Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Βενετσιάνικος Γάμος 2011.



Photos: M.Sp.

8 σχόλια:

Αρτίνα είπε...

Θέλω να εκφράσω ένα παράπονο για το χθεσινό δρώμενο!!!!...ενώ όλα ήταν πολύ ωραία και είχε και πάρα πολύ κόσμο...εντούτοις εκέινο που χαλούσε το όλο σκηνικό,ήταν το οτι η παρουσιάστρια(Κ.Δριμή)δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου,λόγω κακού ήχου...και άκουγα απο πολλούς επισκέπτες που το παρακολουθούσαν,να διαμαρτύρονται οτι δεν ακούνε τι λέει,με αποτέλεσμα να ρωτάνε εμάς,για λεπτομέρειες σχετικά με το όλο δρώμενο...πράγμα απαράδεκτο!!!!!

kakiraxi είπε...

de mas xezete me toys katakt5ites saskai oti klhronomhsate apodaytos

Eίμαι εδώ είπε...

Αυτος δεν ειναι Βενετσιανικος γαμος (καμια σχεση).
Ειναι Μιλανεζικος!

Eίμαι εδώ είπε...

Ουτε Βενετσιανικος,ουτε Ζακυνθινος γαμος.

Προκειται για μια ανιστορητη ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ-με το αναλογο υφος-που δεν εχει καμια σχεση με το αληθινο-ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΟ-πνευμα του Καρναβαλιου.

Αλλο ενα δηθεν,μεσα στα πολλα άλλα δηθεν.

Αρτίνα είπε...

Ρε παιδιά,ρέ παιδιά!αμάν αυτή η γκρίνια πάντα για ότι καλό πάει να γίνει σε τούτο τον τόπο Ε-Λ-Ε-Ο-Σ πιά!...ας μην κατακρίνουμε τους πάντες και τα πάντα...ωραία!μπορεί να υπάρχουν κάποια κενά κι ελλείψεις στο συγκεκριμένο,αλλά ας μην βλέπουμε μόνο'το δέντρο'καλό είναι να βλέπουμε και'το δάσος'καμιά φορά...γιατί πρέπει να σκεφτόμαστε οτι πολλοί άνθρωποι έχουν προσπαθήσει δίνοντας κομμάτι απ'την ψυχή τους...το καλό λοιπόν για όλους μας θα είναι να βλέπουμε και την θετική τους πλευρά και να τα υποστηρίζουμε και οχι να τα κατακρίνουμε!!!

dennis είπε...

Αυτό που ήταν απογοητευτικό εφέτος ήταν το ποβερο, μια σαχλή ομιλία με ακόμη πιο ελεεινή παρουσίαση και εκτέλεση , μια μακρά άνευ ουσίας μπούρδα έξω από το νόημα της κηδείας της μάσκας που ο λαός καλλιτέχνης προσέδιδε στη λήξη της αποκριάς του ξεφαντώματος και την προετοιμασία του κόσμου στη λιτότητα και τη σαρακοστή που έρχεται (ο θρήνος της χήρας για την έλλειψη του άντρα ,του γλεντιού του κεφιού)
Ο συμβολισμός της κηδείας της μάσκας χάθηκε παντελώς ,δεν ξέρω πως οργανώθηκε και εκτελέστηκε το δρώμενο αυτό , όμως ήταν έξω από το νόημα του λαϊκού θεάτρου και της ζακυνθινής ομιλιας,που πραγματικά νομίζω ότι περνά κρίση σαν έκφραση και σαν λαϊκός θεσμός. Κάποιοι που ασχολούνται τον τελευταίο καιρό με το χόμπι αυτό της συγγραφής λαϊκών ομιλιών ας βάλουν ένα φρένο ,έχουμε πολλές και καλές πραγματικά λαϊκές ομιλίες . Δεν νομίζω ότι με την συγγραφή μερικών ακόμη εμπλουτίζεται ο πολιτισμός μας. Αν νομίζουν ότι έχουν κάτι να προσφέρουν στον τομέα αυτό ,ας ασχοληθούν με το θεατρικό έργο, το να είναι λαϊκό το έργο σου δεν το καθορίζει η πρόθεση αλλά η απλότητα η ευρηματικότητα και η επιθυμία του λαού να πει με τον ανεπιτήδευτο δικό του τρόπο τα βιώματα και τις ανησυχίες του
Τουλάχιστον για φέτος περίμενα από τα άτομα που κατευθύνουν πολιτιστικά τον δήμο να σταθούν στο ύψος τους γιατί πιστεύω ότι έχουν τα προσόντα. Πραγματικά με απογοήτευσαν. Τα σχόλια που άκουσα από ντόπιους και τους λιγοστούς τουρίστες ήταν αποκαρδιωτικά . Ποτέ άλλο τέτοια υποκουλτούρα αν δεν έχουμε κάτι να πούμε καλύτερα να σιωπούμε.
Η οικονομικη κρηση δεν είναι αναγκη να μας παρασυρει και στη πολιτιστικη
Διονυσης Λαππος

Ατσάραντος είπε...

Ανεξάρτητα από την όποια κριτική, καλοπροαίρετη ή όχι, σε όλους όσοι συμμετείχαν ενεργά στο φετινό καρναβάλι, αξίζει ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσες προσπάθειες έκαναν, ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ!

dennis είπε...

Έχεις δίκιο –είμαι εδώ- και τα δυο ( δρώμενα ) του βενετσιάνικου γάμου και της γκιόστρας είναι σίγουρα ωραίες σαν προσπάθειες και αξιέπαινες ,δεν ταιριάζουν όμως χρονικά με το καρναβάλι του ξεφαντώματος. Θα μπορούσαν να στηθούν κάποια άλλη χρονική στιγμή με περισσότερη επιτυχία. Το μόνο που θυμίζει σε αυτές καρναβάλι είναι η μάσκα εάν και εφ όσον αυτή υπάρχει.
Πληροφορήθηκα ,αν ισχύει, ότι η γκιοστρα θα γίνεται από του χρόνου του Αγίου πνευματος.ειναι μια καλή περίοδος και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και τουριστικά το νησί
Αν και ο βενετσιάνικος γάμος γινόταν την ίδια περίοδο, άνετα θα μπορούσε να οργανωνόταν μια μεσαιωνική φιέστα το τριήμερο του άγιου πνεύματος με μεγάλη επιτυχία.
Το δε καρναβάλι να οργανωνόταν χιουμοριστική εκδοχή αυτών χωρίς την σοβαροφάνεια, που δεν αρμόζει στο καρναβαλικό ξεφάντωμα