Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ήρθε στο atsarantos@inbox.com.

Η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Στ. Μποζίκη ότι εξοφλεί ως δήμαρχος προεκλογικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Ιδιαίτερα ανησυχητική διαγράφεται η προοπτική στο νέο δήμο Ζακύνθου μετά τα πρώτα δείγματα γραφής του δημάρχου και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Με δεδομένο μάλιστα το ισχυρό τοπικό διακύβευμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, για οριστική ρήξη με το αδιέξοδο και καταστροφικό παρελθόν της διαπλοκής, των πελατειακών σχέσεων, της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος αλλά και πρωταρχικά της ανυπαρξίας λύσεων των μεγάλων προβλημάτων της ζακύνθου στους τομείς της ύδρευσης, της καθαριότητας, της άμεσης λειτουργίας του νέου νοσοκομείου και των ελλείψεων στην εκπαίδευση. Έτσι αν και ...η συνέχεια εδώ.
...έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τις εκλογές, ο δήμαρχος δεν έχει μπει στον κόπο να μας απαντήσει, που πήγαν τα λεφτά , του Δήμου Αρκαδίων, που προορίζονταν για τον Σύνδεσμο Ύδρευσης. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες, ότι αν σήμερα υπάρχει κίνδυνος να μείνουμε χωρίς νερό, σε περίπτωση διακοπής της ρευματοδότησης των αντλιοστασίων, ένας από τους κύριους υπεύθυνους είναι ο κ. Μποζίκης, που ως δήμαρχος Αρκαδίων δεν απέδιδε τα χρήματα της υδροδότησης στο Σύνδεσμο, αλλά τα παρακρατούσε. Ακόμα με την παράνομη απόφαση μεταφοράς χρημάτων από την ΣΑΤΑ για την πληρωμή των οφειλών προς την ΔΕΗ και για την μισθοδοσία των υπαλλήλων, ο δήμαρχος και η παρελκόμενη απ' αυτόν πλειοψηφία αγνόησαν τον νόμο, δίνοντας δείγμα γραφής για τον τρόπο που πολιτεύονται. Η ουσιαστική κατάληψη- και για άγνωστο μάλιστα χρόνο- του πνευματικού κέντρου για την κάλυψη των αναγκών του δημοτικού συμβουλίου και η αυθαίρετη « τροποποίηση» των σχεδίων του υπό ανέγερση δημοτικού θεάτρου αποτελούν χείριστη υπηρεσία στον πολιτισμό της Ζακύνθου
Η στάση του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να αρνούνται να συζητηθεί το ζήτημα της μεταφοράς της Πολεοδομίας στο Βανάτο, η οποία παρά ταύτα έχει μεταφερθεί με βάση «το αποφασίζομεν και διατάσσομεν» του δημάρχου κανέναν ουσιαστικά δεν πείθει ότι έγινε για λόγους αποκέντρωσης. Γεγονός που εκτός των άλλων δείχνει και άγνοια με την οργάνωση των υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την διατήρηση ενός στοιχειώδους κοινωνικού ιστού. Όλ' αυτά συμβαίνουν την στιγμή που για το αρχείο της ίδιας υπηρεσίας ( ιδιαίτερα κρίσιμο για την λειτουργία της και όχι τυχαία εγκαταλελειμμένο ), είχε προαποφασιστεί, όχι η στέγασή του στον ίδιο χώρο με την υπηρεσία, αλλά η μίσθωση γειτονικού κτιρίου !!!!! Το σχέδιο κατασπατάλησης και των τελευταίων χρημάτων σε πλήρη εξέλιξη. Από την άλλη μεριά ήταν χαρακτηριστική, η επίσημη αφωνία του κ Μποζίκη για το θέμα της μεταστέγασης των υπηρεσιών της ΔΟΥ Ζακύνθου σε δημόσιο κτίριο, προκειμένου σε περίοδο που σφαγιάζονται μισθοί των εργαζομένων, να γίνει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων από μισθώσεις κτιρίων για τις ανάγκες του δημοσίου. Αλήθεια θα υπάρξει σχέδιο συνολικής αξιοποίησης των δημόσιων ακινήτων που υπάρχουν στην ζάκυνθο (συμπερι-λαμβανομένων και των παλαιών δημοτικών καταστημάτων και οικοπέδων ) προκειμένου να υπάρξει μια συνολική πρόταση για μια χωροταξικά σύγχρονη και οικονομικά αποδοτική λειτουργία της διοίκησης στον τόπο μας ?
Η μήπως τα δημόσια ακίνητα θα πρέπει να μείνουν αναξιοποίητα για να δοθούν κοψοχρονιάς με το πακέτο των 50 δις. ιδιωτικοποίησεων, που προωθεί κυβέρνηση και τρόικα? Ενώ λοιπόν ο κ. δήμαρχος κόπτεται για την διαφάνεια και την εξοικονόμηση χρημάτων, κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση περιοδικού, ιδιαίτερα υψηλού κόστους. Η απόφαση αυτή η οποία ελήφθη σε μια περίοδο που οι πάντες αναγνωρίζουν το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα του δήμου και οι εργαζόμενοι στο δήμο παραμένουν απλήρωτοι, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους. Αυτό καλό είναι να το συγκρατήσουμε όταν αύριο θα έχουμε αυξήσεις των δημοτικών τελών και συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών του δήμου στο όνομα της οικονομικής εξυγίανσης και των χρεών.
Αλήθεια διερωτόμαστε δεν μπορούσε το περιοδικό του δήμου να είναι σε ηλεκτρονική μορφή με πολύ χαμηλότερο κόστος; Τι εξυπηρετεί η έκδοση περιοδικού την περίοδο αυτή;
Τέλος κρίσιμο και αποκαλυπτικό ζήτημα αποτελεί η πρόσληψη έμμισθων ειδικών συμβούλων του δημάρχου. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να προσλαμβάνονται σε τέτοιες θέσεις με παχυλούς μισθούς, ιδίως την παρούσα χρονική περίοδο, ειδικοί σύμβουλοι, για να πληρωθούν προεκλογικά γραμμάτια. Ποίες συμβουλές θα προσφέρει ο κ. Κώστας. Κιτσίκης, παραπάνω από αυτές, που το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό του Δήμου δύναται χωρίς κανένα κόστος να παρουσιάσει; Μήπως τελικά ο διορισμός του συναρτάται άμεσα με την υποστήριξη των «Οικολόγων-Πράσινων» στο πασοκικό ψηφοδέλτιο Μποζίκη; Δεν είναι αυτό πολιτική συναλλαγή χυδαία και προσβλητική για τους πολίτες, τους υπαλλήλους του Δήμου και την εκλογική διαδικασία; Ποίες συμβουλές θα κληθεί να εισφέρει ο κ. Μαρίνος Κούτσης, τις οποίες δεν θα μπορούσε να καταθέσει ο ίδιος ως διευθυντής της ΣΑΖ, στην οποία κύριος μέτοχος είναι ο Δήμος Ζακύνθου; Γιατί θα πρέπει να έχουμε διπλοθεσίτη σύμβουλο για το ίδιο αντικείμενο και γιατί οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, δεν θα μπορούσαν ν' ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες, σε συνεργασία με την ΣΑΖ; Πολύ περισσότερο είναι πρόκληση για μία κοινωνία να μην προσλαμβάνεται σαν δικηγόρος του δήμου, υποψήφιος με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο διοικητικό δίκαιο, δηλαδή ακριβώς στον τομέα που έχει ανάγκη ο Δήμος και να προσλαμβάνεται η κ. Φωτοπούλου, προφανώς, ως ανταμοιβή για τις προεκλογικές της υπηρεσίες. Πάντως η « καλή» μέρα από το πρωί φαίνεται. Ο κ. Μποζίκης πολύ σωστά έχει δηλώσει, ότι τα σκάνδαλα έχουν ονοματεπώνυμο. Έτσι και στην παρούσα χρονική στιγμή και στο συντομότατο χρονικό διάστημα των τριών μηνών της δημαρχίας του καλό θα είναι να αναλογιστεί τι πράττει, να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει και ν' ανακαλέσει τις παράνομες, άδικες και προκλητικές αποφάσεις που παίρνει υπέρ των ημετέρων. Διαφορετικά τα σκάνδαλα που ο ίδιος δημιουργεί, θα έχουν το δικό του όνομα και να ξέρει ότι γι' αυτά θα λογοδοτήσει.

3 σχόλια:

Άσε τον καναπέ είπε...

fgj gjdj dgj

mpakaliko είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mpakaliko είπε...

ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΔΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥς ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΡΕΣΚΑΡΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ? ΤΙ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΩΡΑ? ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ, ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ?