Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση Οικολόγων για κεραία κινητής, με αιχμή για τον ρόλο του Βουλευτή Ζακύνθου!

 Την έντονη ανησυχία μας εκφράζουμε οι Οικολόγοι Πράσινοι Ζακύνθου για την παρουσία καμουφλαρισμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα της οδού Φιλικών, σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από το 1ο γυμνάσιο-λύκειο Ζακύνθου. Φαίνεται ότι για κάποιους τα κέρδη είναι πάνω από τον άνθρωπο και την υγεία μικρών παιδιών. Νομίζαμε ότι το τριτοκοσμικό αυτό φαινόμενο έτεινε να εκλείψει στον τόπο μας, αλλά φαίνεται ότι η απουσία της κινηματικής δράσης φορέων όπως η «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Ζάκυνθο» τα τελευταία χρόνια, έδωσε έδαφος για την επανεμφάνισή του. Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει, οι πολίτες είναι ενημερωμένοι και με χαρά μας παρακολουθούμε τη συσπείρωση των κατοίκων της περιοχής και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας που δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών τους και όχι μόνο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ζακύνθου εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα αυτό των πολιτών και ζητάμε από τις τοπικές αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην καθαίρεση της παράνομης κεραίας . Ας ελπίσουμε ότι ο νέος βουλευτής θα σταθεί και αυτός στο πλευρό των κατοίκων και της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν θα τον δούμε και πάλι συνήγορο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας όπως συνέβη σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν. 
Photo: Αρχείου

Bookmark and Share

38 σχόλια:

16xronos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Laska είπε...

"...οι πολίτες είναι ενημερωμένοι..."

Από ενημέρωση, άλλο τίποτα στη χώρα αυτή! Οι "ενημερωμένοι πολίτες" επιδιώκουν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που θα προστάτευε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υγεία των παιδιών τους και των ιδίων...

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που προσπαθούν να παρουσιάσουν διάφοροι "καλοθελητές".

Αν θέλουν αν ενημερωθούν οι πολίτες, ας αποταθούν εκεί όπου πράγματι υπάρχει εγκυρότητα. Ένα εξαίρετο άρθρο του κ. Χρήστου Ελευθεριάδη, επίκουρου καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής και φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βρίσκεται εδώ:
http://www.physics4u.gr/articles/2005/radiationfromaerial.html

και καταλήγει ως εξής: "Για να προκαλέσω την προσοχή σας θα πω ότι, αν το παιδί μου φοιτούσε σε κάποιο σχολείο και είχε κινητό, θα προτιμούσα να υπήρχε σχετικά κοντά μια κεραία.

Ας επιχειρήσω να εξηγήσω τώρα την ανωτέρω προκλητική δήλωση. Το κινητό τηλέφωνο είναι ταυτόχρονα δέκτης που δέχεται το σήμα από την κεραία που βρίσκεται πλησιέστερα, αλλά και πομπός που στέλνει σήμα στην κεραία αυτή. Το πολύ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το κινητό λειτουργεί με μεταβλητή ισχύ. Αν η κεραία δεν είναι κοντά, άρα η ένταση του σήματος είναι χαμηλή, το κινητό ανεβάζει την ισχύ στην οποία λειτουργεί. Αν η κεραία είναι κοντά, το κινητό αντιλαμβάνεται το ισχυρό σήμα και χαμηλώνει την ισχύ λειτουργίας του σε επίπεδο πολύ χαμηλότερο.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι καλύτερα να είμαστε κοντά σε κεραία παρά μακριά. Και αυτό επειδή το κινητό το χρησιμοποιούμε κολλημένο στο αφτί μας, οπότε μεγιστοποιούμε και την απορρόφηση ακτινοβολίας από την περιοχή αυτή του εγκεφάλου. Χειρότερα δεν γίνεται δηλαδή. Την ώρα που μιλάμε στο κινητό, η απορροφούμενη δόση από την ακτινοβολία μπορεί να είναι, όχι μία και δύο, αλλά χίλιες και πλέον φορές μεγαλύτερη από αυτήν που δεχόμεθα λόγω των κεραιών, ακριβώς λόγω του ότι το έχουμε πάνω στο αφτί μας. Γι' αυτό είναι καλό να χρησιμοποιούμε το λεγόμενο «hands free», γιατί μειώνουμε σημαντικά το πρόβλημα. Προτιμώ λοιπόν να δουλεύει το κινητό στη χαμηλότερη δυνατή ισχύ. Αρα θέλω να έχω πυκνό δίκτυο κεραιών που διαμορφώνουν ομαλή κατανομή σήματος, επαρκούς ισχύος.

(συνεχίζεται σε πιο κάτω ανάρτηση)

Laska είπε...

(συνέχεια)

Αν το σήμα δεν είναι επαρκές, καλό είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό, π.χ., σε υπόγεια ή μέσα σε ανελκυστήρες όπου η ένταση του σήματος της κεραίας πέφτει πολύ χαμηλά. Οταν βλέπετε ότι το κινητό σας «πιάνει και δεν πιάνει», όταν δηλαδή καταφέρνετε να μιλάτε οριακά και συνήθως με διακοπές, καλύτερα κλείστε το και μιλήστε αργότερα, όταν βρεθείτε σε περιοχή με ισχυρότερο σήμα.

Εν κατακλείδι, το χαμηλό σήμα που μπορεί να έχουμε επειδή καταφέραμε με αγώνες να διώξουμε την «κακή» κεραία σημαίνει απλώς ότι αυτό που καταφέραμε είναι να καταδικάσουμε τους χρήστες κινητών να έχουν το κινητό στο αφτί στη μέγιστη ισχύ λειτουργίας και άρα να δέχονται πολύ περισσότερη ακτινοβολία από αυτήν που εδέχοντο όταν είχαμε την κεραία κοντά.

Ακόμη, με την απομάκρυνση κάποιων κεραιών από τον αστικό ιστό, θα έχουμε αυξημένη ισχύ για τις εναπομένουσες. Αρα φορτώνουμε τους διαμένοντες στην περιοχή τους με αυξημένη δόση ακτινοβολίας.

Ανακεφαλαίωση όλης της παραπάνω συζητήσεως: Πρώτα απ' όλα, δεν έχουμε απόδειξη ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της κινητής δημιουργεί πρόβλημα, δεν είμαστε όμως και σίγουροι ότι δεν δημιουργεί. Οι μέχρι τούδε μελέτες είναι αντικρουόμενες και ενδεικτικές. Αρα, ως αρχή, πρέπει να φροντίζουμε να δεχόμαστε την ελάχιστη δυνατή δόση. Για να το επιτύχουμε αυτό, λύση νούμερο 1, δεν έχουμε παρά να καταργήσουμε την κινητή με τις κεραίες της και τα κινητά της.

Επειδή υποπτεύομαι ότι ουδείς θα το επιχειρήσει, ας πάμε στη λύση νούμερο 2. H οποία λέει ότι χρειαζόμαστε πυκνό δίκτυο κεραιών χαμηλής ισχύος. Οχι υπερβολές στη χρήση του κινητού, ειδικά από τα παιδιά. Μην ξεχνάτε να αποφεύγετε τη χρήση του όταν έχετε χαμηλό σήμα. Αν υπάρχει πρόβλημα, αυτό είναι πρώτα στο κινητό, οπότε σε πρώτη προσέγγιση αφήστε ήσυχη την κεραία. Οι θριαμβολογίες που κατά καιρούς βλέπουμε επειδή κάποιοι πέτυχαν να απομακρύνουν κάποια κεραία είναι δυστυχώς αποτέλεσμα αγνοίας και παραπληροφορήσεως. Που, ακόμη πιο δυστυχώς, επεκτείνονται και σε κλιμάκια ανθρώπων που παίρνουν αποφάσεις."

Με λίγα λόγια, η απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μικρής ισχύος (μέγιστη ισχύς 10 W) από πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο από εκείνο που συμφέρει την υγεία μας, επειδή τότε το κινητό ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ λειτουργεί στη μέγιστη ισχύ (2.5W), ενώ όταν υπάρχουν αυτές οι κεραίες λειτουργεί σε πολύ μικρή ισχύ (χιλιοστά του βατ).

Αντί να παρακαλάμε λοιπόν τις εταιρείες κινητής να τοποθετήσουν επαρκή αριθμό από τέτοιες κεραίες πολύ μικρής ισχύος γύρω μας (στο κάτω - κάτω τα λεφτά τους δαπανούν!!!), εμείς (με την καθοδήγηση κάποιων "σωτήρων" και "φωστήρων" τις καταδιώκουμε ως ηλίθιοι, και προτιμάμε το κινητό που έχουμε όλη μέρα κολλημένο πάνω μας να λειτουργεί στη μέγιστη ισχύ!!!

Ελλάς, η διαχρονική χώρα του παραλόγου...

Laska είπε...

Είναι απογοητευτικό να διαβάζουμε ότι "...με χαρά μας παρακολουθούμε τη συσπείρωση των κατοίκων της περιοχής και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας που δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα..."

Οι "κάτοικοι" μισοδικαιολογούνται, έχουν δυστυχώς κακούς και ψεύτες "καθοδηγητές" και δημαγωγούς από πίσω, αλλά σε όλη την "αποφασισμένη εκπαιδευτική κοινότητα" του νησιού ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ(!) ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΙ ΒΑΘΙΑ "ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ" ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ;;;

(Μπορεί βέβαια, ακόμα κι αν κάποιος εκπαιδευτικός γνωρίζει την πραγματικότητα, να ΦΟΒΑΤΑΙ να μιλήσει, μην τον κομματιάσουν οι άγριοι κεραιοδιώκτες που κολυμπάνε στον απύθμενο ωκεανό της άγνοιάς τους και του βλαβερού (για τους ίδιους πρώτα - πρώτα) φανατισμού τους, αγνά προϊόντα της δημαγωγικής δράσης των ψευταράδων "σωτήρων" και "οδηγών" τους...)

Βούλα Σούφη είπε...

Εξαιρετικά τα σχόλια - είναι αλήθεια πως καλύτερα απ' όλα θα ήταν να μην υπάρχουν καν κεραίες γύρω μας, αλλά επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει, το αμέσως επόμενο καλύτερο είναι να μπορούν οι κεραίες και τα κινητά μας να δουλεύουν στη μικρότερη δυνατή ισχύ.
Θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να το έχουμε αυτό με κάποιο τρόπο.

Laska είπε...

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΑΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ):

- Ένα ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, σε πολύ απλή γλώσσα, για το ζήτημα αυτό:

http://www.eett.gr/opencms/opencms//admin/downloads/Informative_Documentation/EETTMobilePhones.pdf

Απόσπασμα:

"Από την παραπάνω ανάλυση προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη δημιουργίας πυκνού δικτύου σταθμών βάσης χαμηλής ισχύος, ώστε τα κινητά τερματικά των χρηστών να εκπέμπουν με την ελάχιστη δυνατή ισχύ". Δηλαδή περισσότερες κεραίες έχει σαν αποτέλεσμα οι χρήστες να δέχονται μικρότερη ενέργεια όταν χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Για πλήρη ενημέρωση γύρω απο τα κινητά τηλέφωνα, με απλά λόγια (χρησιμοποιείστε τους επιμέρους συνδέσμους όταν πάτε στη σελίδα):

http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Antennas_EMR/health/

Unknown είπε...

Οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες».

Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες.

«Στην ερώτηση αν υπάρχει αποδεδειγμένα πιθανός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα ναι. » Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick, 2 φορές υποψήφιος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής

Τουλάχιστον 5 επιδημιολογικές έρευνες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την σημαντική επιδείνωση της υγείας του γειτονικού πληθυσμού:

στο Ισραήλ: 300% αύξηση των καρκίνων (900% για τις γυναίκες) σε απόσταση 350 μ.(Wolf [iv])
στη Γερμανία: περισσότεροι καρκίνοι και γρηγορότερη εμφάνιση τους (8 χρόνια νωρίτερα) για αυτούς διέμεναν σε απόσταση 400 μ. από κεραίες κινητής τηλεφωνίας για 10 χρόνια[v]
στην Ισπανία : αϋπνία, πονοκέφαλοι, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές όρασης και ακοής, ναυτία, ευερεθιστότητα, δερματικά καρδιοαγγειακά και κινητικά προβλήματα σε απόσταση 300 μ. (Santini )
στην Ολλανδία: αύξηση πονοκεφάλων, πόνου και ναυτίας
στην Ισπανία: σημαντικότερες επιδράσεις η κατάθλιψη, η κούραση, η αϋπνία, η δυσκολία συγκέντρωσης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα (Oberfeld )

"Τα άγρια είδη είναι γνωστό ότι εγκαταλείπουν τις περιοχές όπου τοποθετούνται κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η ασύρματη ακτινοβολία είναι, μεταξύ των άλλων, δεδομένα κατασταλτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί μια μορφή ενεργειακής μόλυνσης του αέρα και έτσι πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε. Οι άνθρωποι δεν είναι το μόνο είδος που επηρεάζεται" Blake Levit, συγγραφέας του βιβλίου “Electromagnetic Fields, A Consumer’s Guide to the Issues and How to Protect Ourselves”

Unknown είπε...

Η αύξηση του αριθμού των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε μια περιοχή, σημαίνει ότι αυτές θα εκπέμπουν με χαμηλότερη ισχύ για να καλύψουν την ίδια ζήτηση.

Επίσης, το κινητό σας τηλέφωνο θα έχει καλύτερο σήμα και θα σας επιβαρύνει λιγότερο όταν μιλάτε σε αυτό.

Ωστόσο, αυξάνονται οι πιθανότητες να βρίσκεστε κοντά σε μια κεραία και να δέχεστε αθροιστικά μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας αφού οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν ασύρματο σήμα 24 ώρες το 24ωρο.

«η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς πρέπει να οπωσδήποτε να εμποδιστεί: το οικονομικό όφελος δεν πρέπει να επιτραπεί να είναι το κυρίαρχο μέλημα

Οι αρνητικές επιπτώσεις υγείας που προκαλούνται στους ανθρώπους όπως πονοκέφαλοι, αϋπνία, βλάβες στην μνήμη κλπ, μπορεί να μην απειλούν τη ζωή αλλά έχουν ένα εξασθενητικό αποτέλεσμα που επηρεάζει την ευεξία και στην περίπτωση των παιδιών μπορεί να υπονομεύσει την νευρολογική και ακαδημαϊκή τους ανάπτυξη, όπως είναι ήδη φανερό από τις εμπειρίες γειτνίασης παιδικών σταθμών με κεραίες κινητής τηλεφωνίας"

Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά πείστηκα από τον κύριο Λάσκα! Προτείνω ο Δήμαρχος να παραδώσει στον ιδιοκτήτη της ταράτσας με την παράνομη κεραία τα κλειδιά της πόλης σε επίσημη τελετή,εις ένδειξη ευγνωμοσύνης. Επίσης να τοποθετηθούν πάραυτα κεραίες σε όλες τις ταράτσες του σχολείου.Έτσι και την υγεία των παιδιών μας θα διασφαλίσουμε και τα ταμεία του σχολείου θα γεμίσουμε! Κολλέγιο θα το κάνουμε το 1ο και να πάνε να %^#@*&%#@ οι Οικολόγοι....

youlia olomplava είπε...

Για να λαβει ένα τηλέφωνο πιστοποίηση απο την FCC και να πωληθει στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ανώτατο επίπεδο του SAR πρέπει να είναι 1,6 βατ ανά χιλιόγραμμο. Στην Ευρώπη, το επίπεδο ορίζεται στα 2 Watt ανά χιλιόγραμμο, ενώ ο Καναδάς επιτρέπει κατ 'ανώτατο όριο των 1,6 Watt ανά κιλό. Διαφορετικοί κατασκευαστές έχουν επίσης συχνά διαφορετικές μεθόδους για τον έλεγχο? Μερικοί κρατάτε το τηλέφωνο 2 εκατοστά μακριά από το σώμα, ενώ κάποιοι ελεγχουν κρατώντας το σε απόσταση περίπου 25mm. Δεν υπαρχουν πειστικές μελετες ή προσκομιζόμενα αποδεικτικά στοιχεία, ως προς το κατά πόσον τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου. Ενώ μερικές μελέτες έχουν βρει μια πιθανή σχέση μεταξύ της μακροχρόνιας (10 χρόνια ή και περισσότερο) χρήσης κινητού τηλεφώνου και εγκεφαλικούς όγκους, μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων, και άλλες ασθένειες, άλλες έρευνες έχει δεν εχουν βρεί τέτοια αποτελέσματα. Η επιστήμη θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα αποτελέσματα, αλλά μπορεί να πάρει χρόνια εξαντλητικής έρευνας πριν οι μελέτες να αποδεικνύουν τίποτα στην πραγματικότητα (αν ποτέ). Τα παιδιά, που έχουν μικρότερο και λεπτότερο κρανίο, θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου, και οι άνθρωποι κάθε ηλικίας δεν πρέπει να κοιμουντε με ενεργό τηλέφωνο δίπλα στο κρεβάτι ή κάτω από το μαξιλάρι. Επισης συνιστάτε ότι οι καταναλωτές πρεπει να λαμβάνουν μέτρα για να μειώσουν τον κυνδινο απο ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου, κρατώντας τα τηλέφωνα μακριά από το σώμα τους, και χρησιμοποιώντας ακουστικά για ασφαλέστερη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Laska είπε...

Τελικά φαίνεται ότι κάποιους "ευαίσθητους" δημαγωγούς τους έχει ήδη πράγματι πειράξει η σκτινοβολία του κινητού τους στο κεφάλι (διότι και εκείνοι έχουν κινητά!)...

Τη στιγμή που ΟΛΑ τα παιδιά κυκλοφορούν με ένα κινητό ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ στο κεφάλι τους όλη μέρα, και τη στιγμή που σχεδόν κανείς μας δεν προτίθεται να μη χρησιμοποιεί κινητό, ο "μπαμπούλας" κατά τους Οικολόγους είναι η ...κεραία (που είναι σε μεγάλη σχετικά απόσταση) κι ΟΧΙ το κινητό που είναι όλη μέρα πάνω στο πετσί μας και γύρω μας (και το οποίο η κεραία το κάνει να μην εκπέμπει με μεγάλη ισχύ)!!!

Λογική ...ποιότητας!

Οι κλασικές φοβέρες: "Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες."

Και τι γίνεται με την ακτινοβολία από το κινητό που είναι κολλημένο στο κεφάλι μας και μας ακτινοβολεί με ισχύ από 1000 έως εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από εκείνη που θα μας ακτινοβολούσε η κεραία;

Τις ίδιες ανοησίες ακούγαμε και τότε με την κεραία κοντά στο Διοικητήριο, όπου μερικοί "ειδικοί" κομπογιαννίτες διαπίστωναν αύξηση των καρκίνων στην περιοχή κατά 200% σε δυο βδομάδες!!! Το ψέμα και η παραπληροφόρηση στην κορύφωσή τους.

Άλλη ψευτο-φοβέρα: "...αυξάνονται οι πιθανότητες να βρίσκεστε κοντά σε μια κεραία και να δέχεστε αθροιστικά μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας αφού οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν ασύρματο σήμα 24 ώρες το 24ωρο."

Και τι γίνεται ρε Πράσινα παιδιά (άμα διώξουμε τις κεραίες) με τα ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ κινητά των άλλων που είναι συνεχώς γύρω μας σε μικρή απόσταση στη γειτονιά μας, στο χώρο εργασίας μας, στο σχολείο μας, ΠΑΝΤΟΥ, και μόλις φύγει η "κακή κεραία" θα μας ακτινοβολούν ΕΚΕΙΝΑ πολλαπλάσια με τη μέγιστη ισχύ τους 24 ώρες την ημέρα; Δεν το είχατε σκεφτεί, ε;

- Επίσης, άμα θέλετε να μιλήσουμε για "ακτινοβολίες", τι θα λέγατε για tην ακτινοβολία σε πολύ χαμηλές συχνότητες (50 Hz) που δεχόμαστε συνεχώς όπου κι αν σταθούμε (και κυρίως μέσα στα σπίτια μας) από το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και τις ηλεκτρικές συσκευές μας; Ξέρετε, συνδέονται με αυξημένα επίπεδα λευχαιμίας. Να εγκαταλείψουμε λοιπόν τα σπίτια μας, να ζούμε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή να ενημερωθούμε για το πώς ελαχιστοποιούμε την έκθεσή μας;

- Τι να κάνουμε με την πληθώρα ύποπτων ουσιών στα επεξεργασμένα τρόφιμα (που είναι το 90% των τροφών μας); Σταματάμε να τρώμε ή επιλέγουμε σωστά τροφές που είναι κατά το δυνατό απαλλαγμένες από επιβλαβή επεξεργασία;

- Τι γίνεται με τη μόλυνση στον αέρα που αναπνέουμε; Σταματάμε να αναπνέουμε ή κοιτάμε να μην μολύνουμε κι εμείς τον αέρα παίρνοντας το αυτοκίνητο για να πάμε για τσιγάρα 50 μέτρα πιο κάτω;

Βλέπετε λοιπόν ότι η λογική σας είναι εκτός πραγματικότητας...

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να προστατεύσετε την υγεία του κόσμου, κύριοι των "Οικολόγων-Πράσινων", ενημερωθείτε πρώτα - πρώτα καλύτερα και παρουσιάστε ολόκληρη την εικόνα, αντί για ανόητες φοβέρες από την πλευρά που σας συμφέρει για να κάνετε θόρυβο και να προσποιείστε τους "σωτήρες" κάνοντας στην πραγματικότητα κακό αντί καλό.

Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να προστατεύσετε τα παιδιά, πείστε τους - τρελλούς από ανησυχία! - γονείς τους να μην τους παίρνουν κινητά τηλέφωνα (έχετε πολλή δουλειά να κάνετε, ΟΛΑ τα παιδιά έχουν κινητό πάνω τους 24 ώρες την ημέρα...).

Τη στιγμή λοιπόν που ΌΛΟΙ κάνουμε συνειδητά την επιλογή να έχουμε κινητό τηλέφωνο, και περιβαλλόμαστε όλη μέρα από χιλιάδες τέτοιες συσκευές άλλων ανθρώπων δίπλα μας, εκείνο που ελαχιστοποιεί την έκθεσή μας δεν είναι η απομάκρυνση των κεραιών κινητής, αλλά αντίθετα η ανάπτυξη του δικτύου κινητής με τέτοιο τρόπο, ώστε ΣΥΝΟΛΙΚΑ να δεχόμαστε την ελάχιστη δυνατή ακτινοβολία.

Κι αυτό δεν γίνεται με τις φοβέρες των "σωτήρων" που δεν μπορούν να σώσουν ούτε τον εαυτό τους...

Unknown είπε...

Δημαγωγοί, κομπογιανίτες,ψεύτες ανόητοι, καλοθελητές, "φωστήρες","ψευταράδες σωτήρες" ....Θα έλεγε κανείς ότι θίγονται κάποια συμφέροντά σας αλλιώς δεν εξηγείται τόση εμπάθεια...Εμείς είμαστε γνωστοί στην Ζακυνθινή κοινωνία και αναλαμβάνουμε την ευθύνη των όσων λέμε.Εσείς κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία ξεσπάτε επί δικαίων και αδίκων. Ο κόσμος θα κρίνει και εσάς και εμάς...Μακάρι πάντως να δικαιωθείτε εσείς και να αποδειχθεί ότι οι κεραίες που μας έχουν ζώσει από παντού είναι ακίνδυνες. Το θέμα είναι είμαστε διατεθειμένοι να το ρισκάρουμε;

Μaria είπε...

Επιβάλλεται από εδώ και στο εξής ο Σταύρος ο Κοντονής να παραιτηθεί πάραυτα από όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες,έως ότου οι "οικολόγοι πράσινοι ζακύνθου" και οι συν αυτώ,αφού εξετάζουν λεπτομερώς την κάθε υπόθεση να τον αδειοδοτούν προκειμένου να ασκεί την δικηγορία του,χωρίς ανακοινώσεις με "αιχμές".

Laska είπε...

Οικολόγοι-Πράσινοι,

Εγώ δεν σας κρίνω από το όνομά σας (το οποίο δεν γνωρίζω), αλλά από αυτά που γράφετε. Αν θέλετε κάντε κι εσείς το ίδιο και μην κλαίγεστε με τα περί ανωνυμίας και εμπάθειας, όταν τα βρίσκετε σκούρα και δεν χαύουν όλοι αμάσητα όσα πρεσβεύετε. Υποτίθεται κιόλας πως θέλετε να κυβερνήσετε, έτσι σκοπεύετε να το κάνετε;

Οι χαρακτηρισμοί μου είναι (δυστυχώς) ακριβέστατοι. Θυμάμαι πολύ καλά την προηγούμενη φορά, με την κεραία στο Διοικητήριο, όπου σε ...δυο βδομάδες σύμφωνα με κάποιους "επιστήμονες" είχαν παρουσιαστεί ένα σωρό κρούσματα καρκίνου και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας γύρω από την κεραία(!). Το ίδιο πάει να γίνει και τώρα.

Αυτό όμως λέγεται ψέμα, δημαγωγία, παραπληροφόρηση, τρομοκρατία και κομπογιαννιτισμός και εξυπηρετεί συμφέροντα κάποιων εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αν εσείς το θεωρείτε σωστό, επαινέστε το ανοιχτά.

Με βάση ακόμα και τα δεδομένα που παραθέσατε εσείς (και με τα οποία συμφωνώ), πιστεύετε λοιπόν ότι αν φύγουν οι τοπικές κεραίες και αραιώσει το δίκτυο, η ακτινοβολία που δέχονται οι κάτοικοι γενικά θα μειωθεί; Πείτε ξεκάθαρα ΝΑΙ ή ΟΧΙ, να ξέρουμε.

Αυτό το γράφω, διότι τα περί ρίσκου που γράφετε είναι εκτός θέματος. Από τη στιγμή που το 98% του πληθυσμού της χώρας έχει 24 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ πάνω του ένα ή περισσότερα κινητά, ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

Άρα, επειδή όλοι έχουν ένα τουλάχιστον κινητό πάνω στο σώμα τους, και περιβάλλονται κάθε μέρα από πολλές δεκάδες άλλα κινητά άλλων ανθρώπων όπου και να είναι, μένει να αναρωτηθούμε, ΑΠΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥ 10W ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30-50 ΜΕΤΡΩΝ, Ή ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΜΕΧΡΙ 2.5W (ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΕΡΑΙΑ),ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Ή ΟΤΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ Π.Χ. 10 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ 20-30 ΚΙΝΗΤΑ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΥΛ;

Ρωτήστε, διαβάστε, ενημερωθείτε και θα δείτε ποιο είναι στην πραγματικότητα το ρίσκο, οπότε ίσως σταματήσετε κιόλας να παραπληροφορείτε (έστω άθελά σας ή και με αγαθές προθέσεις) τον κόσμο.

Εκτός και γνωρίζετε καλύτερα εσείς τα θέματα αυτά από τους ειδικούς επιστήμονες, και είστε σε θέση να ερμηνεύετε μελέτες επιδημιολογίας και έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τηρώντας όλους τους σχετικούς επιστημονικούς κανόνες και πρότυπα!

Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει βέβαια να ειδοποιήσουμε αμέσως τον καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ κ. Ελευθεριάδη πως κάνει σοβαρό λάθος με αυτά που προτείνει και να τον διορθώσετε εσείς που τα ...γνωρίζετε και τα καταλαβαίνετε καλύτερα!!! Αυτός τα έγραψε ...αδιάβαστος, φαίνεται!!

αγανακτισμένοι και στη Ζάκυνθο είπε...

Δικιά σου είναι ρε φίλε η ταράτσα και το έχεις πάρει τόσο προσωπικά; Ποιό είναι το πρόβλημά σου; Αν θα πιάνει καλά το κινητό του δασκάλου μέσα στο σχολείο, γιατί από ότι ξέρω για τους μαθητές δεν επιτρέπεται. Αρα ποιός ο λόγος να ενισχυθεί το σήμα στη συγκεκριμμένη περιοχή; Καλά πες ότι οι Οικολόγοι υπερβάλλουν, αυτοί που ψήφισαν το νόμο που απαγορεύει την τοποθέτησή κεραίών σε απόσταση μικτότερη των 200 μ από σχολεία και αυτοί δημαγωγοί ήταν, ή είχαν κανένα συμφέρον; Και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και αυτοί τρελοί;

Laska είπε...

Αγανακτισμένε κλπ,

Δεν τόχεις πιάσει το θέμα που συζητάμε, άσκοπα λοιπόν αγανάκτησες (άσε που είσαι πολύ βαθιά νυχτωμένος για το αν οι μαθητές έχουν κινητά ή όχι...).

Το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ η συγκεκριμένη κεραία, αλλά το τι είναι το καλύτερο δυνατό για όλους μας, δεδομένης της έκτασης που έχει πάρει η χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Προτείνω να ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά όσα γράφτηκαν... γιατί η "αγανάκτηση" πολύ εύκολη είναι, η κατανόηση κάποιων δεδομένων μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη, και χρειάζεται ψυχραιμία.

Το παιδί της Πλατείας είπε...

Μην πειράζετε τον κύριο Στάυρο τώρα ορκίστηκε βουλευτής!!!Παρόλο που είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα αφήστε να δούμε τι άποψη έχει επί του θέματος και βλέπουμε και κρίνουμε σαν ενεργοί πολίτες!!!
Προς το παρόν το θέμα ειναι όντως σοβαρό και δεν πρέπει να τρολάρουμε πάνω σε θέματα υγείας και ασφάλειας των κατοίκων.
Ελπίζω να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να φύγουν οι κεραίες απο όλες τις τοπικές αρχές!!!

Laska είπε...

Παιδί της Πλατείας,

Ούτε εσύ προφανώς διάβασες τις αναρτήσεις! Γράφεις για τον βουλευτή (πρώτα - πρώτα) και μετά "συντονισμένη προσπάθεια να φύγουν οι κεραίες" χωρίς να είσαι σε θέση να κρίνεις αν αυτό είναι το καλύτερο για τη δημόσια υγεία, κι ενώ κουβαλάς πάνω σου κινητό όλη μέρα!

Ο καθηγητής κ. Ελευθεριάδης έχει λάθος κατά την άποψή σου; Πού ακρβώς είναι το λάθος του; Προσπαθεί να μας κάνει κακό; Διόρθωσέ τον λοιπόν και φώτισέ μας με τις γνώσεις σου και συγκεκριμένα στοιχεία, αν είσαι σε θέση!

Φημολογείται ότι είσαι νέος επιστήμονας, κάτσε λοιπόν κι ενημερώσου καλά (διάβασε τουλάχιστον τις αναρτήσεις!) πριν βιαστείς να χαϊδέψεις αυτιά με τα τετριμμένα και ανόητα "έξω οι κεραίες", διότι κάποτε η πραγματικότητα θα φανεί ποια είναι, ακόμα και στο παρδαλό βασίλειο των δημαγωγών και του παραλόγου που λέγεται Ελλάδα...

Και τότε, να δούμε τι θα γράφεις!

Laska είπε...

Οικολόγοι-Παράσινοι,

Άλλη μια απόδειξη ότι δεν έχετε καν καταλάβει για ποιο πράγμα ακριβώς μιλάτε:

Σε όλες τις πηγές σας, ΔΕΝ γίνεται λόγος για τις κεραίες μικρής ισχύος που είναι μελετημένες για τοποθέτηση στον αστικό ιστό, όπως αυτή της φωτογραφίας της ανάρτησης, αλλά για τους μεγάλους πυλώνες κινητής (όπως είναι εκείνοι που έχουν οι εταιρείες κινητής στο Σκοπό και αλλού).

Οι πυλώνες εκείνοι λειτουργούν σε πολύ μεγαλύτερα συνολικά επίπεδα ισχύος, επειδή εκτελούν μικροκυματική ζεύξη μεγάλων αποστάσεων, εκτός από την εξυπηρέτηση των τοπικών τερματικών (δηλαδή κινητών τηλεφώνων) με μικρότερες ισχείς, κι έχουν και πολλά άλλα υποσυστήματα επάνω τους. Όμως, οι εκπομπές τους είναι και πάλι εστιασμένες (κατά κάποιο τρόπο σαν δέσμες φωτός από προβολείς) στις διευθύνσεις που ενδιαφέρουν τις ζεύξεις, πέρα από κατοικημένες περιοχές, ενώ οι εκπομπές προς τα κινητά γίνονται με πολύ μικρότερη ισχύ, επειδή δεν θα είχε κανένα νόημα ο κεντρικός πομπός να είναι πανίσχυρος ενώ το κινητό περιορίζεται σε μέγιστη ισχύ 2.5W.

Επίσης, μιας και αναφέρετε κάποιες επιλεγμένες επιδημιολογικές μελέτες, υπάρχουν και πάμπολλες άλλες μελέτες, που δεν έχουν βρει συσχέτιση μεταξύ προβλημάτων υγείας και χρήσης κινητών τηλεφώνων, κοιτάξτε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_radiation_and_health

Ακόμα και η μεγαλύτερη παγκόσμια μελέτη για το ζήτημα αυτό, που έγινε από 13 χώρες (INTERPHONE project) δεν είχε εντοπίσει συσχέτιση μεταξύ της χρήσης κινητού τηλεφώνου και εγκεφαλικών όγκων (επειδή το κινητό είναι σε επαφή με το κεφάλι του χρήστη).

Ποιος λοιπόν έχει δίκιο; Αυτοί που λένε ότι υπάρχει πρόβλημα, αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει, οι χιλιάδες γονείς που παίρνουν κινητό στα παιδιά τους, ή το 98% του πληθυσμού που έχει κινητό τηλέφωνο στη χώρα μας και το χρησιμοποιεί όλη μέρα;

Πώς μπορούν να προστατευθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλοι αυτοί οι χρήστες κινητών τηλεφώνων;

Ο καθηγητής του ΑΠΘ μας δηλώνει καθαρά: "καλύτερα να είμαστε κοντά σε κεραία παρά μακριά. Και αυτό επειδή το κινητό το χρησιμοποιούμε κολλημένο στο αφτί μας, οπότε μεγιστοποιούμε και την απορρόφηση ακτινοβολίας από την περιοχή αυτή του εγκεφάλου. Χειρότερα δεν γίνεται δηλαδή. Την ώρα που μιλάμε στο κινητό, η απορροφούμενη δόση από την ακτινοβολία μπορεί να είναι, όχι μία και δύο, αλλά χίλιες και πλέον φορές μεγαλύτερη από αυτήν που δεχόμεθα λόγω των κεραιών, ακριβώς λόγω του ότι το έχουμε πάνω στο αφτί μας. Γι' αυτό είναι καλό να χρησιμοποιούμε το λεγόμενο «hands free», γιατί μειώνουμε σημαντικά το πρόβλημα. Προτιμώ λοιπόν να δουλεύει το κινητό στη χαμηλότερη δυνατή ισχύ. Αρα θέλω να έχω πυκνό δίκτυο κεραιών που διαμορφώνουν ομαλή κατανομή σήματος, επαρκούς ισχύος."

Δεν είναι απόλυτα λογική και τεκμηριωμένη η θέση του, και δεν είναι κατανοητή ακόμα και από εκείνους που δεν έχουν τις σχετικές τεχνικές γνώσεις;

Τη στιγμή λοιπόν που ΟΛΟΙ έχουν κινητό, και κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να σταματήσει τη χρήση του, δεν θα πρέπει να ακολουθήσουμε την οδό που θα μειώσει την ακτινοβολία του κινητού μας, επειδή αυτό είναι κολλημένο στο κεφάλι και το σώμα μας, και επειδή περιβαλλόμαστε όλη μέρα από χιλιάδες άλλους ανθρώπους με κινητό σε μικρές αποστάσεις (πολύ μικρότερες από εκείνες των "κακών κεραιών");

Πού ακριβώς διαφωνείτε λοιπόν με αυτά; Απαντήσετε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και με στοιχεία, αν μπορείτε, αλλιώτικα αυτοκατατάσσεστε σε μια κατηγορία που δεν σας άρεσε καθόλου όπως την χαρακτήρισα πιο πάνω...

jotiko είπε...

Οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου, αντιδρούν στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας πλησίον του σχολείου.

Για το σκοπό αυτό προβαίνουν σε καταγγελτικές δράσεις και νομικές ενέργειες και ζητούν τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας στη συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας και αποτροπής του κινδύνου που εγκυμονεί για την υγεία των παιδιών και τη δημόσια υγεία γενικότερα.

Σήμερα, 11-07-2012 θα παρασταθούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 8.30, στο Πνευματικό Κέντρο, όπου θα συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως, για να καταγγείλουμε το γεγονός.

Το παιδί της Πλατείας είπε...

@Laska
Φίλε Laska επειδή το θέμα με την κεραία και γενικά με την ακτινοβολία ειναι αρκετά ΣΟΒΑΡΟ προτείνω να ενημερωθείς σφαιρικά για το θέμα και μετά να κάνεις την διάγνωση σου αν φταίνε τα κινητά η οι κεραίες
Πιστευώ ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να πάρουν άμεση θέση διότι καμουφλαρισμένη κεραία σε χώρο πυκνοκατοικημένο κάτι κρύβει απο πίσω...δεν ειναι θέμα ΜΟΝΟ δημόσιας υγείας αλλά και θέμα ηθικής κατάπτωσης δηλαδή μου τα σκάνε σε νοίκι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (πχ το λιγότερο δύο χιλιάδες ευρώ) και καμουφλάρουν μια κεραία σε μια περιοχή όπου διαμένει αρκετός κόσμος...δεν την έχουν βάλει στο ΣΧΟΙΝΑΡΙ αλλά ειναι μέσα στην Χώρα άρα κάτι γίνεται!!!
Τώρα κάποιοι λένε για να πιάνει το καλύτερο σήμα το κινητό και που ξέρω εγώ εαν δεν με παρακολουθούν κάποιοι άλλοι που έχουν καμουφλάρει την κεραία...

ατζάρντο είπε...

όπως και να έχει, δεν παύει να είναι μια κεραία η οποια κάνει συγκεκριμένη δουλειά.........
Laska
μπορείς ν πάρεις μια κεραια να τη βαλεις στο σπιτι σου δεν παιζει θεμα, αν δεν το εχεις κανει ηδη...μα τετοια πρεμουρα πια, εχεις ψαξει ολο το ιντερνετ για να αποδειξεις ποσο αβλαβης και καλη ειναι...ειναι οντως πολλα τα λεφτα, ξερει το παιδι της πλατειας.
στο κατω κατω, αμα ηταν οκ, τοτε γιατι την καμουφλαρουν?για να μην κρυωνει?ας την παρει(ς) καποιος αγκαλισα τοτε, δεν θα του κανει κακο!

Laska είπε...

Παιδί της Πλατείας, Ατζάρντο,

Εγώ δεν εκθέτω τις δικές μου απόψεις, αλλά πατάω στους ώμους κάποιων που έχουν το υπόβαθρο να γνωρίζουν περισσότερα από μένα, όπως είναι ο καθηγητής του ΑΠΘ του οποίου μετέφερα εδώ το άρθρο, και οι άλλες πηγές (ΕΕΤΤ κλπ) που παραθέτω.

Αν θέλετε να τους διορθώσετε, εδώ είμαι και περιμένω (θα τους ειδοποιήσουμε κιόλας ότι έχετε βρει το σφάλμα τους!)

Συνεχίζειτε όμως μάλλον να είστε προκατειλημμένοι (αναμενόμενο, χάρη στο έργο της παραπληροφόρησης που γίνεται εδώ και χρόνια, το όποίο όμως πολύ παραδόξως δεν κάνει κανέναν να μη χρησιμοποιεί "για χάσιμο" το κινητό, παρόλους τους τόσους "κινδύνους" - αλλά τις κεραίες τις φοβάστε, φοβερή αταβιστική αντίδραση, επειδή ίσως είναι ...μεγαλύτερες!!!)...

Η κεραία αυτού του τύπου δεν μπαίνει στο "Σχοινάρι" αλλά μέσα στον αστικό ιστό ΑΚΡΙΒΩΣ για να λειτουργεί με πολύ μικρή ισχύ (χαμηλή ακτινοβολία) και επίσης για να κάνει και τα χιλιάδες κινητά γύρω της να λειτουργούν και εκείνα με την ελάχιστη δυνατή ακτινοβολία.

Αν η κεραία του τύπου αυτού ήταν στο "Σχοινάρι" ή κάπου αλλού μακριά, τα κινητά που κουβαλάτε όλη μέρα κολλημένα στο κεφάλι σας θα λειτουργούσαν στη ΜΕΓΙΣΤΗ ισχύ, πολλαπλασιάζοντας την έκθεσή σας σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία και αυξάνοντας το ρίσκο (που λένε και οι Οικολόγοι)!!!


Μα τι στο καλό, ελληνικά τα γράφω!!!

ατζάρντο είπε...

βρε εσυ ελληνικα τα γραφεις και καταλαβαινουμε, συγγνωμη αλλα δεν ειμαστε και διδακτορες!στον τομεα υγεια θα μου επιτρεψεις να εχω τις προκαταληψεις μου ναι!δλδ πχ, αν αυτος ο κυριος(ή ο οποιοσδήποτε, δεν τον ξερω καν τον ανθρωπο!)εχει παρει 100.000ε απο τη νοκια για να λεει αυτα που λεει, εσύ πώς θα το καταλάβαινες?επειδη το λεει καποιος που φερει και ενα βαρυ τιτλο, με τα μπουνια και εμεις????
οσο για το κινητο, εγω δεν ειχα στο σχολειο, γιατι οι γονεις μου μου το απαγορευαν και επισης συνήθως το εχω ξεχασμενο στο σπιτι...
προφανως η απομακρυνση της κεραιας δε θα μας λυσει το προβλημα!η χρηση ομως το κινητου ειναι θεμα του καθενος και της αντιληψης του, οτι αυτο το πραγμα του κανει κακο.
αν θες να συζητησουμε αυτο, τοτε ενταξει...οσο για το σχολειο, εγω ημουν παντα υπερ στο να μην χρησιμοποιουνται μεσα στο σχολεια, παρα μονο σε περιπτωσεις εκτακτης αναγκης..(που και παλι δε χρειαζεται, οοοολα τα σχολεια εχουν σταθερο τηλ)οχι μονο για την ακτινοβολια που βομβαρδιζει τα παιδια που βρισκονται στην αναπτυξη οσο και για την τη χρηση που τους γινονται...βιντεο, πορνο, πλακες κτλ...

ατζάρντο είπε...

δλδ και στο φιναλε και ολα ετσι ειναι να ειναι οπως τα λεει ο κ. καθηγητης,ποιος μου εξασφαλιζει οτι αυτη η εταιρια και η καθε εταιρια θα θεσει τις κεραιες σε προβλεπομενη λειτουργια και δε θα κανει του κεφαλιου και του κερδους της..ας βγαλουν μια μελετη, καποιοι φορεις μαζι και το ξανασυζηταμε.αλλα στη χωρα του κανω ο,τι θελω και οπως το θελω, προτιμω να μην εχω μια κεραια πανω απο το κεφαλι μου.

E-πότης είπε...

Ρε τι κεραίες και λαλακίες συζητάτε όλοι σας; Δεν πάμε να πάθουμε κααρκίνο όλοι μας! Εδώ έρχεται στη Ζάκυνθο ο εμίρης του Κατάρ. Θα κάνει τον ΑΠΣ Ζάκυνθος Μάντσεστερ Σίτυ. Ζακυνθάρα ολέ! Τρέμε Μαρινάκη...

dennis είπε...

LASKA σε βλεπω πολυ ανετο και καθυσηχαστικο για τις κεραιες ,μηπως να εκανες μια αιτηση να σου βαλουν μια στη ταρατσα σου ,ετσι δεν θα ειχες κανενα κινδυνο ,μιας και το κινητο σου θα εξεπεμπε στη πιο χαμηλη ενταση . ΒΡΕ ΚΕΡΑΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Laska είπε...

@all

Σε μια κοινωνία όπου κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν, και όπου η απάτη, η κλοπή και η κατάχρηση πάει σύννεφο σε όλα τα επίπεδα, από το μανάβη που κλέβει στο ζύγι μέχρι το αισχρό ιερατείο και τους άλλους "ηγέτες" της χώρας, δεν μου προξενεί βέβαια εκπληξη ότι είστε τόσο "επιφυλακτικοί"...

Εκείνο που μου προκαλεί έκπληξη είναι ότι δεν φαίνεται να μπορείτε να συνειδητοποιήσετε, ότι αν υπάρχει κίνδυνος, στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του προέρχεται ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ!

Σας τρομάζει η κεραία (που είναι μακριά σας και θα λειτουργήσει ως προστασία, μειώνοντας την ακτινοβολία του κινητού ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ) και ΔΕΝ σας τρομάζουν τα χιλιάδες κινητά πάνω σας και πλάι σας, να εκπέμπουν στη μέγιστη ισχύ τους!!!

Και μια και αναφέρετε λεφτά, δωροδοκίες, με υποψιάζεστε ότι τα παίρνω από τις εταιρείες κινητής κλπ (μαθημένοι αναμφίβολα από τα βιώματά σας στην ελληνική πραγματικότητα της απόλυτης διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα), αν βάλετε το μυαλό σας να λειτουργήσει θα καταλάβετε ότι και οι εταιρείες κινητής θα "καθάριζαν" χωρίς πολλά - πολλά έξοδα (και χωρίς να δωροδοκούν αδρά καθηγητές Πανεπιστημίων και κάτι τύπους σαν εμένα) βάζοντας τον ΕΛΑΧΙΣΤΟ αριθμό κεραιών (π.χ. μια μόνο στο Σκοπό), κι όχι αναπτύσσοντας τον πιο ενδεδειγμένο τύπο δικτύου με πολλές μικρές εγκαταστάσεις, που προβλέπουν οι προδιαγραφές! (Εκτός και πιστεύετε ότι τις μικρές κεραίες τις προσφέρει τζάμπα η Μέρκελ στις εταιρείες κινητής, για να σας κάνει να βγάλετε καρκίνο...)

Και με ΜΙΑ μόνο κεραία στο Σκοπό, η δουλειά θα γινόταν! Αλλά τα κινητά σας θα σας ακτινοβολούσαν χιλιάδες φορές περισσότερο, γιατί θα προσπαθούσαν να αντισταθμίσουν το χαμηλότερο και χειρότερης ποιότητας σήμα από τη μακρινή κεντρική κεραία!

Αλλά, είπαμε, ζούμε στη χώρα όπου τα πάντα είναι κουτοπόνηρα. Διώξτε λοιπόν ως τρομαγμένοι ιθαγενείς με κραυγές, αλαλαγμούς, ξόρκια και αγωνιστικές παντιέρες τις "κακές μικρές κεραίες" από εκεί που οι μελέτες λένε ότι θα έπρεπε να είναι για να ελαχιστοποιείται η έκθεσή σας σε ακτινοβολία, και απολαύστε μετά επάξια να "λούζεστε" όλη μέρα και κάθε μέρα την ακτινοβολία του κινητού σας στο μέγιστο, ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, κι από αυτά των άλλων γύρω σας. Πολύ "λογικό", έτσι δεν είναι;;; Όπως πολλές, πολλές άλλες "λογικές" επιλογές αυτής της "ευρωπαϊκής" κοινωνίας μας, που είναι η πρώτη στα θανατηφόρα τροχαία, στα ναρκωτικά, στην παιδική παχυσαρκία, στην πολυφαρμακία, στον αλκοολισμό και άλλα τέτοια "επιτεύγματα"...

Κι εγώ μαζί σας!! Φέρτε το πλακάτ με τις νεκροκεφαλές!! Αέρα, αέρα, να φύγει η κεραίαααααααα!! ΟΥ-ΟΥ-ΟΥΟΥΟΥ!!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΓΚΡΡΡ! ΟΥΓΚΑ-ΟΥΓΚΑ-ΟΥΓΚΑ!! ΜΠΡΡΡΡΡΡΡ!! ΩΩΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα: Όλοι έχουν άδικο εκτός από το Λιάσκα...

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη Laska ηθελα να πω

Laska είπε...

Χωραΐτη,

Έτσι είναι αγαπητέ, αν έτσι νομίζετε. Τουλάχιστον εγώ τεκμηριώνω όσα γράφω και δεν βλέπω να διαψεύδει κάποιος (ούτε καν οι εκκωφαντικά σιωπηλοί πλέον Οικολόγοι - Πράσινοι) τα γραφόμενα του καθηγητή με στοιχεία, μόνο ο φόβος και η άγνοια "απαντούν"...

Είπαμε εξάλλου, με πήρατε χαμπάρι, με πλήρωσαν οι εταιρείες κινητής 100.000 ευρώ και με δασκάλεψαν για να γράφω αυτά που τις συμφέρει, όχι την πραγματικότητα όπως την εκθέτουν οι άσχετοι και κουμπούρες οι καθηγητές Πυρηνικής Φυσικής του ΑΠΘ (που και εκείνοι βέβαια τα παίρνουν όλοι χοντρά από τις εταιρείες κινητής και τον Σόρος)!!

Θέλουν όλοι αυτοί (κι εγώ μαζί) να γεμίσουν τον κόσμο εκατομμύρια διαβολικές κεραίες (τελικά μαζί με κάθε κινητό θα δίνεται δώρο και μια κεραία κινητής για το σπίτι), για να πάθει ο κόσμος ένα σωρό αρρώστιες και να βγάλει το κακό σπυρί στον κ...!

Με αυτό το φοβερό και πανούργο κόλπο τους, οι εταιρείες θα βγάλουν σίγουρα το κακό όνομα που επιθυμούν και θα χάσουν τους πελάτες τους, πετυχαίνοντας τον απώτερο διαβολικό στόχο τους, αλλά το πράγμα δεν σταματά εδώ!!!!

Μέσω των κολασμένων εταιρειών κινητής προετοιμάζεται κιόλας κρυφά και μουλωχτά η εισβολή ανθρωποφάγων Αρειανών τεράτων με τεράστιο πουλί και γουρλωμένα μάτια, που θα πεταχτούν έξω από τα κινητά να μας φάνε, όπως επίσης και το Βασίλειο του Αντίχριστου - αλλά μην το πεις πουθενά, μας ακούνε...

Vas.Trian. είπε...

@LASKA
POSTARISMATA POY EINAI KATHARA SPEKOULA, MHN MPENEIS STON KOPO NA APANTAS. [ SPEKOULA DIOTI MERIKOI EKMETALEYONTE THN ASXETOSYNH, AMATHEIA, AGNOIA, ANYDEOTHTA EPI THEMATON].

NA ROTHSEIS GIATI DEN EKANAN POTE THEMA GIA TA PARAKATO:

1) TOPIKOS RADIOSTATHMOS ERT AM 927KHz ISXIOS 50.0000 WATT

2) AM PYRGOU 200.000 WATT

3) AM KERKYRAS 150.000 WATT

4) AM AMALIADAS 90.000 WATT

5) RADAR PLOION 8GHz EOS 12GHz ISXIOS APO 5800 WATT EOS 12000 WATT ME PILOTO TOYS 5.6MHZ ISXIOS APO 1500 WATT MEXRI KAI 3200 WATT

KAI POLLA POLLA ALLA POY TA KSEREIS.


NA SOU PO EK TON PROTERON GIATI DEN AKOUSES POTE TIPOTA, DIOTI AM DEN FTIAXNEI PLEON KANENAS STON KOSMO KAI TA RADAR KATASKEYAZONTE APO ETEREIES POY DEN DINOUN MIZES, DIOTI EINAI EPIVEVEOMENO OTI KARKINOGONES SYXNOTHTES EINAI AYTES APO 0-30MHz.

Vas.Trian. είπε...

@LASKA

http://www.swisscom.ch/en/ghq/responsibility/sustainable-living-and-working/radiation-and-health/less-radiation.html

H EPIVEVEOSH OSON ANAFEREIS ME APODEIKSEIS .

Laska είπε...

@VAS. TRIAN.

Παρόλο που η απορρόφηση ενέργειας από τους ανθρώπινους ιστούς μεταβάλλεται με τη συχνότητα, ώστε δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα όλες οι συχνότητες, ούτε έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και επικινδυνότητα όλα τα συστήματα εκπομπής, άρα οι γενικεύσεις είναι παραπλανητικές, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι άνθρωποι ανησυχούν μόνο για ό,τι "γνωρίζουν" ή τους έχουν "ενημερώσει" οι καλοθελητές, ή βλέπουν γύρω τους (π.χ. τις κεραίες κινητής), ενώ επί πολλά χρόνια δέχονται ακτινοβολία από πάμπολλες άλλες πηγές γύρω τους, όπως είναι πολύ γενικά αυτές που περιγράφεις, τις οποίες αγνοούν παντελώς.

Ένα άλλο παράδειγμα που υπάρχει σε πολλά σπίτια στις μέρες μας είναι τα συστήματα Wi-Fi, μερικά από τα οποία δημιουργούν εντάσεις πεδίου συγκρίσιμες με εκείνες ενός κινητού τηλεφώνου (ή μεγαλύτερες υπό συνθήκες) και λειτουργούν συνεχώς σε μικρή απόσταση από ανθρώπους που κατά τα άλλα φοβούνται ...τις κεραίες κινητής!

Άλλο παράδειγμα, οι φούρνοι μικροκυμάτων, πηγές μικροκυματικής ακτινοβολίας πολύ μεγάλης ισχύος, που μπορεί να έχουν σημαντική διαρροή ακτινοβολίας ΜΕΣΑ στο σπίτι αν δεν λειτουργούν σωστά (αλλά αυτά δεν τα ξέρουν ακόμη οι διάφοροι αγνοί "σωτήρες", η κινητή είναι βλέπεις πιο εύκολος "στόχος").

Ελπίζω να πάει έστω ένας αναγνώστης να διαβάσει τους συνδέσμους που παρατέθηκαν. Δύσκολο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Δημιουργήσαμε έναν τεχνικό πολιτισμό που βασίζεται σε εκπομπές ακτινοβολίας πολλών τύπων, οπότε θα πρέπει να μάθουμε να ενημερωνόμαστε υπεύθυνα και να διαχειριζόμαστε τον κίνδυνο από τα συστήματα που κατά τα άλλα μας εξυπηρετούν τόσο.

Το πιο δυσάρεστο είναι ότι η παραπληροφόρηση, η δημαγωγία, η τρομοκρατία και το ψέμα βασιλεύουν, εξυπηρετώντας σκοπιμότητες που καμμία σχέση δεν έχουν με την προστασία των πολιτών και τελικά τους βλάπτουν, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που ενημερώνονται σωστά για τέτοια θέματα και ακόμα λιγότεροι εκείνοι που τολμάνε να μιλήσουν γι' αυτά...

Και οι κατά τα άλλα φοβισμένοι από τις "κακές κεραίες" κυκλοφορούν με ένα κινητό που λειτουργεί στη μέγιστη ισχύ όλη μέρα πάνω τους!!

Ο παραλογισμός στη χώρα του "μην σκέφτεσαι!!", στα καλύτερά του...

Vas.Trian. είπε...

@laska
AYTO EINAI H SPEKOULA FILE.

PERASA 12 MHNES SE ENA APO TA RADAR TOY ETHNIKOU SYSTHMATOS EPITHRISHS ME ISXH 120 MEGAWATT SE SYXNOTHTES IDIES PERIPOY ME TON MIKROKYMATON [ DEN THS ANAFERO GIA LOGOYS ASFALEIAS ] POIOS APO AYTOUS TOYS POLITIKANTIDES MPOREI NA MOY PEI EMENA KAI OSON PERASAME, KAI THA PERASOUN APO EKEI OTI MIA KERAIA EINAI EPIVLAVES KAI ISOS PATHO/PATHOYME KARKINO????

GIA NA KOIMATE HSHXOS O KATHE "OIKOLOGOS" PRASINOS TROGAME [ KAI TRONE ] SE HMERHSIA VASH AKTINOVOLIA POY ENAS APLOS ANTHROPOS THA DEXTEI SE 1000 XRONIA [ VASH MELETHS OLLANDIKOU PANEPHSTHMIOY ].


KALA THA KANOUN LOIPON NA TO VOULOSOUN OSOI "SPEKOYLAROUN ME THS KERAIES" DIOTI OYTE EXOUN ALLA OYTE EIXAN POTE THN EYKAIREIA NA APODHKSOUN OTI TO ANTHROPINO SOMA MPOREI NA DEXTEI PERISOTERA APO OSA MERIKOI "EPISTHMONES" ANAFEROUN SE MELETES XORIS STOIXEIA.


EAN THELOUN NA LENE OTI EINAI OIKOLOGOI AS KOITAKSOUN ALLA....P.X. YDROFOROS ORIZONTAS.....XYTY, TA HMEROPLOIA POY AFHNOUN TA SKATA TOYS STON LAGANA [ YPARXEI VIDEO ] KAI POLLA ALLA POY EXOUME STO NHSI.

ALLA ORE MHN EKMETALEYESTE THN ASXETOSYNH MERIKON GIA NA KANETE PSHFOUS.

Vas.Trian. είπε...

@LASKA
GIA TA MICROWAVE
ENA APLO PEIRAMA EINAI APLO GIA NA DEI KAPOIOS EAN O FOYRNOS MIKROKYMATON EINAI AFSALES [ KLOVOS ] VAZEIS MESA TO MIKROKYMATON TO KINHTO SOY KAI TO KALEIS APO TO STATHERO....EAN XTYPHSEI....PETA TON FOYRNO DIOTI O KLOVOS EINAI LATHOS.

trollaktikos είπε...

http://syrizazante.wordpress.com/2012/07/16/%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84/
ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥ.ΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ...

Vas.Trian. είπε...

@ALL
KATEVASTE OSOI EXETE IPHONE, ANDROID THN DOREAN EFARMOGH [ APP ] G-MON

KANTE EGKATASTASH KAI DEITE SE ONLINE XRONO:

1) THN TOPOTHESIA THS KERAIAS [ APO GOOGLE MAPS ]

2) THN AKTINOVOLIA THS [ SE db ]

3) TO ID THS KERAIAS [ ETEREIA, MAXIMUM ISXH, EPISTREFOMENA KTL ]

4) EPIVLAVES KERAIES [ OSES KSEPERNOUN TA -67db ]

AFOU TA KANETE OLA AYTA, ENHMEROSTE KAI OSOUS THELOUN NA SYNEXIZOUN THN SPEKOULA GIA TO POY EINAI OI "KRYMENES KERAIES" GIA EDO O KOSMOS XANETE KAI TO NINI XTENIZETE.