Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Την τιμητική της έχει η Ζάκυνθος, στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Η εφημερίδα αφιερώνει ένα ολόκληρο "σαλόνι" στο νησί μας, τόσο με τη συνέντευξη του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, που τα χώνει στον Ρουσόπουλο, όσο και στην υπόθεση του πλειστηριασμού των δύο εκκλησιών στον Πλάνο από τη Μονή Βατοπεδίου.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζακύνθου τυγχάνει βεβαίως απολύτως ακριβής ως προς την εκτίμησίν του, ήτις διατυπώνεται Τύποις ως πικρή εμπειρία με το Υπουργείον Πολιτισμού. Πράγματι, υπάρχουσι δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά εις την αντιμετώπισιν την οποίαν επιφυλλάσσει η Πολιτεία στους διασήμους και ασήμους πολίτας. Διατί όμως εξενίσθη o Ποιμήν μας;

Αυτό ακριβώς δεν είναι που έργω εδίδαξε η Εκκλησία, όταν διαχρονικώς επροσκυνούσε και έκαμνε μεγάλας γονυκλισίας έμπροσθεν εισβολέων, σφαγέων και δικτατόρων, μετά των οποίων συνέπραττε προθύμως δια να διατηρήσει άθικτα τα σκανδαλώδη προνόμιά Της και τον καθολικώς αμαρτωλόν πλην δυσθεώρητον πλούτο Της, ενώ συγχρόνως επρόδιδε πάντοτε με αναισχυντίαν το αποβλακωθέν "Ποίμνιον", από το οποίον εκείνην τη στιγμή δεν είχεν να αφαιμάξει άλλον τι, και το οποίον της εσυγχωρούσε κατόπιν τα ειδεχθή αμαρτήματά της δια να σώσει την ...αμαρτωλήν ψυχήν του;

Ας καταπιεί λοιπόν σιωπηρώς ο Σεβασμιώτατος ολίγον από το πικρόν εκείνον φάρμακον που επότισαν αδίστακτα οι ομόσταβλοί του την Κοινωνίαν επί δύο χιλιετίας, και ας αναλογιστεί καλύτερον επ'ολίγον και την ιδική Του προσωπικώς αναλογούσα ευθύνη, ως λίαν εξέχον και δυσαναλόγως προβεβλημένον μέλος μιας εξόχως διεφθαρμένης και οπωσδήποτε αδιστάκτου κερδοσκοπικής οργανώσεως. Αν μάλιστα επιθυμεί διακαώς και ειλικρινώς να διαχωρίσει έργω και ουχί μόνον λόγω την θέσιν Του και να αποτελέσει φαεινόν παράδειγμα προς μίμησιν, ας είναι ο Πρώτος εις την Χώραν που θα καταργήσει το αισχρότατον παγκάριον και θα διαμοιράσει τα εν Ζακύνθω ποικιλοτρόπως υπό της Εκκλησίας καταπατημένα κτήματα και περιουσίας καθ'ολοκληρίαν εις τον Ζακυνθινόν λαόν, εις τον οποίον δίκην Θεού ανήκουν.

Μόνον, αν δεν το πράξει, ας πάψει έστω να εμφανίζεται συχνότατα ως υπερήφανος μαϊδανός εις όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, έντυπα και ηλεκτρονικά, προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενον και εκφέροντας κριτικήν και βαρύνουσας πλην οψίμους απόψεις δια την Κοινωνίαν, διότι μας προκαλεί πλέον τον πικρότερον γέλωτα με την τόσην τυμπανιαίαν υποκρισίαν Του.

Ανώνυμος είπε...

DYSTHXWS H GENNIA TWN 700 DEN OMOIAZEI EIS THN GENNIA TWN 300. OUTE E3YPNADA DITHETETE OUTE PALHKARIA. OTAN SHKWSE TO LABARO O PAPAFLESSAS DEN AKOLOUTHISAN OLOI OI IEREIS. EPISIS DEN EIXAN SHKWSEI TO LABARO PRIN.THS TIMHS THS ANDRIAS HS ORTHODO3IAS O ZAKYNTHOU. EIS POLLA ETOI DESPOTA.

Ανώνυμος είπε...

Arxizw na pisteuw oti den exoun thn e3ypnada ths koukoubagia oi atsarantoi. Enas shkwse to labaro den to eixan shkwsei oloi oi progenesteroi. Exete thn o3yderkia na dhte oti mono enas omilei eilhkrina,gia thn proodo tou topou kai tou laou?

Ανώνυμος είπε...

Και ένας έμπορος ναρκωτικών ουσιών ημπορεί να τα λέγη ωραία, να προσποιείται άριστα τον θερμόν πατριώτην και να έχει τάχα εμβριθή και θεόπνευστον άποψιν επί παντός επιστητού, αλλά το ολέθριον έργον του, πάντα με σκοπό το ίδιον ώφελος, δεν ημπορεί να συγχωρείται με βάσιν τα μεγάλα λόγια - τα έργα μόνον μετρούν.

Ο Έλλην, βέβαια, έχει μεγάλην ανάγκη Δεσποτών και Τυράννων, και ούτως διάγει δέσμιος των επιλογών του, μη δυνάμενος να ζήση αληθώς ελεύθερος και σεβόμενος την Ελευθερίαν του γείτονός του, δια τον οποίον επιθυμεί - αλλίμονον! - μόνον το κακόν. Εξάλλου αποφεύγει επιμελέστατα να χρησιμοποιή τον διανοητικόν οπλισμόν του, μην ίσως φθαρή. Το δηλώνει άλλωστε σαφώς και ο υπότιτλος του παρόντος blog: "Η βλακεία στο τέλος θα νικήσει".

Εκεί ακριβώς εδράζεται στέρεα και η ανίερος κυριαρχία των διαφόρων "Σεβασμιωτάτων" (ιερωμένων και μη) ετούτης της Γης, οι οποίοι παρότι μονίμως μπουρδολογούν και κατά βάσιν είναι δυστυχώς παντελώς αμόρφωτοι, ανίκανοι και μη παραγωγικοί, θέλουν όλοι να τους υπολήπτονται και να τους φιλούν την χείραν (οποία αηδία!), εις ένδειξιν υποταγής, όντας συμπλεγματικοί και προβληματικοί χαρακτήρες. Ορίστε και η γενεσιουργός αιτία της παγκοσμίως ευρέως διαδεδομένης και διατυμπανιζομένης ομοφυλοφιλίας και άλλων διαστροφών εις τας ανωτέρας τάξεις του ιερατείου - ο υπέρμετρος ναρκισσισμός και η φθοροποιός ιδέα της υποταγής εις την ανωτέραν Εξουσίαν, η οποία μετατρέπει νεαρούς δοκίμους ιερωμένους εις γιουσουφάκια των ακολάστων και ανωμάλως διαβιούντων πρεσβυτέρων ιερέων - απώτερος σκοπός, βεβαίως, η προώθησις των συγκεκριμένων ευνοουμένων γιουσουφακίων εις την ιεραρχίαν.

Θα ερωτήσω: Αν ίσως ο Παπαφλέσσας ήτο δεδηλωμένος ομοφυλόφιλος, θα ελατρεύατε την ομοφυλοφιλίαν ως εθνικήν αρετήν; Μόνον ίσως εάν και υμείς ετυγχάνατε ομοφυλόφιλος.

Κατά τα άλλα, ας επαινούμε μόνο συγκεκριμένες πράξεις, και ουχί ιδιότητας και τίτλους. Ας πράξη το πρέπον ο καθείς "Σεβασμιώτατος", ας αποκυρήξη και ας αποποιηθή τον πλούτον και την πολυτέλειαν με τα οποία περιβάλλει εαυτόν, ας πιστεύση και εφαρμόση όσα κυρήττει ο Χριστός, μη ενδιαφερόμενος δια την προβολήν του αλλά δια τον πλησίον του, και τότε θα δύναται να καταστή πιστευτόν από τον σκεπτόμενον λαόν ότι υπάρχει ρανίς έστω ειλικρινείας εις τας διαφόρους πομπώδεις εκφοράς του. Άλλως, καθίσταται ηλίου φαεινότερον ότι έχομε να κάνομε με νυκτιπαταιπλάγιον δημαγωγόν, επιδιώκοντα το κέρδος και μόνον.

Ένας κούκος, όμως, δεν δύναται να φέρη την Άνοιξιν. Και ένας Ατσάραντος, δυστυχώς το ίδιον.

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμο 2:57

Ενώ εσύ, που ανήκεις στη γενιά των 300 (μήπως των ...βο(υ)λευτών;) και είσαι "έξυπνος" (αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από τα φραγκολεβαντίνικα ορνιθοσκαλίσματά σου που ταλαιπωρούν την όρασή μας) πείθεσαι και προσκυνάς κάθε Πλουμουδάτο Δεσπότη ως Αρχή επειδή σου είπαν όταν ήσουν μικρός ότι ο Παπαφλέσσας ύψωσε λάβαρα κτλ. κτλ. Τι έχεις τότε να μας πεις για τα «απατεών» και «εξωλέστατος» με τα οποία "υμνούσε" τον Παπαφλέσσα ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ή τους αφορισμούς που μοίραζε μεγαλοπρεπώς η επίσημη Εκκλησία επί της κεφαλής των «απονενοημένων φυγάδων και αποστατών», των «παραβατών θείων νόμων και κανονικών διατάξεων», όπως ονόμαζε τους αγωνιστές του '21; Και τέλος πάντων, ο Παπαφλέσσας (που έπαιξε ρόλο στη φυλάκιση του Κολοκοτρώνη) στο τέλος έδωσε και τη ζωή του για τα όποια "πιστεύω" του. Βλέπεις καμμια αντιστοιχία με εκείνους που αγοράζουν τόπια παχιού βελούδου για τα ράσα τους κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας στην Καραϊβική και μετά λένε παχιά λόγια και κάνουν "αγαθοεργίες" με τα χρήματα και τις περιουσίες άλλων;
Και καλά η παραποίηση της Ιστορίας - σήμερα, ΤΩΡΑ, δεν βλέπεις ότι εδώ στη Ζάκυνθο απλώς ανταγωνίζονται μερικοί "ηγέτες", ποιός θα καρπωθεί τα περισσότερα, στο όνομα του Ζακυνθινού κοσμάκη, την ποιότητα ζωής του οποίου έχουν πάει στον πάτο; Ρε, μπας και είσαι γιουσουφάκι, που γράφει ο άλλος με την καθαρεύουσα;

Πήγαινε τώρα να φιλήσεις ευλαβικά καμία δεσποτική χείρα, όπου και να την είχε πριν ο κάτοχός της... και μπορεί να φας και κανα ψιχουλάκι.

Για τον Ανώνυμο 3:11

Δεν μας τον ονοματίζεις λοιπόν και σ'εμάς τους μη οξυδερκείς, αυτόν τον Σωτήρα που πασχίζει για το καλό του τόπου; Γιατί μας στερείς τη χαρά ν'ακούσουμε τ'όνομά του και να τον στηρίξουμε; Ποιό το ουσιαστικό έργο του και η - ανιδιοτελής - προσφορά του;
Άσχετα που τόσα χρόνια κανένας Σωτήρας δεν έσωσε τον τόπο μας, αλλά οι δήθεν "σωτήρες" του τον κατασπάραξαν και δημιούργησαν πνευματικά και ηθικά ανδράποδα για να τους ακολουθούν και να τους χειροκροτούν, όπως κι εσύ (με το συμπάθειο) διαφαίνεσαι να είσαι...