Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Η Παναγούλα, που τα ΄χει ούλα!

Επιστολή-καταγγελία από αγανακτισμένους κατοίκους της Παναγούλας.
Προς
Δήμο Ζακυνθίων - Τεχνικές Υπηρεσίες.
Με την επιστολή – καταγγελία μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή της Παναγούλας. Απ΄ ότι γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας έχουν κατασκευαστεί αρκετές κατοικίες καθώς και το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ζακύνθου, το Κλειστό Γυμναστήριο, το Κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής, η Βιβλιοθήκη, οι Εργατικές Κατοικίες Ζάκυνθος ΙΙΙ, το «κολυμβητήριο» και τώρα το ΤΕΙ. Η περιοχή ήταν και εξακολουθεί να είναι υποβαθμισμένη και...η συνέχεια εδώ.

... εγκαταλελειμμένη.
- ο δρόμος στενός με κίνδυνο να συμβούν ατυχήματα,
- καθαρισμός ανύπαρκτος,
- το «κολυμβητήριο» τους 9 μήνες του χρόνου είναι λίμνη, εστία μόλυνσης και εκτροφείο κουνουπιών, χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα για την αποφυγή ατυχήματος,
- το πάρκο παρατημένο στην τύχη του,
- το αστικό λεωφορείο φτάνει μέχρι τις εργατικές κατοικίες αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους κάτοικους της περιοχής,
- Η βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί (άραγε γιατί φτιάχτηκε;).
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μερικοί κάτοικοι της περιοχής αδιαφορούν και επιδεινώνουν την κατάσταση αφού στη λογική τους υπάρχει «εμείς είμαστε πιο ψηλά ας πνιγούν οι πιο χαμηλά». Συγκεκριμένα να σας αναφέρουμε ότι έγιναν συστάσεις από εμάς στον κ. Μπιάζη Διονύσιο, ο οποίος μας αγνόησε και έκλεισε το χαντάκι των όμβριων υδάτων που ήταν μπροστά από το οικόπεδό του, παραπλεύρως του Λυκείου. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου με εκπιστριοφόρα μπουλντόζα ισοπέδωσε μέρος του οικοπέδου του κλείνοντας και το πλαϊνό χαντάκι. Απευθυνθήκαμε στην Αστυνομία όπου ήρθε περιπολικό και κατέγραψε το γεγονός, δήλωσαν όμως αναρμόδιοι. Κρίνουμε ότι η περιοχή ήδη υποφέρει μετά την κατασκευή των εργατικών κατοικιών. Τώρα με το άνοιγμα των θεμελίων του ΤΕΙ έκλεισαν και το χαντάκι που κατέβαινε από το βουνό δίπλα στο Λύκειο επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Σας καλούμε άμεσα να παρέμβετε για την αποκατάσταση των χαντακιών, τον καθαρισμό κάποιων άλλων για την αποφυγή πλημμυρών διαφορετικά σας καθιστούμε υπεύθυνους για ότι συμβεί στα σπίτια και τις περιουσίες μας που θα είναι αποτέλεσμα της παρανομίας και αυθαιρεσίας του κ. Μπιάζη και των υπευθύνων της κατασκευής του ΤΕΙ και όχι μόνο. Παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως για τις δικές σας ενέργειες γιατί θα τις χρησιμοποιήσουμε για κάθε νόμιμη χρήση.

Post: Οι κάτοικοι της περιοχής
Ακολουθούν 15 υπογραφές


Bookmark and Share

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά πάρτε τους με τα ματσούκια γιατί δεν καταλαβαίνουνε αλλιώς!!!