Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Μετά την επισημοποίηση, από τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, ότι η Πολεοδομία Ζακύνθου…

…είναι μια από τις πλέον διεφθαρμένες υπηρεσίες στην Ελλάδα, δεκάδες Ζακυνθινοί, που νοιάζονται για το μέλλον του τόπου, αποφάσισαν να μην κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Είναι κρίμα να πάει χαμένη τέτοια διάκριση! Έτσι δημιουργήθηκε ο «Σύλλογος Φίλων Πολεοδομίας» και ταυτόχρονα δημοσιοποιήθηκαν τα δέκα πρώτα άρθρα του καταστατικού:


1) Στο εξής, θα απαγορεύεται να θέσει κάποιος υποψηφιότητα, για οποιαδήποτε θέση στην αυτοδιοίκηση, αν δεν έχει αυθαίρετο. Ειδικά για τους ξενοδόχους που πολιτεύονται, θα πρέπει να έχουν 30 δωμάτια παράνομα και να έχουν μπαζώσει 500 μέτρα παραλίας, κατασκευάζοντας και ένα παράνομο beach bar. Οι παράνομες πισίνες, γεμισμένες με κλεμμένο νερό, δείχνουν άτομο ικανό να ασκήσει καθήκοντα σε οποιαδήποτε θέση. Τυχόν ρύπανση της θάλασσας με λύματα, θα εκτιμάται επιπροσθέτως.
2) Θεσπίζεται βραβείο για τον μηχανικό που θα λαδώσει υπάλληλο, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους συναδέλφους του.
3) Θεσπίζεται βραβείο για τον υπάλληλο που θα εκδόσει οικοδομική άδεια, χωρίς καν να πάνε τα χαρτιά στο γραφείο της Πολεοδομίας.
4) Θεσπίζεται ειδικός έπαινος για όσους υπαλλήλους διατηρούν και ιδιωτικό γραφείο, έτσι ώστε να μειώνονται οι μεσάζοντες, αφού η κατάθεση του φακέλου και ο έλεγχος θα γίνεται από το ίδιο άτομο.
5) Στο ισόγειο της Νομαρχίας θα τοποθετηθεί φωτιζόμενη ταμπέλα, όπως αυτή που έχουν τα εστιατόρια, με τις τρέχουσες τιμές “λαδώματος”. Όχι στην ασυδοσία των χωριαταρέων που νομίζουν ότι μόνο με 1500 ευρώ θα βγάλουν οικοδομική άδεια για κοτέτσι.
6) Στο κυλικείο θα προσφέρονται φάκελοι σε ικανοποιητικά μεγέθη, ώστε να χωρούν 3.000, 5.000, 10.000 και 50.000 ευρώ. Στο εξής η δωροδοκία θα γίνεται με τακτ.
7) Όλα τα τραπέζια στην πολεοδομία θα είναι ψηλότερα από τα συνηθισμένα, ώστε να διευκολύνεται το πάρε-δώσε κάτω από το τραπέζι χωρίς να σκύβουμε.
8) Καταργείται το λεγόμενο «ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ» το οποίο προσβάλλει τον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων. Θεσπίζεται το «ΣΤΑΜΑΤΟΣΗΜΟ». Δηλαδή, όποιος δεν τα ακουμπάει κανονικά, θα του ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ την οικοδομική άδεια.
9) Για τις εντάξεις οικοπέδων στα σχέδια πόλεως, το ρουσφέτι θα γίνεται με βάση κοινωνικά κριτήρια. Όσους πιο πολλούς ψήφους, μπαρδόν, μέλη έχει η οικογένεια τόσο το καλύτερο.
10) H τήρηση των άρθρων του καταστατικού επαφίεται στον ωχαδερφισμό των νεοζακυνθινών, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα.


Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύλλογος Σπογγαλιέων Τρικάλων
Προς τον Σύλλογο Φίλων Πολεοδομίας Ζακύνθου

Κύριοι,
Συγχαρητήρια για τη σύσταση και λειτουργία του εγκρίτου Συλλόγου σας, που σίγουρα θα βραβεύσει δεκάδες άξιους αιρετούς και δημοσίους υπαλλήλους στον τόπο σας. Σε ένδειξη εκτίμησης, σας στέλνουμε δείγμα του επάθλου Χρυσού Σφουγγαριού, αποτελούμενο από ευμεγέθη επίχρυσο σπόγγο σε χρυσή βάση, που συμβολίζει τους άξιους αιρετούς σας (και μη) που ρουφάνε όπως οι σπόγγοι το νερό τα χρήματα των συμπολιτών τους, καθήμενοι τελικά σε χρυσές καρέκλες (εξού και η χρυσή βάση του Βραβείου). Ο Σύλλογός μας μπορεί να σας προμηθεύσει όσα βραβεία χρειάζεστε, ελπίζουμε να μη σας χρειαστούν πάνω από 500 πάντως, λόγω των δυσκολιών αλίευσης σπόγγων στην Πίνδο.

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Εισαγγελέααααααααααααααααα!

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια ωραία λέγε μου atsarante, και έχω καταθέσει το φάκελο της άδειας για πρώτη κατοικία.Ξέρεις τι δεν έχει συμβεί ακόμη? Να συμπεριλαμβάνεται το λάδωμα-αλεύρωμα-φάσκιωμα σαν ξεχωριστό κονδύλι, οταν παίρνουμε δάνειο από τράπεζα!!!!
Κάτι τέτοια μας βγάζουν εκτός προυπολογισμού και μετά τρέχουμε και δεν φτάνουμε.
Υπόσχομαι, αν πάρω την άδεια, χωρίς φακελάκι, να σου στείλω μέηλ με όλα τα στοιχεία του υπαλλήλου που με εξυπηρέτησε.
Και μετά θα σου πω και το άλλο με τον Τοτό :-PPPP
Φιλιά σύντεκνε

Ανώνυμος είπε...

Επίτιμο πρόεδρο να βάλουν το Νομάρχη