Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Αντάρτες, τζάμπα μάγκες και στο τέλος γιαλατζί;

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Βασίλης Μιχαλολιάκος και Γιάννης Μανώλης, παραλίγο να καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, γεγονός που θα σήμαινε ότι "ουσιαστικά" η κυβέρνηση έχει χάσει την "αρχή της δεδηλωμένης". Την τελευταία στιγμή οι αντάρτες μετατράπηκαν σε τζάμπα μάγκες, (δήλωση εκπροσώπου Πα.Σο.Κ) κατά το κοινώς λεγόμενο "γιαλατζί". Απομένει το πέρασμα του Ευαγγελάτου, για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για γιαλατζί κονσέρβας μακράς διαρκείας ή με σύντομη ημερομηνία λήξεως!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ατσάραντε, αν οι βουλευτές καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο η κυβέρνηση δεν χάνει την αρχή της δεδηλωμένης. Την αρχή της δεδηλωμένης την χάνει η κυβέρνηση μόνο στην ψήφο εμπιστοσύνης.
Αν οι βουλευτές καταψηφίσουν ένα νομοσχέδιο αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση σε κάθε ψήφο εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση παραμένει στην θέση της.

Ατσάραντος είπε...

Αυτό είναι σωστό, αλλά κατά δήλωση Ρουσόπουλου, η μη ψήφιση κυβερνητικού νομοσχεδίου θα σήμαινε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ψήφο εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας. Το τυπικό θέμα είναι διαφορετικό.