Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Το εν πολλαίς αμαρτίαις Ζάντε.

Μετά τους 700 τυφλούς-«μαϊμού» έρχονται οι 50 διεφθαρμένοι κρατικοί λειτουργοί και ιδιώτες. Νέα υπόθεση μεγάλης διαφθοράς στο «Φιόρο του Λεβάντε» απασχολεί τις ελεγκτικές αρχές. Έπειτα από αναλυτική καταγγελία ιδιώτη το ΣΔΟΕ ξεκίνησε μεγάλη έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς κρατικών λειτουργών σε διάφορες υπηρεσίες της Ζακύνθου που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράνομες πράξεις. Ο κύριος όγκος ερευνών γίνεται σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και σε υπαλλήλους σε οικονομικές και πολεοδομικές υπηρεσίες στο νησί. Ακόμη έρευνα έχει ζητηθεί και για γιατρούς του τοπικού νοσοκομείου. Όπως ανέφεραν ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ, «η καταγγελία του ιδιώτη περιλαμβάνει σειρά περιστατικών και συναλλαγών με πολλούς εμπλεκόμενους σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες. Μιλάμε για κυκλώματα που φαίνεται να δρουν στο νησί και συνδέονται μεταξύ τους. Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει τη συμμετοχή 18 κρατικών υπαλλήλων αλλά και πολλών επιχειρηματιών που είχαν παράνομες συναλλαγές μαζί τους. Έχουμε ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων και έχουμε σαφή δείγματα δωροληψιών». Ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται το ενδεχόμενο τα κυκλώματα αυτά, που είχαν πολυετή δράση, να σχετίζονται και με την υπόθεση απόπειρας εμπρησμού, τον Σεπτέμβριο του 2007, των οικονομικών υπηρεσιών του Δημαρχείου της Ζακύνθου προκειμένου να εξαφανισθούν ενοχοποιητικά στοιχεία για τη λήψη με περίεργες διαδικασίες ενός δανείου 10 εκατ. ευρώ από τις δημοτικές αρχές. 
 Υ.Γ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επώνυμη καταγγελία, που εδώ και 2 χρόνια έχει σταλεί σε κάθε αρμόδιο. Από το γραφείο του πρωθυπουργού μέχρι και τις εισαγγελικές αρχές. Αφορά κυρίως σε πρώην Δήμαρχο Καποδιστριακού Δήμου, αλλά και σε κρατικούς λειτουργούς γνωστούς τοις πάσι στο νησί! Σε Δήμους, Εφορίες, Πολεοδομίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες τα λαμόγια κατέκλεβαν το δημόσιο χρήμα και το έπαιζαν άνετοι και λουσάτοι διαβιώντας προκλητικά πολυτελώς.

Bookmark and Share
 

6 σχόλια:

snowblind είπε...

to dimosieuma anaferetai se autous pou oi perissoteroi zakun8inoi psifizane kai ladwnane gia na kanoun kai autoi tis lamogies kai tis paranomies tous?
Se touto to meros atsarante i eu8uni twn politwn anerxetai se polu megalutero pososto se sxesi me auti twn "armodiwn"

youlia olomplava είπε...

Μη σας ειναι ο ξενος πλουτος εν΄ αγκαθι στην καρδια. Πεστε αζηλευτα: Ειναι τουτος εργασιας κληρονομια. Γ. Μαρκορας

km είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΔΩΣΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.

snowblind είπε...

...wre Nionio! Ta kopanas ta kotsala?!

Gigi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Gigi είπε...

Παντου υπάρχει διαφθορά , αλλά τόση..? Βγήκανε από τις στρούγκες και τα χωράφια οι Ζακυνθινοί, πιάσανε και δυο φράγκα και νομιζουνε ότι κάποι είναι. Και πλασάρονται για πολιτισμένοι με τις καντάδες και τα τριαλαλά.