Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Περί σεισμών.

 Εδώ και λίγο καιρό, ακούμε ότι τους τελευταίους 15 μήνες, ανυψώθηκε η Σαντορίνη κατά 14 εκατοστά. Επίσης, το ηφαίστειο Αίτνα στην Ιταλία, μέσα στο 2011 εξερράγη 16 φορές, και δεν ξέρω πόσες μέσα στο 2012, στέλνοντας σύννεφα τέφρας και προς εμάς. Δεν λέω ότι τα δύο αυτά γεγονότα συνδέονται, (άλλωστε και οι σεισμολόγοι δεν συνδέουν δύο, σε διαφορετικούς τόπους, σεισμούς). Δεν μπορώ, όμως, να μη σκεφτώ την πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού. Αναρρωτιέμαι, γίνεται καμμία άσκηση στις υπηρεσίες, στα σχολεία, σε χώρους που έχει πολύ κόσμο; 
Post: ΖΑΚΥΝΘΙΟΣ Κ.Α.Σ

Bookmark and Share

3 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

http://www.scec.org/education/k12/tremortroop/Unit5.pdf Aπο την Καλιφορνια με αγαπη. http://www.ready.gov/earthquakes Απο τις ΗΠΑ με αγαπη.

youlia olomplava είπε...

Μείνετε σε κλειστούς χώρους, μακριά από τοίχους με καθρέφτες ή ράφια με βαριά αντικειμενα. Καλύψτε τον εαυτό σας με τα μαξιλάρια. Ακούστε ραδιόφωνο τρανζίστορ για πληροφορίες σχετικά με την μη τυχον εμφάνιση τσουνάμι. Έχετε προσχεδιασμενους χαρτες προς χώρους συνάντησης, σε εξωτερικούς χώρους (αν εξω μεινετε εξω). Να εχετε ένα κιτ με νερό και άλλα στοιχειωδει για τουλάχιστον 72 ώρες.

youlia olomplava είπε...

Οποιος τα μεταφρασει θα κερ.....