Σάββατο 5 Μαΐου 2012

99 εκλογικά τμήματα στη Ζάκυνθο.

 Για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, έχουν συσταθεί στο Νομό, 99 εκλογικά τμήματα και ένα ειδικό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών. Το σύνολο των εκλογέων ανέρχεται σε 42.313 , θα ψηφίσουν επίσης 63 ετεροδημότες εκλογείς από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της Χώρας. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δημότες, που γεννήθηκαν μέχρι και το έτος 1994 είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων: 
α) Όσοι έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους. 
β) Όσοι κατά την ημέρα τα ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό. 
γ) Όσοι για λόγους υγείας , δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.
δ) Υπάλληλοι του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ.,Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κλπ., στους οποίους, λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών, δεν θα υπάρξει δυνατότητα χορήγησης εκλογικής άδειας και 
ε) Εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών, λόγω μη συμπληρώσεως σε όλη την εφετειακή περιφέρεια του αριθμού των σαράντα (40) τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας εκλογικής περιφέρειας. 
Οι ετεροδημότες εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους, μόνο αν είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση στο Δήμο κατοικίας τους, μέχρι τις 29-02-2012
Η ψηφοφορία της Κυριακής 6 Μαΐου 2012, αρχίζει την 07.00΄ και λήγει την 19.00΄ώρα της ίδιας ημέρας.
- Η αναγνώριση των εκλογέων, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας, όλων των ασφαλιστικών ταμείων. 
- Οι εκλογείς μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους σε έναν μόνο υποψήφιο, σημειώνοντας σταυρό δίπλα στο ονοματεπώνυμό του. 
- Όλοι οι εκλογείς του Νομού θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα που είχαν ψηφίσει κατά Δημοτικές –Περιφερειακές εκλογές του 2010. 
 - Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου.

5 σχόλια:

Andriani είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
youlia olomplava είπε...

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ? (απο το ΑΡ)Ο αρχηγος των Σοσιαλιστών στην Ελλάδα προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η χώρα αντιμετωπίζει μαζική φτώχεια αν οι ψηφοφόροι ελεξουν κομματα αντι-διάσωσης στις γενικές εκλογές της Κυριακής.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ?Ευάγγελος Βενιζέλος του
"σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ" θα υποστει βαριές απώλειες από τους ψηφοφόρους που έχουν υποφέρει περισσότερο από δύο χρόνια σκληρών μέτρων λιτότητας στη χώρα από την κριση. Στο τελικο εκλογήκο του ράλι στην Αθήνα, ο Βενιζέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δήλωσε οτι οι Έλληνες ειναι αντιμέτωποι με ένα δίλημμα μεταξύ επώδυνων μέτρων για να παραμένουν στη ζώνη του 17-έθνοu ευρώ ή θα βιώσουν τα αποτελεσματα καταστροφικής επιλογής.
Οι συντηρητικοί δεσποζουν στις έρευνες της κοινής γνώμης, αλλά είναι απίθανο να είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση και έχουν δημοσίως αποκλείσει συμμετοχή με το ΠΑΣΟΚ σε συνασπισμό. Τα δύο κόμματα έχουν κυριαρχήσει στην ελληνική πολιτική σκηνή εδώ και δεκαετίες. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση ανατράπηκε το Νοέμβριο απο μια υπηρεσιακή κυβέρνηση για να βοηθήσει τη χώρα στην δεύτερη διεθνή διάσωση.

youlia olomplava είπε...

Ayto to h PASOK h GASPARO para poly timitiko k. ATSA!!!!!!!!!!!!

snowblind είπε...

Όπως φαίνεται η κυρία Αντριανή έχει φάει πολύ από ΠΑΣΟΚ και από Γάσπαρο. Μαζί με λίγο κουτόχορτο σαλάτα...

ατζάρντο είπε...

προσεχε γιατι η ψηφος στην αριστερα θα σου μπει στο ρουθουνι
βββζζζζζζζββββζζζζζζζζζ