Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η άρτιος οργάνωσις είναι το παν εις τας πανηγύρεις!

Οι πιστοί αμνοί έχουν κι εκείνοι τας μικράς λατρευτικάς προτιμήσεις των και τούτον βεβαίως τυγχάνει απολύτως σεβαστόν. Άλλοι επιθυμώσιν διακαώς μόνον τον εκκλησιασμόν, άλλοι την προσκύνησιν και άλλοι δεν ημπορούν καθόλου αν δεν βιώσουσιν αμφότερα και τα δυο, δια να ωφεληθώσιν (πάντοτε πνευματικώς) τα μέγιστα από την ιεράν τούτην περίστασιν. Λόγω δε της αθρόας αναμενομένης προσέλευσης αμνών - προσκυνητών - εκκλησιαζομένων, και επειδή προφανώς διεφάνη ο κίνδυνος της ατάκτου μπουλουκηδόν εισβολής τους εις τον πάνσεπτον ιερόν ναόν, με τα όσα ακανθώδη προβλήματα τούτον βεβαίως συνεπάγεται, ελήφθη η εκ της ποιμαντικής εμπειρίας αυτονόητη πρόνοια δημιουργίας σιδηροφράκτων διαδρόμων - οδηγών, οι οποίοι καθοδηγούσιν με ακρίβειαν ανταξίαν θαύματος τους εν κατανύξει διατελούντες πιστούς προς έκαστον ιερόν καθήκον της επιλογής των, χωρίς την πιθανότητα σφάλματος (εκτός αν κάποιος ατακτούλης αμνός ήθελε πηδήξη τον ποιμαντορικόν φράκτην, ή δεν γνωρίζει καλήν ανάγνωσιν των πανωραίων χρυσιζόντων πινακίδων βυζαντινού στυλ και μεγαλοπρεπείας). Εξαιρέτου εμπνεύσεως ιδέαι εξάλλου και αι πολυάριθμαι χρωματισταί κορδέλλαι, αίτινες καθορίζουσι διάφορα νοητά όρια εντός και πέριξ του περιβόλου, αι σκιώδεις τένται δια την αποφυγήν των επικινδύνων ηλιακών εγκαυμάτων, αι πολλαί σημαίαι και τα καινοφανή υπαίθρια μανουάλια διαστάσεων κινγκ-σάιζ. Αι υπέροχοι ολάνθισται και καλοποτιζόμεναι ζαρντινιέραι, τας οποίας ορισμένοι κοντόφθαλμοι κακεντρεχείς δεν εξετίμησαν δεόντως, συμπληρώνουσι αρμονικώς την πανδαισίαν των χρωμάτων, ισχυροποιώντας ταυτοχρόνως την δομήν των φρακτών. Μπορεί ως εκ τούτων ο περίβολος του ιερού ναού εκ του μακρόθεν να θυμίζει γαϊτανοειδήν λαβύρινθον αυτάς τα ημέρας, αλλά ουδείς θα πρέπει να πτοηθή από την τόσην (φεύ, αναγκαίαν) καγκελαρίαν, έχουν άλλωστε διορισθεί αρτίως κατηρτισμένοι βοηθοί - ποιμένες, πανέτοιμοι να δώσουσιν χείραν (ή πόδα) βοηθείας εις τους προσκυνητάς.

Post: ΑΗΤΟΜΑΧΟΣ

Bookmark and Share

2 σχόλια:

Παναγιωτης είπε...

Φίλτατε ΑΗΤΟΜΑΧΕ Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για την εξαίρετη περιγραφή της οργάνωσης όπως λες!!!
Να σκεφτείς οτι μου προσδίδει τέτοια αναταση ψυχης και με κατακλυζει με μια ηρεμια και γαληνη η εν λογω εικόνα οπου το ήμισυ της ημέρας μου το περνάω ωσαν θεραπεια κατα μια ενοια λόγω κ των δύσκολων καιρών που περναμε στη χωρα μας ατενίζοντας ολον αυτον τον χωρο και την οργάνωση καθώς και την ταξιν που τον διακρίνει!!
Ήθελα και εγώ να γράψω αποδίδοντας τιμή και ευχαριστίες στον οργανωτή του χώρου αλλά δεν διακρίνομαι δια την πνευματική μου επάρκεια και δεν έβρισκα τα λόγια που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω ώστε να αποδώσω ακριβώς όλη αυτήν την ευδαιμονιαν!! Ευχαριστώ θερμά που το έκανες εσύ για μένα!!!

Ανώνυμος είπε...

NA SOU PW TO MYSTIKO: I. PAS STHN LEITOURGIA II. PAS STHN LEITANEIS III. PAS GIA FAGOPOTH, KANTADES, EPISKEPSIS IV. TIS MIKRES WRES PAS GIA PROSKYNHSH OPOTE EISAI PRWTOS/H STON ORTHRO. EKTWS AN TYNXANEIS EPITROPOS OPOTE EISAI PRWTOS/H OUTWS H ALLWS. BOHTHIA MAS YPO THN PROSTASIAN TOU PANTOTE!