη της μελέτης και το συνακόλουθο, τεχνητό αδιέξοδο, η «ρεαλιστική» άποψη θα επιβάλλει έναν «από μηχανής θεό» (π.χ μια ιδιωτική εταιρεία) να δώσει λύση στο πρόβλημα; Ο κ. Δήμαρχος πιο πολύ, πιθανόν και ο κ. Ξένος, θα πρέπει να απαντήσουν ευθέως και χωρίς περιστροφές.

Unknown είπε...

Αρχή δείκνυσι άνδρας
2ο μέρος
Του Ηλία Β. Μακρή υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου της ΡΟΚ

Ας μου επιτραπεί να σχολιάσω τα αρνητικά σχόλια στην τοποθέτηση του κ. Διονύση Μακρή.
1. Οι «οικολογούντες» του site καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία του ψευδώνυμου, προσπαθούν να δείξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση μέσα από την εκτόξευση χαρακτηρισμών που δεν τους τιμούν. Αν μη τι άλλο έχουν επιλεκτική οικολογική συνείδηση, εφόσον δεν ευαισθητοποιούνται το ίδιο για τον υδροφόρο ορίζοντα του Λίβα, που σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση δεν υπάρχει!!!!! Τι άλλο θα ακούσουμε άραγε;
2. Παιδιά ψυχραιμία! Ο πρόεδρος ενός κυνηγετικού συλλόγου δεν είναι ο επικεφαλής μιας ομάδας αιμοδιψών ενόπλων. Δεν γνωρίζω βέβαια τα έργα και τις ημέρες του κ. Μακρή στον κυνηγετικό σύλλογο, γνωρίζω όμως προέδρους και μέλη Δ.Σ κυνηγετικών συλλόγων που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην δίωξη της λαθροθηρίας και στον εμπλουτισμό της άγριας πανίδας (έστειλαν στη δικαιοσύνη πολύ περισσότερους λαθροθήρες από όσους έστειλε η κρατική δασοφυλακή και εμπλουτίστηκαν με θηράματα περιοχές στις οποίες αυτά είχαν εκλείψει. Για του λόγου το αληθές θυμίζουμε ότι η Πελοπόννησος έχει γεμίσει αγριογούρουνα). Αν τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει σεβασμός στο θήραμα από τους κυνηγούς και αν το κυνήγι μπορεί να αποτελέσει θετική παράμετρο για το περιβάλλον ή όχι είναι ένα ξεχωριστό και αρκετά δύσκολο θέμα, δεν προσφέρεται για βερμπαλισμούς και θα είναι χρήσιμο κάποια στιγμή να απασχολήσει το site.
Τέλος, ο κ. Μακρής δεν είπε και κάτι καινούργιο. Επανέλαβε ότι είχε πει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Στ. Κοντονής, ο οποίος μάλιστα καλούσε και σε παραίτηση τον κ. Ξένο. Όπως και να χει η επιλογή του Λίβα για ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τον ίδιο τον μελετητή, επηρεάζει αρνητικά την άγρια πανίδα παρά τα αντίμετρα που υπόσχεται. Αν ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου του τόπου δεν είχε πάρει θέση (έστω και για τα μάτια) τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου θα νομιμοποιούνταν να ζητήσουν ακόμη και την παραίτησή του.
Εν κατακλείδι, η σημερινή Δημοτική Αρχή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, εκτός των άλλων και πώς νοεί τη διαβούλευση και φυσικά δεν είναι υπεράνω κριτικής. Αντίθετα και επειδή η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δημότες και δημοτική αρχή έχει τραυματιστεί σοβαρά από τους προκατόχους της, η ίδια θα πρέπει να επιδιώκει την κριτική, αντί να απειλεί με μηνύσεις.
Σημ. Δεν υπάρχει σχέση συγγένειας με τον κ. Διονύση Μακρή, πρόκειται για συνηθισμένη συνεπωνυμία, επιπλέον δεν είμαι κυνηγός, άρα ούτε μέλος του κυνηγετικού συλλόγου και δεν τον γνωρίζω προσωπικά.