Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Σταδιακή αποψίλωση του λόγγου του Βασιλικού;



Τουλάχιστον 50 πεύκα κομμένα, στο λόγγο του Βασιλικού και η μπουλντόζα σε θέση μάχης! Και βέβαια οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μας διαβεβαιώσουν ότι όλα είναι νόμιμα καθώς έχουν φροντίσει για τον κατάλληλο "αποχαρακτηρισμό". Και θα μας συστήσουν φαντάζομαι και έναν καλό....οφθαλμίατρο καθώς τα κομμένα δέντρα στα χαρτιά τους μάλλον δεν θα είναι ...δέντρα!!! Σημασία για το σύστημα έχει η "πελατεία", για να "πουλάει" "νόμιμα" έγγραφα και να δουλεύει το "μαγαζί" και όχι η πραγματικότητα. Και το σύστημα ζει και βασιλεύει....για πόσο ακόμα; 

Υ.Γ. Μήπως τουλάχιστον να κάνουμε κι εμείς αίτηση για το επίδομα τυφλότητας;

Post: Logo.Dio.

Bookmark and Share

13 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

DIXWS DENTRA APO THN KORYFH TOY LOGGOY EWS THN AKRH TOY AIGIALOY = DIAFANIA

youlia olomplava είπε...

AREA KAI POY YPERPOLYTELEIS OLOKENOURIES YPERSYGXRONES VILLES

Θέμιδα είπε...

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο λόγγος του Βασιλικού……

ΝΙΟΝΙΟΣ ΓΕΡΑΝΤΑΣ είπε...

Είναι παλιά η ιστορία της αποψίλωσης στο Βασιλικό. Αλήθεια που υπάρχει τώρα ο αιωνόβιος και βάλε "ΛΟΓΓΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΗ" ??????????????????????????
Ε ρε ξύλο που χρειάζεται................................

ΝΙΟΝΙΟΣ ΓΕΡΑΝΤΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kakiraxi είπε...

ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΤΙ ΝΟΜΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΟΥΣ

Laska είπε...

Το Δασαρχείο θα έπρεπε, μια και είναι της μόδας οι αλλαγές ονομάτων υπουργείων και υπηρεσιών, να μετονομαστεί σε "Πρόθυμη Υπηρεσία Γρήγορου Αποχαρακτηρισμού Δασικών Εκτάσεων και Υψηλής Προστασίας Παράνομου Κυνηγιού".

Μόνο αυτά κάνει! Κατά τα άλλα,

Δεν βλέπει τις παράνομες υλοτομήσεις και αποψιλώσεις, καθώς και τις χιλιάδες τόνους ξύλα από τα καμμένα, που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Δεν βλέπει την εκτεταμένη παρανομία των "κυνηγών", αποθρασύνοντάς τους.

Δεν εκτελεί ποτέ περιπολίες στους χώρους ευθύνης του (θα μου πείτε, δεν έμειναν και πολλά δάση, ενώ καφενεία υπάρχουν πολλά!).

Δεν απαντά στα τηλέφωνα, κι αν ποτέ απαντήσει κάποιος, η επόμενη φράση - κλισέ που ακούς είναι "δεν έχουμε προσωπικό" (οι καρέκλες με τα σακάκια είναι ντεκόρ).

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθεί, και τους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων να τους αναλάβει η Πολεοδομία, αφού έτσι κι αλλιώς τα αποχαρακτηρισμένα καταλήγουν ...οικόπεδα!

(Η Πολεοδομία ξέρει πολύ καλά από αυθαιρεσία!!)

youlia olomplava είπε...

ο "νέος νόμος" δεν επιτρέπει κτίρια στον παλαιο αιγιαλο, κλπ, αλλά κανένας δεν παύει και απονεκρονει τα κτίσματα που υπάρχουν η θα υπαρξουν (για διαφορους λογους) ΑΙΣΧΟΣ!

Μaria είπε...

Έτσι είναι Διονύση μου.
Όσο εκυνηγιότανε ο λόγγος,και εκαθαριζότανε και εκονομάγανε και οι Βασιλικιώτες δέκα δραμές.Τώρα με τσου καινούριους ιδιοκτήτες καλό είναι να συνηθίστε σε τέτοιες απλωσίες-μέχρι που να καεί φοβάμαι-.
Έπειτα καλό είναι να καθαρίσει ο τόπος λίγο.Πού θα βάλει το μπίζι του ο Πέτρος?

Θέμιδα είπε...

Για τον Γενίτσαρο λέτε;

Laska είπε...

fterina,

Θαυμάσια η λογική σου!

Δηλαδή χρειάζεται η απίστευτη βαρβαρότητα του "κυνηγιού" (δηλαδή της βασανιστικής εκτέλεσης ζώων αποκλειστικά και μόνο για τη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ κάποιων) για να προστατευθεί ο λόγγος!

(Μαζί με τη σοβαρή ενόχληση και κίνδυνο για τους περιοίκους, τις κραυγαλέες αυθαιρεσίες και παρανομίες ορισμένων "κυνηγών", τα σκουπίδια τους και τους χιλιάδες πλαστικούς κάλυκες και τόννους δηλητηριώδους μολύβδου στα δάση, κι άλλα τέτοια "δώρα" των "φυσιολατρών" αυτών!)

Το ότι κονομάγανε "δραμές" (αφορολόγητες, βέβαια!) μερικοί από το λόγγο δεν νομίζω να είναι επίσης ισχυρό επιχείρημα.

Γιατί αντί απλά να γίνεται αυτό που πρέπει σε τούτη τη χώρα, πάντα χρειάζεται μια στραβή κι ανάποδη δικαιολογία;

Δεν μπορεί επιτέλους να γίνει ποτέ το σωστό, χωρίς ν' ανακατέψουμε τίποτε άλλο;

Θέμιδα είπε...

Οποιαδήποτε αλλοίωση του φυσικού μας περιβάλλοντος θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες και σε εμάς τους ίδιους, στο ήθος και στην υγεία μας, σωματική και ψυχική.

Αλλά και από καθαρά ωφελιμιστική σκοπιά να δούμε το θέμα αυτό, μας συμφέρει να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο ότι με τόση γενναιοδωρία και η φύση και οι προγονοί μας μας χάρισαν.

AVP είπε...

Γιατί στην Ελλάδα ότι γίνεται είναι ξαφνικό;
Αν η αποψίλωση του λόγγου ακολουθεί την βάρβαρη επίθεση στην παραλία του βασιλικού σε σχεδιασμό και ανάπτυξη (συγκέντρωση χαμηλού επιπε΄δου τουριστών πχ. Λαγανά) είναι σίγουρα απογοητευτικό για τους σημερινούς ιδιοκτήτες του λόγγου που συνεχίζουν να μη σέβονται την ντοπολαλιά, κουλτούρα και το σημαντικότερο την ιστορία του τόπου.
Θα περιμέναμε απο τοπικούς παράγοντες να προστατέψουν την περιοχή χωρίς να περιορίσουν την οποιαδήποτε ανάπτυξη, που δεν θα προστατεύει μόνο το φυσκό πλούτο της περιοχής αλλά δημιουργεί και υποδομές για μια ανάπτυξη υγιή και προσοδοφόρα για όλο το χωριό.
Ας προσπαθήσουν οι νέοι ιδιοκτήτες του λόγγου έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό να αντιληφθούν ότι ο σεβασμός στις νέες και ακαλλιέργητες για την ελλάδα έννοιες, αειφόρος ανάπτυξη,.... προστασία του φυσικού πλούτου (θάλασσα,δάση κλπ) δημιουργία υποδομών για αποφυγή μόλυνσης των υδάτινων πόρων είναι μερικές από τις βασικές αρχές που πρέπει να καλλιεργηθούν για να διατηρηθεί η ταυτότητα του τόπου μας και κατ' επέκταση της χώρας μας (ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές που ζόυμε)