Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τι τρέχει με το www.zakynthos.gr;

Πάει ένας χρόνος ακριβώς που ασχοληθήκαμε με το www.zakynthos.gr και στο γιατί δεν λειτουργεί. Μετά από ένα χρόνο λοιπόν, που ακόμα δεν λειτουργεί, κάποιος το ανανέωσε 7.1.2012 και κάποιος καρπώνεται τα pay per click με διαφημιστικό banner της google. Η ερωτήσεις είναι πολλές και αφορούν τόσο τον αντιπεριφεριαρχη κ. Μυλωνά όσο και το δήμαρχο κ. Μποζίκη, Επιτροπή τουρισμού Ζακύνθου κτλ.
1) Γιατί έναν χρόνο μετά (για όσους θυμούνται 5.1.2011 είχαμε αναφερθεί εκτεταμένα στο θέμα του site) κανεις δεν έχει κάνει κάτι για να λειτουργήσει το site;
2) Ποιος καρπώνεται από την μη λειτουργία του site;
3) Γιατί έχει κωδικούς διαχείρισης κάποιος τρίτος και όχι η νομικά διαχειριστική αρχή;
4) Γιατί δεν έχουν ξεκινήσει δικαστικές αγωγές στον διαχειριστή του site για δυσφήμιση του νησιού, διαφυγόντα κέρδη κτλ από την επιτροπή τουρισμού του νησιού;
Σε μια εποχή που δεν υπάρχουν κρατικά χρήματα για άμεση διαφήμιση του νησιού και του τουριστικού προϊόντος σε εκθέσεις, forum κτλ είναι αδιανόητο η τοπική παράγοντες να αγνοούν παντελώς το ΕΡΓΑΛΕΙΟ που έχουν στα χερια τους. Είναι αδιανόητο έναν χρόνο μετά να μην έχει ασχοληθεί κανεις με το σχετικό θέμα και να έχει αφεθεί στην διαχείριση τρίτον, που από το διαφημιστικό banner και μονο έχουν κέρδος. Είναι αδιανόητο να έχουν σπαταληθεί τόσα χρήματα για την κατασκευή περιοδικού του δήμου την ώρα που η ιστοσελίδα θα αποτελούσε εργαλείο διαφήμισης του νησιού. Είναι αδιανόητο συνομιλητές Μπλόγκερς να μην έχετε αντιδράσει τόσο εσείς όσο και αυτοί που διοικούν τον τόπο. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μαζεύουμε υπογραφές ζητώντας την κατασκευή του site;
Post. Vas.Trian.

Bookmark and Share

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την ιστοσελίδα συμφωνούμε απόλυτα!
Ομως σε ότι αφορά το περιοδικό του Δήμου θα διαφωνήσω!
Ο ρόλος ενός δημοτικού περιοδικού δεν είναι να διαφημίζει το νησί αλλά να αποτελεί εργαλείο πολιτισμού ενημέρωσης και επικοινωνίας των δημοτών. Άσχετα αν το συγκεκριμμένο περιοδικό με την ποιότητα και την σκωπτική του διάθεση (ίσως το καλύτερο περιοδικό της αυτοδιοίκησης)κατάφερε να διαφημίσει το νησί ανά την επικράτεια.

youlia olomplava είπε...

to Zante.gr ειναι ι.χ. url και οι ιδιοκτητες μπορουν να το μεταχειριστουν, να το ενοικιασουν, η να το αφηνουν αδειο. Το περιοδικο του δημου δεν εχει προσφερει σε κανενα παρα στους δημοσιογραφους του δημου που μισθοδοτει. Θα ηταν προτιμοτερο να διαθετουν τα χρηματα σε κοινωνικο φαρμακειο λογο του οτι για να ταισουν τα εγγονια οι παπουδες κοβουν το κεφαλαιο της φαρμακευτικης αρωγης τους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι έμμισθοι του Δήμου. Το κοινωνικό φαρμακείο λειτουργεί και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα όπως επίσης το παντοπωλείο και το εστιατόριο. Εσύ όμως τι έχεις προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο εκτός από το να κάθεσαι όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή και να μαγαρίζεις το μπλόγκ του Ατσάραντου;

ΜΑΚΗΣ ΜΠΕΚΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Vas.Trian. είπε...

@ARTSI-PELAOU
DEN MPORO NA SE KATALAVO...

Ο ρόλος ενός δημοτικού περιοδικού δεν είναι να διαφημίζει το νησί αλλά .............ίσως το καλύτερο περιοδικό της αυτοδιοίκησης)κατάφερε να διαφημίσει το νησί ανά την επικράτεια.

TELIKA DIAFIMIZEI TO PERIODIKO TO NHSI H OXI?

OPOS KAI NA XEI H ANAFORA MOY STO PERIODIKO EINAI TYPIKH KAI OXI OYSIASTIKH.

youlia olomplava είπε...

ολα καλα! λιγμενα μακαρονια και κονσερβες στο πιατο καθε ανεργου, λιγμενο λαδι στο καθε λαμπογυαλο του καθε φτωχου που δεν πληρωσε χαρατσι στην ΔΕΗ! αρθρα για γοθρμε συνταγες για να τρςνε τα ματια ψαρια και να φιγουραρουν οι ψωροπεριφανοι υποκριτες! οκ ΖΑΝΤΕ ΜΟΥ!!!!!!!

youlia olomplava είπε...

αν εχουν ανοιξει τις πορτες τα κοινωνικα εστιατορια, παντοπωλεια, και φαρμακεια γραψτε ενα αρθρο με στατιστικες για τον αριθμο ατομων που ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ, αντι για περιοδικα με τις προστυχες του καθε νεοπλουτου παπαγαλου, και μετα να μου πεις ΕΣΥ ποια ειμαι εγω σε ποιο blog!

youlia olomplava είπε...

εκτως απο το βιβλιο μου περι του μαφιοζου Πελλιζαγαρας γραφω και ενα βιβλιο για την αριστοκρατια του Fullton St. Moytro/Gianniass!

youlia olomplava είπε...

το'πε το'πε ο παπαγαλος!!!!!!!!!!!

Μaria είπε...

Οι ευθύνες του Δήμου και της επιτροπής Τουρισμού για αυτήν την κατάντια (με ενδεχόμενες νομικές συνέπειες) δηλ. ΠΑΡΑΝΟΜΑ ένας ιδιώτης να εκμεταλλεύεται οικονομικά το zakynthos.gr,είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.Από ότι γράφτηκε ο Δήμος ένα χρόνο τώρα είναι ενήμερος για το θέμα.Μπορεί να μας απαντήσει ποιες ενέργειες έκανε?Αν δεν κάνω λάθος ο Δήμος πχ καταβάλλει κάθε μήνα 15.000 ευρώ στους ειδικούς συνεργάτες –μερικοί εκ των οποίων είναι και δικηγόροι- και αναρωτιέται ο καθένας γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν για το θέμα.
Στην επιτροπή Τουρισμού πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρχος κ.Κολύρης.Τι ενέργειες έκανε?Έκρινε δηλ ότι για αυτό το θέμα δεν πρέπει να γίνει τίποτα την ίδια στιγμή που πχ δίνει 3.000 ευρώ για «για το σχεδιασμό του νέου Λογότυπου, που θα χρησιμοποιηθεί για την τουριστική προβολή του τουριστικού προορισμού Ζακύνθου.»?
Μάλλον κάποιοι θα νομίζουν ότι ένα περιοδικό που έφτασε να το πληρώνουμε πολύ περισσότερο από ότι μας είχαν ενημερώσει,αξίζει καλύτερης μεταχείρισης από την διαφήμιση που θα προσφέρει στο νησί μας μια ενημερωμένη ιστοσελίδα zakynthos.gr.
Και μετά μιλάμε για brand name Ζάκυνθος και zakynthos την στιγμή που ούτε ηλεκτρονικά δεν είναι άξιοι να το κατοχυρώσουν (ακόμα και ο νόμος τους δίνει το αποκλειστικό δικαίωμα).
Έμμισθοι δημοσιογράφοι του Δήμου τυπικά μπορεί να μην υπάρχουν, «άλαλοι» όμως σίγουρα ναι.
Και τελειώνοντας ας μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι και οι οι μη έμμισθοι δημοσιογράφοι,ποιός ιδιώτης είναι αυτός που έχει την διαχείριση αυτού του domain,με τι διαδικασίες και από πού τους "κρατάει"?
Το να μοιράζεις την πίτα σε τέτοια κομμάτια έτσι ώστε ο καθένας να νομίζει οτι πήρε το καλύτερο, ονομάζεται πολιτική είχε πει κάποιος.Μάλλον να είχε δίκιο.

Vas.Trian. είπε...

@nikos
http://www.corfu.gr

ESY PERIMENE ENA KALYTERO AYRIO.

Vas.Trian. είπε...

@nikos
AKOU ENA ALLO SENARIO:

EAN AYTH THN ORA KANEI KAPOIOS MIA KATAGGELEIA , OTI KAI KALA O ANTIPERIFERIARXHS VGAZEI XRHMATA APO DIAFIMISEIS STO SITE [ APO THN STIGMH POY EINAI NOMIKA YPEYTHINOS MONON AYTOS KAI KANENAS ALLOS ]

EKTOS OTI THA MPEI SE DIATHESIMOTHTA MEXRI NA GINEI EREYNA KAI DIKASTHRIO, DEN PROKEITE POTE MA POTE NA KATAFEREI NA PEISEI KANENAN OTI DEN EINAI ELEFANTAS DIOTI NOMOTHETIKA EINAI O APOKLISTIKOS YPEYTHINOS GIA TO DOMAIN OPOTE KAI YPEYTHINOS PERIEXOMENOY AYTOY.

OPOTE ANTILAMVANSESE OTI TO THEMA EINAI POLYPLEYRO [ KAI EKEI KOLLANE H EYTHINES POY ANAFERA STO ARXIKO POST ] DIOTI EAN GINEI ENA TETOIO SENARIO, KANENAS DEN THA MPOREI NA APODHKSEI OTI DEN EKANE THN KATAGGELEIA H OTI DEN EVALE TO XERAKI TOY.

GIA EMAS TOYS ASXETOYS ME TA POLITIKA EINAI ANAGKAIO NA KSEKATHARISEI TO THEMA DIOTI DEN THELOUME ALLON MOUGGO POLITIKO STO NHSI, YPARXOUN ARKETOI KAI EINAI GNOSTO POS MOYGGATHIKAN TOSO STO NHSI, OSO KAI STON YPOLOIPO KOSMO.

OPOTE KALA THA KANOUN OSOI ARXONTES TOY NHSIOY SEVONTE TON EAYTO TOYS NA VROUN AKRH SYNTOMA ME TO SXETIKO, KAI NA KSEKATHARISOUN THN KATASTASH DIOTI PAME POY PAME KATA DIAOLOY, ORA EINAI NA ARXISOUN KAI H KONTRES STA POLITIKA NA TO VOULIAKSOUME TELEIOS.

SHM. SE AYTO TO POST MOU MPOREIS NA VALEIS 10' DIOTI ISOS TELIKA EIDA TON HLIO MIA MERA PRIN ALLOUS.

Pavlius είπε...

na mazeuteite oloi kai na pate me to papi tis krisis na ton deirete

Vas.Trian. είπε...

@georgeglass
TO KAMPANAKI XTYPAO FILE GIA NA KSYPNHSETETE H GIA NA KATALAVOUN MERIKOI OTI DEN KOIMASTE.

Μaria είπε...

@GeorgesGlass
ή πραγματικά δεν ξέρεις τι ορίζει ο νόμος και εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις ή είσαι της γνωστής "κλίκας των αόματων".
Το zakynthos.gr δεν μπορεί και δεν είναι κανενός ιδιώτη.Απλά γιατί ο νόμος είναι σαφής:
http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/DomainNames/FAQ_kataxoroumenon.html#11
Το zakynthos.gr δεν είναι δικό του για να το κάνει ότι θέλει(!!!)απλά ήταν διαχειριστής του zakynthos.gr επι Γάσπαρου.
Απο κει και πέρα το τί ακριβώς συμβαίνει και ο Μυλωνάς,ο Μποζίκης και ο Κολύρης που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ(αφου και κατά το νόμο είναι δικό τους)να το εκμεταλλευτούν είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ.
Για άλλους βέβαια είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ.
Όλοι καταλαβαίνουν ποιός κερδίζει απο τις έμμεσες διαφημίσεις που φαίνονται στην σελίδα.Το ερώτημα που γεννάται είναι αυτός που χάνει,τελικά χάνει απο ανικανότητα ή απο κάτι άλλο?

agrilia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Vas.Trian. είπε...

@AGRILIA
Oποιος δεν ακούει.....

Έξω κύον εκ τας οικίας.

Έλεγαν οι παλαιοί

youlia olomplava είπε...

εάν ένας από τους διευθυντές μας ειχε μιλησει υπεύθυνα αυτή η σύγχυση δεν θα είχε ξεφύγει από τον έλεγχο τοσο φοβερα... τα αρθρα στο περιοδικο παντα τοσο ασχετα...

Μaria είπε...

re poios svinei ta sxolia?
poy einai toy george glass kai toy blue rock??????????????????

Vas.Trian. είπε...

@ATSA
ATSARANTE SE PARAKALO NA MAS ENHMEROSEIS POIOS KAI GIATI ESVHSE TO POST TOY blue rock.

SE PARAKALO EAN TO EXEIS ANEVASETO NA TOY APANTHSO EGO SXETIKA , MIAS KAI EGO ANEVASA TO THEMA ME TO ZAKYNTHOS.GR KAI DEN PROLAVA NA DIAVASO OLO TO POST POY EKANE GIA NA TOY DOSO MIA APANTHSH GIA TO POIOS EPIVALETE NA ANALAVEI THS EYTHYNES TOY.

Vas.Trian. είπε...

@BLACK

TO SXOLIO TOY blue rock TO DIAVASES????

EAN NAI SE PARAKALO MPOREIS NA TO POSTAREIS?????

DIONISIS L MARGARIS είπε...

Δημοτικοί άρχοντες βγάλτε ενα budjet για το site και πιαστε μετα τα μαγαζια να μοιρασστουν το ποσο και την αναλογια σε διαφημιστικο χωρο να τους δωσετε.Κανεις δεν θα πει οχι!όλοι οι δήμοι της Ελλαδας ετσι δουλευουν.Δειτε τα site των Νομών να πάρετε ιδέα.Δεν θέλει χρήμα,μυαλό θέλει.

Μaria είπε...

@Vas.Trian,
to diavasa opos kai oloi oi ypoloipoi.elege oti to thema einai stimeno kai oti egine apo to blog giati aytoi einai me ton mpoziki pou tous dinei doyleies kai theloyne na xtipisoune ton milona.teleione malista me tin frasi-oust lamogia.tora poios to esvise den ksero alla an to esvise o blue rock as to ksanakanei na parei apantiseis gia tis apories toy.an esi poy ekanes to thema eisai me ton "mpozikako" opos ypostirize na mas to peis mipos paroyme kai emeis kamia doyleia tora poy exoyme krisi.

Ατσάραντος είπε...

Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και οι καταγγελίες, που μπορούν να θεωρηθούν συκοφαντίες, δεν συνάδουν με το σατιρικό ύφος του blog. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή σεξιστικά υπονοούμενα θα διαγράφονται.

Vas.Trian. είπε...

@Dionisakis
DIONISAKI....2012....KAI MILAME AKOMA GIA TO WEBSITE.....TOSO MPROSTA EIMASTE....H MALLON TOSO MPROSTA MAS PEIGAN [ ARXONTES ME ORAMA ].

@Black
An anatrekseis sto blog kai koitakseis ta postarismata mou tha katalaveis oti eimai me toys Aspromayrous kai sigoura oti den anoiko stoys ypostiriktes toy Mpozikh kai opoioydhpote allou politikou, oloi osoi dioikoyn ton topo einai sto idio kazani [ vlepe matinades ana diasthmata ].

Tora gia to poios tha treksei gia to site, na ton enhmeroso:

ESTO KAI EAN XREIASTEI NA VGALOUNE KAROYLES APO TO TREKSIMO OSOI DIOIKOYN TO NHSI APO TON PROTO MEXRI TON TELEYTAIO MEXRI NA LEITOYRGHSEI TO SITE , NA EINAI SIGOYROS OTI THA TREKSOUN OSOI XREIASTEI KANENAS PARAPANO KAI KANENAS LIGOTERO, OLOI MAZI KAI TO IDIO.

@Atsa
GIA TO NHSI POY ZEIS KAI ERGAZESE, MEGALONEIS TA PAIDIA SOU, DEN EINAI SYKOFANTIA H KATANTIA TOY SITE?

EPREPE NA EINAI DEIGMA TOYRISTIKOY PORTAL ANA THN ELLADA KAI OXI TO ERGALEIO OPOIOYDHPOTE GIA NA XEIRIZETE POLITIKES KATASTASEIS.

OPOS KAI NA XEI, KRATA KAI KANA BACKUP GIATI MPOREI AYRIO NA MAS KALESEI OLOUS PAREA KANAS EISAGGELEAS [ MAKARI DHLADH MPAS KAI VROUME AKRH ]

Vas.Trian. είπε...

TO TI EINAI INTERNET, GNORIZEI KANEIS APO TOYS KYRIOUS STO VIDEO?????

http://www.youtube.com/watch?v=IUwm3ElD8Jo&feature=player_embedded

youlia olomplava είπε...

Cached pageDomain www.zakynthos.com is for sale! Offers below $15.000 USD is* (ARE) not accepted. Make a certified offer direct at Network Solutions, click here. All transactions are ... Αλλα, www.zakynthos.gr, δεν υπαρχει, μονο www.zakynthos-net.gr!!!!! ------Εκ του search engine bing!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οι υπευθυνοι τι εχουν να μας πουν;

Vas.Trian. είπε...

Η πραγματικότητα είναι δυ-
στυχώς ότι οι αιρετοί μας στην
πλειοψηφία τους είναι ψη-
φιακά αγράμματοι γι’ αυτό και
η «πίεση» που θα έπρεπε να
ασκήσουν για την επικαιροποίηση
των ιστοτόπων είναι μηδαμινή έως
και ελάχιστη, αφού είναι προφα-
νές ότι δεν το θεωρούν και σπου-
δαίο.

Τους έχει μείνει η εντύπωση
ότι όλο το internet (μάλλον κατά
τις υποδείξεις της τηλεόρασης),
είναι ή γεμάτο παιδική πορνογρα-
φία ή αργόσχολα πιτσιρίκια που
εκτονώνονται στο facebook, ελ-
λείψη υποδομών του πολιτισμού
και αθλοπαιδιάς για τα οποία είναι
οι ίδιοι διαχρονικά υπεύθυνοι.

APO PERISINO DHMOSIEYMA TOPIKHS EFHMERIDAS.

KSYPNATE REEEEEEEEEEE