Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Έτσι τιμά η Ζάκυνθος τον Αντρέα Κάλβο;


Στην πλατεία αυτή, παλαιά, υπήρχε ο ναός του Αγίου Νικολάου των Γερόντων. Θυμάμαι την γιαγιά μου να μου λέει ότι η δική της γιαγιά της διηγούνταν ιστορίες παλαιές ζακυνθινές και μέσα σ' όλα αυτά ότι η θάλασσα κάποτε έφτανε μέχρι εδώ.
Στον Άγιο Νικόλαο των Γερόντων βαπτίστηκε ο Αντρέας Κάλβος...
Πριν λίγα χρόνια έγινε μια ανάπλαση αλλά, όπως πάντα σ' αυτό το νησί, σύντομα όλα καταστράφηκαν. Και δεν κατηγορώ μόνο τους γείτονες τους αδιάφορους, γιατί τα σκουπίδια στα ξεχειλισμένα καλάθια είναι, αλλά αυτούς τους Δήμαρχους που ρεμβάζουν την θέα στο λιμάνι από το μεγαρό τους...
Θα μου πείτε ήταν μια άχημη μέρα για την καθαριότητα του νησιού. Όχι. Οι φώτο έιναι από το καλακαίρι του 2007 αλλά και του 2008. Όλα από το κακό στο χειρότερο.
Η ΔΕΗ γκρέμισε την τον τοίχο στο αλσάκι για να βάλέι τις κακόγουστες κολώνες υψηλής τάσης, που κατάστρεψαν την όψη της πλατείας, αλλά δεν έφτιαξε μετά τίποτα, τα παράτησε όλα έτσι, μισογκρεμισμένα. Τώρα πάνε πάνω από δύο χρόνια. Όταν με καμιά βροχή πέσουν όλα και πλακώσουν κανένα αμάξι ή χειρότερα τα παιδιά που σχολάνε από το 1 Γυμνάσιο λίγο πιο πάνω, θα ψάχνουν για ευθύνες... Φτιάξανε που φτιάξανε για μνημείο τα κερατά τους, βάλανε και την κολόνα υψηλής τάσης από πίσω και ήρθε και έδεσε το πράμα!!! Συγχαρητήρια βρε!!!


Αντιγραφή από το artagoni.pblogs.gr