Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μέχρι πότε τα ντόπια συμφέροντα θα κρύβουν τις επιτυχίες του Τσίπρα στο εξωτερικό;

 
Με «μπαράζ» συντονισμένων επιθέσεων συγκεκριμένα ΜΜΕ επιτίθενται στην παγκόσμια περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα, διαστρεβλώνοντας με τρόπο πρωτοφανή τις συναντήσεις του, με ηγέτες ξένων χωρών. Τα γκεσέμια των καναλιών της διαπλοκής και των μεγαλοεργολάβων έχουν εξαπολύσει μύδρους και συκοφαντίες άνευ προηγουμένου με στόχο να πείσουν τους αθώους Έλληνες πολίτες ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η επίθεσή τους δεν μας εκπλήσσει. Διότι είναι εκείνα τα ΜΜΕ που αποσιωπούν το ότι ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στη σύνοδο των G8 στο Camp David, προσκεκλημένος του Αμερικανού προέδρου. Χαρακτηριστικό του καλού κλίματος που επικράτησε ήταν ότι, στο τέλος των συζητήσεων η κα. Μέρκελ του είπε ψιθυριστά στο αυτί: "Εμπρός Αλέξη για μια Ευρώπη σέξι"!!!
Bookmark and Share

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα πρέπει να γνωρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η θρασύτητα, η τζάμπα μαγκιά και ο τυχοδιωκτισμός έχουν τα όριά τους. Είναι πολύ μικροί για να χλευάζουν και να ειρωνεύονται τους πάντες και τα πάντα και ιδιώς τους (λίγους) συμμάχους που έχουμε στο εξωτερικό! Ούτε το 20% δεν έφτασαν ακόμη και η αλαζονεία τους ξεπερνάει κάθε όριο. Θα πρέπει να αποδοκιμαστούν εκείνοι που με την υπεροψία τους βλάπτουν τη χώρα!

tx είπε...

Ξέχασες να αναφέρεις και μια εσωτερική επιτυχία του Τσίπρα που πουθενά δεν αναφέρθηκε : τα "παλαιά" κόμματα απο τον πολύ φόβο δώσανε εντολή και σήμερα στο λογαριασμό μου (καταβολή σύνταξης) κατατέθηκαν 3000 ευρώ επιπλέον για αποκατάσταση των απωλειών που υπέστη η σύνταξή μου απο τους προδότες και δοσίλογους. Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε.

tx είπε...

Ξέχασες να πεις και μια εσωτερική επιτυχία του Τσίπρα που αποσιωπούν επίτηδες τα ΜΜΕ : σήμερα στο λογαρισμό που καταβάλλεται η σύνταξή μου κατατέθηκαν 3000 ευρώ παραπάνω για αποκατάσταση των απωλειών που υπέστη η σύνταξή μου απο τους προδότες της Πατρίδας και τους δοσίλογους. Σε ανακοίνωση που πρίκειται να εκδοθεί απο το ΣΥΡΙΖΑ θα τονίζεται ότι άρχισε ήδη η υλοποίση των υποσχέσεων του. Ονειρο ζω μη με ξυπνάτε !!!

Μaria είπε...

"Θα πρέπει να αποδοκιμαστούν εκείνοι που με την υπεροψία τους βλάπτουν τη χώρα!"

Μήπως μπορείς να μα πεις ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ για να μην τους ψηφίσουμε?
Επίσης,με όλο το θάρρος,θα σου ζητούσα να μας πεις ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ μας προτείνεις να ψηφίσουμε,κατή την γνώμη σου βέβαια.
Είναι τουλάχιστον φαιδρό και συνάμα θλιβερό,όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν με γλοιώδη δουλοπρέπεια,το σάπιο( καικατά την δική τους παραδοχή) σύστημα,το οποίο μας έφερε ως εδώ,μη έχοντας αξιόπιστο πολιτικό λόγο να αρθρώσουν,να επιδίδονται σε κενού περιεχομένου κορώνες ,μη αντιλαμβανόμενοι ότι η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ είναι γραμμένη στο DNA τους.

Ο φόβος ότι θα αποκαλυφτούν τα ανομήματά τους,τους έχει κυριέψει και όσο περνάνε οι μέρες που όλο και περισσότερο θα διαφαίνεται η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά και πανελλαδικά,τόσο θα καταφεύγουν σε ένα ανηλεή πόλεμο λάσπης και διαστρλεβλωσης των λεγομένων εναντίον όσων τολμούν-είτε απο ανάγκη είτε από ιδεολογία- να πουν "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ,ΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ".
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν λοιπόν είναι να ΣΙΩΠΟΥΝ...

Αυτοί,ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Εκείνοι που με την υπεροψία τους βλάπτουν τη χώρα ανήκουν σε πολλά (σε όλα ίσως) τα κόμματα, διαχρονικά. Σήμερα όμως πλειοψηφούν στο ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς.
Δεν βλάπτει με τις κορώνες κατά του Ολάντ ο κ. Τσίπρας τη χώρα; Αν δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε, είναι βέβαιο ότι σας έχει τυφλώσει κι εσάς η υπεροψία της δεύτερης θέσης (από την ανυποληψία του 4% ή του 0,01% μίας άλλοτε αυτόνομα κατερχόμενης στις εκλογές συνιστώσας).
Το σάπιο σύστημα το υπηρετούσαν και το υπηρετούν και στελέχη σας, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Δεν είναι μόνο ο πρώην Νομάρχης εκρόσωπος ενός καταδικαστέου συστήματος, είναι και πολλά προβεβλημένα στελέχη σας που έχουν κάνει τις δουλειές τους άριστα τόσα χρόνια με τους κολλητούς τους από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα.

Πολλοί ψηφοφόροι σας το γνωρίζουν και γι' αυτό έριξαν σωρηδόν τα ασταύρωτα (σε Ζάκυνθο και Αθήνα που τουλάχιστον γνωρίζω)! Από το "δεν δικαιούνται να ομιλούν" ελπίζω μόνο να μην καταλήξετε στο "εγέρθητω". Μικρή είναι η απόσταση!

Η πρότασή μου: Αναλογα πως βλεπει κανείς την ευρωπαική πορεία της Ελλάδας, είτε γνήσια αριστερά, δηλαδη ΚΚΕ (προσοχή στις απομιμήσεις!), είτε ΔΗΜΑΡ. Τα δύο αυτά κόμματα δεν έχουν δημαγωγούς στους κόλπους τους!

Μaria είπε...

Περιληπτικά:

Η προσφορά του Σύριζα στην Ζάκυνθο έχει καταδειχτεί πολλές φορές με καίριες παρεμβάσεις σε αθλιότητες που επιχειρήθηκαν εναντίον των ζακυνθινών πχ αγορά οικοπέδου από των πρώην Νομάρχη,αποτροπή δημιουργίας ΧΥΤΥ στον Λίβα,εναντίωση στις μνημονιακές επιλογές του Δημάρχου με τα γνωστά χαράτσια σε νερό και δημοτικά τέλη, κτλ.
Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ στο δημοτικό συμβούλιο, ψήφιζαν με χέρια και με πόδια ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Αυτά περί το "ποιοί υπηρέτησαν και υπηρετούν το σύστημα".

Καινοφανής βέβαια αποτελεί και η προτροπή σου αν δεν επιλέξει ο κόσμος να ψηφίσει ΔΗΜΑΡ,τότε να ψηφίσει ΚΚΕ!!! ,η οποία δείχνει την σύγχυση και την ταραχή στην οποία έχετε περιέλθει -ίσως και εκ του γεγονότος ότι ακόμα και οι "εγέρθητω" που αναφέρεις είχαν μεγαλύτερη πεισικότητα από εσάς-.

Πέρα από αυτά όμως,προέχει το εξής:
Στο σταυροδρόμι που φτάσαμε ,ποιόν δρόμο πρέπει να πάρουμε προς όφελος πάντα του δοκιμαζόμενου λαού?

Να αποτελέσουμε τα "εξαπτέρυγα" στους ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΈΝΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ και τις καταστροφικές πολιτικές τους ή να πάμε προς μία αριστερή προοδευτική κατεύθυνση που παρά τις επιμέρους διαφορές των συνιστωσών της,θα μπορέσει να εγγυηθεί και την απαλλαγή από το μνημόνιο και τις καταστροφικές συνέπειές του,αλλά και την δίκαιη κατανομή των βαρών του οικονομικού -και όχι μόνο-εγκλήματος που επιτέλέστηκε?

Σαν πρώτο μέτρο προς αυτήν τη κατεύθυνση πχ η ΔΗΜΑΡ συμπορεύεται στο αυτονόητο δηλ στην καταψήφιση του πακέτου των νέων μέτρων που έρχονται άμεσα ,οι οποίοι θα φτάσουν μισθούς και συντάξεις σε επίπεδο Βουλγαρίας?

Ανώνυμος είπε...

Η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το οικόπεδο που επρόκειτο να αγοράσει η Νομαρχία είναι αξιέπαινη, ωστόσο αναδύει διάχυτη εμπάθεια κατά των συμβούλων της παράταξης Στραβοπόδη, οπου ενώ αντιτάχθηκαν και αυτοί στην απόπειρα αγοράς, είδαν τη μήνυση του ΣΥΡΙΖΑ να στρέφεται ΑΔΙΚΑ και ΑΝΑΙΤΙΑ και εναντίον τους. Προτροπή 1η: Μαζέψτε ορισμένα στελέχη τους διότι οι προσωπικές εμπάθειες κάνουν κακό!

Η ανάμειξη του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των τετραγωνικών έκανε πολύ κακό στη Ζακυνθινή κοινωνία διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να ταυτίζεται με τους απατεώνες που αντί για 5.200 μ2 δήλωναν μόνο 200 μ2. Το μέτρο είναι σωστό και δίκαιο, λάθος στη μέτρηση και τη διαδικασία έγινε και γι' αυτό γίνονται διορθώσεις. Αντί όμως να επισημάνετε το δίκαιο του μέτρου (τέλη ανάλογα με τα πραγματικά τετραγωνικά), βαπτίσατε χαράτσι θεσμοθετημένα από τα μέσα της δεκαετίας του '70 τέλη! Και πάλι λοιπόν οι προσωπικές εμπάθειες σε βάρος του Στ. Μποζίκη επικράτησαν.
Η ΔΗΜΑΡ βεβαίως και τα ψήφισε αυτά, διότι ετίθετο και εξακολουθεί να τίθεται ζήτημα επιβίωσης του Δήμου, ο οποίος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προυπολογισμό φέτος! Τι θέλετε δηλ. να απολυθούν υπάλληλοι ή θα τους καλύψει κι αυτούς ο Αλέξης με τα λεφτά που λέει πως υπάρχουν;

Το σύστημα το υπηρετούν και κάποιοι από εσάς που είναι από χρόνια κολλητοί με βασικό κομματάρχη της ΝΔ στο νησί και κάνουν μια χαρά τις δουλειές τους με αυτόν. Είναι αυτοί που είναι δεξιοί στην τσέπη και αριστεροί (imitation) στην ιδεολογία!

Το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ ως κόμματα τα φοβάστε διότι είναι πολύ πιο αγνά και γνήσια στις ιδέες του και στα στελέχη τους και δεν έχουν προσχωρήσει σε αυτά "χορτάτα περιστέρια" του ΠΑΣΟΚ!

Τη νοοτροπία του "εγέρθητω" τη βλέπουμε από μέρους σας σε καθημερινή βάση. Αρκεί μόνο κανείς να παρακολουθήσει τους αναιδέστατους και επικίνδυνους Κωνσταντοπούλου, Στρατούλη, Παπαδημούλη, Λαφαζάνη Σακοράφα, (άλλη μεταγραφή αυτή) κ.α. Φωτεινή εξαίρεση σοβαρότητας και ήθους ο Δραγασάκης. Ευτυχώς που δεν ζει ο πολύ αξιόλογος Μ. Παπαγιαννάκης να δει ποιοι τον έχουν "διαχεχτει"!

Αλήθεια νομίζετε ότι πείθετε ότι σκεφτόσαστε το δοκιμαζόμενο λαό; Τον σκέφτονται μήπως τα βολεμένα (με κάθε κυβέρνηση) μεγαλοστελέχη σας στη Ζάκυνθο;

Η δύναμη που έχετε είναι προσωρινή, καταλάβετέ το! Αν δεν ωριμάσετε πολιτικά και εάν δεν απομονώσετε πολλά από τα στελέχη σας (καθώς και τους προσχωρούντες διεφθαρμένους ΠΑΣΟΚους), ο λαός θα απογοητευθεί γρήγορα και θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του!

Μaria είπε...

Συνολικά από τα γραφόμενά σου, εύκολα κάποιος μπορεί να διαπιστώσει,ότι δεν σε έχει απασχολήσει ο Σύριζα ως μια εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση απέναντι στην ληστρική και ανθρωποφαγική πολιτική που μας υποβάλλουν και θα συνεχίσουν να μας υποβάλλουν τα συνεταιράκια,αλλά σε έχουν ενοχλήσει οι παρεμβάσεις του Σύριζα όσον αναφορά την πολιτική της Δημαρχίας.

Διαπιστώνοντας λοιπόν ότι αποφεύγεις να απαντήσεις στα καίρια θέματα που σου σου έθεσα, κρυβόμενος πίσω από τις προσωπικές σου πικρίες(που ενδιαφέρουν πολύ λίγους και πολύ λίγο),θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι η απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε στις 17 του Ιούνη είναι πέρα και πάνω από προσωπικές πικρίες,αν θέλουμε πραγματικά να βρισκόμαστε σε επαφή με την κοινωνία και τα σημερινά προβλήματά της.
Δεν θέλω να μπω σε μια τέτοια αντιπαράθεση,γατί αυτήν την στιγμή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΟΎΜΕΝΟ.
Νομίζω ότι αυτό μπορείς να το αντιληφθείς.

Άστοχες οι παραινέσεις σου για την ορθή διαχείριση των ψηφοφόρων του Σύριζα,μάλλον αφορά τον δικό σου κομματικό σχηματισμό μιας και η βεβαιότητα ότι σε περίπτωση πρωτιάς της ΝΔ θα αποτελέσετε τον τρίτο εταίρο μιας νέας συγκυβέρνησης(μαζί με το Πασόκ και την ΝΔ),είναι πέρα για πέρα εμφανής.

Μακάρι να διαψευστώ και έστω την τελευταία στιγμή να υπάρξει αποκλεισμός αυτού του ενδεχομένου.

Τελειώνοντας θα έλεγα ότι ,καλώς η κακώς,στον τόπο μας έχουμε την δυνατότητα,αν υποστηρίξουμε τον Σύριζα,να τελειώσουμε μια και καλή με τα "έργα της ημέρες" του πρώην Νομάρχη που μετά βδελυγμίας (μάλλον στα λόγια...)αποκηρύσσουν ορισμένοι.

Τι λες, δεν αξίζει τον κόπο να βοηθήσεις και εσύ?

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας δεν απαντάς μάλλον εσύ, Μάριε. Τόσα σχόλια έχεις κάνει, ακόμη δεν έχεις δώσει μια απάντηση επί της ουσίας του αρχικού σχολίου μου:
Για ποιο λόγο ο τζάμπα μάγκας αρχηγός σας ειρωνεύεται και υβρίζει τον Γάλλο Πρόεδρο, που μέχρι τώρα όχι μόνο δεν μας έχει πειράξει σε τίποτε, αλλά αντιθέτως μας υποστηρίζει;

Θα πρέπει να ξέρεις Μάριε ότι κακομαθημένα σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, τα οποία δεν έχουν δουλέψει καθόλου ή ελάχιστα στη ζωή τους ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να μας βγάλουν από τα σημερινά αδιέξοδα! Δυστυχώς!
Εγώ προσωπικά αλλά και πολλοί άλλοι αρνούμαστε να μπουμε στη λογική ότι για να φύγει η ΝΔ ή ο Γάσπαρος πρέπει να υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας κάνει κανένας από τους δύο και καταψηφίζουμε αμφότερους. Ας είχατε φροντίσει να βάλετε άλλους απέναντι από τον Γάσπαρο (και το Μποζίκη, τότε), ας είχατε μεριμνήσει να έχετε πιο υπευθυνες θέσεις και πιο ώριμο πολιτικά αρχηγό και στελέχη και τότε το συζητούσαμε. Ας είχατε φροντίσει να έχετε την πόρτα κλειστή σε στελέχη που το ΠΑΣΟΚ χρηματοδότησε επί χρόνια την καριέρα και τη διάσωση της ζωής τους και τώρα προσχωρούν σε εσάς!

Τον Γάσπαρο εγώ τον έχω επικρίνει από εδώ και μάλιστα είμαι από τους πιο δριμείς επικριτές του, ωστόσο το αντίπαλον δεος ουδόλως με πείθει ότι είναι προτιμότερο. Γι' αυτό και τα τόσα πολλά ασταύρωτα στο χώρο σας.

Δεν μπορείς να αντιπαρέρχεσαι τα κολλητιλίκια κορυφαίων σας με τον Καψαμπέλη, προς το συμφέρον αμφοτέρων, γεγονότα γνωστά στους πάντες και τις προσωπικές εμπάθειες, ανακαλύπτοντας πικρίες εκεί που δεν υπάρχουν.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο δυστυχώς ποδηγετείται από ένα συρφετό βολεμένων, δεξιών στην τσέπη, εμπαθών, με εύπλαστο κώδικα αξιών και άσχετων, κι ας μην έχουν ακόμη ασκήσει ακόμα εξουσία. Οι λίγες φωτεινές εξαιρέσεις δεν αρκούν να ισορροπήσουν την κατάσταση!

Μaria είπε...

"Διαπιστώνοντας λοιπόν ότι αποφεύγεις να απαντήσεις στα καίρια θέματα που σου έθεσα, κρυβόμενος πίσω από τις προσωπικές σου πικρίες(που ενδιαφέρουν πολύ λίγους και πολύ λίγο),θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι η απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε στις 17 του Ιούνη είναι πέρα και πάνω από προσωπικές πικρίες,αν θέλουμε πραγματικά να βρισκόμαστε σε επαφή με την κοινωνία και τα σημερινά προβλήματά της.
Δεν θέλω να μπω σε μια τέτοια αντιπαράθεση,γιατί αυτήν την στιγμή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΟΎΜΕΝΟ."
Νομίζω ότι αυτό τελικά ΔΕΝ μπορείς να το αντιληφθείς.

Αφού κρίνεις ότι είναι σημαντικότερο να ασχοληθείς με το έλασσον-για το οποίο ο ξένος τύπος δεν ασχολήθηκε καν- και όχι με το μείζον-,δεν θα ήθελα να σε ακολουθήσω σε αυτό το επίπεδο.
Φαίνεται ότι εκεί στην ΔΗΜΑΡ,εκτός του ότι διεκδικείτε την αποκλειστικότητα της σκληρής εργασίας,προτείνετε και την εκτίμησης τη πολιτικής κατάστασης στα πλαίσια του ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟΥ ,των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΙΚΡΙΩΝ και των ΥΒΡΕΩΝ.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω dimo σε απόψεις ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!