Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Έκλεισε ο Ζωχιός...

...ένα από τα πιο παλιά -ίσως το παλιότερο- εστιατόριο που υπήρχε στη Ζάκυνθο. Για περισσότερα από 60 χρόνια το όνομα Ζωχιός υπήρξε σημείο συνάντησης για φαγητό και κουβέντα. Το εστιατόριο ξεκίνησε να λειτουργεί προπολεμικά στο οικόπεδο μπροστά από τη σημερινή του θέση, από τον Κερκυραίο Βασίλη Ζωχιό, από τον οποίο πήρε και τ' όνομα του. To 1970 το εστιατόριο πέρασε στα χέρια του κυρ Αντώνη του Δρόσου και της γυναίκας του της κυρά Τασούλας, για να φτάσει να λειτουργεί μέχρι και πριν από λίγες μέρες από την κόρη τους Νάνσυ. Πόσοι και πόσοι δεν φάγανε τα μαγειρευτά της κατσαρόλας και του φούρνου στο Ζωχιό. Εμείς -τα πιτσιρίκια της γειτονιάς- θα θυμόμαστε για πάντα τις φρέσκες φρατζόλες που μας έκοβε στη μέση ο κυρ Αντώνης και μας τις γέμιζε με κόκκινη σάρτσα -σούβο το λέγαμε- και μας τις έδινε τυλιγμένες σε λαδόκολα για να κολατσίσουμε κάθε πρωί. Πάει ο Ζωχιός, πάνε και οι φρατζόλες με το σούβο!

Bookmark and Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΛΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ, Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΪ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΠΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΤΕ ;;

Ατσάραντος είπε...

Dear Petros.
Και στην κουζίνα της μάνας μου τριγυρνάνε γάτες. Και κατσαρίδες έχω δει, αλλά τις ψεκάζει με το φλιτ. Άμα το φαγητό είναι φτιαγμένο με αγάπη δεν σε πιάνει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΤΣΑΡΑΝΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΜΩΔΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ "ΦΛΙΤ". ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ, Η ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ.