Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ανθρώπινη ζωή κοστίζει λιγότερο από τις ψήφους;


Εδώ και 3-4 μήνες ξεκίνησε η αντικατάσταση των σωλήνων της ύδρευσης στην κοινότητα Ρομιρίου. Η αντικατάσταση γίνεται γιατί οι παλιές ήταν καρκινογόνες. Σκάψανε τους δρόμους, περάσανε τις σωλήνες, αλλά μέχρι εκεί. Δεν συνέδεσαν τις νέες σωλήνες με το καινούργιο δίκτυο, γιατί τα υπόλοιπα χρήματα για να τελειώσει το έργο, ο Δήμαρχος τα έδωσε για προεκλογικούς λόγους, για να φτιάξει το γήπεδο του Μαχαιράδου! Όταν οι κάτοικοι επισκέφτηκαν το Δήμαρχο, αυτός τους είπε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί , αλλά τελικά δεν έγινε απολύτως τίποτα και συνεχίζουμε να έχουμε νερό από τις παλιές καρκινογόνες σωλήνες. Η καταγγελία δεν έχει σκοπό να χάσει ψήφους ο Δήμαρχος, αλλά γιατί πρόκειται για θέμα υγείας. Αν το έργο δε το τελειώσει τώρα και σε περίπτωση που δεν εκλεγεί και πάλι Δήμαρχος, για μια ζωή θα είμαστε με τις παλιές σωλήνες και επειδή είναι τόσα πολλά τα προβλήματα της Ζακύνθου, κανείς δεν θα δώσει σημασία σε αυτό το έργο. Πως γίνεται το γήπεδο να είναι σημαντικότερο από τις ζωές των ανθρώπων;
Post: Dotoros.
Bookmark and Share

10 σχόλια:

kostas είπε...

Και επειδη ειναι η δευτερη φορα που αναρταται ,αυτη η καταγγελια,ας ελπισουμε οτι θα υπαρχει μια απαντηση....
Λεμε τωρα...

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματικότητα που έχουμε δημιουργήσει με τις επιλογές μας πράγματι είναι πολύ δυσάρεστη και βλαβερή για όλους μας. Να δούμε τώρα, τι θα πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε τρόπους.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, άλλωστε.

kostas είπε...

Το ζητουμενο ειναι ποιος πεθαινει προ-τελευταιος...

ANTI είπε...

Τελικά η παραπληροφόρηση δεν κοστίζει ! Ιδιαίτερα όταν γίνεται ανώνυμα.
Το έργο υδροδότησης στο Τοπικό Διαμέρισμα Ρομιρίου για το οποίο την Τρίτη το βράδυ 21/09 καταγγέλλεται ότι ο Δήμαρχος Αρτεμισίων «έθαψε» στο βωμό ενός άλλου έργου για προεκλογικούς λόγους, είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης 22/09.
Ο συντάκτης της καταγγελίας κανονικά πρέπει να το γνώριζε… Γιατί τέτοια πρεμούρα να σπεύσει να καταγγείλει ; Τυχαίο ? Δε νομίζω ! Είναι έκδηλη η αγωνία του συντάκτη της καταγγελίας για το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών…
Οι λόγοι της καθυστέρησης του έργου στο Ρομίρι ήταν τεχνικοί και οφειλόταν στο γεγονός ότι για να γίνουν οι συνδέσεις στους νέους αγωγούς έπρεπε εν μέσω Θέρους δύο Τοπικά Διαμερίσματα να υδροδοτούνται με Υδροφόρες.
Αποσιωπάει ο παραπληροφορών ότι ο Δήμος Αρτεμισίων ήταν ο Μόνος στο Νησί που διέθεσε περί τα 400.000 € από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για την αντικατάσταση του παλαιού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης αμιάντου , όπου και έγινε σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα, λαμβάνοντας τα εύσημα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όταν στιγματιζόταν άλλοι Δήμοι για τη μη διάθεση πόρων για το κρίσιμο ζήτημα το Νερού και της Ύδρευσης στη Ζάκυνθο.
Επειδή στη Ζάκυνθο μάθαμε στο ψέμα & τη λάσπη για όλους όσους ασχολήθηκαν με τα κοινά παρακαλώ να αναρτήσετε αυτή την απάντηση εμφανώς στο blog σας αλλά & ως απάντηση στο δημοσιευμένο σχόλιο. Όχι άλλη λάσπη, φτάνει!!!
Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos στις 3:54' 23/09/2010 στο TRO(MA)KTIKOS

ANTI είπε...

Βρε "Kostas" μην αγχώνεσαι έτσι...

Dotoros είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9441.html
ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ e-mail ΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ BLOG, ΣΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ KAI ΕΓΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΙΣ 21-09 ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ 22-09. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!!!
Υ.Γ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ.

ANTI είπε...

Αγαπητέ Ντοτόρε τώρα άλλα λέτε... !
Τυχαίο ; (και πάλι) δε νομίζω !
Εγώ πάντως δεν είμαι πολιτικός... Αυτός που έδωσε την απάντηση στην καταγγελία σου Ντοτόρε μου, ίσως και να είναι !

kostas είπε...

@dotoros:
Με συγχωρεις που θα σε στεναχωρησω,αλλα εδω ,απο οτι, μεχρι στιγμης φαινεται,εκανες φαουλ...
Κατηγγειλες δυο φορες ,οτι ο δημαρχος δεν εκανε το εργο και με τα λεφτα αυτα εφτιαξε το γηπεδο..
Και κατεληξες λεγοντας :
"Πως γίνεται το γήπεδο να είναι σημαντικότερο από τις ζωές των ανθρώπων;"

Επειδη λοιπον οι μερες που ερχονται ειναι πολυ πονηρες,ας ειμαστε προσεκτικοι με τις καθε ειδους "καταγγελιες" που αναρτουμε...
Προφυλασσοντας ετσι, την αξιοπιστια του εαυτου μας αλλα και του χωρου που μας φιλοξενει...

Υγ:Η παρακληση αυτη αναφερεται σε ολους, ..."εντος και εκτος"...

Dotoros είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ. ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΩ ΨΕΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ 24 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ.
kostas ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΦΑΟΥΛ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΑΠΛΟΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ ΕΙΜΑΙ.

kostas είπε...

Το οτι εισαι "απλος μεροκαμιατιαρης" ειναι τιτλος τιμης για σενα...
Βλεπουμε και του "πανεπιστημιου" τι μυαλα ,κουβαλαν μερικες φορες...
Επι του προκειμενου:
Οταν κανουμε μια καταγγελια,το βαρος της αποδειξης ,το εχουμε εμεις...
Αν ειχες αποδειξεις,οτι πηρε τα λεφτα απο το εργο,αμελωντας την υγεια των κατοικων,και τα πηγε στην κατασκευη του γηπεδου,τοτε θα ειχες δικιο...

Υγ.Δικαιως ανησυχεις,για την αναγκαιοιοτητα περατωσης,ενος τετοιου εργου,μακαρι να υπηρχαν και αλλοι σαν και εσενα....
Ισως τελικα ,και η αναδειξη ενος προβληματος,εστω και με λαθος τροπο, να εχει τα επιθυμητα αποτελεσματα...