Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ: Κλείνει εκκλησία επειδή οι ενορίτες πάνε σε άλλη;


Bookmark and Share

22 σχόλια:

Laska είπε...

Πού ακριβώς είναι το απίστευτο;

Όταν ένα μαγαζί δεν το προτιμά το καταναλωτικό κοινό, τότε θα πρέπει να κλείνει.

Όμως εδώ έχουμε μια διαφορά. Το έγγραφο αυτό έχει κάποια σημασία για άλλους λόγους:

Μιλά καθαρά για έσοδα (ως επιχείρηση που είναι). Με άλλα λόγια, μας λέει ότι ο θεός χρειάζεται μια επιχείρηση που λειτουργεί με έσοδα, για να λατρεύεται από τους πιστούς του. Ακόμα κι ο θεός είναι καπιταλιστής, λοιπόν!

Μας λέει ότι τα έσοδα αυτά έχουν μειωθεί δραματικά (φαίνεται θα του έβαλε χέρι ο μάνατζερ!) - αυτό δείχνει ότι όταν η αφραγκία χτυπά την πόρτα, ο θεός βγαίνει από το παράθυρο (αγκαζέ με τον Έρωτα). Αν βέβαια ήμουν πιο αισιόδοξος, θα μπορούσα ίσως να φανταστώ ότι τα κορόιδα λιγόστεψαν...

Τονίζει ότι "...η λειτουργία του ναού καθίσταται δύσκολη". Τι τον ενδιαφέρει αυτό, τον τάχατες αφοσιωμένο επί γης εκπρόσωπο του παντοδύναμου θεού; Στα δύσκολα δοκιμάζεται η πίστη, λένε. Να κάτσει στο πόστο του (πληρώνεται εξάλλου γι' αυτό αδρά από το κράτος, όχι από την Εκκλησία ΑΕ) και να ψέλνει μόνος του.

Ο Ναός χρειάζεται (λέει) νεωκόρο, ρεύμα, τηλέφωνο. Εκείνος δεν πληρώνεται ως υπεύθυνος του ναού; Αφού μάλιστα δεν έχει πελατεία (μάλλον θα φταίει κι ελόγου του) να κάνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει ανοικτός ο ναός. Ας σκουπίσει και μια φορά. Ας μην μεταθέτει τις ευθύνες του αλλού, και μάλιστα στους ενορίτες! Εκείνος ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ για να είναι εκεί!

(Όσο για το τηλέφωνο, θα το έχει ζητήσει κι αυτό ο θεός εις τας Γραφάς φαίνεται!)

Και τέλος, η δραματική επίκληση προς τους ενορίτες να βοηθήσουν με την παρουσία τους κτλ., για λόγους ακριβείας θα έπρεπε να διατυπωθεί αντικαθιστώντας τη λέξη "παρουσία" με τη λέξη "χρήματα".

Αυτά θέλει η Εκκλησία, τα χρήματα. Έχει βλέπετε πολλές "φιλανθρωπίες" να κάνει για να κορδώνεται μετά στα κανάλια της TV (θυμηθείτε τα 7 εκατομμύρια ευρώ των σάπιων κοτόπουλων της αμαρτωλής "Αλληλεγγύης" που μετονομάστηκε σε "Αποστολή" για να κάνει κι άλλα, και τα πολλά άλλα οικονομικά σκάνδαλα της "φιλάνθρωπης" αφορολόγητης Εκκλησίας ΑΕ)!

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...

Λάσκα πολύ τον έξυπνο κάνεις και τα ξέρεις όλα .
Μάλλον είσαι απο αυτούς που δεν ξέρουν τι σημαίνει εκκλησία επείδή τελευταία φορά που μπήκαν μέσα θα ήταν η ημέρα που βαπτίστηκαν .
Να ρωτήσεις τον ιερέα της ενορίας σου και μετά να μιλήσεις .

snowblind είπε...

Μπράβο ρε Λάσκα! Τα είπες πολύ σωστά! Η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας νιώθει την κρίση στο μεδούλι της. Και για να βγούμε λιγάκι εκτός νησιού, υπάρχουν εκκλησίες οι οποίες έχουν ήδη κλείσει...

Laska είπε...

Νοντσολε,

Τον ποιμένα (τσομπάνο) της ενορίας σου είναι προφανέστατο ότι τον ρωτάς υπερβολικά συχνά εσύ! Κοίτα όμως και παραέξω από το μαντρί, υπάρχει κι άλλος κόσμος.

Ίσα - ίσα επειδή ερευνώντας βρήκα τι ακριβώς σημαίνει "Εκκλησία" και θρησκεία γράφω όσα γράφω.

Εσύ όμως που είσαι χριστιανός, αν θέλεις πλήρωνε τους μαυροντυμένους τσομπαναραίους σου να σου λένε ό,τι θεϊκό παραμύθι θέλεις ν' ακούσεις. Από παραμύθια, ξέρουν πάμπολλα!

Εγώ όμως (και ολοένα και περισσότεροι άλλοι άνθρωποι) θέλουμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε αδρά (450 εκατομμύρια ευρώ φέτος) για να τρέφουν παχιούς κώλους οι ιερείς κάθε φυράματος (καταστρέφοντας, κατά τη γνώμη μας, τους συνανθρώπους μας). Να τους πληρώνουν μόνο οι πιστοί τους!

Πολύ δεν περισσότερο, θέλουμε να σταματήσουν αυτοί οι παρασιτικοί παραμυθάδες να αποτελούν κράτος εν κράτει. Να καταργηθούν οι προσευχές και τα θρησκευτικά από τα σχολεία μας (αν μη τι άλλο υπάρχουν και μαθητές που δεν είναι "ορθόδοξοι"), να σταματήσει ο κρατικά επιχορηγούμενος προσηλυτισμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας ΑΕ και να περιοριστεί αυστηρά στα ζητήματα της λατρείας, όπως άλλωστε πρέπει.

Ελπίζω λοιπόν να πας να βοηθήσεις τον παπά στην αγία τριάδα να σκουπίσει το ναό και να ψέλνει μοναχός του, βέβαια εκείνος παίρνει κρατικό μισθό για να το κάνει, εσύ όμως που είσαι πιστός και υπεράνω χρημάτων θα πας σιγουρότατα στον παράδεισο, στα δεξιά του "κυρίου", να χαϊδεύεις τα άφυλα αγγελάκια...

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Laska είπε...

Nόντσολε, (δηλαδή αυτό είναι το όνομά σου, αφού εσύ δεν χρησιμοποιείς ψευδώνυμο;)

Ωραία "σιωπή", ευσεβή χριστιανέ! (Έσκασες μου φαίνεται!)

Τσ, τσ, τσ, τι θα πει ο καλός χριστούλης για το ξέσπασμά σου αυτό, μόλις πεθάνεις και βρεθείς μπροστά του;

ΑΜΑΡΤΑΝΕΙΣ με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, αδελφέ!

Εσύ, ένας καλός "χριστιανός", βρίζεις "γυναικούλες" και "αδερφάρες" (παραβλέποντας βέβαια την ευρύτατα διαδεδομένη και ξεφωνημένη ομοφυλοφιλία μεταξύ των τσομπαναραίων σου της Εκκλησίας ΑΕ;) Ο χριστός που τάχα "τιμάς", δεν είπε "να γυρίζεις και το άλλο μάγουλο"; Δεν στο είπε ο πνευματικός σου, χαϊδεύοντάς σε (στο κεφάλι);

Βέβαια, είναι γνωστό ότι ο υποκριτικός χριστιανισμός (όπως και οι άλλες θρησκείες) κηρύττει τάχα την αγάπη αλλά στην πραγματικότητα υποδαυλίζει μόνο το μίσος για κάθε διαφορετικό ή αλλόδοξο, κι εσύ προδίδεσαι ότι έχεις ποτιστεί από το μίσος αυτό.

Μίσος για τις γυναίκες, μίσος για τις "αδερφάρες" (φαντάζομαι εσύ είσαι πολύ "άνδρας"), μίσος, μίσος!

Μπορείς λοιπόν να υμνείς ελεύθερα τον "αναστάντα" χριστό (αν τον δεις ποτέ γράψε μας) και να πληρώνεις αδρά το αισχρό παπαδαριό που γονατίζεις (ανδροπρεπώς) και του φιλάς το χέρι, αλλά δεν μπορείς να αναγκάζεις κι εμένα να κάνω το ίδιο αδιαμαρτύρητα.

Μπορείς να μισείς όσο θέλεις τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους (εξάλλου και οι δυο αυτές κατηγορίες ανθρώπων έχουν διωχθεί και χαρακτηριστεί "μιάσματα" από την Εκκλησία σου της "αγάπης"), αλλά δεν μπορείς να με αναγκάσεις να μισώ κι εγώ όπως εσύ.

Πολύ δε περισσότερο δεν μπορείς να με αναγκάσεις να σωπαίνω για τα εγκλήματα των θρησκειών και ιδιαίτερα του "αγαπησιάρη" φιλάργυρου χριστιανισμού και της αδίστακτης επιχείρησης Εκκλησίας ΑΕ, και θα με τρως στη μάπα αφού διαβάζεις αυτά που γράφω. Ούτε Μητροπολίτης να ήμουνα!

Περαστικά σου, ευσεβέστατε "άνδρα" Νοντσολούκο! Και μακριά από τις "γυναικούλες" και τις "αδερφάρες", αδελφέ! Υπάρχουν και τα καλογεράκια!

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Laska είπε...

Έτσι, μπράβο!

π.Παναγιώτης Φωτεινόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Laska είπε...

Νόντσολε,

Πάντως οι "κώλοι της μαϊμούς" έχουν όπως φαίνεται από την κουβέντα μας να πουν πολλά περισσότερα από όσα κάποιοι ευσεβείς χριστιανοί, που σκορπίζουν απλόχερα τη "γαλήνη" και την "αγάπη" που τους έχει χαρίσει ο "αναστάς" Κύριός τους, Τζίζους.

Κι εσύ, Νοντσολούκο, δεν έχεις καν τη νοημοσύνη να προσποιηθείς έστω τον ευγενικό...

Θάθελα να ξέρω, από πού κατάλαβες ότι είμαι "ιεχωβάς"! Μπορεί να είμαι και "καταραμένος Εβραίος", που σταύρωσα τον Τζίζους και πίνω το αίμα παιδιών! (Άλλη απόδειξη του τρομακτικού μίσους που σπέρνουν οι θρησκείες στα θύματά τους!)

Κάτι "ευσεβείς χριστιανοί" σαν κι εσένα έκαναν το 1891 (κι άλλες πολλές φορές παλιότερα) άγριους διωγμούς των Εβραίων στα Επτάνησα με διάφορες προφάσεις (στην Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο) σκοτώνοντας δεκάδες με τις ευλογίες των δεσποτάδων!

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες σπανιότατες εξαιρέσεις χριστιανών που προστάτευσαν Εβραίους, όπως εδώ στη Ζάκυνθο ο Επίσκοπος Χρυσόστομος (και ο Δήμαρχος Καρρέρ), νιώθοντας ίσως βαριές τύψεις για τον τρόπο που είχαν φερθεί παλιότερα στους Εβραίους οι Επτανησιακές Κοινωνίες...

Γενικά, οι χριστιανοί χάνουν ανεξήγητα την ψυχραιμία τους όταν κρίνεται το θανατολατρικό δόγμα της "ορθοδοξίας" και οι μπίζνεσμεν ρασοφόροι τσομπαναραίοι τους, υπάλληλοι της Εκκλησίας ΑΕ, αλλά μισθοδοτούμενοι από το κράτος.

Λογική απάντηση ποτέ δεν ακούς, ούτε καν απόπειρα, μόνο βρισιές και κατάρες, από αυτές που τους έχει διδάξει με τόση επιμέλεια η θρησκεία της "αγάπης"...

Ατσάραντος είπε...

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή σεξιστικά υπονοούμενα θα διαγράφονται.

Μaria είπε...

Κάποια πράγματα δεν πρέπει να ξεχνιούνται αντίθετα πρέπει να μας διδάσκουν και να μας προστατεύουν από κάθε λογής συμπεριφορές που μας να οδηγούν στο να γινόμαστε απάνθρωποι:

Η Απίστευτη Ιστορία των Εβραίων της Ζακύνθου

Συγκλονιστικό!

Laska είπε...

Το ότι ο ευσεβής Νόντσολος σβήνει μόνος του τα "σχόλιά" του είναι καλό, δείχνει σαφώς ότι μόλις κρύωσε λίγο το κεφάλι του άρχισε να ντρέπεται γι' αυτά που έγραψε, κι ότι ίσως θ' αρχίσει στο μέλλον να σκέφτεται πριν εκτοξεύσει βρισιές (προϊόντα χριστιανικής "αγάπης") όταν ακούει στο μέλλον όλο και συχνότερα να γίνεται πολύ αυστηρή κριτική στην παρασιτική κλίκα των ιερέων και την καταστροφική επίδραση της θρησκείας στους ανθρώπους.

Οι πιθανότητες για το δεύτερο είναι βέβαια πιο μικρές...

Laska είπε...

Κάτω τα χέρια από το διπλό μισθό των διπλοθεσιτών παπάδων, υπαλλήλων της Εκκλησίας ΑΕ, μισθοδοτούμενων από τον φορολογούμενο!!

Aπό το "Πρώτο θέμα":

"Να ακυρώσουν την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και προβλέπει την περικοπή των αποδοχών τους κατά 70% από τη δεύτερη θέση την οποία κατέχουν ζητούν κληρικοί, οι οποίοι παράλληλα κατέχουν και υπαλληλική θέση στον δημόσιο τομέα.

Με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) 65 κληρικοί (εφημέριοι, διάκονοι και ιεροκήρυκες), οι οποίοι παράλληλα κατέχουν και υπαλληλική θέση στον δημόσιο τομέα (εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ.), καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων», ζητούν την ακύρωση της εγκυκλίου η οποία προβλέπει ότι θα λαμβάνουν μόνο το 30% των αποδοχών της δεύτερης θέσης στην οποία απασχολούνται.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι κληρικοί που κατέχουν παράλληλα και υπαλληλική θέση ελάμβαναν πλήρεις αποδοχές από την υπαλληλική τους θέση, ενώ από την ιερατική θέση ελάμβαναν μόνο τον βασικό μισθό και το χρονοεπίδομα με βάση την ιερατική τους υπηρεσία. Μετά το ενιαίο μισθολόγιο όμως και την έκδοση της από 14.11.2011 εγκύκλιο προβλέπεται πως οι ιερείς που κατέχουν ταυτόχρονα και δεύτερη θέση στο Δημόσιο θα λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης και το 30% των αποδοχών της δεύτερης θέσης.

Μεταξύ των επιχειρημάτων που επικαλούνται στο κείμενο της προσφυγής τους οι κληρικοί είναι πως οι εφημέριοι - υπάλληλοι δεν εξομοιώνονται με άλλες κατηγορίες πολιτών που κατέχουν παράλληλα δύο υπαλληλικές θέσεις, καθώς η θέση του εφημέριου δεν λογίζεται ως υπαλληλική, αλλά ως θέση θρησκευτικού λειτουργού, που συχνά είναι προσωρινή.

Ακόμη αναφέρουν ότι, αν και μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, δεν αποκτούν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, αλλά ούτε και την ιδιότητα υπαλλήλου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, παρότι η Εκκλησία και τα νομικά της πρόσωπα είναι δημοσίου δικαίου. Τέλος, υπογραμμίζουν πως σε κάθε περίπτωση προέχουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ως εφημέριοι και δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν διοικητικοί υπάλληλοι."

Να περιοριστούν λοιπόν στα "θρησκευτικά τους καθήκοντα" και να τους πληρώνουν ΜΟΝΟ οι πιστοί τους, όχι όλοι οι φορολογούμενοι.

Laska είπε...

Από χριστιανικό blog - ακόμα και τους πιστούς σκανδαλίζει η κατάσταση με τους αργόμισθους διπλοθεσίτες παπάδες!!

Τι θα γίνει με του διπλοθεσίτες παπάδες;

Τι θα γίνει με τους αποσπασμένους στα μητροπολιτικά μέγαρα;

Τι θα γίνει με τους αργόμισθους;

Τι θα γίνει με τους Αρχιμανδρίτες-Ιερομονάχους που είναι γραμμένοι για να παίρνουν μισθό χωρίς να πατούν στις εφημεριακές θέσεις;

Πότε θα επέμβει το Ελληνικό Δημόσιο;

Ως πότε ο εμπαιγμός;

Να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος.

Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να ερευνήσει.

Μήνες τώρα από 1-15 είναι στην Αθήνα για να εξυπηρετεί την οργάνωσή του κληρικός και όμως τον μισθό τον λαμβάνει όλο στην Μητρόπολη Πάτρας.
Ως εδώ ο εμπαιγμός.


ΝΑ φύγουν όλοι οι αργόμισθοι και να αναπληρωθούν μόνο τα πραγματικά κενά.

http://alitheia-agaph.blogspot.com/2011/02/blog-post_18.html

Laska είπε...

Περισσότεροι από 300 οι «διπλοθεσίτες» ιερείς στο Δημόσιο

Σε 303 ανέρχεται συνολικά ο αριθμός των ιερέων, οι οποίοι, πέραν του ιερατικού λειτουργήματος, υπηρετούν σε φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.

...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112293277

Υπηρετούν όλοι αυτοί, ή απλά καταλαμβάνουν δυο θέσεις; Τι δουλειά έχει η αδίστακτη και αναμεμιγμένη σε πλήθος σκανδάλων (σεξουαλικών και οικονομικών) Εκκλησία ΑΕ στα σχολεία;

Laska είπε...

Διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους ΤΩΡΑ!

Διαβάστε το ερωτηματολόγιο της Ένωσης Άθεων της Ελλάδας, το οποίο απευθύνεται σε όλα τα κόμματα:

http://union.atheia.gr/?page_id=1271

H εισαγωγή στο ερωτηματολόγιο:

Το αίτημα για διαχωρισμό του Κράτους και της λεγόμενης ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας είναι ώριμο εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας, και δεν είναι λίγες οι φωνές, ακόμα κι από πιστούς αυτού του δόγματος, που θεωρούν ευεργετική μια τέτοια κίνηση.

Η Ένωση Άθεων, θέλοντας να συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το θέμα, απευθύνει στα πολιτικά κόμματα ένα ερωτηματολόγιο για το διαχωρισμό Κράτους-Eκκλησίας.

Οι μεταβολές που περιγράφονται στο παρόν ερωτηματολόγιο δεν εξαντλούν τις απαραίτητες ενέργειες για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, παρά μόνο αποτελούν μια συνοπτική εικόνα του ζητήματος χωρισμένη σε θεματικές ενότητες

Οι απαντήσεις των κομμάτων (καθώς και η απουσία απαντήσεων) θα δημοσιοποιηθούν από την Ένωση στην ιστοσελίδα της και στα ΜΜΕ για ενημέρωση των πολιτών.

Παρακαλούμε απαντήστε με σαφήνεια επιλέγοντας μόνο μία από τις παρακάτω τρεις επιλογές για κάθε θεματική ενότητα:

α) Συμφωνείτε και δεσμεύεστε να προωθήσετε τις παρακάτω μεταβολές όπως έχουν με το να τις συμπεριλάβετε στο προεκλογικό σας πρόγραμμα.

β) Αντιπροτείνετε και συμπεριλαμβάνετε στο πρόγραμμά σας άλλες σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για επίτευξη του διαχωρισμού, τις οποίες παρακαλούμε να αναφέρετε.

γ) Διαφωνείτε με βάση συγκεκριμένη αιτιολόγηση, την οποία παρακαλούμε να αναφέρετε.

(Ακολουθούν τα ερωτήματα). . .

youlia olomplava είπε...

@LASKA H ELLADA EINAI ORTHODO3H XWRA KAI DEN BLEPW TA 5000000 LATHRAIOYS NA FEYGOYN ME TIPOTA AKOMA KIAN DEN DIAXORISOUME THN EKKLHSIA APO TO KRATOS, EDW THA EINAI OI LATHRAIOI! OSON AFORA TOYS FONIADES TOY "TZIZOYS" HTAN ROMAIOI, ISWS APO SIKELIA MAFIOMERIA!

Laska είπε...

Youlia,

Ώστε λοιπόν το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι οι "λαθραίοι" (φαντάζομαι εννοείς τους λαθρομετανάστες);

Δεν το ήξερα! Εγώ νόμιζα ότι τα κύρια προβλήματα αυτής της χώρας είναι άλλα: Η αυθαιρεσία και μη εφαρμογή των νόμων, ο κομματοσκυλισμός, οι σπατάλες, οι καταχρήσεις, οι ρεμούλες, τα βολέματα εκατοντάδων χιλιάδων σε αργομισθίες, οι μαϊμού συντάξεις, οι απάτες, η αδιαφορία, η απώλεια της παραγωγικότητας, η καταστροφική θρησκεία, ο οπισθοδρομισμός, η γραφειοκρατία, η βλακεία... κι άλλα τέτοια πολλά ευρύτατα διαδεδομένα μεταξύ των γηγενών στην ευσεβή, "ορθόδοξη" (και χρεωκοπημένη ακόμα μια φορά) "περήφανη" ρωμηοσύνη.

Όσο για τον "Τζίζους", οι Γραφές και η Εκκλησία ΑΕ διατείνονται μετ' επιτάσεως ότι για το "θάνατό" του φταίνε οι Εβραίοι (Ιουδαίοι)... και φροντίζουν οι πιστοί να εμβολιάζονται με γερή δόση μίσους για τους "φονιάδες του Χριστού" (Παράδειγμα: Α' Επιστολή του Απ. Παύλου προς Θεσσαλονικείς):

"...ὅτι τὰ αὐτὰ ἐπάθετε καὶ ὑμεῖς ὑπὸ τῶν ἰδίων συμφυλετῶν καθὼς καὶ αὐτοὶ ὑπὸ τῶν Ἰουδαίων, τῶν καὶ τὸν Κύριον ἀποκτεινάντων Ἰησοῦν καὶ τοὺς ἰδίους προφήτας, καὶ ἡμᾶς ἐκδιωξάντων, καὶ Θεῷ μὴ ἀρεσκόντων, καὶ πᾶσιν ἀνθρώποις ἐναντίων, κωλυόντων ἡμᾶς τοῖς ἔθνεσι λαλῆσαι ἵνα σωθῶσι..."

Να το μεταφράσουμε: "...επειδή τα ίδια πάθατε κι εσείς από τους δικούς σας ομοεθνείς, όπως έπαθαν κι εκείνοι από τους Iουδαίους. Aπ' αυτούς, δηλαδή, που σκότωσαν και τον Kύριο Iησού και τους ίδιους τους προφήτες τους κι εμάς μας καταδίωξαν, και οι οποίοι και στο Θεό δεν αρέσουν και σε όλους τους ανθρώπους αντιτίθενται..."

Μην μου πεις ότι αμφισβητείς τον "θεόπνευστο" Απ. Παύλο!

Συχνά έχω την εντύπωση ότι οι "πιστοί" ορθόδοξοι χριστιανοί δεν μελετάτε καθόλου τις Γραφές - με άλλα λόγια, δεν ξέρετε καν τι ακριβώς πιστεύετε, έχετε απλά μια πολύ θολή εικόνα - που κατά απίστευτο τρόπο αρκεί για να σας κάνει να ταΐζετε πειθήνια το αισχρό κηφηναριό των χρυσόδουλων ρασοφόρων, και να μην κάνετε ποτέ "ενοχλητικές" ερωτήσεις, ούτε καν στον εαυτό σας!...

youlia olomplava είπε...

O Pilatos phre thn apofash gia na ikanopoihsi toys Ebraioys ierarxes an kai o oxlos epai3e kai aytos ton rolo toy. Sthn Ellada ta xaratsia den prepei na epibarinoyn ton lao alla autoys poy ipe3eroyn

Laska είπε...

Youlia,

Προηγουμένως έγραψες ότι τον Τζίζους τον σκότωσαν οι Ρωμαίοι - αν εννοούσες ότι αυτοί απλά εκτέλεσαν την παραγγελία των Ιουδαίων, που δεν μπορούσαν να το κάνουν μόνοι τους, τότε καλά - αλλά θα πρέπει να εκφραζόμαστε με ακρίβεια.

(Βέβαια, όλο αυτό το ωραίο σενάριο των Γραφών δεν υπάρχει απολύτως κανένα άλλο ιστορικά τεκμηριωμένο στοιχείο που να το υποστηρίζει, ενώ οι "θεόπνευστες" και "αλάθητες" Γραφές είναι γεμάτες κραυγαλέες αντιφάσεις... Μάλλον ο θεός θά'χε πιει κανα ποτηράκι παραπάνω, όταν τις "υπαγόρευε"...)

Και μια και πηδάς από θέμα σε θέμα, όταν ο κυρίαρχος λαός επί δεκαετίες επιλέγει ηγέτες με στραβά κριτήρια, τους δίνει επανειλημμένως την εντολή και συμμετέχει με κάθε τρόπο στην καταστροφή και στην κατάχρηση, την αποδόμηση της ίδιας του της χώρας, τότε έχει κι εκείνος τις ευθύνες του και θα υποστεί τις συνέπειες, οι οποίες - δυστυχώς - θα επιπέσουν επί δικαίων και αδίκων.

Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο υπεύθυνοι πολίτες. Το κόστος της ανευθυνότητας είναι τεράστιο, όπως θα διαπιστώοσυμε θέλοντας και μη τα επόμενα χρόνια...

Και δεν θα φταίνε οι λαθρομετανάστες! Εκείνος που θα έπρεπε να σας φταίει είναι ο θεός της "ορθοδοξίας", ο οποίος απ' ό,τι φαίνεται ξέχασε τον "περιούσιο λαό" του, και δεν του ρίχνει πια ... (δανεικό) μάννα εξ ουρανού!!

youlia olomplava είπε...

εννοουσα οτι Ρωμαιοι στρατιωτες ΤΟΝ σταυρωσαν οπως και τοσοι αλλοι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!