Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Διαδήλωση - Διαμαρτυρία για κεραία κινητής.

 Όλοι, το Σάββατο 11.00 το πρωί, στην Αλεξάνδρου Ρώμα, έξω από το κατάστημα Vodafone, για να διαδηλώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε για την κεραία που βρίσκεται 50 μ. από το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζακύνθου και να ζητήσουμε να απομακρυνθεί. Ελάτε όλοι, μαθητές, καθηγητές, γονείς κι όλοι όσοι είστε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά μας. 

Bookmark and Share

33 σχόλια:

Laska είπε...

Και να μην ξεχάσετε να έχετε όπως πάντα μαζί σας τα αγαπημένα σας κινητά τηλέφωνα, που τα κολλάτε όλη μέρα στο κεφάλι σας και στο κεφάλι του παιδιού σας, στη μέγιστη ισχύ τους, μακριά από τις "κακές κεραίες"!...

Αναμφίβολα έχετε καλούς "συμβουλάτορες"! Επαγγελματίες...

Σε λίγο θα σας πείσουν με την τρομολαγνεία να διαδηλώνετε "αυθόρμητα" πηδώντας στο ένα πόδι, για να φύγουν και οι κεραίες των ...τηλεοράσεων από τα σπίτια!

Όλα αυτά "για τα παιδιά μας", τη στιγμή που στα σχολεία τους υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν τα πάντα (ήδη η χρονιά πάει πολύ στραβά), η παραπαιδεία που την πληρώνετε πανάκριβα οργιάζει, κουμάντο στην εκπαίδευση κάνει το σκοταδιστικό παπαδαριό και το επαγγελματικό μέλλον των νέων είναι μάλλον αμφίβολο!

Ω, σίγουρα ξέρετε καλά τις προτεραιότητες, σας τις έχουν διδάξει καλοί "δάσκαλοι", που πάνω απ'όλα έχουν το ...συμφέρον σας!

ΟΥΣΤ! είπε...

Και τι ακριβως εκανες εσυ για ολα αυτα που λες; Εκτος απο το να κανεις την επανασταση του πληκτρολογιου;
Θεωρώ πολυ σημαντικο και αξιοτιμο το οτι συσπειρώθηκαν άνθρωποι και με συλλογικο τροπο ΔΡΑΣΑΝΕ. κι ας μην ειναι τελειοι. Αντιθετα απο τους περισσοτερους που ολο μιλανε και μιλανε, μπλα μπλα μπλα, χωρις καμια ουσια και πραξη και το μονο που κανουν ατομικευμενοι πισω απο το pc να κατακρινουν και να λασπολογουν ανθρωπους της ταξης(;) τους που παιρνουν συλλογικα πρωτοβουλιες και αγωνιζονται για κατι περα απο το ατομικο συμφερων. Τρωγώμαστε μεταξυ μας ολοι εμεις οι απο κατω ενω οι απο πανω γελανε και συνεχιζουν μας ρουφανε το αιμα, αυτη ειναι η προτεραιότητα σου λασκα. (ή μηπως to να κανεις την προπαγανδα της vodafonε;)
Να στρεψετε τα πυρα σας εκει που πρεπει, λεω εγω.
Αντι να αποθαρρυνετε, απομονωμενοι, πρωτοβουλιες που παιρνονται συλλογικα, να παρετε πρωτοβουλια να απομονωσετε συλλογικα αυτους που ειναι στην πραγματικοτητα οι εχθροι.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
(δεν ειναι κακη η ιδεα να φυγουν kai οι κεραιες των τηλεορασεων απο ολα τα σπιτια παντως :P )

Laska είπε...

Ουστ,

Αναρωτιέμαι πού ξέρεις τι κάνω εγώ ή ότι εγώ ασχολούμαι μόνο με το πληκτρολόγιο - θα βλέπεις ...οράματα, φαίνεται!

Επίσης, από τη στιγμή που εδώ συζητάμε, δεν είμαστε "ατομικευμένοι". Εκτός αν έτσι νιώθεις εσύ.

Εκείνο λοιπόν που συμβαίνει είναι ότι εκείνοι οι (όψιμα) "ευαίσθητοι" γονείς, που δεν είδα να διαδήλωσαν ποτέ για το αβυσσαλέο επίπεδο της "παιδείας" ή για το γεγονός ότι αντί "δωρεάν παιδεία" πληρώνουν τεράστια ποσά στην παραπαιδεία, "διαδηλώνουν αυθόρμητα" (πόσο αυθόρμητα, άραγε;) για τις ...κεραίες (που στην πραγματικότητα προστατεύουν τα παιδιά τους από την ακτινοβολία του κινητού ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ, και που όλη μέρα το έχουν κολλημένο πάνω στο κεφάλι τους).

Δηλαδή, αντί για το γάμο, πάμε να διαδηλώσουμε ...για τα πουρνάρια!!

(Εκτός κι αν εσύ επίσης νομίζεις ότι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου τα λέει λάθος, οπότε μην παραλείψεις να τον ...διορθώσεις.)

Οι "διαδηλώνοντες" λοιπόν, έχουν αγοράσει σχεδόν όλοι ..."καρκινογόνο" κινητό στο παιδί τους!! Αυτοί είναι που ...ξέρουν το συμφέρον της υγείας των παιδιών τους, και θέλουν να τα "προφυλάξουν"; Κάπου χάνει νερό η λογική τους, δεν νομίζεις;

Αν όμως εσένα με τις διαπιστώσεις αυτές σου φαίνεται ότι τους κατακρίνω και τους λασπολογώ, δεν σε παρεξηγώ, φταίει αποκλειστικά η ψυχολογική σου κατάσταση, αφού νομίζεις ότι είσαι ..."από κάτω".

Με ένα από όσα γράφεις συμφωνώ, ότι τα "πυρά" θα πρέπει να στραφούν πιο σωστά.

Αν όμως θεωρείς ότι ο "σωστός στόχος" και ο "πραγματικός εχθρός" είναι οι ...εταιρείες κινητής, τότε θα πρέπει μάλλον να επανεξετάσεις με γνώμονα την πραγματικότητα κάποιες προτεραιότητες...

Και να θυμάσαι, φίλε Ουστ, η δράση πρέπει να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να φέρει καλά αποτελέσματα.

"Δράση" με λάθος τρόπο και λάθος στόχο απλά κάνει κάποιους να νομίζουν ότι "έδρασαν" για τα συμφέροντά τους, ενώ στην πραγματικότητα απλά ξεθύμαναν, προς μεγάλη "χαρά" των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ προβλημάτων και των αιτίων τους.

Unknown είπε...

και συ ρε λασκα γιατι το αποπαίρνεις το παιδι, πιτσιρικας ειναι και ζει στο ονειρο του
αφηστε τους νεους να ονειρευονται

ΟΥΣΤ! είπε...

α.) Ή πολιτικός εισαι ή εχεις το εμφυτο ταλεντο του να αποφευγεις την πραγματικότητα και μαζι οτι ειπα.
Δεν μας ειπες ακομα τι εκανες εσυ για ολα αυτα, ουτε καν τι προνεινεις θεωριτικα πως πρεπει να κανεις. Δεν λες ποια ειναι η "σωστη δραση", ποιος ειναι ο "σωστός τροπος". ουτε ποιος ειναι ο "πραγματικος εχθρος" ουτε που να "στραφουν τα πυρα" κτλ. παρα μονο με αφιψιλου υφος την λες στους αλλους. Προφανως δεν εχεις καμια αποψη του τι να κανεις, δεν εχεις ιδεα, ή σε βολευει ο καναπες σου.
β.) Οταν εισαι μονος σου, σε ενα δωματιο και γραφεις καποιο σχολιο σε ενα μπλογκ, τι εισαι? Κοινωνικός? Μαζι με καποιους? ή τωρα που σου απανταω εγω,ενας εντελως αγνωστος, σε αυτο το σχολιο σημαινει οτι ειμαστε "μαζι" και τα λεμε?

γ.)Νομιζεις πως με το να επαναλαμβανεσαι σημαινει πως εχεις δικιο? Δημοσιογραφος στα μεγαλα ΜΜΕ εισαι?
Σιγουρα δεν ειναι κανεις τελειος, πολυ γονεις ειναι ετσι οπως λες.δεν ειναι ολοι ομως. προφανως επειδη εσυ πιστευεις οτι αν ησουν στη θεση τους θα ησουν ετσι δεν σημαινει οτι θα ηταν και οι αλλοι ετσι. Ξερω πολλους γονεις που δεν αφηνουν κινητα στα παιδια τους οσο ειναι μικρα.
Σιγουρα δεν ειναι η vodafone απο μονη της ριζα του κακου, δεν εχεις αδικο, πρεπει να αγωνιστεις για τη ριζική αλλαγή της κοινωνίας. που κατα τη γνωμη μου, θα ερθει μονο μεσα απο τη συνολικη καταστροφη του συστηματος της εκμεταλλευσης μαζι και με ολα τα εργαλεια καταπιεσης του(εκκλησια, κράτος:στρατός, αστυνομια,δικαστικη αρχη,εκπαιδευτικο συστημα,πολιτικη ηγεσια κα) παγκοσμια και σε ολα τα επιπεδα (κοινωνικα, πολιτιστικα, οικονομικα, φιλοσοφικα, επιστιμονικά, ψυχολογικο-συναισθηματικά κα) και να μην συμβιβαστεις με τιποτα λιγοτερο από την ουτοπια
ή να αποδεχτεις με την ιδεα οτι καποιοι (πολυ λιγοι) ειναι οι αφεντες, οι απολυτοι θεοι του πλανητη Γη
και ολοι οι υπολοιποι, εσυ, εγω, οι φιλοι σου, οι γονεις, τα αδελφια σου, τα παιδια σου, τα εγγονια σου, τα δυσεγγονα σου, τα τρισεγγονα σου, τα τετραεγγονα σου κτλ, ειναι οι υποτελεις τους, οι σκλαβοι τους.
Αυτή είναι η αποψη μου. Σωστη ή λάθος, τουλαχιστον εχω άποψη. Το ευκολο ειναι να κατακρινεις τους αλλους. το δυσκολο ειναι να τους καταλαβεις και ταυτοχρονα να σε καταλαβουν εσενα. Αυτο που κανεις λασκα ειναι το ευκολο. ειναι ευκολο να κατακρινεις τους τροπους δρασεις των αλλων αλλα να μην εχεις αποψη να προτεινεις εναν αλλο,σωστο κατα την προσωπικη σου βλεψη,τροπο δρασης και να το εφαρμοζεις στη ζωη.

Εγω λέω πως από καπου πρεπει να ξεκινησεις τον αγωνα.

Ενας καλος τροπος να ξεκινησεις ειναι να ενταχτεις σε μια μη ιεραρχικη συλλογικότατα. Να μπορεσεις να αφησεις το ΕΓΩ και να γινεις ΕΜΕΙΣ. Να δεις και να αντιμετωπίσεις τις πολλες δυσκολιες που θα προκειψουν από την συμπραξη πολλών διαφορετικών ατομων μαζι και απο τον πολεμο που θα φας απο τους αλλους και παραταυτα να βρικετε κοινό εδαφος και να φερνετε σε περας δρασεις και κινησεις.
Γιαυτό πιστευω πως πολυ καλα καναν οι ανθρωποι και διοργανωσαν τη διαμαρτυρια. κι ας μην ειναι τελοιοι Τσε Γκεβάρες. ειναι μια αξιοπρεπης αρχη.

Δεν υπαρχει καποιος στανταρντ τροπος ή μέθοδος, ουτε καποιο εγχειρίδιο δρασης για να συνεισφερεις σε καποια ουσιαστικη αλλαγη. το σιγουρο παντως ειναι πως για αρχη πρεπει να αλλαξεις τον εαυτό σου.

δ.) Οταν μαθεις να κουβεντιαζεις επι της ουσιας, χωρις θολουρα και χωρις να το πηγαινεις γυρω γυρω απο το θεμα και χωρις να προσπαθεις να προσβαλεις τον αλλων τα ξαναλεμε.
Εως τοτε...ΟΥΣΤ!!

ΟΥΣΤ! είπε...

Gianni tsoukalas, Αη γαμησου μωρη τσουτσου που πεταγεσαι σαν ψωλη, γλειφτρονι.
ΟΥΣΤ!!

youlia olomplava είπε...

Λυπαμαι που κατεβηκε το επιπεδο στο μονο BLOG που επιτρεπει να ακουστει καθε γνωμη, και να εκφραζουμε οποια σκεψει θελουμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ! Αυτη η διαλεκτος δεν ειναι η αρμοζουσα, ουτε δικαιονει τον συγραφεα, ΙΔΙΩς ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΚΘΕΣΑΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Laska είπε...

Ουστ,

Α) Το ποιος αποφεύγει την πραγματικότητα φαίνεται καθαρά όταν αποφεύγεις να παραδεχτείς ότι όλοι οι "ευαίσθητοι γονείς" που αφού αγοράσανε κινητό στα παιδιά τους τα βάλανε με τις εταιρείες κινητής, ποτέ δεν διαδήλωσαν για κάποιο άλλο σοβαρό ζήτημα που τα αφορά. Επίσης, η "δράση" τους είναι χωρίς νόημα και εναντίον του σκοπού τους, διότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάζουν οι γνώστες της τεχνολογίας αυτής το κατανεμημένο δίκτυο μικρής ισχύος όχι μόνο δεν απειλεί, αλλά αντίθετα προστατεύει την υγεία των χρηστών κινητών.

Δεν μας έγραψες, διαφωνείς με τον καθηγητή; Γιατί λοιπόν δεν τον ξεμπροστιάζεις, να μας πεις πού ακριβώς και ποιο είναι το λάθος του;

Και μια και το θες πιο συγκεκριμένα και στο δικό σου "στυλ", θεωρώ ότι ο πραγματικός εχθρός των παιδιών είναι η "παιδεία" που παίρνουν από το σχολείο τους και την κοινωνία όπου μεγαλώνουν. Σίγουρα θα διαφωνείς...

β) Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ εδώ χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία βλέπω να γίνεται δημόσια συζήτηση, έστω κι αν δεν είμαστε όλοι στο ίδιο δωμάτιο.

Το μέσο λοιπόν εμένα με βολεύει, και σένα που "δεν σε εκφράζει" σε βλέπω μάλλον "λαλίστατο", επίσης αφού εσύ ονειρεύεσαι "δράση", κανείς δεν βλέπω να σε εμποδίζει...

Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να συνεισφέρει κάποιος σε ένα συλλογικό σκοπό, ελπίζω να μου επιτρέπεις να επιλέξω το δικό μου, που μπορεί να μην είναι το πλακάτ και οι κραυγές έξω από τα καταστήματα κινητής (από τα οποία έχω αγοράσει πρώτα κινητό στο παιδί μου).

γ) Σου επαναλαμβάνω, μήπως και τελικά γίνει κατανοητό, ότι το να κάνω διαπιστώσεις με βάση την πραγματικότητα και τα γογονότα δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι "κατακρίνω" κάποιον (εκτός κι αν έχει ψυχολογικό πρόβλημα που τον κάνει να νομίζει έτσι, ή επειδή δεν είναι σε θέση να δει πέρα από τη μύτη του). Όταν εκτιμάς κάποιον, δεν του λες ψέματα και δεν χαϊδεύεις αυτιά - απλά εκθέτεις την πραγματικότητα. (Ο καθηγητής μας είπε ψέματα; Ποια είναι;)

Τα υπόλοιπα που γράφεις τα έχουν γράψει κατά καιρούς και πολλοί άλλοι. Τα παρουσιάζεις όμως υπεραπλουστευμένα και κάπως "ρομαντικά" - δεν είναι ακριβώς έτσι στην πραγματική ζωή, οι "αγώνες" στο επίπεδο των ατόμων έχουν συνήθως το "ΕΓΩ" στο κέντρο τους, αυτό τουλάχιστον διδάσκει η Ιστορία - και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να υπάρχει σεβασμός σε κάποιους κανόνες... Η πρόοδος των κοινωνιών έρχεται μέσα από την πρόοδο, σε όλους τους τομείς, των ατόμων. Δεν μπορεί μαγικά μια κοινωνία να γίνει καλύτερη, αν δεν βελτιωθούν τα άτομα που την αποτελούν. Σίγουρα εύχομαι να μην θεωρείς πραγματικά ότι ο τρόπος που απευθύνθηκες στον Giannis Tsoukalas αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και καλλιέργειας, οδηγώντας σε μια κοινωνία σαν κι αυτήν που κατά τα άλλα θα ήθελες να κερδίσεις με αγώνες...

Παρόλο λοιπόν που δεν διαφωνώ με τη συλλογική δράση, προσωπικά θα έλεγα ότι όλοι αυτοί οι γονείς απλά ξεθυμαίνουν τη συνείδησή τους διαδηλώνοντας παραπληροφορημένοι από καλοθελητές για θέματα μακριά από το στόχο τους. Πρώτα παίρνουν κινητά στα παιδιά τους και μετά τους φταίνε οι κεραίες;

Ερωτώ: Γιατί δεν διαδηλώνουν για τα πολύ σοβαρότερα ζητήματα που αναφέρω, και τα οποία τους αφορούν άμεσα; Ξαναγράφω, διαδηλώσεις μόνο για τις διαδηλώσεις είναι απλά ξεθύμασμα και τίποτα παραπάνω. Αν πίεζαν οργανωμένοι το εκπαιδευτικό σύστημα να μπει επιτέλους στον εικοστό αιώνα (όχι τον εικοστό πρώτο, τον εικοστό) θα είχαν πολύ μεγαλύτερη ωφέλεια. Αλλά εμάς μας φταίνε οι κεραίες...

δ) Αν εσύ θεωρείς ότι έχεις απαντήσει κάτι σ' αυτά που έθεσα εγώ με όσα γράφεις, τότε σου έχω απαντήσει κι εγώ. Το ότι προσβάλλεσαι όταν κάποιος διαφωνεί μαζί σου, αλλά εσύ νιώθεις ελεύθερος να βρίσεις χυδαία, μάλλον είναι αποτέλεσμα του ότι νιώθεις "από κάτω", όπως ο ίδιος έγραψες. Αυτό όμως δεν σε ωφελεί πουθενά, καλύτερα να εγκαταλείψεις αυτή τη στάση ζωής. Εξάλλου, είναι μόνο στη φαντασία σου.

Unknown είπε...

Δεν παρεξηγώ τον φίλο ουστ, είναι μικρός και ζει στον ουτοπικό κόσμο της "γλυκιάς" εφηβείας, μάλλον είσαι πολύ μπερδεμένος μέσα σου φίλε ουστ, θεωρώ καλό τα παιδιά να εκφράζουν την οργή τους και να μην την καταπνιγουν απλά καλό επίσης θα ήταν να εκφράζεσαι λίγο καλύτερα φίλε ουστ γιατί εγώ δεν σε έβρισα.

ΟΥΣΤ! είπε...

Α) Δεν "απεφυγα" τιποτα. Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν τετοιοι γονεις και δεν τους ειπα ευαισθητους οπως πολυ ομορφα ειρωνευεσαι.Ουτε ειπα οτι ειναι κατι παραπανω αποτι ειναι. Ειναι αυτο που ειναι οι ανθρωποι. Μην τους λιθοβολησουμε ομως.
Μονο τονιζω την σημαντικοτητα της συλλογικης δρασης για την προοδο του ατομου και της κοινωνιας.
Συνεχιζεις να επαναλαμβανεσαι. Επειδη κατι επαναλαμβανεται δεν σημαινει πως ειναι αληθεια.
Αυτος ο καθηγητης που αναφερεις συνεχεια χωρις να αναφερει ονομα μπορει να μου εγγυηθει οτι δεν θα εχει αρνητικη επιδραση στην υγεια των παιδιων μου? Οχι, δεν μπορει. Και στη τελικη ποιος τους πληρωνει? Ξερουμε πως λειτουργει ο καπιταλισμος, δεν γεννηθηκαμε χτες. Οι περισσοτεροι "ειδήμονες" τα παιρνουν χοντρα. Ειτε ειναι δημοσιογραφοι για να διατηρησουν το status quo, ειτε ειναι γιατροι για να πουλησουν συγκεκριμενα φαρμακα, ειτε ειναι δικαστικοι για να ευνοειθει ο μεγαλος, ειτε ειναι πολιτικος για να προστατεψει μεγαλα συμφεροντα πολυεθνικων... Ειναι το συστημα σαπιο στη ριζα του. Ονειρο? Οχι. Πραγματικότης.
Οσο για την παιδεια συμφωνω, αλλα παλι απεφυγες να μου πεις τι εχεις κανει εσυ για αυτο ή τι προτεινεις να κανεις. Α, και αυτα τα ειρωνικα τυπου "ειναι του "στυλ" σου" κοφτα και μεινε στο θεμα, μην το αποφευγεις.

Β) Ειναι εξαισιο εργαλειο το ιντερνετ και οντως γινεται δημοσια συζητηση και ο καθενας που εχει κριση μπορει να βγαλει τα δικα του συμπερασματα. Αυτο που λεω ειναι αλλο. Αν διαβαζες και δεν προσπαθουσες να επιβληθεις σονει και καλα μπορει να επικοινωνουσες. Το ιντερνετ τεινει να αντικαταστησει της ανθρωπινες σχεσεις με την ψευτικη, απροσωπη, εικονικη επικοινωνια.
Γιατί ειναι οτι αλλο να με κοιτας στα ματια οταν μιλαμε και αλλο να εισαι κρυμενος πισω απο την οθονη.
Ειναι αλλο να σηκωθεις μπροστα σε 20 ατομα πες, σε μια συνελευση γειτονιας και να πεις και να υποστηριξεις την γνωμη σου, και αλλο να αφηνεις σχολια σε ενα μπλογκ. Η εννοια της κοινωτητας δεν μπορει να αντικατασταθει με την τεχνολογια. Δεν ειπα ουτε οτι δεν με εκφραζει ουτε οτι με εμποδιζει καποιος να δρασω. και δεν θα τολμουσες να με πεις "λαλιστατο" αν με κοιταζες στα ματια, καταλαβες?
Τελος β, δεν ειπες κανενα τροπο του "να συνεισφέρει κάποιος σε ένα συλλογικό σκοπό". ΑΠο να μιλας χωρις ουσια καλυτερα να μην μιλας.

Γ)οταν εισαι απολυτος για κατι, τσουβαλιαζεις μια ολοκληρη ομαδα ανθρωπων κατω απο συγκεκριμενους χαρακτιρισμους, Δεν αποδεχεσαι τις εξαιρεσεις, "εκθετεις απλα την πραγματικοτητα"? Επειδη παπαγαλιζεις κατι που ειπε καποιος καθηγητης δεν σημαινει πως ειναι αληθεια. Κάποτε, ειχανε πει τα ιδια και για το τσιγαρο, δλδ οτι δεν κανει κακο αλλα αντιθετως κανει καλο σε πολλα πραγματα. Αυτο ειναι το συστημα και το ξερουμε ολοι. Θεωρω πιο αξιοπρεπης να τα βαζεις με ενα κολλοσό οπως η βονταφον παρα να τα βαζεις με μια ομαδα μαμαδων, αυτο λεω μονο.

Τα πραγματα ειναι απλα, το μπερδεμα ειναι στο τροπο που τα βλεπουμε, ή που θελουν οι από πανω να τα βλεπουμε. Το να αγνοεις οτι υπαρχουν καποιοι που ειναι απο πανω, δηλαδη προνομοιουχοι, που τα προνομοια τους τα κλεβουν από μας, δλδ την ταξη μας, ειναι ή αμορφοσια ή προπαγανδα. οπως λες και εσυ "δεν είναι ακριβώς έτσι στην πραγματική ζωή".
Μας αφαιρουν στην κυριολεξια την ελευθερια, το δικαιωμα των παιδιων μας στη παιδεια (τι ελεγες?κατι για παιδεια?), εχουν καταδικασει δυσεκατομυρια συνανθρωπους μας στη μιζερια το φοβο και την εξαθλίωση....το πολεμο... Τα φανταζομαι ολα αυτα? νιωθω απο κατω? Το να παραμορφωνεις κατ επαναληψη τα λεγομενα μου με τετοιο υποτιμιτικο τροπο μονο και μονο για να βγεις "απο πανω" εσυ στη κουβεντα ειναι πιο χιδαιο και απο να με εβριζες και αν σε ειχα μπροστα μου και συνεχιζες θα σε μπουμπουνιζα. πως σου φαινεται αυτο για "δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και καλλιέργειας"?

καλυτερα να εισαι ξεκαθαρος και ειλικρινής
παρα να εισαι θολος και ψευτης.


Τελος.
ΟΥΣΤ!!!!

ΟΥΣΤ! είπε...

Γουλιά Ολόμπλαβα:

Σιγα που σου θιξαμε το "επιπεδο".

ΟΥΣΤ!!!

ΟΥΣΤ! είπε...

Giannis Tsoukalas:

Ξέρεις εσυ...

Unknown είπε...

ΟΥΣΤ είσαι πολύ παράνοια καλύτερα να το βουλώσεις
α) είσαι τελείως αμόρφωτος και ανορθόγραφος
β) κρίνεις τους άλλους για πράγματα που κάνεις εσύ ο ίδιος κολλημένος στο μόνιτορ του pc, τουλάχιστον στην Ζάκυνθο απ' όπου κατάγομαι ούτε για δράσεις έχω ακούσει ποτέ ούτε για συνελεύσεις στις γειτονιές
γ)ζεις την δική σου άναρχο-αριστερή θεώρηση που οι "από πάνω" σου φύτεψαν.
δ) αμφιβάλλω αν ξέρεις το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιείς
ε) καλό θα ήταν για σένα να ενημερώνεσαι από διαφορετικές πηγές και να ξυπνήσεις από τον λήθαργο
ζ)αν παρ' όλα αυτά χρησιμοποιείς και κινητό τότε χρειάζεσαι ψυχολόγο

RossoNero είπε...

http://xwros.espivblogs.net/


Ο Χώρος…

Σύντομο ιστορικό

Μετά από πολύμηνο σχεδιασμό και συζητήσεις η αναρχική συλλογικότητα Rosso Nero, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον Άυγουστο του 2010, πήρε την απόφαση για τη δημιουργία ενός ελεύθερου κοινωνικού χώρου.

Ακολουθεί κείμενο του ΧΩΡΟΥ…

<<“Ο ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ“ είναι ένας αυτοδιαχειριζόμενος χώρος που λειτουργεί στη Ζάκυνθο από τον Νοέμβρη του 2010. Πρόκειται για ένα συλλογικό κοινωνικό εγχείρημα με σκοπό να φέρει κοντά διαφορετικούς ανθρώπους και να εφαρμόσει στη πράξη κάποιες από τις ιδέες/θεωρίες οργάνωσης της κοινωνίας που οραματιζόμαστε, όπως επίσης και η ενισχυση των κοινωνικών αγώνων μέσα από τη τη ποικιλόμορφη συμμετοχή. Στη πορεία πλαισιώθηκε και από άλλους ανθρώπους, άτομα με κοινούς προβληματισμούς και όνειρα, διαφορετικών όμως ιδεολογικών αντιλήψεων αλλά με όμοιο παρανομαστή, αυτόν του οράματος της πανανθρώπινης ελευθερίας, και πήρε μπρος το κοινωνικό εγχείρημα ΧΩΡΟΣ….

Ο ΧΩΡΟΣ… έχει μη εμπορευματικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν κόβει εισητήρια ούτε πουλάει προιόντα, επιτρέποντας έτσι την ελεύθερη συνάντηση ανθρώπων και όχι το καταναλωτικό τους σκόρπισμα. Επίσης δεν επιδοτείται και δεν δέχεται χορηγούς, αλλά φτιάχτηκε και συντηρείται με την καλή διάθεση των αλληλέγγυων προς αυτόν ανθρώπων που είτε δραστηριοποιούνται εντός της συλλογικότητας είτε απλά συμμετέχουν στις δραστηριότητες.

Ο ΧΩΡΟΣ… είναι αυτοδιαχειριζόμενος, λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της αυτοοργάνωσης. Η διαχείρηση γίνεται από την εβδομαδιαία ανοιχτή γενική συνέλευση η οποία λειτουργεί με δομή μη ιεραρχική, δηλαδή χωρίς πρόεδρο, γραμματείς και μέλη. Όλα τα άτομα που απαρτίζουν την συνέλευση έχουν ίσες αρμοδιότητες και ευθύνες και συμμετέχουν ισότιμα στις δράσεις και στη λήψη αποφάσεων. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται με ομοφωνία. Βασικές αρχές της συνέλευσης είναι η μη έκφραση εθνικιστικών, ρατσιστικών και σεξιστικών απόψεων όπως και η διατήρηση μη κομματικού χαρακτήρα. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν αρκεί να συμμερίζεται τη φιλοσοφία και τους στόχους της.>>

Δράσεις

Σε ενα βιομηχανικό χώρο ο οποίος διαμορφώθηκε από τη δημιουργηκότητα και την εργασία των συντρόφων διοργανώθηκαν ανοιχτές συνελεύσεις και συζητησεις, προβολές ντοκιμαντερ και ταινιών κοινωνικού, ενημερωτικού, πολιτικού και οικολογικού περιεχομένου, σεμηνάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας, χαριστικά παζάρια, παιδικές εκδηλώσεις, δανειστική βιβλιοθήκη, δράσεις αλληλεγγύης, φιλοξενήθηκαν συνελεύσεις συλλογικοτήτων, σκακιστικό τουρνουά , συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις καλλιτεχνικές, εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο- Ζαπατίστικο καφέ… και πολύ γλέντι. Επίσης λειτουργούσε καθημερινά αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο. Ο ΧΩΡΟΣ…αγκαλιάστηκε και πλαισιώθηκε από τη ζακυνθινή κοινωνία με μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις, στις συζητήσεις και στις δράσεις. Ανάμεσα στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη συνάντηση όλων αυτών των ανθρώπων ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατεβάζοντας οργανωμένο μπλοκ του ΧΩΡΟΥ… στις πορείες, με κείμενα και αφισοκολλήσεις.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2011, υπήρχε κτιριακή υποδομή που φιλοξενούσε τις δράσεις του ΧΩΡΟΥ…, κάτι που πλέον δεν υφίσταται λόγω δυσκοιλιότητας της ιδιοκτησίας και όχι της συλλογικότητας. Ωστόσο, παράλληλα με τις προσπάθειες ανεύρεσης νέας στέγης, συνεχίζουν να διεξάγονται συναντήσεις του δικτύου προσώπων που απαρτίζουν το ΧΩΡΟ… και να οργανώνονται εκδηλώσεις-δράσεις.

--------------

Αν ζεις στην κοσμάρα σου δεν σου φταιει κανεις αλλος.

Unknown είπε...

Αγοράκι μου όποιος διαφωνεί μαζί σου δεν είναι φασίστας, ας σου εξηγήσει κάποιος απο το σινάφι σου ότι με την συμπεριφορά σου θρασύδειλος φασίστας είσαι εσύ και δυστυχώς δεν το καταλαβαίνεις γιατί δεν σε αφήνει το μεγάλο το ΕΓΩ σου .

Όσο για το τελευταίο σχόλιο δείχνεις το επίπεδό σου και αναιρείς όλα όσα προσπαθείς δίχως επιτυχία να αντιπροσωπεύσεις.
Μην ασχολείστε άλλο μαζί του είναι ψυχικά άρρωστος

Laska είπε...

Ουστ,

Νομίζω ότι μέσα από αυτή την ανταλλαγή απόψεων φαίνεται πολύ καθαρά ποιος θέλει "να βγει από πάνω" με κάθε τρόπο, ίσως επειδή υποφέρει τόσο νιώθοντας "από κάτω". Ένα άλλο χαρακτηριστικό τέτοιων ψυχοσυνθέσεων είναι ότι νομίζουν ότι όλος ο κόσμος τους μισεί...

Πολλά από τα επιχειρήματά σου μπάζουν νερό, αλλά δεν θα επιμείνω, διότι ο σκοπός δεν είναι να σε κάνω να νιώσεις ακόμα χειρότερα και να βρίσεις κι άλλο. Εγώ απλά παρουσιάζω τις πληροφορίες που έχω από μια πηγή που έχει τις γνώσεις που απαιτούνται. Όμως, για σένα όλοι λένε ψέματα, αν δεν συμφωνούν με την άποψή σου, την οποία όμως δεν έχεις κάποιο σοβαρό τεκμήριο να την υπερασπιστείς. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου λέει ψέματα και τα παίρνει από τις εταιρείες, ο σκοπός των εταιρειών κινητής είναι να πεθάνουν όλοι από καρκίνο, κι εγώ σε ειρωνεύομαι, ενώ η συμπεριφορά σου είναι καθόλα άψογη και κοινωνικά ωφέλιμη...

Ο τρόπος που εκφράζεσαι δείχνει εσωτερική οργή η οποία σε ωθεί να αυτοεξευτελίζεσαι βρίζοντας και χυδαιολογώντας, λες και έτσι θα αποκτήσεις μεγαλύτερο ειδικό βάρος... Αυτό όμως δεν αποκτιέται έτσι.

Δεν ξέρω αν τελικά τέτοιος είναι ο κόσμος που ονειρεύεσαι να ζεις, αλλά με τις βρισιές, τη βία και τις φοβέρες θα έφτανες μόνο μέχρι εκεί που κάποιος θα ήξερε να βρίσει καλύτερα και θα ήταν πιο δυνατός από σένα... (Εκτός κι αν θεωρείς ότι είσαι κάποιο είδος Σούπερμαν της βρισιάς και της βαιοπραγίας...)

Επειδή λοιπόν φάσκοντας και αντιφάσκοντας από τη μια μας μιλάς "αγανακτισμένος" για αδικίες, βία και κοινωνική καταπίεση, αλλά από την άλλη χρησιμοποιείς απροκάλυπτα κι ο ίδιος αυτά ακριβώς τα μέσα για να επιβληθείς, αφού δεν έχεις και τίποτε άλλο αξιόλογο να πεις, άστο καλύτερα.

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι εσύ "βγήκες από πάνω" - ελπίζω να νιώθεις λίγο καλύτερα. Καλά έκαναν οι γονείς που διαδήλωσαν για τις κεραίες, ενώ οι κεραίες προστατεύουν σε ένα βαθμό τα παιδιά τους από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων που έχουν όλη μέρα πάνω τους, έχεις απόλυτο δίκιο. Με έπεισες. Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα κιόλας, σε φαντάστηκα να με κοιτάς βλοσυρά και τα χρειάστηκα...

Η πραγματικότητα παραμένει όμως αυτή που είναι, είτε το αποδέχονται οι άνθρωποι, είτε όχι. Και στο τέλος, τη λουζόμαστε όλοι.

Ελπίζω να απολαύσεις την πραγματικότητα που θα ζήσεις, αφού θα είναι αποκλειστικά δημιούργημα της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς σου. Το αξίζεις.

Laska είπε...

Κι άλλα "κακόβουλα ψέματα", από Νορβηγία αυτή τη φορά (άσε κιόλας που είναι από το site της Cosmote!!):

Τα κινητά τηλέφωνα και οι άλλες ασύρματες συσκευές δεν κάνουν κακό στην υγεία, σύμφωνα με νέα νορβηγική μελέτη

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι η έκθεση των ανθρώπων σε χαμηλού επιπέδου ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά των κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών και δικτύων, προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, σύμφωνα με μία νέα μελέτη ειδικής επιτροπής του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, κατά παραγγελία των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών & Τηλεπικοινωνιών της σκανδιναβικής χώρας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιαν Αλεξάντερ, αξιολόγησαν τους πιθανούς κινδύνους από τις ασύρματες τηλεπικοινωνιακές συσκευές, καθώς και από τους επίγειους σταθμούς και βάσεις (κινητής τηλεφωνίας, ραδιοφωνίας κ.α.). Τα χαμηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία δημιουργούνται, όταν οι αντένες των κινητών και άλλων ασύρματων συσκευών μεταδίδουν ραδιοσήματα.

Η νορβηγική μελέτη δεν βρήκε αξιόπιστα στοιχεία ότι αυτά τα πεδία γύρω από τα κινητά και άλλους πομπούς εκπομπής ραδιοσημάτων αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο, ανδρική στειρότητα και άλλες ασθένειες, όπως διαταραχές του ενδοκρινικού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι περισσότερες έως τώρα μελέτες διεθνώς έχουν εστιάσει την προσοχή τους στον κίνδυνο για καρκίνο, όμως οι νορβηγοί ερευνητές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν κάποια σχέση ανάμεσα στην χρήση των κινητών τηλεφώνων και την ταχεία ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον εγκέφαλο. Όσον αφορά την μακρόχρονη χρήση των συσκευών, επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα έχει μελετηθεί σε βάθος χρόνου έως 20 ετών και δεν έχει διαπιστωθεί κάποιος αυξημένος κίνδυνος καρκίνου.

Για άλλα είδη καρκίνου, όπως του στόματος και του αίματος, υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία, αλλά και πάλι, όπως τονίζεται, δεν υπάρχουν ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο, καθώς δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των περιστατικών καρκίνου στον πληθυσμό διαφόρων χωρών από τότε που άρχισε η χρήση των κινητών τηλεφώνων.

(Συνεχίζει πιο κάτω)

Laska είπε...

(Συνέχεια)

Σχετικά με την θέρμανση γύρω από την περιοχή του αυτιού που νιώθουν συχνά οι χρήστες κινητών τηλεφώνων, ο καθηγητής Αλεξάντερ διευκρίνισε ότι η άνοδος της θερμοκρασίας του δέρματος δεν οφείλεται στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, αλλά στη θερμότητα από την μπαταρία της συσκευής. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, αυτή η αυξημένη θερμότητα διοχετεύεται χωρίς πρόβλημα στο υπόλοιπο σώμα.

Από πλευράς ισχύος των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, αυτά που δημιουργούνται από τα κινητά τηλέφωνα, όταν κανείς μιλάει, είναι τα σχετικά πιο ισχυρά, ενώ όσο πιο καλό είναι το σήμα ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας, τόσο χαμηλότερη είναι η ισχύς του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου γύρω από τη συσκευή - και το αντίστροφο.

(Σημ. Laska: ΠΩ! ΠΩ! ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ!... ΤΡΕΧΑΤΕ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΚΑΖΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ, ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ!!)

Αντίθετα, τα πιο ασθενή πεδία είναι αυτά που δημιουργούνται από τα ασύρματα δίκτυα του διαδικτύου.

Γενικότερα, σύμφωνα με τη νορβηγική μελέτη, αν και παραμένει ακόμα ένας βαθμός αβεβαιότητας γύρω από το ζήτημα των επιπτώσεων για την υγεία, αυτή η αβεβαιότητα κρίνεται ότι είναι μικρή.

Αβεβαιότητα ιδίως υπάρχει για τις επιπτώσεις από την εκτεταμένη χρήση του κινητού επί πολλές δεκαετίες - και το ζήτημα συνεχίζει να παρακολουθείται από τους επιστήμονες. Θεωρείται πάντως απίθανο ότι η μακρόχρονη χρήση των κινητών θα προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα υγείας που είναι άγνωστα σήμερα.

Οι ερευνητές πάντως συνιστούν στους χρήστες να κάνουν λελογισμένη χρήση των κάθε είδους ασύρματων συσκευών, τηρώντας σε γενικές γραμμές προληπτικά την «αρχή της προφύλαξης».

Πηγή: ΑΠΕ

Nik75 είπε...

Ρε μου φαινεται οτι εχετε κοψει ολοι!! 1ον οσο αφορα τη κεραια εννοειται οτι πρεπει να φυγει απο εκει που ειναι, 2ον δεν εχει καμια σχεση η καταληψη που εγινε για λογους εντυπωσιασμου απο το 15μελες με την κεραια -μακαρι να ειχε- και 3ον ενημερωθηκα οτι η διαμαρτυρια τελειωσε οταν η εταιρια υποσχεθηκε να δωσει 500 κινητα στους μαθητες!! Και καλα τα παιδια Ναι θα ελεγαν, αυτοι οι γονεις που τα αφησαν να πανε να δωσουν τα στοιχεια τους για να παρουν κινητο τι ειναι? Πως τους λες αυτους που ξεπουλιουνται για 20-30 €?? Καραγκιοζηδες, ξεφτιλες πως τους λες? Σαν γονιος ημουν εναντια στην καταληψη γιατι δεν υπηρχαν πραγματικοι λογοι, τωρα μ'αυτη την ξεφτιλα που ειδα οτι υπαρχει στα μισα Ζακυνθινα σπιτια ειμαι και θα με βρουν απεναντι τους εναντια σε οποιαδηποτε μελλοντικη "διαμαρτυρια" θα τολμησουν να κανουν γιαπηδες της δεκαρας. Το οτι ειναι το 1ο σχολειο το βασιλειο της παραπαιδειας και της διακρισης μαθητων δεν τους πειραζει τοσα χρονια, η κεραια τους μαρανε μικρα μιζερα ανθρωπακια. Αντε πηγαινετε να παρετε κανα κινητο ακομα τσαμπα ειναι, μονο μια υποληψη κοστιζει αλλωστε. Και καθεστε εσεις και βριζεστε στη σελιδα και αναλυετε θεωριες για ακτινοβολιες και αλλες μαλακιες. Καλα σουργελα ειστε.

Laska είπε...

Nik75,

Μάλλον δεν έπιασες το κεντρικό θέμα της συζήτησης: Για να προστατευτούν τα παιδιά από την ακτινοβολία των κινητών τους τηλεφώνων που κολλάνε όλη μέρα στο κεφάλι τους, θα πρέπει αυτά να λειτουργούν στην ελάχιστη δυνατή ισχύ, και αυτό το εξασφαλίζει η κεραία που θέλουν να διώξουν οι παραπληροφορημένοι γονείς (που βέβαια έχουν αγοράσει χωρίς δισταγμό κινητό στα παιδιά τους!!).

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τα δεδομένα των σχετικών ερευνών, η κεραία αυτή μικρής ισχύος όχι μόνο πρέπει να μείνει, αλλά πρέπει επίσης να προστεθούν κι άλλες σε κατάλληλα σημεία (όπως γίνεται σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης), ώστε να ελαχιστοποιείται η ισχύς λειτουργίας των κινητών που κολλάει ο κόσμος στο κεφάλι του όλη μέρα και αποτελούν την πιο ισχυρή πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκτίθεται ο γενικός πληθυσμός!

Οι άλλες πληροφορίες που αναφέρεις είναι πράγματι ενδιαφέρουσες, και συνηγορούν στο ότι κάποιοι "αγώνες" και "διαδηλώσεις" είναι γιαλαντζί, για τα μάτια του κόσμου, για να γίνεται φασαρία, υπό την καθοδήγηση "ανιδιοτελών" συμβουλατόρων.

Αντί οι καημένοι οι γονείς να απαιτούν ΠΑΙΔΕΙΑ (του εικοστού πρώτου αιώνα, όχι του δεκάτου ενάτου που είναι), πρώτα αγοράζουν κινητό στα παιδιά τους και μετά θέλουν να φύγουν οι κεραίες που τα προστατεύουν από την ακτινοβολία του κινητού που τους αγόρασαν!!!

Είναι απορίας άξιο, πώς τα καταφέρνουμε στη χώρα αυτή να πηγαίνουμε πάντα κόντρα στη λογική και τα πραγματικά συμφέροντά μας... Θα φταίει ίσως κάτι στο νερό που πίνουμε!!

ΟΥΣΤ! είπε...

Παιρνεις κατευθειαν απο τη vodafone μισθο ή μέσω τρίτο?

ατζάρντο είπε...

πρεπει οντως να ειναι τεραστια η προμηθεια!!!!
για κανενα αλλο θεμα δεν εχει ξεσπαθωσει ετσι!

νικ, στο νησι του ρουφιανου και αυτουνου που κατεβαζει τα βρακια του σε ολους για καποιο κερδος τί περιμενες?αν οντως ειναι ετσι και εδωσε 500 κινητα για να το βουλωσουν ολοι τοτε ΟΛΟΙ ειναι αξιολυπητοι

Laska είπε...

Ουστ, ατζάρντο,

Εγώ δεν γράφω δικές μου απόψεις, αλλά απλά παραθέτω πληροφορίες που προέρχονται από τις πιο έγκυρες πηγές που μπορώ να βρω, με την τελευταία ερευνητική τεκμηρίωση που είναι διαθέσιμη για το θέμα που συζητάμε.

Αν λοιπόν οι ερευνητές από την Ελλάδα και άλλες χώρες, των οποίων μεταφέρω εδώ τα πορίσματα, λένε ψέματα, ξεμπροστιάστε τους επιτέλους με τις τεράστιες γνώσεις σας (εσείς που ξέρετε ακόμα κι ότι τα παίρνω από τις εταιρείες!), κι αφήστε τις περικοκλάδες και τις βρισιές...

Η μόνη μου ικανοποίηση και "μισθός", Ουστ, είναι ότι παρέχω τη δυνατότητα σε κάποιους που διαβάζουν εδώ να δουν και την άλλη πλευρά, αυτή της πραγματικότητας, έξω από το πέπλο παραπληροφόρησης, χειραγώγησης και ανερμάτιστης δεισιδαιμονίας που καλύπτει ασφυκτικά πάρα πολλά πράγματα στη χώρα αυτή (ακόμα και τα σχολεία).

Αντί λοιπόν να με κατηγορείτε αστήρικτα και άδικα ότι πληρώνομαι για σκοτεινούς σκοπούς από τη Vodafone, πολύ πιο καλά θα ήταν, για να μην αυτοεξευτελίζεστε σε τέτοιο σημείο, να μας παραθέσετε τις δικές σας έγκυρες πηγές, που έχουν διαμορφώσει με ΤΕΚΜΗΡΙΑ τις ενημερωμένες και βαρύνουσες απόψεις σας για το υπό συζήτηση θέμα.

(Αυτό βέβαια μάλλον δεν μπορείτε να το κάνετε, επειδή είναι φανερό ότι δεν γνωρίζετε καλά - καλά για ποιο ακριβώς πράγμα μιλάτε.)

Αυτά, διότι οι χυδαίες βρισιές ή οι νερόβραστες κοινωνικές αναλύσεις δυστυχώς δεν αποτελούν επιχείρημα για το θέμα των κεραιών κινητής, φίλε Ουστ...

Άσε που αν είναι αλήθεια όσα έγραψε ο Nik75, κάποιοι άλλοι (που βραχνιάσανε διαδηλώνοντας αυθόρμητα "για την υγεία των παιδιών τους που απειλείται") είναι που τελικά παίρνουν "δωράκια" (κατά την άποψή τους μάλιστα "καρκινογόνα") από τις εταιρείες κινητής!!...

ατζάρντο είπε...

οκ εσυ μπορεις να βρηκες τις πιο ''αξιοπιστες'' πηγες του ιντερνετ..
μπορεις να μου απαντησεις σε παρακαλω με βεβαιοτητα οτι αυτες οι ερευνες δεν γινονται για τα ματια καποιου ή για το οφελος καποιας εταιρίας?
επισης...ολα ωραια και καλα, βαζεις το χερι σου στη φωτια οτι η εταιρια αυτη θα λειτουργει τις κεραιες οπως πρεπει να τις λειτουργει?στο κρατος της μιζας και της αφερεγγυότητας?
τί να πω?παιδια ειναι και πολιτες...δλδ να τη βαλουν και τα αποτελεσματα θα τα μαθουμε καποια στιγμη στο μελλον?

youlia olomplava είπε...

οι ποιο εγκυρες πηγες i.e. επιστημονικοι φορεις δεν εχουν μελετες με βεβαιωμενα αποτελέσματα, και οι ποιο διεδομενες μελτες εχουν γινει απο εμπορικους οικους οπως η ΝΟΚΙΑ. Οι τελευταιοι βρισκουν τον κινδυνο ακομα ποιο μηδαμινο. αν διαβασετε τις οδηγιες στα πακετα αναφερουν διαφορους φορεις, εμπορικους και επιστημονικους. ΓΚΟΥΓΛΑΡΕΤΕ, ΠΑΡΤΕ ΤΗΛ., ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ SNAIL MAIL.

Nik75 είπε...

Δεν ξερω να σας πω τι κεραια ειναι αυτη και αν εχει ακτινοβολια ή οχι αλλα αν ηταν "φιλικη" προς τους ανθρωπους δεν θα υπηρχε ενα στελεχος, γιατρος ή καποιος αρμοδιος τελος παντων να βγει δημοσιως και επωνυμως να εξηγησει την χρησιμοτητα της? Οσο για τα κινητα εμεις δεν πηγαμε στην διαμαρτυρια αλλα το Σαββατο το απογευμα μας πηραν τηλ. αλλοι γονεις να παμε στην VODAFONE 5 η ωρα να δωσουμε τα στοιχεια για να παρουμε συσκευη δωρεαν οπως τους εταξαν!!! Τωρα ποσοι πηγαν και ποιοι εεεεεεε δεν ξερω να σας πω....εγω, ρωτηστε!!

Laska είπε...

ατζάρντο,

Μήπως είναι καιρός να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι ΟΛΟΙ τα παίρνουν και ΟΛΟΙ αδιαφορούν για τους συνανθρώπους τους και ΟΛΟΙ θέλουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ να πεθάνουν κλπ, και να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας για να κοσκινίσουμε τις πληροφορίες που υπάρχουν σε αφθονία γύρω μας;

Παρόλα τα προβλήματα των ανθρώπινων κοινωνιών, είναι τραγικό κάποιος να φτάσει να μην έχει εμπιστοσύνη σε ΤΙΠΟΤΑ.

Και οι ίδιοι οι επιστήμονες - ερευνητές γράφουν ότι υπάρχει αβεβαιότητα στα πορίσματά τους, αλλά αυτή είναι πολύ μικρή - και παραθέτουν ένα σωρό στοιχεία για να υποστηρίξουν αυτά που γράφουν, έρευνες σε βάθος εικοσαετίας, σε πολλές χώρες, με πολλούς τρόπους και σε πολλούς τομείς (ελπίζω να διάβασες το άρθρο που ποστάρισα πριν βγάλεις συμπεράσματα).

Με τη "λογική" του φόβου για όλα, πού ξέρω κι εγώ ότι δεν έχεις κάποιο "κρυφό σκοπό" και γράφεις ό,τι γράφεις; ΄Έτσι όμως, δεν πάμε πουθενά. Και στο νοσοκομείο να πάω, και στο σχολείο, και στην Αστυνομία θα πρέπει να ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ κάποιους ανθρώπους, τις γνώσεις και ικανότητές τους, ακόμα και αν δεν υπάρχουν 100% εγγυήσεις για αλάθητο ή ανιδιοτελές εκ μέρους τους. Δεν μπορεί όμως ΟΛΟΙ να είναι διεφθαρμένοι και κακοπροαίρετοι!!

Μπορώ λοιπόν να αναφέρω σχετικά με όσα ρωτάς τα εξής:

1) Βάζοντας τις μικρής ισχύος κεραίες οι εταιρείες κάνουν έξοδα. Τα κάνουν κυρίως για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και να κερδίσουν - όμως, όλες οι έρευνες δείχνουν ότι το κινητό τηλέφωνο είναι η ισχυρότερη πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκτιθέμεθα όλοι οι χρήστες και οι δίπλα μας, επειδή το έχουμε συνεχώς πάνω μας. Το κινητό τηλέφωνο λειτουργεί στην ελάχιστη δυνατή ισχύ όταν το σήμα που δέχεται από το δίκτυο είναι ικανοποιητικό (και το αντίθετο), άρα η ύπαρξη ενός κατάλληλα αναπτυγμένου δικτύου κεραιών χαμηλής ισχύος είναι προς το συμφέρον των χρηστών από την πλευρά της ακτινοβολίας που δέχονται από το κινητό τους. Η λογική σου σου λέει το αντίθετο;

2) Οι κεραίες αυτές λειτουργούν με συγκεκριμένη, χαμηλή ισχύ - και ο λόγος είναι απλός. Το κινητό σου έχει ισχύ περίπου 2.5 βατ. Για να είναι αποδοτική η αμφίδρομη επικοινωνία με την κεραία, πρέπει η ισχύς της να είναι ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΗ με εκείνη των τερματικών (κινητών). Αν το κινητό σου έχει 2.5 βατ και η κεραία π.χ. 1000, το κινητό θα "ακούει" την κεραία σε πολύ μεγάλη απόσταση, αλλά στην ίδια απόσταση η κεραία δεν θα μπορεί να "ακούσει" το κινητό που θα έχει πολύ μικρότερη ισχύ. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να λειτουργήσουν οι κεραίες κινητής σε παράλογα μεγάλη ισχύ. Θα ήταν πολύ πιο ακριβές σε κατασκευή και κόστος λειτουργίας και επιπλέον το δίκτυο δεν θα λειτουργούσε σωστά. Με άλλα λόγια, οι εταιρείες θα έχαναν σημαντικά ποσά με μια τέτοια τακτική. Εσύ βλέπεις κάποιο λόγο για τον οποίο θα ενεργούσαν διαφορετικά;

Επίσης, θα έλεγα ότι ως γονείς είναι τουλάχιστον υποκριτικό να διαδηλώνουμε κατηγορώντας τις κεραίες για την υγεία των παιδιών, αλλά από την άλλη να έχουμε σε πολύ μεγάλο ποσοστό αγοράσει κινητό στο παιδί μας. Πιο υπεύθυνο θα ήταν να τα μαθαίνουμε, με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων, να τα χρησιμοποιούν με μέτρο και τις προφυλάξεις που επιβάλλει η λογική.

Το ίδιο δεν κάνουμε για αναρίθμητα άλλα εργαλεία (υπολογιστές, οχήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα) γύρω μας; Όλα είναι εν δυνάμει επικίνδυνα αν δεν ξέρεις πέντε πράγματα για το σωστό χειρισμό τους, ακόμα και τα μπρίκια!

Επαναλαμβάνω: Όλα αυτά περί κεραιών "για τα παιδιά μας" γίνονται τη στιγμή που στα σχολεία τους υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν τα πάντα (ήδη η χρονιά πάει πολύ στραβά), η παραπαιδεία που την πληρώνουν οι γονείς πανάκριβα οργιάζει, κουμάντο στην εκπαίδευση κάνει το σκοταδιστικό παπαδαριό και το επαγγελματικό μέλλον των νέων είναι μάλλον αμφίβολο σε μια χώρα που έφτασε να εισάγει ακόμα και το αλάτι, ενώ έχει 14000 χιλιόμετρα ακτογραμμής!

Αν αυτά είναι λογικά, τότε σίγουρα μπορεί εγώ να είμαι ο παράλογος.

youlia olomplava είπε...

Είμαι υπεύθυνο και αξιόπιστο πρόσωπο, ΕΠΙΠΛΕΟΝ Δεν θέλω να πιστευετε οτιδήποτε ακουτε, θέλω να ερευνήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εμπλέκονται μονοι σας στο διαδίκτυο. @ LASKA "παπαδαριο" περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό, αλλά οχι και ολους......ο Κριτης επελευσεται, και εκαστου αι πραξεις ΓΥΜΝΩΘΗΣΟΝΤΑΙ......

Laska είπε...

Youlia,

Πουθενά δεν είναι ΟΛΟΙ διεφθαρμένοι, ούτε καν στην αδίστακτη Εκκλησία ΑΕ Εμπορίας Πίστης. Υπάρχουν και κάποιοι που στ' αλήθεια φαντάζονται ότι εκτελούν το έργο κάποιου θεού. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαλλάσσονται από την ευθύνη τους που επέλεξαν να μην σκέφτονται.

Όμως, το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει - και μια αναδρομή στη σχετική ειδησεογραφία και ιστορία των τελευταίων δεκαετιών δείχνει ότι κάθε προσπάθεια κοινωνικής μεταρρύθμισης / διαφωτισμού / εξόδου από τη μεσαιωνική νοοτροπία έβρισκε αντίθετους αυτούς που αποκαλώ "σκοταδιστικό παπαδαριό" (Παιδεία, Δίκαιο, φορολόγηση της λεγόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας των οθωμανικών φιρμανίων, καταβολή μισθών των παπάδων από την Εκκλησία και πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων και η αφύσικα μεγάλη ανάμιξη της Εκκλησίας σε οικονομικά, σεξουαλικά και πολιτικά σκάνδαλα και εγκλήματα κάθε απόχρωσης).

Vas.Trian. είπε...

@Laska
OTAN KATAFEROUN NA PANE APO XORA, PISINONTA XORIS GPS ISOS KATALAVOUN TI LES, MEXRI TOTE ASE THN KOYVENTA GIATI XALAS TO PSYFOTHYRIKO TEXNASMA THS EKMETALEYSHS ASXETOSYNHS

Vas.Trian. είπε...

@ATZARNTO
ME APLA LOGIA GIA NA KATALAVEIS [ EAN THES ]

EISAI ESY H ETEREIA KAI EXEIS MIA KERAIA POY THELEI 200 EURO TON MHNA REYMA, VAZONTAS ALLH MIA SE KONTINH APOSTASH PLHRONEIS TO IDIO REYMA KAI GIA THS DYO, VAZONTAS ALLH MIA PLHRONEIS TO IDIO REYMA KAI GIA 3, VAZONTAS ALLH MIA PLHRONEIS TO IDIO REYMA KAI GIA THS 4..... KAI PAEI LEGONTAS.

ELPIZO NA TO KATALAVES, AN OXI RIKSE MIA MATIA EDO:

http://www.bag.admin.ch/themen/strahlung/00053/00673/04265/index.html?lang=en#sprungmarke3_12

Laska είπε...

@Vas. Trian.

Και μια και γράφω για απροκάλυπτο παπαδίστικο σκοταδισμό στην "παιδεία" που παρέχει το Κράτος-Εκκλησία (ή Εκκλησία-Κράτος) στο ορθόδοξο Ιράν της Ευρώπης, ας ρίξουμε μια ματιά στο θεοκρατικής, μεσαιωνικής (και ασύλληπτα βλακώδους) έμπνευσης εξώφυλλο της Βιολογίας της Α΄ Λυκείου:

http://roides.files.wordpress.com/2012/10/viologia_a_likiu.jpg?w=500

Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα: Μια χώρα-ανέκδοτο, σε απόλυτη πνευματική και ηθική σύγχυση, όπου δεν βγαίνει άκρη πουθενά και σε τίποτα, όπου μεταξύ προσευχών, παρελάσεων και αγιασμών οι νέοι άνθρωποι καταδικάζονται να αποστηθίζουν (και να θεωρούν ως πραγματικότητα!) θεοκρατικές αρλούμπες και παραμυθάκια με αρσενικούς κρίνους και μιράκωλα, όπως και να βλέπουν το χέρι του θεού στα βιβλία της Βιολογίας(!!!).

Και μετά, αφού χωνέψουμε καλά την "παιδεία" της δουλοπρέπειας και των υπερφυσικών φαντασιώσεων, πώς να μην υπακούσουμε εκείνους που μας διέταξαν (για το συμφέρον μας) να μας φταίνε ...οι κεραίες της κινητής (αφού βέβαια πρώτα αγοράσουμε κινητό στο παιδί μας)!!!

Vas.Trian. είπε...

@Laska
OPOS VLEPEIS EXO PERIORISEI TA POSTARISMATA [ AN KAI EXO YLIKO ] DEN VLEPO NA ALLAZEI TIPOTA.

DEN FTAIEI O KOSMOS ALLA H PLHROFORHSH POY EXEI.

STHN ELLADA TA ORIA EINAI 200 FORES PANO APO THN YPOLOIPH EYROPH.....MYTHOS

EAN EINAI ETSI TOTE OI ASFALEIES STA MHXANHMATA EPREPE NA EINAI 200A KAI OXI 1A.

KALH H DHMAGOGIA ALLA NA GINETE ME METRO KAI ME ODHGO TO KALYTERO OXI TO XEIROTERO.

OLA TA YPOLOIPA LASKA EINAI [ TO KSANALEO ] PSYFOTHYRIA.