Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Απορίας άξιο.

Μ' αρέσει το ραδιόφωνο, όχι μόνο γιατί δεν κουράζει τα μάτια, αλλά και γιατί δεν λερώνει τα χέρια. Έτσι, μπορώ να κάνω διάφορες δουλειές και ταυτόχρονα να περνάει και η ώρα μου. Ανάμεσα σε τόσους σταθμούς, - σύμφωνα με τα γούστα μου, και με συμπαθάτε οι υπόλοιποι,- ξεχωρίζω την ΕΡΑ. Ιδιαίτερα δεύτερο και τρίτο πρόγραμμα. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, λόγω των -συχνότατων- απεργειών, έχει όλο μουσική/τραγούδια, χωρίς μπλα-μπλά. Η καλύτερή μου! Αλλά έχω μία απορία: Αυτοί οι υπάλληλοι, με τόσα λεφτά που τους κόβουν επειδή απεργούν, (μία βδομάδα συνεχόμενη αν δεν κάνω λάθος, μέχρι σήμερα), πώς ζούνε; Γιατί, απ' ό,τι ξέρω, δεν χάνουν μόνο το μεροκάματο, αλλά πρέπει να πληρώσουν και τις συντάξιμες κρατήσεις που αναλογούν. Μήπως τους πληρώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ; Έχουν τόσο πολύ απόθεμα;
Post:Ζακύνθιος ΚΑΣ

Bookmark and Share

7 σχόλια:

Laska είπε...

Προσυπογράφω τη δημοσίευση! Τώρα τελευταία, με την πολυήμερη απεργία των "εργαζομένων" στην ΕΡΤ, το επίπεδο του προγράμματος, τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση, έχει πράγματι ανέβει θεαματικά, σε σημείο που προσωπικά άρχισα ξανά να παρακολουθώ!

Τελικά, η ΕΡΤ των 5100(!) υπαλλήλων έχει καλύτερο πρόγραμμα όταν αυτοί οι υπάλληλοι δεν "δουλεύουν";!

Γιατί λοιπόν δεν το κρατάμε έτσι, για να μην πληρώνουμε και τόσα κερατιάτικα για μια ΕΡΤ που "δεν βλέπεται";

Laska είπε...

Και κάτι ακόμα, ως απάντηση στο post: Παρόλο που οι "εργαζόμενοι" της ΕΡΤ απεργούν, παίρνουν κανονικά το μισθό τους κτλ, επειδή έχουν βρει το πολύ έξυπνο κόλπο να παρουσιάζονται όλοι τους ως "προσωπικό ασφαλείας"!

Δηλαδή, ΑΠΕΡΓΟΥΝ αλλά ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Μόνο το 2-3% απ' αυτούς έχει κάποιες περικοπές στις αποδοχές του λόγω απεργίας!!

Απεργείστε κι εσείς έτσι αν μπορείτε, κορόιδα υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, που δεν σας "βόλεψαν" στην ΕΡΤ να παίρνετε την αργομισθία σας!

Αυτή είναι η "δικαιοσύνη" των κομματικοθρεμμένων προνομιούχων!

Κοιτάξτε τι πληρώνει ο φορολογούμενος για "ΕΡΤ":

- 3 τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3),
- 2 περιφερειακά τηλεοπτικά studios (Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης),
- 1 διεθνές δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι (ERTWorld),
- 4 ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια (ΠΡΙΣΜΑ+, ΣΙΝΕ+, ΣΠΟΡ+, INFO+),
- 1 ραδιοφωνικό σταθμό διεθνούς εμβέλειας (ΕΡΑ5 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ),
- 6 ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΝΕΤ, 2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΑΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΙΛΙΑ),
- 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς,
- Κέντρα Εκπομπής σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 21 στελεχωμένα,
- 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΤ3, εκ των οποίων οι 2 τοπικής εμβέλειας (95.8, 102 FM) και ο 1 διεθνούς εμβέλειας,
- 4 Μουσικά Σύνολα (3 ορχήστρες και 1 χορωδία),
- 1 ιστοσελίδα (www.ert.gr) και
- 1 εβδομαδιαίο περιοδικό "Ραδιοτηλεόραση".

Κι όλα αυτά, ΚΥΡΙΩΣ για να έχει όργανο προπαγάνδας το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, και να "βολεύονται" 5100 "ημέτεροι"! - διότι η ποιότητα των προγραμμάτων δεν αποτελεί έγκυρη δικαιολογία...

youlia olomplava είπε...

Egw thn Kyriakh to brady kathome sthn eklekth dermatinh polythrona moy agkalia me thn eklekth MOY MIJA, kai thn theia Diana apo Dania poy-tse-emilia sto Skype sthn mega-othonh, KOUTSOMPOLEUOYME OULA TA KOYSOYRIA OULOUNONE, ki-ape-dw-pan oyla ta ERT!!!!!!!!

ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ είπε...

Ανταπεξέρχομαι την παραποίηση - διαστρέβλωση που γίνεται μέσα από τα σχόλια (Laska),
και αντί αυτού παραθέτω το άρθρο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Βαγγέλη Ιωάννου

Ενωμένοι ανατέλλουμε...


Ενας καλός φίλος μου ζήτησε να γράψω την άποψή μου γι αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ΕΡΤ. Στην αρχή – η αλήθεια είναι- δεν τον πήρα στα σοβαρά. «Πλάκα μου κάνεις;» , τον ρώτησα. «Δεν μας φτάνουν οι πολύωρες και εξαντλητικές γενικές συνελεύσεις, θέλεις και ...άποψη;» , επέμεινα με ειρωνικό ύφος, αλλά αυτός δεν ενοχλήθηκε. «Θα το εκτιμούσα εάν έμπαινες στον κόπο» , μου είπε και συνέχισε: «Θέλω να διαβάσω τη δική σου αλήθεια. Πρέπει να έχουμε όλοι ένα όραμα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση»!
Είχε δίκιο. Γι αυτό και αποφάσισα να γράψω. Με τον δικό μου τρόπο. Κι αν αυτή η επιλογή ενέχει έναν κίνδυνο, τον προτιμώ από την κρυψίνοια , την υποκρισία , το ψέμα ή ακόμα και την κωμωδία...
Συνήθως μιλάω με παραδείγματα, για να γίνομαι αμέσως πρακτικός και κατανοητός. Σήμερα θα επιμείνω περισσότερο στη θεωρητική πλευρά του πράγματος. Δεν αντιπαραθέτω τη λέξη αλήθεια στη λέψη ψέμα , παρά μόνο στις περιπτώσεις που είναι επιτακτική ανάγκη. Προτιμώ την αυθεντικότητα, διότι η εμπειρία με έχει διδάξει ότι η αλήθεια είναι πολλαπλή. Υπάρχει μια αλήθεια της στιγμής. Υπάρχει η καθαρή αλήθεια του καθενός. Πρέπει , λοιπόν, να μάθουμε να μην είμαστε απόλυτοι και –κυρίως- να μην υπεκφεύγουμε...
Δεν θα ασχοληθώ με τις πρόσκαιρες διεκδικήσεις μας , διότι πιστεύω βαθιά ότι πρέπει να ανοίξει αμέσως μια συζήτηση κι ένας διάλογος για την ΕΡΤ «της νέας εποχής». Κι αυτός ο διάλογος έχει νόημα εάν θέλουμε να οικοδομήσουμε σταθερές αρχές και σχέσεις εμπιστοσύνης. Μεταξύ μας , αλλά και με τους πολίτες. Κι επειδή δεν κτίζουμε τίποτα σταθερό στην άμμο , επιθυμώ η συζήτηση που έχει ξεκινήσει να στηριχτεί σε ξεκάθαρες ιδέες. Χωρίς ταμπέλες , χωρίς παρωπίδες, χωρίς ακρότητες και μακριά από τη μονολιθικότητα της μιας άποψης...
Πράγματι , τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ένα καθαρό όραμα. Τι θέλουμε για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τι ονειρευόμαστε για τους ανθρώπους της.
Η δική μου ενεργητικότητα και ο δικός μου ενθουσιασμός , με ωθούν μόνο σε θετικές σκέψεις. Ακόμα και μέσα σ αυτή την τρομερά δύσκολη συγκυρία. Ισως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαι φύσει αισιόδοξος.
Πιστεύω , λοιπόν, ότι μπορούν –ταυτόχρονα- να επιτευχθούν και ο εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός της ΕΡΤ.
Το μόνο που φαντάζομαι γι αυτήν είναι η πρώτη θέση στο τηλεοπτικό σκηνικό , όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν , κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων.
Θέλω κάθε αξία να αναγνωρίζεται. Πιστεύω ότι και οι πολίτες αναζητούν – όπως κι εμείς οι ίδιοι- την ΕΡΤ «της επόμενης μέρας». Οχι μια ΕΡΤ τελείως διαφορετική. Αλλά μια δημόσια ραδιοτηλεόραση , στην οποία τα σημερινά αδιέξοδα θα έχουν αρθεί.
Αυτήν την ΕΡΤ τη φαντάζομαι κυρίως ως μια ελεύθερη έκφραση.

ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Φαντάζομαι ένα ραδιόφωνο και μια τηλεόραση στα οποία μπορούμε να μιλάμε χωρίς τον κίνδυνο του αναθέματος. Μια ΕΡΤ στην οποία θα αξιοποιείται η προτωτυπία της σκέψης και των δικών της ανθρώπων. Χωρίς διακρίσεις. Με το δικαίωμα στην επιτυχία να είναι εγγυημένο σε όλους όσοι διαθέτουν τις ικανότητες...
Θέλω έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ενημέρωσης , πολιτισμού και αθλητισμού, υπόδειγμα σύγχρονης , υπεύθυνης και ευέλικτης λειτουργίας.
Οι φετινές γενικές συνελεύσεις (παρά τις αστοχίες) μας έδειξαν ότι μπορούμε να διαφωνούμε , διατηρώντας ο ένας προς τον άλλο όλο το σεβασμό , ακόμα και να αλλάζουμε άποψη. Διότι οι έξυπνοι αλλάζουν...
Και νομίζω ότι καταλάβαμε πω ς η αντιπαράθεση δεν θα πρέπει να βιώνεται ως διαίρεση , αλλά ως εμπλουτισμός. Δεν θέλουμε , άλλωστε, αφαίρεση και διαίρεση. Νομίζω ότι όλοι αναζητούμε μόνο την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό. Και , πάντως, συμφωνούμε ότι η εργασία μας και η αξία μας πρέπει να αμείβονται δίκαια. Αυτός που εργάζεται κερδίζει πάντα περισσότερα απ αυτόν που δεν εργάζεται. Αυτός που διακινδυνεύει να ανταμείβεται πάντοτε καλύτερα από κείνον που εφησυχάζει.
Ονειρεύομαι μια ΕΡΤ ικανή να συνταιριάξει την αλληλεγύη και την ευθύνη. Την προσφορά , τη χρηστικότητα και την πρωτοπορία. Την εγκυρότητα και την αξιοπιστία.
Μια ΕΡΤ παντού. Με τον πολίτη και για τον πολίτη. Μια ΕΡΤ που θα γυρίσει την πλάτη σε όσους απελπίζουν , διαιρούν , αδρανούν , υποχωρούν. Σε όσους , τέλος πάντων, δεν μιλάνε πλέον στον κόσμο διότι δεν τον καταλαβαίνουν , αλλά και διότι δεν έχουν τίποτα να του πουν...
Στην πραγματικότητα αυτή πρέπει να είναι η ανθρώπινη και παντοτινή ΕΡΤ.
Πιστεύω ότι είμαστε πολλοί που την ονειρευόμαστε, ή –αν προτιμάτε- ότι είμαστε πολλοί περισσότεροι αυτοί που θέλουμε να οικοδομήσουμε μια τέτοια ΕΡΤ , απέναντι σε κείνους που επιχείρησαν και ίσως επιχειρήσουν και στο μέλλον να γκρεμίσουν τα όνειρά μας.
Πιστεύω ότι είμαστε πολλοί αυτοί που μπορούμε να βάλουμε στόχους και να τους πετύχουμε βασιζόμενοι στην αλήθεια των επιχειρημάτων μας και όxι σε εκβιασμούς και ακρότητες.
Η επόμενη μέρα έφτασε. Και είναι η μέρα της υψηλής ευκρίνειας, των νέων μέσων , της αξιοποίησης και της σωστής διοίκησης των ανθρωπίνων πόρων. Ας φανούμε αντάξιοι των προκλήσεων...
Τελικά , ναι, είμαι «Ερτ-ικός», επειδή αγαπώ το επαγγέλμά μου κι επειδή απολαμβάνω τη συμμετοχή μου στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της πατρίδας μου. Αναγνωρίζοντας την ευθύνη και το καθήκον απέναντι στους Ελληνες πολίτες.
Μ αυτές τις σκέψεις απευθύνομαι σε όσους δεν αντέχουν την (τεχνητή και καθοδηγούμενη) αποτελμάτωση. Σε όλους όσους θέλουν να χτίσουμε μαζί την αυριανή ΕΡΤ. Και τους λέω:
*Στο χέρι μας είναι!
*Με τη συλλογική μας βούληση όλα είναι δυνατά.
*Τίποτα δεν είναι μοιραίο γι αυτόν που θέλει να τολμήσει , να δοκιμάσει , να επιχειρήσει.
*Η στάση του καθενός είναι το ύψος του.
*Η ιστορία γράφεται με τα «όχι» και όχι με τα «ναι», αρκεί να έχουμε επιχειρήματα και να μην είμαστε δογματικοί.
*Ενωμένοι ανατέλλουμε, δίνοντας ελπίδα και προοπτική.

Ζακύνθιος ΚΑΣ είπε...

@ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΙΠΠΟΤΗ Θέλω κι εγώ "την ΕΡΤ της επόμενης μέρας", θέλω κι εγώ "έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ενημέρωσης, πολιτισμού και αθλητισμού, υπόδειγμα σύγχρονης, υπεύθυνης λειτουργίας", "μια ΕΡΤ με τον πολίτη για τον πολίτη". Όμως, επειδή εγώ δεν τολμάω να κάμω απεργία γιατί χρειάζομαι και το τελευταίο σεντ, η απορία παραμένει: Πώς τα βγάζετε πέρα; Και ιδιαίτερα σήμερα, με πετσοκομμένους τους μισθούς μας...

Laska είπε...

@ Περιπλανώμενο Ιππότη

Αν εγώ διαστρεβλώνω την πραγματικότητα απλά παρουσιάζοντάς την, τότε τι ακριβώς κάνει το κουτοπόνηρο ευχολόγιο του κ. Ιωάννου, το οποίο δυστυχώς είναι μια ακόμα παπαρολογία του τύπου "αχ, καλέ, μόλις τώρα ξυπνήσαμε, τόσα χρόνια δεν βλέπαμε τίποτα, από δω και πέρα θα θέλαμε παραγωγικότητα, αξιοκρατία, αλήθεια κτλ κτλ" (τώρα πια που ο κόμπος των 5100 βολεμένων έφθασε στο χτένι του τέλους των δανεικών);

Η ΕΡΤ αποτέλεσε επί δεκαετίες τόπο βολέματος κομματόσκυλων κι αυτό επί πολλά χρόνια συζητιέται ευρέως και κατακρίνεται, χωρίς όμως καμμία κυβέρνηση να κάνει τίποτα, αλλά όλες συνέχιζαν να βολεύουν ημέτερους διορίζοντάς τους από το παράθυρο στην ΕΡΤ - που έφθασε να έχει 5100 "εργαζόμενους" και το πιο χαμηλού επιπέδου πρόγραμμα.

Ο κ. Ιωάννου φαντάζομαι κατέχει αξιοκρατικότατα τη θέση του. Δείτε πόσο αξιοκρατικά!
http://www.youtube.com/watch?v=GfDZ_ClSGUE

Ο κ. Ιωάννου προφανώς κατασυκοφαντείται όταν το όνομά του εμφανίζεται εμπλεκόμενο και πρώτο στη λίστα του αίσχους των αδρά αμοιβομένων για "υπερωρίες" με 13.496 ευρώ!!

Ο κ. Ιωάννου μας μιλά για "σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες", λες κι ο ίδιος δεν είναι πολίτης, αλλά κάτι "ανώτερο"!!

Ο κ. Ιωάννου μιλά για "όραμα" στέκοντας πάνω στα ερείπια που εκείνος κι οι όμοιοί του "ΕΡΤοπατέρες" δημιούργησαν!

Φαντάζεται κι ονειρεύεται, ως άλλος, αστείος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, μια ΕΡΤ ονειρεμένη, ιδανική, τέλεια, δημιουργική, αντικειμενική, άξια να την πληρώνει ο φορολογούμενος - αλλά γιατί δεν μας λέει με ποιανού χρήματα έκανε τα ταξιδάκια "υπερωριών" δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην Ευρώπη;

Την ώρα που οι (έστω επίσης βολεμένοι) συνάδελφοί του βλέπουν την πόρτα, εκείνος αυτοπλασάρεται αυτάρεσκα ως συνδικαλισταράς και υποψήφιος διευθυντής - με ...όνειρα για την ΕΡΤ (αμείβονται υπερωριακά και τα όνειρα, άραγε;)!

Μιλά για "εξορθολογισμό" ο άνθρωπος που βρέθηκε πρώτος - πρώτος στο κέντρο του σκανδάλου με τις ..."υπερωρίες"!!

Μιλά για "ενθουσιασμό", ένας από εκείνους που κατρακύλησαν την ακροαματικότητα και την τηλεθέαση της ΕΡΤ στο βάραθρο!! Μα, δείτε το: http://www.youtube.com/watch?v=GfDZ_ClSGUE

Μιλά για "νέα αποχή" εκείνος που προφανώς επιθυμεί σφόδρα να διατηρηθεί η "παλιά, καλή" εποχή των "υπερωριών" και της "αξιοκρατίας"!

Και μεταξύ άλλων παπαρολογιών χωρίς καμμία ουσιαστική αξία, δηλώνει "Ερτ-ικός", ενώ παρανόμως συνεργάζεται και μ'άλλα μέσα, όπως το "ΦΩΣ" - μήπως άραγε εκμεταλλεύεται την υποδομή της ΕΡΤ για να το κάνει;;

Περιπλανώμενε Ιππότη, ατύχησες χονδρά. Ωραίο "μοντέλο" βρήκες να μας παρουσιάσεις! Περιπλανήσου κι άλλο, μπας και βρεις κάποιον καλύτερο (...δύσκολο έργο!). Αν επιμείνεις, έχω κι άλλα να γράψω για την ΕΡΤ και τους ανθρώπους της, που τόσο παρουσιάζεσαι ν'αγαπάς.

Ευχαριστώ πάντως, επειδή πράγματι όποιος ψάξει έστω και λίγο, θα διαβάσει πολλά ενδιαφέροντα για τα συμβαίνοντα στην ΕΡΤ, τις απίστευτες ρεμούλες ορισμένων και τον "ωραίο" τρόπο που χρησιμοποιούν ως μαγαζάκι τους την ΕΡΤ του φορολογούμενου κάτι αξιοκράτες άνθρωποι όπως ο ευχολόγος ονειροπόλος μεγαλο-υπερωριούχος (υποψήφιος διευθυντής) πολύς κ. Ιωάννου!!