Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πώς να σχολιάσεις αυτή τη φωτογραφία με τις ζαρτινιέρες;

Bookmark and Share
 

40 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

dendra eykaliptoy den eydokimoyn? mono tsimentenia omoiomata ths kardias toy oikonomologoy/poihkrith

kostas είπε...

Μπράβο στον δημιουργό αυτού του εκτρώματος.
Καλύτερη φωτογραφία για διαφήμιση....ζαρντινιέρας δεν υπάρχει.
Ελπίζω ο νέος Μητροπολίτης να είναι ικανοποιημένος με την λειτουργικότητα της παρέμβασης και να μην χρειαστεί να τοποθετήσει και αυτός άλλες τόσες.

Μaria είπε...

Με πόσες ακριβώς ζαρντινιέρες είναι ζωσμένος ο Άγιος?
Όποιος καταφέρει και τις μετρήσει σωστά κερδίζει.

vougiateos είπε...

PACMAN.....ΣΕ ΑΣΠΡΟ ΦΟΝΤΟ!!!

foufoutos είπε...

San fitorio miazei!Apo avrio kai thermokipia...

Ti allo tha skeftoun gia na empodizoun ta paidakia pou pezan ekei

ELEOS!

kostas είπε...

Tha ta zileve mexri kai o Faraos me ta louloudia.
Alla afoy eimaste malakes kai ta anexomaste kai den pame na ta spasoyme me variopoules kala kanoun kai ta vazoyn.
Kai meta paraponiountai oti o kosmos den vazei sto pagkari.Giati na valei ,gia na agorazoun zarntinieres?

youlia olomplava είπε...

gia esas poy den diakrinate kala ayta den einai paidika sarkofagakia gia ta pethamena etromatakia sas, einai zartinieres me kakasxhma apo3hramena fyta giati nomizoyn oti oi an den diasxisis thn plateia otan gyrizis kourasmenos sto spiti kai gyrizeis olo to tetragono tha ginis athlitis toy stibou! aytoi fysika exoyn sofer kai pane 5astero club gia athlitismo

ten είπε...

καλα τα λεμε - λετε βρεθηκε ομως κανεις να κανει καποια καταγγελια για την επικινδυνοτητα αυτων

guardianAngel είπε...

toses stamnes spame to vradi tis megalis paraskeueis...kairos kai gia glastres...

ΑΙΧΜΗΡΟΣ είπε...

SUPER KITS ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ!

το νέο κίνημα θα λέγεται:

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

youlia olomplava είπε...

mono super kits poy den einai! exeis idea ti forane kai pws zoyn? arxizw na amfibalw an apodekatizoyn oxi mono ton mistho toys alla ta idia ta "tyxera" toys kai ta pagkaria

Dionysis Konstantopoulos είπε...

Εξ' όσων έχω πληροφορηθεί οι ζαρντινιέρες τοποθετήθηκαν από τον πρώην Δεσπότη για να αποθαρρύνουν τις...παιδικές δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο του Ναού. Πράξη αντιφατική αν σκεφτούμε την Αγάπη του Ιησού για τα παιδιά η οποία εκφράζεται με την ευαγγελική ρήση"αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου γιατί σ' αυτά ανήκει η βασιλεία των ουρανών. Ευελπιστώ πως ο πρόσφατα ορκισθείς διάδοχός του θα είναι περισσότερο εναρμονισμένος με τα όσα πρεσβεύει η Θρησκεία μας και θα τις αποσύρει....

Laska είπε...

Απορώ που τολμάτε, αυθάδη αμνοερίφια του διαόλου, ν' αμφισβητείτε τη θεόπνευστη διαταγή του στρουμπουλού και χρυσοποίκιλτου (πλην πένητος) αρχιΤσομπάνου σας για την σοφότατη τοποθέτηση των ζαρντινιέρων, ώστε να μην ενοχλούν τα μούλικά σας τον Άγιον, παίζοντας θορυβωδώς τις ώρες κοινής ησυχίας που το σεπτόν λείψανον αναπαύεται από τις τόσες περιφορές, τάματα και ακροάσεις!

Σας περιμένει η Κόλαση, αντίχριστοι! Ο Διάβολος έχει καταλάβει το άχρηστο σαρκίο σας, και σας βάζει να ασεβείτε και να αμαρτάνετε, για να καταστρέψει την άφθαρτη ψυχή σας!

Μην αμφισβητείτε τας βουλάς του Τσομπάνου, αδέλφια - ερίφια, διότι η γκλίτσα είναι βαριά!

Εδώ τόσοι εντόπιοι ευσεβείς πολιτικοί Άνδρες έχουν σκύψει οι ευλογημένοι(!) και φιλούν το παχουλόν, καθαρόν χεράκι του (δια να τους κοιτάξει ο Θεός και να πάρουν ψήφους), εσείς αμφισβητείτε;;

Όταν όλοι σας σύντομα θα έχετε αφήσει αυτή τη μάταιη ζωή και θα σας τρυπούν οι διάβολοι με τις τρίαινες μέσα στην κοχλάζουσα πίσσα και το πυρ της Κολάσεως, οι ζαρντινιέρες θα βρίσκονται ως ταφόπλακες ακόμα εκεί, για να διδάσκονται τα αμνοερίφια ότι όταν μιλήσει ο Δέσποτας, το κοπάδι πρέπει απλώς να σταυροκοπιέται μ' ευλάβεια, κοιτώντας το έδαφος!

Ετοιμαστείτε λοιπόν σε καμια βδομάδα να στηθείτε σε μαιανδρικές ουρές ανάμεσα στις ζαρντινιέρες - οδηγούς κοπαδιών, για να προσκυνήσετε το υαλόφρακτο χρυσοφόρο λείψανο, προσέξτε δε ν' αφήσετε καλό, δεσποτικό πουρμπουάρ, αφήστε τα περί κρίσεως και αφραγκίας, η ιερά αφορολόγητος επιχείρησις του Αγίου μας έχει σημαντικάς ανάγκας!!

youlia olomplava είπε...

Laska Laska poso Laska epi telous?

Laska είπε...

Youlia,

Όχι τόσο "λάσκα" πάντως ώστε να έχω φανταστικούς αφέντες στον ουρανό, να θεωρώ κατώτερα όντα τις γυναίκες, να προσκυνώ κόκκαλα πτωμάτων και αποκρουστικά υαλόφρακτα (λόγω σήψης) λείψανα με θανατολατρική ευλάβεια, να γονατίζω και να φιλώ τα χέρια κοιλαράδων, αναίσχυντων, γλοιωδών εμπόρων πίστης, να πιστεύω ότι οι νεκροί θ' αναστηθούν, να πιστεύω σε αγγελάκια και διαβόλους, να επικαλούμαι φανταστικούς "αγίους", να κανονίζω τη ζωή μου με βάση τη μισαλλοδοξία και τον απόλυτο ανορθολογισμό μιας καθόλα ανόητης θρησκείας, να αποδέχομαι δουλικά την καταστροφικότατη εμπλοκή της αδίστακτης οργάνωσης Εκκλησίας Α.Ε. στις κρατικές λειτουργίες, να περιμένω να "σωθώ", να θεωρώ το προγαμαιαίο σεξ θανάσιμο αμάρτημα και να πιστεύω αφελώς ότι όλα αυτά δεν συμβάλλουν καθόλου στον τριτοκοσμικό (επιεικώς) απόλυτα διεφθαρμένο χαρακτήρα που παρουσιάζει το κρατίδιο της πτωχευσάσης (ηθικά πάνω απ' όλα) Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών...

Πρόσεξε καλύτερα μη σκοντάψεις σε καμια ταφόπλακα, συγγνώμη, ζαρντινιέρα, όταν θα συνωστίζεσαι σε λίγες μέρες με τα άλλα αμνοερίφια για να προσκυνήσετε λείψανα και ν' αφήσετε τον οβολό σας στο παγκάρι...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Laska μαγκιά σου να υποστηρίζεις την άποψη σου αλλά πρόσεχε να σέβεσαι και την γνώμη και τα πιστεύω του άλλου
Δεν σε έχω προσβάλλει ποτέ αλλά μην πατάς σε λεπτές γραμμές...
Δεν ξέρω αλλά σου αρέσει να προκαλείς να ειρωνέυεσαι να το παίζεις αντίδραση γιατί είσαι ανώτερος απο τους άλλους η μήπως έτσι θέλεις να μας αποδείξεις ότι εισαι ανώτερος απο εμάς;
Άσε μας να πιστεούμε σε λείψανα όπως λές αλλά πρόσεχε τελικά μην είσαι εσύ το λείψανο στον εγκέφαλο σου...
ΥΓ
Και εγώ εναντίον της δεσποτείας είμαι και θα είμαι γιατί όπως γνωρίζεις ο Ιησούς ουδέποτε ήταν εξουσιαστής και ουδέποτε αναγνώρισε την εξουσία του ιερατείου...αλλά άλλο αυτό και άλλο να υβρίζεις τους αγίους

youlia olomplava είπε...

Sthn Orthodo3h Ekklhsia oi amartwloi einai pampolloi, h pneumatikh askhsh einai gia ligous, o orthodo3os bios gia poly ligoterous, alla o askhtismos gia akoma poio elaxistoys. Οὕτως ἔσονται οἱ ἔσχατοι πρῶτοι καὶ οἱ πρῶτοι ἔσχατοι· πολλοὶ γὰρ εἰσι κλητοί, ὀλίγοι δὲ ἐκλεκτοί. Matthew 20:16

Laska είπε...

Enallaktikiprotasi,

Δικαίωμά σου να προσβάλλεσαι όσο θέλεις και να νιώθεις κατώτερος όταν εκτίθενται οι χριστιανικοί παραλογισμοί, όμως η θρησκεία σου είναι που σε θέλει να είσαι έτσι, όχι εγώ - και τα έχει καταφέρει πολύ καλά, αν κρίνω από τα γραφόμενά σου.

Προσωπικά δεν τρέφω κανένα σεβασμό στις θρησκείες, ακριβώς διότι καταστρέφουν μυαλά (σαν το δικό σου), ψεύδονται κι επιβάλλουν παράλογες συμπεριφορές. Θα πατάω λοιπόν όσες "λεπτές γραμμές" θέλω, και περιμένω λογικά αντεπιχειρήματα για να μπω στη θέση μου.

Αν λοιπόν έχεις κάποιο επιχείρημα της προκοπής να αντιτάξεις σχετικά με τους παραλογισμούς και τη δουλοπρέπεια που επιβάλλει ως τρόπο ζωής ο χριστιανισμός, κάνε το (αλλιώτικα πήγαινε να προσκυνήσεις κάναν "άγιο" να σου δώσει φώτιση, γνωστή και δοκιμασμένη λύση).

Όσο για τον "ιησού", που με τις αλλοπρόσαλλες "διδαχές" του (π.χ. από τη μια "αγάπη", από την άλλη "μάχαιρα"!) έχει συμβάλλει σε άπειρες αιματοχυσίες αθώων, ψάξε να βρεις κάποια ιστορική απόδειξη ότι υπήρξε έστω, και γράψε μας να τη δούμε.

Με τα υποτιθέμενα λόγια του απέκτησε σταδιακά εξουσίες το ιερατείο - αλλά, ξέχασα, εσύ απαγορεύεται να σκέφτεσαι, σκέφτονται άλλοι για σένα!...

Επίσης, μήπως ξέχασες κι εκείνα που υποτιθέμενα είπε ο "κύριός" σου ιησούς για το "άλλο μάγουλο"; Αν πίστευες πραγματικά, θα μου έλεγες να γράψω κι άλλα! Γιατί δεν αυτοταπεινώνεσαι, όπως διέταξε ο Ιησούς; Αυθαδειάζεις; Θα σε διώξει ο άγιος Πέτρος από τον "παράδεισο" και θα μου κάνεις παρέα στην "κόλαση", στο διπλανό καζάνι!!

Youlia,

Ευτυχώς που η αποκρουστική διαστροφή του ασκητισμού αφορά σχετικά λίγους! Φαντάσου να είχαμε πολλούς διεστραμμένους "καλογέρους" κι "ασκητές" ανάμεσά μας...! Μπρρρ!

Μaria είπε...

Ωραία πράγματα.
Λείψανο,πτώμα,προσκύνημα σε κόκκαλα πτωμάτων,φανταστικούς αγίους,διεστραμμένους καλόγερους και ασκητές,κτλ.
Όλα αυτά αποδίδονται στον ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ.
Μπράβο ρε Ατσάραντε,συγχαρητήρια για το επίπεδο.

Ατσάραντος είπε...

@ ilias
Έχεις δίκιο. Μήπως να στέλναμε τον Laska στην Ιερά Εξέταση;

Laska είπε...

Ilias,

Ήμαρτον! Ζητώ ταπεινά συγγνώμη και μετανοώ για τα μεγάλα αμαρτήματά μου, και συγκεκριμένα:

- Που δεν έχω φανταστικούς "Κυρίους" στον ουρανό και δεν πιστεύω σε αγίους, διαβόλους, άφυλα αγγελάκια, νεκραναστάσεις, παραδείσους, κολάσεις, κρίσεις κι άλλα τέτοια καθόλα λογικά πράγματα.

- Που τα κόκκαλα τα λέω "κόκκαλα" και τα λείψανα "λείψανα". Φαντάζομαι ότι έχεις να μας προτείνεις εναλλακτική ονομασία, ωραία και βολική, που να ευνοεί την ανθούσα λειψανεμπορία.

- Που σατυρίζω την πρακτική των γονυκλισιών και προσκυνήματος μπροστά από τα πιο πάνω κόκκαλα κτλ., όπως και μπροστά σε κοιλαράδες κρατικοδίαιτους Τσομπάνηδες. Φαντάζομαι εσένα σε τιμά.

- Που χαρακτηρίζω (μετά από την Εκκλησία, βέβαια) "κοπάδι" εκείνους που αποδέχονται οποιαδήποτε φανταστική ιστορία ως πραγματικότητα και ρυθμίζουν χωρίς σκέψη με βάση αυτή τη ζωή τους.

- Που θεωρώ τις γυναίκες ως όντα ισάξια μ' εμένα κι όχι ως κατώτερες μορφές ζωής όπως τις θέλουν οι μονοθεϊστικές θρησκείες και επιπλέον απολαμβάνω όσο σεξ μπορώ μαζί τους χωρίς καμία εκ των προτέρων έγκριση εκ μέρους του Κυρίου.

- Που κατακρίνω την αντικοινωνική και υποκριτική διαστροφή του ασκητισμού, που τόσα σκάνδαλα κάθε λογής έχει συνεισφέρει στην Ανθρωπότητα από επινοήσεώς της, συνεχίζοντας ακμαία μέχρι τις μέρες μας.

- Που δυσκολεύομαι να πιστέψω σε "αγίους", ίσως επειδή οι περισσότεροι από τους μεγάλους "αγίους" της "ορθοδοξίας" τυγχάνουν αιμοσταγείς εγκληματίες που απλά εξυπηρετούσαν τους σκοπούς (δηλαδή έκαναν τις βρωμοδουλειές) του αδίστακτου ιερατείου και αγιοποιήθηκαν ακριβώς γι' αυτό.
(Ο "άγιος" Ζακύνθου μπορεί να μην ήταν αιμοσταγής εγκληματίας, αλλά αυτό δεν κάνει εγκυρότερη τη φαντασίωση περί "αγίων".)

- Που υποστηρίζω ότι οι θρησκείες αποβλακώνουν και εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους, προς μεγάλο οικονομικό όφελος των ζάπλουτων ιερατείων (κι εκείνων που τους βολεύει να έχουν να κάνουν με "πρόβατα").

- Που κατεβάζω το επίπεδο του blog κι εκνευρίζω ορισμένους που θεωρούν ότι οι αντιλήψεις τους βρίσκονται αυτοδίκαια στο απυρόβλητο ως "πίστη", χωρίς βέβαια να έχουν ούτε ένα λογικό επιχείρημα να αντιτάξουν στις αιρετικές μου απόψεις.

Ήμαρτον, Κύριε! Πάω να μετρήσω σαράντα μετάνοιες με το κομποσκοίνι μου!

Μaria είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μaria είπε...

@Aτσάραντος

Ο σεβασμός στο θρησκευτικό συναίσθημα του κάθε ανθρώπου μάλλον θα είναι κάτι πολύπλοκο για εσάς και στο μυαλό σας ανεξήγητα συνδυάζεται με την δράση της Ιεράς Εξέτασης.
Μην έχεις ΚΑΜΙΑ αμφιβολία όμως ότι και τότε η Ιερά Εξέταση από κάτι τέτοιους "ανώτερους" φωστήρες δημιουργήθηκε και έδρασε.
Οπότε ναι,πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει σχέση με την Ιερά Εξέταση,όχι όμως σαν "αιρετικός" αλλά σαν ΠΡΟΕΔΡΟΣ με αντίθετο αντικείμενο βέβαια.Αν μάλιστα είσαι και εσύ των ιδίων ευγενικών συναισθημάτων απέναντι σε κάθε άνθρωπο που πιστεύει,τότε θα μπορούσατε να συνεργαστείτε κιόλας.

Οι προσβλητικές και απαξιωτικές προσβολές προς τον Άγιο Διονύσιο,τον Άγιο της Συγνώμης,που ενστερνίζεσαι δεν σε τιμούν.

Οι θέσεις σας απέναντι στους ανθρώπους που πιστεύουν,δεν μπορούν να εκφράζονται κατά αυτόν τον προσβλητικό τρόπο.Oι φιλοσοφικές σας αναζητήσεις είναι απολύτως σεβαστές και δεν τίθεται θέμα στον εάν πρέπει να εκφράζονται ή όχι.
Φαντάζομαι να αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μιλάμε επί αυτού.

Καλά Χριστούγεννα.

Ατσάραντος είπε...

@ ilias
Δηλαδή τι προτείνεις;
Να διαγράφω όσες απόψεις έρχονται σε αντίθεση με το θρησκευτικό συναίσθημα της πλειοψηφίας;

Και παρεμπιπτόντως δεν ενστερνίζομαι καμία άποψη κανενός. Έχω δική μου άποψη και την εκφράζω με θάρρος, χωρίς να "φοβάμαι" και τις συνέπειες σε έναν κλειστό τόπο όπως η Ζάκυνθος.

Μaria είπε...

Αν δεν μπορείς να διακρίνεις σε αυτά που έχουν γραφτεί,τι είναι προσβολή στον Άγιο Διονύσιο και τι όχι,τι είναι προσβολή απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα και τι διαφωνία,συγνώμη δεν μπορώ να σε βοηθήσω.Ψάξε μόνος σου και πράξε αναλόγως σίγουρα όμως δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα υποδείξεων η στάση σου.

Όσο για την δική σου άποψη περί αυτού του θέματος με ενδιαφέρον περιμένουμε να την ακούσουμε.
Σίγουρα δεν θα φοβηθείς.

Vas.Trian. είπε...

EXETE KSEFYGEI OLOI SAS APO TO THEMA.

TO THEMA DEN EINAI O AGIOS, ALLA H ZARTINIERES STON PROAYLEIO XORO.

EAN VOLEYEI MERIKOUS NA MILANE GIA AGIOYS EINAI EKTOS THEMATOS.

OPOTE KYRIOI EAN EXETE GNOMH GIA THS ZARTINIERES ENHMEROSTE MAS IDALOS AFHSTE THN KOYVENTA PERI AGION KTL.

TO ARXIKO SXOLIO EINAI AYTO

"Πώς να σχολιάσεις αυτή τη φωτογραφία με τις ζαρτινιέρες;"

H APANTHSH MOU [ GIA NA PARO KAI MEROS STHN KOYVENTA ENERGA ] EINAI MIA.

EINAI PROAYLIO EKKLHSIAS H TO PROAYLIO TOY ALKATRAZ.-

SHM. @LASKA
TA PISTEYO SOY GIA TO KYNHGI KAI TA EKKLHSIASTIKA THN KSEROUME, OPOTE EINAI H ORA NA ARXISEIS NA MAS LES KAI THN GNOMH SOU GIA TA TOPIKA KAI OXI NA YPEKFEYGEIS PANTOTE ME ALLAGH THS KOUVENTAS OPOS SE VOLEYEI.

KALHMERA APO TA PAGOMENA

Vas.Trian. είπε...

@WHO 128 ZARTINIERES METRHSA STHN FOTOGRAFIA.....SIGOURA EINAI PARAPANO ;)

Ατσάραντος είπε...

@ ilias
Αναφορικά με τη δική μου άποψη, οι "Ομολογίες Πίστης" είναι κατάλοιπο του Μεσαίωνα από τον οποίο κάποιοι δεν θέλουν να ξεφύγουν. Το που και αν πιστεύει ο καθένας είναι δική του υπόθεση και δε νομίζω να σε αφορά.

Μaria είπε...

"Το που και αν πιστεύει ο καθένας είναι δική του υπόθεση και δε νομίζω να σε αφορά."

Μάλλον ετεροχρονισμένα απαντάς στον Laska.

Καυχιόσουν βέβαια προηγουμένως ότι έχεις το θάρρος της γνώμης σου για αυτό περιμέναμε κάτι περισσότερο.
Φαίνεται όμως ότι δεν τα έλεγες στα σοβαρά ή έκανες χιούμορ.

Πάντως μου ακούγεται λογική και σεβαστή η θέση σου,μα θα επιμείνω να ρωτώ αν σε όλα αυτά τα σχόλια που προηγήθηκαν διακρίνεις κάτι προσβλητικό για τον Άγιο Διονύσιο και για όσους πιστεύουν.
Ξέρεις το θάρρος της γνώμης δεν αποδεικνύεται με θεωρίες αλλά με πράξεις.Εκτός αν διαλέξεις τη τακτική του "αρραβωνιασμένου".

ΥΓ.Απo πού προκύπτει ότι σου ζητήθηκε "ομολογία πίστης"?
Το να είναι κάποιος άθεος δεν είναι προσβλητικό ,προσβλητικό είναι να χλευάζεις και να προσβάλεις τον Άγιο Διονύσιο,τον Χριστό και τους ανθρώπους που πιστεύουν...

Ατσάραντος είπε...

@ ilias
Η δική σου άποψη για τις ζαρντινιέρες ποιά είναι;

Laska είπε...

Vas. Trian.,

Διατηρώ την άποψη ότι μόνο φαινομενικά ξεφεύγω από το θέμα, το οποίο με κάποια διάθεση ευρύτητας μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι οι "ιερές" αυθαιρεσίες, όπως είναι η τοποθέτηση των ζαρντινιέρων - παιδοδιωκτών.

@ilias,

Πουθενά δεν μου γράφεις ότι με συγχωρείς - άρα δεν φαίνεται να πιστεύεις στη "συγγνώμη" που επιτάσσει ο Κύριός σου.

Η πίστη δεν δικαιούται καμμίας προνομιακής μεταχείρησης έναντι της πραγματικότητας - αλλά όταν εκτίθενται οι παραλογισμοί της θρησκείας ως τέτοιοι, κάποιοι χάνουν την ψυχραιμία τους...

Γιατί δεν είναι άραγε γαλήνιοι μέσα στο μακάριο "θρησκευτικό συναίσθημά" τους;

Δεν υποτίθεται ότι πιστεύουν ότι ο ίδιος ο θεός θα με τιμωρήσει, αν όντως είμαι αμαρτωλός; Γιατί θέλουν να τον υποκαταστήσουν;

Ή μήπως είναι "θεότεροι του θεού"; (Πράγμα πολύ πιθανό, αφού ο θεός είναι δημιουργία του Ανθρώπου).

Έχει λοιπόν τέτοια ανάγκη ...προστασίας ο θεός; Μα νόμιζα ότι είναι "παντοδύναμος"...!

youlia olomplava είπε...

Τα μαρτύρια έγιναν τα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας των ορθοδοξων ασκητων και εσφράγισαν τους βιους των κυνηγων της αλήθειας! Η διαιτα των ασκητων ειναι η ποιο υγειηνη ιδιως διοτι Ο Παντοδυναμος την επμλουτιζει με αμβροσια! Οι ζαρτινιερες απομακρυνουν τα παιδια απο τον χριστιανικο χωρο προς λανθασμενες κατευθυνσεις

Laska είπε...

Youlia,

Τι είδους φιλοσοφία είναι εκείνη που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τα ...μαρτύρια;

Μια άλλη μορφή θανατολατρείας, υποθέτω, από εκείνες που καλλιεργεί έντεχνα η "ορθοδοξία", εκτός από την προσκύνηση λειψάνων και τμημάτων τους...

Όσο για την αμβροσία, ήταν η τροφή των θεών του δωδεκάθεου! Τους ασκητές λοιπόν τους ταΐζει ο ...Δίας;

(Προσωπικά, θα προτιμούσα να με ταΐζει η Αφροδίτη - σε τέτοια περίπτωση θα γινόμουν ευχαρίστως ...ασκητής για χάρη της!)

Όσο για τα παιδιά, πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν από τις ενοχές, τη μισαλλοδοξία, τη δουλοπρέπεια και την απαγόρευση λογικής σκέψης που τους επιβάλλει από νήπια ο "χριστιανικός χώρος" (για να μην αναφέρουμε και τους πάμπολλους παιδεραστές παπάδες οι οποίοι παραμένουν ατιμώρητοι με σωρούς λεφτά των Εκκλησιών), παρά από οτιδήποτε άλλο συναντήσουν εκτός αυτού...

Ανώνυμος είπε...

@Laska
Έχεις κουράσει αδερφέ μου με τις απόψεις εντάξει το ξέρουμε ότι εισαι ΑΘΕΟΣ και μαγκιά σου...αλλά μην προσπαθείς να μας πείσει ότι εισαι ανώτερος και ότι η Θρησκεία του Ιησού ειναι το μίσος, η απέχθεια, η εξουσιομανία και άλλες λοιπές βλακείες που λένε διάφοροι φανατικοί...το έχω δηλώσει ότι δηλώνω Χριστιανός αλλά όχι πορωμένος δεν υπερασπίζομαι τα πιστέυω μου σε φανατικούς αλλά δεν θα κάτσω να ακούσω τους φανατισμούς και το αθείστικο παραλήρρημα σου...για αυτό αφήστε τον ήσυχο και σας παρακαλώ μην του δίνεται άλλη αξία...το θέμα ειναι όπως το είπε ο φίλος Βασίλης Τριανταφύλλιδη οι ζαρντινιέρες και όχι το θέμα της Θρησκείας...
ΥΓ
Το να μιλήσεις σοβαρά με τον Laska ειναι σαν να μιλάς με ένα ναρκομανή για το να μην κάνει ναρκωτικά...

youlia olomplava είπε...

o dromos pros thn alhthia kai thn aiwnia zwh exoyn polla empodia opws ta martyria, o Laskas, kai oi zartinieres

Laska είπε...

Enallaktikiprotasi,

Ευχαριστώ πολύ που με διαβάζεις, θα έχεις πολλές ακόμη ευκαιρίες να το κάνεις!

Εγώ ούτε προσπαθώ να πείσω, ούτε βέβαια νιώθω ανώτερος κανενός, απλά κάποιοι αυτόματα νιώθουν "κατώτεροι" όταν εκτίθενται οι λατρευτικές πρακτικές τους! Μήπως όμως αυτό λέει κάτι για τις πρακτικές εκείνες;

Το ότι οι μονοθεϊστικές θρησκείες είναι θρησκείες του μίσους, και μόνο κατ' επίφαση της "αγάπης", δεν είναι δικό μου συμπέρασμα, είναι συμπέρασμα δυο χιλιάδων χρόνων Ιστορίας.

Βέβαια, ξέρω ότι οι πιστοί απαγορεύεται δια ροπάλου να ερευνούν και να σκέφτονται, και κατά συνέπεια δεν δεν σε παρεξηγώ...

Και τέλος, το θέμα της ζαρντινιέρας θίγω κι εγώ, από μια άλλη προοπτική.

Η αυθαιρεσία και επιμονή ενός θρησκευτικού αξιωματούχου δεν είναι εκείνη που τοποθέτησε τις ζαρντινιέρες στον περίβολο;

Η πανταχού παρούσα αυθαιρεσία των θρησκευτικών αξιωματούχων, αυτή που στο τριτοκοσμικό κρατίδιο της (ηθικά πάνω απ' όλα) χρεωκοπημένης Ελλάδας φθάνει μέχρι τις ανώτατες βαθμίδες της διοίκησης, και επιβάλλει τα συμφέροντα μιας παρασιτικής κάστας, η οποία αποβλακώνει και μετά απομυζεί τους ανθρώπους, πουλώντας μύθους, πίστη, θεό, "σωτηρία", αγίους, χαϊμαλιά, εικόνες, φυλαχτά, λείψανα κι άλλα τέτοια, απολαμβάνοντας πλήρη ατιμωρησία για τα εγκλήματά της, ηθικά και οικονομικά.

Η αυθαιρεσία αυτών των κρατικοδίαιτων "αξιωματούχων" τοποθετεί ζαρντινιέρες για να διώξει τα παιδιά, τοποθετεί φραγμούς στην πρόοδο για να διαφυλάξει τα αισχρά συμφέροντά της, απαιτεί να μην φορολογείται για τη δυσθεώρητη περιουσία της και τα αήθη έσοδά της, και επεμβαίνει καταστροφικά στην ψυχική υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, που μεγαλώνουν με ενοχές, δουλοπρέπεια, εσφαλμένη νοοτροπία, οπισθοδρομισμό, προσκυνώντας εικόνες και κόκκαλα, αποτυχαίνοντας σε όλα και μεταθέτοντας τη ζωή τους για μετά το θάνατό τους...

(Όσο πιο βαθιά θρησκευόμενη είναι μια κοινωνία, τόσο πιο κάτω βρίσκονται όλοι οι δείκτες ποιότητας ζωής.)

Τελικά, δεν είναι καθόλου κακό που μπήκαν οι ζαρντινιέρες εκεί. Ίσως έτσι κρατηθούν κάποια παιδιά μακριά από τον περίβολο ενός χριστιανικού ναού, που είναι μέρος εξαιρετικά επικίνδυνο για την ικανότητα σκέψης και την ψυχική τους υγεία, γεμάτο εικόνες βλοσυρών μακρόστενων "αγίων", καταπίεση, ενοχές και προειδοποιήσεις μιας κόλασης, το χρώμα του χρυσού και του χρήματος με κερματοδέκτες, παγκάρια και χρυσόφρακτο ανατριχιαστικό λείψανο, το οποίο τα έντρομα παιδιά υποχρεώνονται να προσκυνούν γονατιστά!...

Καλύτερα λοιπόν, να πάνε να παίξουν αλλού, μακριά, πολύ μακριά από κει! Έκανε μεγάλο καλό άθελά του ο Δέσποτας...

Εκείνος βέβαια πιθανότατα ήθελε απλώς να στήνονται σε τακτικές, ωραίες ουρές εκείνοι που έχουν χάσει αμετάκλητα την ικανότητα σκέψης, και πρέπει να περιορίζονται με φράχτες, για να μην γίνονται μπουλούκι καθ' οδόν για να δηλώσουν γονυπετείς υποταγή στους επί γης και ουρανού Κυρίους τους!

SOMEONE1976 είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΣΑΣ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ-ΠΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ-

ΠΕΣ ΤΑ LASKA ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ-ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ!!

Μaria είπε...

Eγιόμισε ο τόπος άθεους,θεϊκούς, ξερόλες,φωστήρες και ανοιχτομάτηδες.
Χρονιάρες μέρες δεν έχετε να ασχοληθείτε με τίποτα άλλο?
Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ... ψειρίζεται.

youlia olomplava είπε...

mia fora ki'ena kairo htan enas mh Zakynthinos proedros kakoxwrioy, o Vanios, giati evane ola ta pagkaria syn tameia sthn tsepara toy! h3ere poly kala oti den moy arese, giati oles oi Zakynthines sto kakoxwri htan anipantres syn mia Kalamatianh. Mia mera osa koroideue fytrosan sthn porta toy mesa ki'e3w apo tis zartinieres!

youlia olomplava είπε...

den sas ta'lega? O CHIRAK einai enoxos ti na perimeneis apo proedroys?