Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο Διονύσιος εκλέχθηκε νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου...

...με 53 ψήφους έναντι 24 που έλαβε ο έτερος υποψήφιος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης. Στην πρώτη ψηφοφορία. ο Επίσκοπος Φωτικής έλαβε 58 ψήφους, ο Αρχιμ. Τιμόθεος Άνθης 49 και ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας 30. Ο νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ (κατά κόσμον Δημήτριος Σιφναίος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954, γιος του Γεωργίου, καταγομένου από την Πάρο και της Ιωάννας, θυγατέρας του αειμνήστου Ζακυνθινού ιερέα Διονυσίου Καμβάση. Σημειωτέον ότι η γιαγιά του, Πρεσβυτέρα Αγγελική, ήταν ανιψιά του μακαριστού Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου Γ΄ του Πλέσσα.

7 σχόλια:

youlia olomplava είπε...

Στιγμες ανατασης για την Ζακυνθο!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΑΔΩΝ
ΗΜΩΝ ΔΕ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ
ΑΞΙΟΣ , ΑΞΙΟΣ , ΑΞΙΟΣ

Laska είπε...

Τα εντελώς χαμένα "πρόβατα" απέκτησαν νέο, γυαλιστερό "τσομπάνο" και χαίρονται που θα βλέπουν την αδαμαντοποίκιλτη "γκλίτσα"!

"Σεβασμιώτατος", "Θεοπρόβλητος", "Aγιότατη", "Ποιμενάρχης"...

Ο ανόητος, σαχλός, γελοίος ναρκισσισμός καλομαθημένων, κρατικοδίαιτων, τρυφηλά διαβιούντων κοιλαράδων σε όλη του την αστεία "δόξα".

Να δείτε που θα τον φέρουν κι αυτόν με καμια τορπιλάκατο του ΠΝ, φυσικά με έξοδα των αποβλακωμένων προβάτων (που σε καιρό κρίσης δέχονται κι επιπλήξεις από τους χοντρο-τσομπαναραίους επειδή δεν τροφοδοτούν ικανοποιητικά το παγκάρι της αφορολόγητης επιχείρησης Εκκλησίας ΑΕ)...

Το μόνο σημαντικό στην όλη καρακιτς ιστορία είναι ότι ο τ. Ζακύνθου κάνει ό, τι του αρέσει...

Άντε λοιπόν και βο(υ)λευτής!!

konstantinos είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ LASKA ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΚΤΟΜΕΝΟΣ ΕΑΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΚΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΝΗΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ.

Laska είπε...

Konstantinos,

Μάλλον εσύ αγαπητέ είσαι βαθιά "νυκτομένος" (δική σου ορθογραφία), που βλέποντας αυτή την "μορφήν και ασκητικό παρουσιαστικό" εξάγεις αυθαίρετα και αβάσιμα συμπεράσματα.

Βέβαια, δεν σε παρεξηγώ, ούτε εσένα ούτε το υπόλοιπο αποχαυνωμένο ποίμνιο (δηλαδή κοπάδι), που βλέποντας ασκητικές μορφές ποιμένων (δηλαδή τσομπάνων) μένετε έκθαμβοι και σκύβετε να φιλήσετε χέρια κτλ.

Ο κύριος κύριος της φωτογραφίας (όπως όλοι οι όμοιοί του) είναι ένας παχυλά αμοιβόμενος από τον κρατικό κορβανά άεργος "υπάλληλος", ο οποίος δεν παράγει απολύτως τίποτε ωφέλιμο, αλλά αντίθετα φροντίζει με όλες του τις δυνάμεις να κρατηθεί στον Μεσαίωνα αυτή η χώρα, για να μπορεί να συνεχίζει την εκμετάλλευση του "κοπαδιού" η αδίστακτη Εκκλησία ΑΕ.

Η (μετ)αμφίεση την οποία φέρει εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν τον επαγγελματικό σκοπό, ενώ η άψογη εκπαίδευσή του τον έχει διδάξει να παίρνει αυτό το "ασκητικό" ύφος για να εντυπωσιάζονται με την αγιότητά του οι αφελείς.

Ο κύριος εκείνος είναι μέλος της καλής παρέας αφορολόγητων ιερών μπίζνεσμεν που κάνουν "φιλανθρωπίες" με πολύ λίγα από τα χρήματα των τεράστιων κρατικών επιχορηγήσεων που αδιαφανώς εισπράττουν, που είναι αναμεμειγμένοι σε όλα τα σκάνδαλα, που κρατούν υπανάπτυκτη και αποβλακωμένη αυτή την κοινωνία, που εμπορεύονται ξεδιάντροπα πίστη και περιφέρουν λείψανα για να περνούν ζωή χαρισάμενη, ενώ υπόσχονται "παραδείσους" στα κορόιδα - μετά θάνατον, βέβαια!!

Ας χωριστεί όμως απόλυτα το Κράτος από την καταστροφική και παρασιτική Εκκλησία, ας πάψουμε να πληρώνουμε χοντρά ως φορολογούμενοι αυτό το σκοταδιστικό χρυσοποίκιλτο κηφηναριό, και θα δεις πόσοι από δαύτους θα μείνουν πιστοί στον ...ασκητισμό!!

Και τότε ίσως θα καταλάβεις ποιος είναι στην πραγματικότητα για λύπηση...

youlia olomplava είπε...

δεν καταλαβα....ποιος ακριβως ασκητευει που ποτε πως? σημερα παντως πιστευω οτι νηστευουν!!!!!!!

youlia olomplava είπε...

I HAVE A DREΑM!!!!!!!! Η Ζακυνθος σκετη σκητη!!!!!!!!!!!!!!