Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Για ποιούς Έλληνες;


Bookmark and Share

3 σχόλια:

Μaria είπε...

Για ποιους Έλληνες?

Για αυτούς που τους σνομπάραμε και τους αποκαλούσαμε με περισσή ευκολία «παράξενους» και «ιδιότροπους».

Για αυτούς που τους περιμέναμε τον Αύγουστο-κυρίως-όπως ο χασάπης περιμένει το θρεφτάρι για το σφάξει.

Για αυτούς που πάνω τους έπρεπε να πατήσουμε για να πληρώσουμε ενοίκια 20,30,40 χιλιάδων ευρώ.

Για αυτούς που ενώ στις ξένες εταιρείες δίναμε «γη και ύδωρ»,μόλις τους βλέπαμε,τους κοιτάγαμε μόνο στην τσέπη και αν διαμαρτύρονταν κάποιος για τις υπερβολικές τιμές ή για κακό service,τους απαντούσαμε βλακωδώς με φράσεις του τύπου «αν δεν σου αρέσει να μην ξανάρθεις».

Για αυτούς που τους είχαμε «σίγουρους» και ΠΟΤΕ δεν ενδιαφερθήκαμε να τους κάνουμε μια προσφορά,μια έκπτωση βρε αδερφέ!

Για αυτούς που θεωρούσαμε ότι μια ζωή θα μας τα «ακουμπάνε» επειδή είχαμε την τύχη να ζούμε σε ένα νησί.

Για αυτούς που κοιτούσαμε-εκτός εξαιρέσεων- αντί να τους προσφέρουμε σωστή φιλοξενία,σωστό φαγητό,σωστό ποτό,σωστό,σωστό,σωστό το οτιδήποτε , κοιτούσαμε να τους «αρπάξουμε» στα γρήγορα γιατί εμείς ήμασταν οι έξυπνοι και αυτοί τα κορόιδα.

Δυστυχώς αυτοί μας τελείωσαν και μαζί με αυτούς τελείωσε και μια περίοδο ψεύτικης ευδαιμονίας που πρέπει να μας βάλει μυαλό για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.
Λάθη τα οποία δυστυχώς μερικοί συνεχίζουν και τα κάνουν ακόμα και τώρα.

(Θυμηθείτε μόνο πόσα περιστατικά αισχροκέρδειας σας έχουν αναφέρει φίλοι ή γνωστοί σας κατά την περίοδο των διακοπών τους στο νησί).

fantes είπε...

Για ποιους Ελληνες??Τοσα χρονια που ηταν??Μολις ειδαν οτι οι ξενοι δεν τους τα αφηνουν πλεον,αμεσως το γυρισαν σε δηθεν φιλελληνες,και καλα οτι εμεις θελουμε μονο ελληνες πελατες και αλλα κουφα.Κυριοι στη Ζακυνθο ζουμε και οχι στην Αυστρια που πατε διακοπες τον Δεκεμβρη,και το ποιος ειναι σωστος επαγγελματιας και ποιος οχι νομιζω οτι το ξερουμε ολοι μας.!!!

ατζάρντο είπε...

λοιπον...περυσι ηθελα και εγω ο εξυπνος να προσκαλεσω ενα ζευγαρι απο θεσσαλονικη στο μικρο νησι μας για να απολαυσουν τον ηλιο, τις παραλιες κουλουπου κουλουπου...αφου επαιρνα παντου τηλ και κοντεψα να παθω εγκεφαλικο με τις τιμες που μου ζηταγαν αποφασιζω να παρω και στο λαγανα......
παιρνω λοιπον τηλ στο λαγανα κατι ενοικιαζομενα δωματια της κακιας ωρας -γτ λεφτα πολλα δεν υπηρχαν κιολας- και μου λενε 55ε το βραδυ, χωρις πρωινο, χωρις καθαριοτητα, ισογειο και καταλαβαινετε...λεω ''δεν ειναι δυνατον'' και αποφασιζω να κανω αλλο ενα τηλεφωνημα στον ιδιο ζακυνθινονε κυριο..μονο που του εμιλησα αγγλικα για να δω τελοσπαντων ποσα λεφτα παιρνουνε..
ξερετε τί μου ειπε??????????
1 0 ευρω!!!!!!!
10 ευρω το βραδυ μονο και μονο επειδη του μιλησα αγγλικα γγτ προφανως ενομιζε ο κουτοπονηρος πως ειμαι αγγλος!
γι'αυτο και εγω λοιπον, ουτε και αλλο κοσμο θα προσκαλεσω στο νησι -και να προσκαλεσω δλδ, σπιτι μου θα τον κοιμιζω- αλλα αποφασισα και κατι αλλο..τερμα τα μαγαζια που σε γδερνουνε με 11ε το ποτο που μου ζηταγαν επερυσι, τερμα ΟΛΑ!!!!σπιτι, βεραντα με φαγητακι και ποτακι και εξοδο μονο σε μαγαζια που σε σεβονται οχι επειδη θα τους δειχνεις το βραδυ τα βυζι@ σου αλλα επειδη ξερουν πως αμα και μεινεις ευχαριστημενος θα τους ξαναπροτιμησεις και θα το πεις και τσου φιλους σου.και αυτο δεν ισχυει προφανως μονο για το Τζαντε, μα και για ολους τους κουτοπονηρους και εκμεταλευτες ειδικα στα νησια που προκειμςνου να βγαλουν λεφτα μπορει να σου παιξουν τα μεγαλυτερα κολπα!
μη σας πω κιολας απο πειρας οτι πλεον, λιγοτερο στοιχιζει να πας μια βδομαδα σε ''high'' χωρα του εξωτερικου διακοπες, παρα στη ζακυνθο ή την κερκυρα...
φουντο ρε!