Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Πενήντα χρονώνε κουβέντες. (Μια ακόμα ιστορία)

Ο παπάς, την εποχή που υπηρετούσε στο χωριό του κάμπου, έμενε σε ένα λυόμενο. Στην αυλή του, ξεχωριστά από το σπίτι, υπήρχε ένα πλυσταριό. Εκεί μέσα τριγύριζαν λίγες ελεύθερες κότες από τη γειτονιά. Όποτε έβρισκε ευκαιρία και δεν τον έβλεπε κανένας, ο καλός παπάς, έριχνε λίγο καλαμπόκι στις κοτούλες για να τις μαζέψει μέσα στο πλυσταριό. Και όταν πήγαίνανε να βγούνε από την πόρτα, την οποία είχε αφήσει σχεδόν κλειστή, -ώ του θαύματος- η πόρτα έκλεινε με το κορμί της κότας μέσα, αλλά το κεφάλι της έξω. Η άμοιρη δεν προλάβαινε να βγάλει "κιχ". Ούτε γάτα ήτανε, ούτε ζημία έκαμε. Πέρασε λίγος καιρός και η γειτόνισσα που είχε τις κότες, κατάλαβε πως κάποιος έβαλε χέρι στις κότες της. Φυσικά δεν πήγαινε το μυαλό της στον παπά. Πήγε και του ζήτησε να προχωρήσει στον αφορισμό του κλεφτοκοτά. Ο παπάς δεν της χάλασε το χατήρι. Μέρος του αφοριστικού κείμενου (περίπου) ήταν το εξής: "Πάντα μαύρα να φορεί, ποτέ του να μην παντρευτεί, επιβήτωρ στο κρεββάτι και η κάσα του γιομάτη". Η γειτόνισσα κατάλαβε ότι ο κλεφτοκοτάς θα έχει πάντα πένθος, αφού θα φορεί μαύρα, ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ του, το "επιβήτωρ" πιθανολογώ ότι δεν το κατάλαβε, και για κάσα θα νόμισε φέρετρο. Ο παπάς είπε σε αυτούς που γνώριζαν, ότι δεν είχε πρόβλημα αφού πάντα ως παπάς θα φορεί μαύρα, δεν θα παντρευτεί ποτέ του (όχι άλλη φορά εννοούσε, αλλά τελικά ξαναπαντρεύτηκε, όμως αυτό είναι μιά άλλη ιστορία), επιβήτωρ ήτανε, αφού δεν άφηνε ούτε γάτα, και το κασόνι του (που είχανε παλιά οι περισσότεροι και βάζανε τρόφιμα κλπ.) θα είναι πάντα γεμάτο.
Post: Ζακύνθιος ΚΑΣ
Bookmark and Share

15 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

min ginese kakos! an parigoroyn mia xira otan petheni h pethera tis kai einai epibitores stis olonixties, polis o misthos! ESY kane olonixties me radiofonikes konserbopoihmenes litoyrgies kai OLA ta PSYCHOSABBATA, AMHN! Se enoxli o papas esena?

youlia olomplava είπε...

αν εισαι γενος ευγενη Αγιου απο την Βενετια ΦΕΝΕΤΕ ομορφη η θανατια μασκα σου οσο κι'αν σε βασανισουν, αλλα αν πεθανεις νεα κορη αισχροκερδει Καλαματιανου, η γκριματσα σου ειναι κακασχημη οταν δεις την θεση που σου διαλεξαν οι δεμονες στον αλλο κοσμο, (ευλογανε δεν ευλογανε οι παπαδες την κασα τους, και τα γενια τους)!

Laska είπε...

Να γράψω τώρα, ή να μην γράψω; Ιδού το δίλλημα!

Θα περιοριστώ στα εξής: Δεν είναι "πενήντα χρονώνε κουβέντες" μόνο...

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται από την πρώτη φορά που κάποιο πλάσμα που άρχιζε σιγά - σιγά να μοιάζει με εκείνο που σήμερα λέγεται "άνθρωπος", άρχισε να νιώθει φόβο για όσα δεν καταλάβαινε, και μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης, τα απέδωσε σε φανταστικά "υπερφυσικά" πανίσχυρα όντα, τους "θεούς".

Από τότε βρέθηκαν κάποιοι τύποι που κατάλαβαν πόσο μεγάλη αξία είχε η δεισιδαιμονία των άλλων και την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, για να ζουν παρασιτικά και επιβλαβώς για τους συνανθρώπους τους, τους οποίους αποβλακώνουν εσκεμμένα για να τους απομυζούν...

Αυτό είναι το αισχρό ιερατείο, το όνειδος και η τροχοπέδη της Ανθρωπότητας, οι κύριοι υποκινητές του μίσους μεταξύ των ανθρώπων και οι πλουσιότεροι "ακτήμονες" δούλοι του χρήματος...

youlia olomplava είπε...

@LASKA: αλλο εριφιο, αλλο προβατο!

Vas.Trian. είπε...

@LASKA
GIA ROTA KANAN PAPA NA SOU PEI THN GNOMH TOY GIA TO CERN [ EGO EKANA TO LATHOS KAI ROTHSA ]

mousitsa είπε...

Καλή μου Yioula αναρωτιέμαι...τι πίνεις;;;(το ίδιο αναρωτιέμαι βεβαίως, όταν, κατά καιρούς, τα σχόλιά σου, παραδόξως,είναι κατανοητά και επίκαιρα!)

Laska είπε...

@ VAS. TRIAN.

Να ρωτήσω παπά για το CERN; Αυτό είναι αντίστοιχο σαν να ρωτάω επιστήμονα του CERN για την ...αγιαστούρα!

Χωρίς αστεία τώρα, ας σοβαρέψουμε και λίγο, είναι γνωστό ότι οι επιστήμονες του CERN είναι όργανα του Τρισκατάρατου Εξαποδώ!

Διαβάστε ευσεβώς την (αναμφίβολα θεόπνευστη) επιστολήν του Σεβασμιωτάτου και Σοφολογιωτάτου Ποιμένος Πειραιώς (+) Σεραφείμ(+) προς νουθεσίαν των αμνοεριφίων περί αυτού του διαβολικού και κατάπτυστου ιδρύματος της απωλείας, καθώς και περί του σατανικού Μποζονίου του Αντίχριστου και κατηραμένου θαμώνος της Κολάσεως, Χιγκς:

http://roides.wordpress.com/2012/07/05/5july12b/

Χαρακτηριστικόν απόσπασμα:

"Ετεροκίνητα νευρόσπαστα τού αρχαίου δαίμονος οι θεωρίες!

(Σημείωσις: προηγουμένως, ο σοφότατος Πατήρ ανέλυσε λεπτομερώς και κατέλυσε Θεία Χάριτι τας επικρατούσας εσφαλμένας και διαβολικώς φαύλας θεωρίας κοσμολογίας, ως βαθύς γνώστης τους που τυγχάνει, εξ Επιφοιτήσεως.)

Όλες οι ανωτέρω θεωρίες επιχειρούν νά ερμηνεύσουν τό φαινόμενο τής ζωής χωρίς καμμία αναφορά ή μάλλον μέ παγερά άρνηση καί αποστροφή στό Υπερούσιο Πρόσωπο τού Παναγίου Θεού καί αποδεικνύονται μέ τόν τρόπο αυτό ετεροκίνητα νευρόσπαστα τού αρχαίου δαίμονος, τά οποία μεταβάλλουν τήν επιστήμη από αλήθεια καί θάμβος σέ πανουργία καί διαστροφή, γιατί επιδιώκουν νά πείσουν ότι η τάξις, η αρμονία η σκέψις, η τελονομία, η σκοπιμότης καί η πρόδηλος σοφία πού διέπει τό υλικό Σύμπαν προέρχεται από άλλογες καί ασυνείδητες μονάδες ύλης πού μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, έδρασαν καί δρούν μέ αιτία τήν τυχαιότητα."

(Μου θυμίζει αυτούς που καταδιώκουν τις κεραίες κινητής χωρίς να ξέρουν καν για τι πρόκειται...)

Και ο Σοφότατος και Πανεπιστήμων Τσομπάνος καταλήγων κτυπά ως καταπέλτης του Θεού το Κακόν:

"...πίσω από αυτές τίς τρομακτικές καί αίσχιστες γιά τήν ανθρώπινη προσωπικότητα, τήν ανθρώπινη ιστορία καί τήν ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται τό αποκρουστικό πρόσωπο τού διαμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια καί κατεχόμενοι από αυτά μπορούν νά μωρολογούν μέ τέτοιες ανοησίες!"

(Και μετά σου λένε μερικοί, ότι οι παπάδες δεν σκορπίζουν το γέλιο!!)

youlia olomplava είπε...

Ο Πειραιώς (Ο ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΟΤΟΜΏΝ) εξηγεί γιατί «επιτέθηκε» στο CERN http://www.romfea.gr/epikairotita/13160-o-mitropolitis-peiraios-gia-to-cern .....η δε ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι πρεπει να πιστευουμε ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΠΟΙΗΤΗ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ σωματίδιο δεν ειναι θεικο, η καποια θεια δυναμη, αλλα Του Θεού οπως ολα τα κτισματα Του υπο το φως.

Vas.Trian. είπε...

@Laska

"(Μου θυμίζει αυτούς που καταδιώκουν τις κεραίες κινητής χωρίς να ξέρουν καν για τι πρόκειται...)"

ANEVASE TOYS THS FOTOGRAFIES APO TO FACEBOOK....GIA NA KSEROUN ME POION MILANE....OTAN MILANE GIA KERAIES :)

Laska είπε...

@VAS. TRIAN.

Κατά τη γνώμη μου το ποιος είναι αυτός που λέει κάτι έχει πολύ μικρότερη σημασία από το αν αυτό που λέει αντανακλά την πραγματικότητα ή όχι.

Έτσι, η "ανωνυμία" εξυπηρετεί πολύ σε δημόσια fora: Ούτε οι συμφωνούντες ούτε οι διαφωνούντες δεν διαμορφώνουν τη γνώμη τους με βάση το πρόσωπο εκείνου που εκφράζεται και το αν τον συμπαθούν ή όχι, αλλά εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να βγάλουν συμπεράσματα μόνο από ό,τι λέει...

(Αν, βέβαια, θελήσουν να τα διαβάσουν προσεκτικά και να σκεφθούν!)

(Η περίπτωση του καθηγητή του ΑΠΘ είναι διαφορετική, διότι κατέχει δημόσια θέση σχετική με το αντικείμενο της συζήτησης και έχει αποστολή του την απόκτηση και κατόπιν τη μετάδοση τεκμηριωμένων επιστημονικά γνώσεων στους συνανθρώπους του.)

Vas.Trian. είπε...

@LASKA
SYMFONO MAZI SOU, H OYSIA EINAI OTI MERIKOI MILANE GIA MELETES SE TEXNOLOGIES POY:

1) APO TA 120WATT POY HTAN TO ARXIKO EPIPEDO EKPOMPHS TON SYSTHMATON GSM EXEI PESEI STA 5 WATT

2) O PALMOS APO TOYS 240HZ EXEI PESEI STOYS 60HZ [ OSO DHLADH KAI TO REYMA ]

3) XORES OPOS H DANIA, ELVETIA, BELGIO, OLLANDIA EKSIKIONONTE ME THN MELETH POY EKANAN [ KAI SYNEXIZOUN NA KANOUN ] ORISMENA KRATIKA ERGASTHRIA KAI OLOI SYMFONOUN OTI OSO PERISOTERES KERAIES YPARXOUN TOSO LIGOTERH AKTINOVOLIA YPARXEI, TOSO STON ELEYTHERO XORO OSO KAI STO ATOMO OS APODEKTH.

4) H TEXNOLOGIA KATASKEYHS KERAION EXEI ALLAKSEI KAI ALLZEI ME GRHGOROYS RYTHMOUS [ ME APLA LOGIA ] MIA KERAIA SE YPSOS DEKA METRON APO THN EPIFANEIA TOY EDAFOUS H AKTINOVOLIA THS ME TA 5 GIA NA FTASEI STO EDAFOS XREIAZETE MIA APOSTASH 200 METRON OPOTE TA 5 WATT GINONTE PERIPOU 2.5 [ OSO KAI TA KINHTA SE FULL ISXH.

POIA MELETH EINAI AYTH POY EXEI ANAFORES GIA TA PARAPANO GIA NA VGENEI O KATHE PSIFOTHYRAS NA KANEI SPEKOULA????

TO INTERNET DEN EINAI MONON GIA POSTARISMATA STON ATSARANTO, AS DIAVAZOUN OSOI DEN EXOUN IDEA H OSOI KAI KALA EXOUN GNOMH GIA MERIKA PRAGMATA.

Laska είπε...

@Vas. Trian.

Δυστυχώς στη χώρα του "μην σκέφτεσαι!!!" δεν έχει καμια σημασία η πραγματικότητα! Ο "θεός της Ελλάδας" φροντίζει για όλα! Μέχρι και για εκατοντάδες χιλιάδες παχυλά αμειβόμενες αργομισθίες στο Δημόσιο!

Και μην μας αναφέρεις τους "κουτόφραγκους" και τις "μελέτες" τους, αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται, δεν γεννήθηκαν μαθημένοι, όπως εμείς, οι γονιδιακά ταυτόσημοι απόγονοι του Αριστοτέλους και του Δημόκριτου!

Είναι γνωστό, ότι όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι κουτόφραγκοι τρώγανε βελανίδια στις σπηλιές τους, άσε που είναι το ποίμνιο του διαβολικού και αιρετικού Πάπα, άσε που μας μισούν απύθμενα και όλοι τους είναι "ανθέλληνες" επειδή είμαστε ...καλύτεροί τους!!!

Αν δεν ξεφύγει κάποτε αυτή η χώρα από τη μαυρίλα του Βυζαντινού Μεσαίωνα που την κατατρέχει, δεν πρόκειται ποτέ να διακριθεί για τίποτε άλλο εκτός από τα δεκάδες αρνητικά ρεκόρ σε όλους τους τομείς, τα οποία επαξίως έχει κατακτήσει...

16xronos είπε...

o lou8iros itan o megalyteros "an8ellinas", mas zileve! einai olofanero afto !!

Vas.Trian. είπε...

@Laska
EINAI KAI POLLA ALLA POY SYNDIAZOUN AYTO TO PAZL.....

DIAVAZO :
Όσο και εάν σας φαίνεται απίστευτο, είναι το Facebook καθώς εκείνο που μετράει είναι όχι ο προορισμός,
http://imerazante.gr/2012/07/14/50164.

YPARXOYN 4 MELETES APO ELLHNIKA PANEPHSTHMIA POY KATELHKSAN OLES STO IDIO SYMPERASMA:

8 STOYS DEKA XRHSTES TOY FACEBOOK SERFAROUN MHXANIKA, DHLADH KANOUN CLICK SE OTI VLEPOYN XORIS NA KRATANE TIPOTA, 6 STOYS 10 EXOUN KANEI CLICK SE LINKS POY DEN THYMOUNTE KAI 9 STOYS 10 EXEI STHN LISTA FILON ATOMA TA OPOIA OYTE GNORIZEI ALLA OYTE MILAEI THN GLOSSA TOYS.

EAN LOIPON LASKA, O EKASTOTE DHMOSIOGRAFOS,POLITIKOS GIA NA POYLHSEI DHMOSIEYEI OTI VREI MPROSTA TOY O "BLAKAS" ANAGNOSTHS-PSIFOFOROS PISTEYEI AYTA POY AKOYEI. EIDIKA STO NHSI YPARXOUN POLLOI POY DEN EXOUN IDEA GIA THS NEES TEXNOLOGIES [ VLEPE GSM ANTENNAS ].

PARE PARADEIGMA TON FILO MAS TON ATSARANTO, TYGXANEI NA EINAI RADIOERASITEXNHS, DEN EIDA NA KANEI ENA POST SXETIKA ME THS KERAIES KINHTHS THLEFONIAS.
TO IDIO KAI H EFHMERIDES, GRAPSANE AYTO POY OI OIKOLOGOI THELANE ALLA KANEIS DEN ROTHSE ENAN APO TOYS TOSOUS RADIOERASITEXNES TOY NHSIOY. [ DEN EINAI OI TRELOI POY DEN EXOUN TI NA KANOUN KAI STEINOUN KERAIES H GEMIZOUN TA AYTOKINITA TOYS ME KERAIES ]

EAN LOIPON OI DHMOSIOGRAFOI EKANAN THN DOYLEIA TOYS OPOS EPREPE DEN THA EIXAME OYTE YPOLOIMATA TOY BYZANTIOY OYTE TOYRISTES ME 180 EURO THN EVDOMADA KAI PANO APO OLA DEN THA EIXAME POLITIKOYS KAREKLOKENTAYROYS [ VLEPE KOLYRI, DEN EFARMOZETE TIPOTA APO OSA EIXE EKSAGGEILEI TON FEVROYARIO KAI AKOMA DEN EXEI KATATHESEI PARETHSH ].

EAN EXO KAPOY ADIKO H LATHOS SE AYTA POY ANAFERO, ENHMEROSEME NA KSERO.

Vas.Trian. είπε...

@LASKA
KATI POY KSEXASA.

MPOREIS SE PARAKALO NA MOU PEIS POS GINETE KAI SE OLES THS XORES THS EYROPHS TA SKOUPIDIA TA DIAXIRIZONTE IDIOTIKES ETEREIES, STO NHSI AKOYO OTI DEN ARESEI LEEI STHN DHMOTIKH ARXH H DIAXIRISH APO IDIOTES?????

DEN EIDA POTE SKOYPIDIA OYTE STO PEZODROMIO MOU, OYTE STOYS DROMOUS OYTE SE KAMIA APO THS POLHS THS ELVETIAS TA TELEYTAIA 9 XRONIA, KAI TA SKOUPIDIA TA DIAXIRIZONTE IDIOTIKES ETAIREIES.

TOSO POLY AGAPANE TO NHSI OI AIRETOI MAS???? H MHPOS TO MELI EINAI SE POSOTHTA SE OTI EXEI NA KANEI ME THN DIAXIRISH TON APORRYMATON?????