Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι "ποδηλατοδράσεις" στη Ζάκυνθο.

Ο Δήμος Ζακύνθου υποδέχεται αυτό το Σαββατοκύριακο, την εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις», του ΣΚΑΪ και καλεί όλους τους Ζακυνθινούς και τους επισκέπτες του νησιού να λάβουν μέρος στην ποδηλατάδα που θα πραγματοποιηθεί άυριο Σάββατο στις 10:30 πμ. Η ποδηλατάδα της Ζακύνθου θα προβληθεί στην τελευταία εκπομπή του καλοκαιριού, στα τέλη Ιουλίου. Οι «Ποδηλατοδράσεις» του ΣΚΑΪ, προβάλλονται κάθε Κυριακή μεσημέρι και κατά τα γυρίσματά τους στη Ζάκυνθο θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις για παιδιά και ενήλικους που θα αφορούν το ποδήλατο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από συνεννόηση με τους διοργανωτές, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης με αφετηρία την πλατεία Σολωμού, ενώ μετά το πέρας αυτής, θα ακολουθήσουν πολλά παιχνίδια στην πλατεία για παιδιά και κλήρωση δώρων., Συγκεκριμένα, η διαδρομή της ποδηλατοβόλτας θα έχει ως εξής: 
πλατεία Σολωμού - Κ.Λομβάρδου - Τεμπονέρα - Κάλβου - Λογοθετών - Ευγενίδου - Μοθωναίου -Τζουλάτη -Αλ.Ρώμα - πλατεία Αγ. Μάρκου - πλατεία Σολωμού. 
Για την ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατάδας, αναφέρονται παρακάτω οι κανόνες ασφαλείας: 
α) Όλα τα παιδιά να είναι συνοδευόμενα από γονείς και κηδεμόνες και να υπακούουν στους κανόνες που θα τους ανακοινωθούν πριν την έναρξη, της ποδηλατάδας από τους διοργανωτές. 
β) Η ποδηλατάδα, είναι βόλτα με τα ποδήλατά μας και ΟΧΙ αγώνες, γιʼ αυτό δεν κάνουμε επιθετική οδήγηση, δεν προσπερνάμε και επιδεικνύουμε την ομαδικότητα και την ευγενή μας άμιλλα. 
γ) Κανείς ποδηλάτης δεν προσπερνά τον προπομπό ποδηλάτη και κανείς δεν μένει πίσω από τον οπισθοφύλακα ποδηλάτη! 
 δ) Αν για οποιονδήποτε λόγο νοιώσουμε κόπωση ή αντιμετωπίσουμε τεχνικό πρόβλημα με το ποδήλατό μας, αμέσως σταματάμε στο δεξί μέρος του δρόμου και αναμένουμε τον τελευταίο ποδηλάτη/σκούπα ο οποίος θα μας βοηθήσει να επιβιβαστούμε στο όχημα αρωγής που θα ακολουθεί την ποδηλατάδα, ενώ τα ποδήλατά μας θα φορτωθούν και αυτά σε ρυμουλκούμενη πλατφόρμα. 
ε) Τέλος, να επισημάνουμε ότι η επιτυχία της ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑΣ είναι στα χέρια όλων μας, αρκεί να λειτουργήσουμε σαν ομάδα, που θέλουν να περάσουν καλά υπακούοντας στους κανόνες ασφαλείας!

Bookmark and Share