Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πρωτομαγιά στο Λίβα!

Αναψυκτήριο στο Λίβα ετοιμάζονται να κατασκευάσουν οι κάτοικοι των γύρω χωριών, εξ αιτίας της μεγάλης κίνησης επισκεπτών που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή. Δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, κάμερα μαν, ηχολήπτες, Δήμαρχοι, πρόεδροι, διαφωνούντες, συμφωνούντες, αλλά και περίεργοι συρρέουν κατά ομάδες προκειμένου να διαμορφώσουν ιδίαν άποψη. Ξαφνικά σήμερα η μισή Ζάκυνθος πήρε τα βουνά, ενώ αύριο Πρωτομαγιά σας καλούμε ΟΛΟΥΣ στο Λίβα να πιάσουμε το Μάη. Ελάτε να δείτε από κοντά τον περιβόητο Λίβα και να διαμορφώσετε άποψη για το αν υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας, αν υπάρχουν ρήγματα, αν η λάσπη θα φτάσει στο Καταστάρι, ή αν θα πέσει και ο ουρανός στο κεφάλι μας, όπως φοβόντουσαν οι Γαλάτες και ο Αστερίξ. Πάρτε μαζί σας, χάρτες, πυξίδα, GPS και μερικές σακούλες με σκουπίδια και ξεκινήστε πρωί-πρωί, για να βρείτε θέση να παρκάρετε, δίπλα ακριβώς στον μελλοντικό ΧΥΤ και να μην χρειαστεί να περπατήσετε ούτε 200 μέτρα και να κουραστείτε. Πετάξτε τα σκουπίδια σας όπου βρείτε και περιμένετε 2-3 ώρες να δείτε τι θα γίνει. Μπορείτε να κατουρήσετε και μετά να δείτε αν θα το βρείτε στο αλάτι, γεγονός που θα σημαίνει ότι μολύνθηκε ο υδροφόρος ορίζοντας. Στις 12 το μεσημέρι θα χοροπηδήσουμε όλοι μαζί για να δούμε αν επηρεάζονται τα σεισμικά ρήγματα. Θα λάβει χώρα ειδικός διαγωνισμός λάσπης, με συκοφαντίες, βρισιές, μπινελίκια και άλλα παρόμοια και μετά θα πάμε όλοι μαζί στο Καταστάρι για να δούμε αν η λάσπη κατέβηκε μέχρι το χωριό. Ας μην αφήσουμε τους ξένους (Κερκυραίους, Κεφαλλονίτες, Λευκαδίτες) να λένε όχι στα σκουπίδια στο Βραχιώνα. Εμείς θα γεμίσουμε με σκουπίδια το Βραχιώνα χωρίς τη βοήθεια κανενός!

8 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

NA PATE TA SKOUPIDIA STO TSILIVI EKEI POY EXOYN IDI SYSOREUTI TA SKOUPIDIA THS DIFTHORAS ME TA KEFALEA TIS SYNERGASIAS ME TOYS GERMANOYS POY TWRA WS ANTRES ME DHTHEN PIGMH TOYS FTYNOUN KIAYTOYS! MPROSTA SE TETOIO IKOLOGIKO XALASMO TYFLA NAXI OLI I LIMOLASPH TOY SKOPOU!

ΑγΑρ είπε...

οτι και να κανουνε ο ΛΙΒΑΣ τσου κατάκαψε...Ακου σκορ 24-4 μα μπάσκετ πάζανε ???? Δεν πάνε καλύτερα πουθενά να κρυφτούνε.....Όμως πάντα λένε ο εγκληματίας γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος.....

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Αγ-Αρ άσε τα παιχνίδια και κοίτα να τιμήσεις το θεσμικό σου ρόλο, γιατί κάποια στιγμή θα κληθείς να λογοδοτήσεις στην τοπική κοινωνία για τη στάση του "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα" επιστημονικού κλάδου που εκπροσωπείς...

kostas είπε...

Λοιπον αναλυτικα η διαδρομη:

Λιγο πιο εξω απο την Λουχα προς Γυρι στριβετε αριστερα (ειναι κατι μπαζα εκει) και πατε οπως σας παει ο δρομος,συναντατε ενα διχαλο οπου ο αριστερος δρομος παει στην θεση "Ιπποδρομος" .
Δεν πηγαινετε προς τα εκει αλλα δεξια στην μικρη ανηφορα. Συνεχιζετε κανονικα οπως σας παει ο δρομος(περνατε εναν δρομο στα αριστερα σας) και θα βρειτε μπροστα σας την πινακιδα που σας ειδοποιει για το καταφυγιο αγριας ζωης.Εκει κοντα μαλιστα στα δεξια σας ειναι μια καθαρισμενη εκταση.
Παλι εκει ειναι διχαλο και ΔΕΝ στριβετε αριστερα αλλα πατε ευθεια οπως σας παει ο δρομος..
Συναντατε μια σκουριαμενη κοσκινα και εισαστε πλεον στην περιβοητη περιοχη...

Αν παρεπιπτοντως χαθειτε, αυριο το πρωι μεχρι το μεσημερι θα περιπολει στην περιοχη και ο θηροφυλακας ο οποιος θα σας βοηθησει.
Κωστής Σπυρίδων ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ, 697-4750260.

Αν και παλι χαθειτε να τα βαλετε με τον Αντρεα τον Ξενο:):):)

Ετσι η αλλιως ομως ,μια βολτα στον Βραχιωνα παντα ειναι χρησιμη και πολυ ενδιαφερουσα...

ΑγΑρ είπε...

Φίλε Άρτσι-πελάου παιχνίδια δεν κάνουμε την άποψή μας λέμε όπως οφείλουμε.Κανένα κοπάδι όμως δεν έχει μόνο άσπρα πρόβατα...πως να το κάνουμε ???

Ανώνυμος είπε...

Ρε Kostas,

Μια και δεν χάνεις την ευκαιρία να μας γράψεις (με κεφαλαία μάλιστα) για τον "ομοσπονδιακό θηροφύλακα", με λεπτομέρειες και τηλέφωνα, δε μας γράφεις κιόλας πόσους από τους χιλιάδες παρανόμους "κυνηγούς" που κυκλοφορούν όλη μέρα και κάθε μέρα στη Ζάκυνθο έχει πιάσει φέτος αυτός και οι άλλοι ..."ομοσπονδιακοί θηροφύλακες"; Πόσα αυτοκίνητα και όπλα έχουν κατασχεθεί; Πόσοι δικάστηκαν; Ποιες ποινές επιβλήθηκαν; Γράψε έστω δυο από τις σπουδαιότερες περιπτώσεις!

Όλο γελοίους φανφαρονισμούς οι (παράνομοι) εκτελεστές και βασανιστές ζώων για διασκέδαση!

Και μετά κάποιοι ...σημαντικοί "Πρόεδροι" των υπανάπτυκτων αυτών παρανομούντων οπλοφόρων, συμμέτοχοι και υμνητές της θρασύτατης και πολύ δυσφημιστικής για το νησί μας παρανομίας στο "κυνήγι", θέλουν να κάνουν (συμφορά μας!) και τους όψιμους "παράγοντες" της δημόσιας ζωής, ελέγχοντας άλλους για την "ηθική" τους!

Τέτοια κατάντια η Ζάκυνθος! Οι ηθικά διάτρητοι να ελέγχουν "ηθικά θέματα"!

Είπαμε, δεν περιμένουμε οι άνθρωποι που ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣOYN να έχουν απάνω τους τσίπα κι ανδρισμό... και φροντίζουν να το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.

ΠΕΙΡΑΤΗΣ είπε...

Δεν θα ταραχθεί η άγρια ζωή του καταφυγείου από τους εκδρομείς ;

Ατσάραντος είπε...

@ ΠΕΙΡΑΤΗΣ
Τουναντίον με την παρουσία μας, τόσων Νοεζακυνθινών, θα ενισχυθεί η άγρια ζωή!