Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ψηφίζω δαγκωτό Νέα Δημοκρατία...

...που ανακοίνωσε ότι θα φορολογήσει και τα χωράφια! Σήμερα το πρωί άκουσα στην τηλεόραση ότι η Νέα Δημοκρατία, όταν με το καλό γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα νομοθετήσει φόρο για τα χωράφια, που πολλοί έχουν ως κληρονομιά από τους παππούδες τους, αλλά τα έχουν εγκαταλείψει για να γίνουν αστοί. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε, σε ποιά μέρη έχουμε χωράφια και όταν θα φύγουμε από τις μεγαλουπόλεις θα ξέρουμε που θα φυτέψουμε κανένα μπρόκολο και καμία κολόμπα. Με αυτό το σχέδιο θα ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή, η χώρα μας θα γίνει αυτάρκης και η Νέα Δημοκρατία θα μας έχει βγάλει από την κρίση.

Bookmark and Share

5 σχόλια:

Μaria είπε...

H ΝΔ ανακοίνωσε αυτά:

Κατάργηση της φορολόγησης ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και ταυτόχρονη κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Δημιουργία ΕΤΑΚ (Ενιαίου Τέλους Ακινήτων) με ταυτόχρονη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του και με εξαίρεση των αγροτικών εκτάσεων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Αναπροσαρμογή του κόστους εκκίνησης (ΚΕ) και του ελάχιστου κόστους οικοδομής (ΕΚΚΟ) στις πραγματικές τιμές και επέκταση του ΕΚΚΟ σε όλες τις οικοδομικές άδειες (νέες κατασκευές και ανακατασκευές) και στις εγκρίσεις εργασιών μικρής κλίμακας.

Μείωση του ΦΠΑ στην οικοδομή στο 19 %.

Διατήρηση της αναστολής του Πόθεν Έσχες – για οποιαδήποτε κατοικία - για 3 χρόνια (2011 έως και 2013), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (αρθ. 28, Ν. 3986/2011).

Υπαγωγή σε αυτοτελή φορολογία 20% του ποσού της αποπληθωρισμένης υπεραξίας που προκύπτει από τη μεταβίβαση ακινήτων για ποσά άνω κάποιου ορίου.

Μείωση του Φόρου Μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των Ευρωπαϊκών Χωρών.

Επανεξέταση των συντελεστών φορολογίας, κληρονομιάς και γονικής παροχής στην κατεύθυνση της απλούστευσης και της μείωσης.

Επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών, όπου αυτές δεν υφίστανται.

Πάγωμα των Αντικειμενικών Αξιών για 5 έτη (2010 έως και 2014).

Καθολική καθιέρωση – από 1/1/2013 δια μέσου Συμβολαιογράφων – της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων, φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, καθώς και δυνατότητα δημιουργίας – για πρώτη φορά – ηλεκτρονικού εθνικού περιουσιολογίου».

Πάντως μέχρι στιγμής στα χωριά φόρο μόνο στον Μποζίκη πληρώνουνε για κοτέτσια,σταύλους,μαντρότοιχους,τέντες,πέργκολες,λοντζες,χαγιάτια,αυλές κτλ.

Λέτε αυτόν να ζήλεψαν?

PANAGIOTIS είπε...

ΕΤΟΙΜΑΖΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΤΗΛΙΑ

La Bocca Di Leone είπε...

ΣΤΑΥΡΟ
ΛΕΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ -ΑΝ ΔΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ- ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ, Η ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΥ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΕ ΑΓΡΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ 1/10 ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

ΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

ΕΣΥ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

Μaria είπε...

Ναι,περίμενε και θα σου πούνε ξανα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και θα πας πάλι να τους ξαναψηφίσεις.
Από πρόβατα άλλο τίποτα.

p2 είπε...

H politiki poy akoloythoyn einai na ta paroyn ola einai aplo den thelei mialo. Afoy mas vazei foroys kai lefta den mporoyme na vgaloyme gia na toys plirosoyme. H ellada ksepoylithike me to mnimonio 2. Opoia kyvernisi kai na erhei poy tha apoteleitai apo kat epagelma politikoys den tha kanei kalo sto lao einai oloi toys ypaliloi poy lene olo nai sta afentika toys kai me to mialo poy exei to megalitero pososto toy laoy pali aytoi tha vgoyne. Kai an kataferame na apoktisoyme kati tha mas to katasxoyn kai tha to poylisoyn sto eksoteriko. ME TIS YGEIES MAS?