Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε η Ελένη Πυλαρινού από την Κ.Ε της Νέας Δημοκρατίας...

...καθώς και από μέλος του κόμματος. Στην επιστολή της, που έστειλε στον γραμματέα της Ν.Δ. Γιάννη Ζαγορίτη, αναφέρει: Eπί είκοσι πέντε χρόνια αγωνίστηκα για τις ιδέες και τις αρχές που η μεγάλη μας, κάποτε, παράταξη πρέσβευε. Για μένα πρωταρχικό ρόλο δεν έχει η μεγάλη ή η μικρή χρονική διάρκεια που κάποιος υπηρέτησε και αγωνίστηκε για τα ιδεώδη της Ν.Δ., αλλά η συνέπεια , η ειλικρίνεια και η πραγματική πίστη σ΄αυτά . Πάντα πορεύτηκα με αυτές τις αρχές και ποτέ με άξονα το προσωπικό συμφέρον ανάλογα με τις πολιτικές συγκυρίες. Η σημερινή, δεινή για την Πατρίδα μας, κατάσταση απαιτεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την παρουσία μιάς Νέας Δημοκρατίας που θα υπηρετεί το συμφέρον της Χώρας και του Πολίτη και δεν θα τρέμει το πολιτικό κόστος. Δυστυχώς η σημερινή στάση της νέας Νέας Δημοκρατίας δεν έχει καμμιά σχέση με τα ιδεώδη της φιλελεύθερης παράταξης που υπηρέτησα και πίστεψα. Το πολιτικό θάρρος έχει εκλείψει και η .. η συνέχεια εδώ..
...φωνή του απλού νεοδημοκράτη αγνοείται. Αγνοείται, εάν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα, αφού ούτε η κοινοβουλευτική ομάδα συνεδριάζει , ώστε να εκφρασθούν οι εκλεγμένοι από τον λαό βουλευτές , ούτε η κεντρική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι άσχετοι χειροκροτητές παρά τα μέλη της. Οι αρχές της Δημοκρατίας και της Νέας Δημοκρατίας επιβάλουν στάση ευθύνης από την ηγεσία. Η αγανάκτηση του απλού ψηφοφόρου της Ν.Δ. ολοένα και μεγαλώνει καθημερινά, αφού βλέπει ότι η παράταξη είναι απούσα από τα τεκταινόμενα στην Πατρίδα. Σήμερα βλέπουμε μια Παράταξη απλώς εκδικητική προς αυτούς οι οποίοι με συνέπεια υπηρέτησαν και υπηρετούν τα ιδεώδη της . Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πραγματικά πλήγωσαν την παράταξη . Η Νέα Δημοκρατία με τίμησε και την τίμησα πάντοτε από θέσεις εκλεγμένες και άμισθες. Συνδικαλίστρια τις ΔΑΚΕ καθηγητών επί χρόνια, δύο φορές Δημοτική Σύμβουλος, υποψήφια Δήμαρχος στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Ο σεβασμός μου στον απλό νεοδημοκράτη αγωνιστή είναι και θα είναι απεριόριστος αλλά η συνείδηση είναι αυτή που πάντοτε καθόριζε τις πράξεις μου. Η πολιτική απραξία πρέπει να σταματήσει αν θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς στις απόψεις μας. Αυτή την ώρα κανείς δεν μπορεί να κρύβεται. Ο νεοδημοκράτης είναι εξοργισμένος, γιατί περιμένει καθαρό πολιτικό λόγο και δεν τον ακούει, περιμένει ξεκάθαρη άποψη και δεν υπάρχει. Καλείται, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μας, να κάνει τεράστιες θυσίες και αυτό το οποίο απαιτεί είναι τουλάχιστον αλήθεια και ουσιαστικό πολιτικό λόγο από την Ν.Δ..Δεν αλλάζω τις ιδεολογικές αρχές και τα πιστεύω μου, δεν θα συμβάλλω όμως στη διαστρέβλωση των ιδεολογικών αρχών της Παράταξής μας. Δεν αισθάνομαι ότι εγκαταλείπω τη Νέα Δημοκρατία ,γιατί απλά με την σημερινή της μορφή δεν είναι αυτή για την οποία πάλεψα καθημερινά. Είμαι και θα παραμείνω ενεργός πολίτης, με ελεύθερη σκέψη. Παρακαλώ να με διαγράψετε από τα μητρώα μελών του κόμματος.

Bookmark and Share

4 σχόλια:

fantes είπε...

[Σήμερα βλέπουμε μια Παράταξη απλώς εκδικητική προς αυτούς οι οποίοι με συνέπεια υπηρέτησαν και υπηρετούν τα ιδεώδη της . Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πραγματικά πλήγωσαν την παράταξη].-Ενταξει κ.Πυλαρινου καταλαβαμε. Απλα αυτα γιατι δεν τα λεγατε πριν πεντε μηνες??Δεν πειραζει,Καλως ηλθατε στο κομμα της κ.Μπακογιαννη.

kostas είπε...

Πολυ σωστα αφαιρεθηκε το προσβλητικο σχολιο του ΓΙΔΑ ,μιας και ποτε δεν εχει δωσει δικαιωματα το συγκεκριμενο ατομο,που να δικαιολογουσαν τετοια αναρτηση...

athina είπε...

Η Αγαπητή Ελένη οφείλει να κάνει αυτό που της υπαγορεύει η συνείδηση της και όντας απο μια παραδοσιακά δεξιά οικογένεια το να πάρει αυτή την απόφαση δεν θα ήταν εύκολο.
Μπράβο της λοιπόν για την απόφαση της αυτή και ελπίζω να την δικαιώσει.
Αθηνά (παλιά μαθήτρια της Κας Πυλαρινού)

Το παιδί της πλατείας είπε...

στο καλό κυρία Πυλαρινού και με την Νίκη...
Το ΛΑ.ΟΣ σας περιμένει με ανοιχτές τις αγκάλες!!!