Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Βενετσιάνικος Γάμος 2011. (μέρος β)



Photos: M.Sp.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλη καθαρση απο τον χιονια τουλαχιστον, καλη Καθαρα Δευτερα, και καλη Σαρακοστη!

Eίμαι εδώ είπε...

Αυτος δεν ειναι Βενετσιανικος γαμος (καμια σχεση).
Ειναι Μιλανεζικος!

Προκειται για μια ανιστορητη ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ-με το αναλογο υφος-που δεν εχει καμια σχεση με το αληθινο-ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΟ-πνευμα του Καρναβαλιου.

Αλλο ενα δηθεν,μεσα στα πολλα άλλα δηθεν.

Παναγιωτης είπε...

Αγαπητε "Ειμαι Εδω". Το δρώμενο ουδεις απο τους συμμετέχοντες δεν υποστηριξε ποτε οτι ειναι καρναβαλικο! Ειναι ενα σεναριακο δρώμενο που όμως σε αντίθεση με οτι λες ειναι ΑΚΡΙΒΕΤΑΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ των Γαμων ευγενων ισως ναι δεν θα διαφωνησω που γινόταν την εποχη της Ενετοκρατίας στη Ζάκυνθο!
Θελω ομως να θυμισω οτι οι Ενετοι ποτέ δεν ηταν σαν τουσ Αγλους και για αυτο την εποχη της Ενετοκρατιας ανθισε ο Πολιτισμος στα Επτανησα και μάλιστα ουσιαστικα απο πολους ιστορικους θεωρείται οτι εως ενα σημειο η "κατοχή" των επτανησων απο τους Ενετους ηταν "επιθυμητη" για να αποτραπει η κτ'αληψη απο τους Τούρκους με ότι αυτο θα σήμαινε!
οσο για το Γάμο σε καμια περίπτωση δεν θελει να υμνησει καμια κατοχη παρα μονο μεσα απο την ενδυματολογια και την παράσταση "τοποθετήθηκε" σε ενα "νεκρό" Σάββατο (γυρισε και δες πως ηταν η Αλεξ. Ρώμα το τελευταιο Σάββατο της Αποκριάς πριν το 2004) κ αυτο για να προσελκυση επισκέπτες στο Νησι με ότι αυτο τυχον θα μπορούσε να ωφελήσει!!

Eίμαι εδώ είπε...

Αγαπητε "Παναγιωτη",ισως θα μπορουσες να με πεισεις αν παρεθετες καποια ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αποδεικνυουν την "ιστορικοτητα"του β.Γαμου στη Ζακυνθο. Και γιατι οχι να τα δημοσιευες στον τοπ.Τυπο.

Για τη Γκιοστρα εχουν δημοσιευτει τετοια στοιχεια,αλλά για το Γαμο....

Ανώνυμος είπε...

Ο βενετσιάνος γάμος εξυπηρετεί συμφέροντα της πλουτοκρατίας και δεν είναι τίποτα άλλο αλλά απο αναβίωση πολιτιστικών εθίμων που δεν έχουν να ΔΩΣΟΥΝ τίποτα στον τόπο.
Να σημειώσω ότι έγιναν γνωστά επί εποχής Τσαγκαρόπουλου!!!

Αθάνατες εποχές που ο δήμος χαλούσε μισο εκατομμύριο στα καρναβάλια για να βγάζουν κάποια γερά λεφτά!!!

Χιώνης Ανδρεας είπε...

Θελω να τονισω οτι μιλαω σαν Ζακυνθινος, χωρις να υπερασπιζομε κανεναν δημαρχο. Ο βενετσιανικος γαμος καθως και η γκιοστρα ειναι 2 δρώμενα κατα την αποψη μου απαρετητα στην Ζακυνθο. Καταρχιν δεν εχουν να κανουν με το καρναβαλι, απλα ετυχε να ειναι αυτες τις μερες και δευτερον προσφερουν πολλα στον τοπο μας. Προσφερουν αυτα που καποιοι Ζακυνθινοι οπως ο "ειμαι εδω" και ο "johndoctor" (αν ειναι ζακυντθινοι) δεν μπορουν να καταλαβουν και γιαυτο το νησι μας πεθαινει. ειναι δυο δρωμενα που διαφημιζουν το νησι μας εντος και εκτος Ελλαδας!!! είναι ενας λογος για τον οποιο, καποιος ανθρωπος θα επισκευτει το νησι μας, μιας και δεν υπαρχει τιποτα αλλο αξιολογο να δει.Η Ζακυνθος το μονο που μπορει να προσφερει σε ενα τουριστα ειναι εγκληματικοτητα, καποια μνημεια(2-3 αγαλματα, 1 καστρο, ενας λοφος του Στρανη,1-2 μουσια) τα οποία ΟΛΑ ειναι διαλυμενα και εγκαταλελημενα, καποιες ΠΛΕΟΝ βρωμικες(απο τους βοθρους μας)παραλιες και το Λαγανα. Τα δρωμενα αυτα ειναι μια παραδοση η οποία ανεξαρτητου αν ειναι η δεν ειναι ακριβης αντιγραφη του βενετσιανικου γαμου ειναι και τα 2 κατι που πρεπει να υποστηριξουμε και να βαλουμε τα δυνατα μας να γινουν πολυ γνωστα οπως ολα τα αλλα δρωμενα που βλεπουμε στις ειδησεις καθε καρναβαλια σε ολη την Ελλαδα, για να δει ο κοσμος οτι η Ζακυνθος δεν ειναι μονο ναρκωτικα, σκοτωμενους δοιηκητες αστυνομιας, ξυλο μοντελων, συμοριες, οργια και αλλα....ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!! Εγω βεβαια δεν ζουσα εκεινη την εποχη που γινοταν ο βενετσιανικος γαμος οποτε πιστευω τους διοργανωτες....ο "ειμαι εδω" (που προφανως ζουσε εκεινη την εποχη και ξερει) ειναι παντα ευπροσδεκτος να πει την γνωμη του και τον θερμοπαρακαλώ να ερθει σε επαφη με τους διοργανωτες ετσι ωστε οτι λαθη εχουν γινει να διορθωθουν!!

Eίμαι εδώ είπε...

Αγαπητε andreas
1.ισως θα μπορουσες να με πεισεις αν παρεθετες καποια ΣΤΟΙΧΕΙΑ που να αποδεικνυουν την "ιστορικοτητα"του β.Γαμου στη Ζακυνθο. Και γιατι οχι να τα δημοσιευες στον τοπ.Τυπο.
Δεν χρειαζεται να ζεις σε εκεινη την εποχη για να ...βρεις ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Υπαρχει και ο γραπτος λογος,ξερεις..

Για τη Γκιοστρα εχουν δημοσιευτει τετοια στοιχεια,αλλά για το Γαμο....

2.Αν ψαχνεις απλως για "δρωμενα"(ανιστορητα και ανυπαρκτα κατα την ταπεινη μου γνωμη),ΜΟΝΟ για να ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, το You Tube υποθετω οτι ειναι γεματο απο "δρωμενα",των σεξομπαρ του Λαγανα.

3.Περιμενω παντα τα στοιχεια που να αποδεικνυουν την οποια σχεση του β.Γαμου με τη Ζακυνθο.